- Konu Sahibi yasam_destek
-
Ben de bundan korkuyorum zaten. Ama bunu eşime nasıl anlatabilirim bilmiyorum.
Ne yapmalıyım peki?
Bu durum sıra gelmesi falan değil ki. Kv önden gelmek istemedi. Kız annesi gider doğuma dedi. Şimdi pek çok eşyayı annem yüklenip getirecek. Kv elini kolunu sallaya sallaya torun benim diye mi gelsin? O zaman da benim anneme haksızlık değil mi?
Eşimin sıkıntı çıkarmaya hakkı yok. Çünkü onlar başta gelmek istemediler kız anası gider diye. Annem şimdi bir sürü masraf yaptı bebek için. Her şeyini aldı. Kv de de elini kolunu sallayıp gelsin mi? Haksızlıl burda değil mi?
Eşimin ailesi gelirse uzun süre gitmezler. Bu da benim ailemin rahat etmemesine neden olur ve onlar da hemen gitmek isterler yük olmamak için. Ben de bunu istemiyorum.
2 gün için gelip 2 3 ay kalmaya dönerse olay sıkıntı olur. Sonuçta 13 14 saat yol çrkecekler 2 gün için gelinmez o kadar yol
Konu sahibinin annesi bebeğin herseyini yapmış kv elini kolunu sallayıp mı gelseymiş
Konu başta neydi şimdi nereye doğru gidiyor
Bence de ya,ne diye illa birilerinin kalmasi gerekiyor ki, birkac gun kalir herkes torunlarini gorur sonra giderler iste. Off of ben boyle diyorum ama bakalim ben ne yapacagim
sorunsal değil de sorun deseniz.... konuya gelecek olursak bence iki taraf içinde çok uzun bi süre 40+40 ne gerek var o kadara 10+10 gelseler de yeter yani. sonrasında siz toparlanınca ayrı ayrı gelsinler sevmeye. Ama eşinizde haklı kendine göre annesine sonra gel dese belki kadın gönül koyacak... yada ilk bi hafta anneler gelsin sonrasında da babalar gelsin görmeye....Herkese selam,
Yaklaşık 2 ay sonra doğum yapacağım Allah kısmet ederse. Ailelerin ikisi de aynı şehirde ama biz çalıştığımız için farklı bir şehirdeyiz. Hem de uzakta. Doğuma yakın bir zamanda annemle babam gelecek, bebeğin 40ı çıkana kadar kalacaktı. Sonrada kv ile kp gelecek bi o kadar da onlar kalacaktı. Sonra aileler böyle dönüşümlü gelip bakacaklardı biz çalıştığımız için. Böyle konuşmuştuk. Buraya kadar bir sıkıntı yoktu.
Az önce eşim aradı kv kp de doğuma gelmek istiyorlarmış. 2 aile de gelsin kalsın diyor. Evimiz hem o kadar büyük değil hem de yatıracak yerimiz yok dedim. O zaman sadece anneler gelsin birlikte dedi. E babalar da görmek isteyecek onlara ayıp olur, hem o kadar zaman nasıl yalnız kalacaklar olmaz ki öyle dedim. Hem birlikte gelirlerse sonrası nasıl olacak dedim. Neyse sonra konuşuruz o zaman dedi ama sesi düştü.
Ne yapmalıyım ben şimdi? Sizce nasıl olmalı?
kayınvalıdenler nasıl 40 gun sonra gelecek
4 kısı yatıracak yerınız koltugunuz olmayabılır ama yorgan atarsanız döşek niyetine yatabilirler bence.
Ayrıca doğar doğmaz işe neden başlıyorsunuz?
Neden? Ben gelmesinler demedim ki. 2 aile de gelirse kim ne kadar süre kalacak? Ona göre plan yapmıştık şimdi tekrardan düşün larar ver sürecine girecez. Sıkıntıdan terlesim inanın ki :)Vallahi ne yalan söyleyeyim eşinin yerinde ben olsam benimde sesim düşerdi.
Babam çok kalmaz zaten. Sıkılır, gider ama kp sıkılsa da gitmez kv yi bırakmaz. Kv gitmem diye tutturursa bu sefer benim annem gücenip gider ben de eşime evi dar ederim. Bunlardan korkuyorum ya işte.Birkere dedelerin o kadar uzun süre ne işi var lohusa kadının yanında. Ben şunuda anlamıyorum. Tamam her doğum farklıdır herkesin kaldırabileceği yükte farklıdır ama ayaklandıktan sonra tek bakmayı deneseniz. Zaten işe başlayınca hep yanınızda birileri olacakmış. Şu anda farkında değilsiniz ama bu durum karı koca ilişkinizide fena halde etkileyecek. En azından doğum izninizde biraz başbaşa kalın.
Öyle kararlaştırmıştık. Ben önce kv gelsin dedim o yok annenin gelmesi uygun o gelsin dedi. Tamam dedik. Şimdiye kadar bir sıkıntı yoktu. Annem bütün hazırlığı yaptıktan sonra mı gelmek akıllarına geliyor? O zaman onlar önce biz gelecez deyip hazırlık yapsalardı da ben annemlere sonra gelirsiniz deseydim. Şimdi ayıp olmuyor mu kvnin yaptığı? Hazıra konmak gibi...Sizin babanız görmek istiyorsa onun ki de istiyor demek ki. Esiniz çözüm bulmuş ona da olmaz demişsiniz. Bu bencillik neden? Neden 40 ı çıktıktan sonra geliyor? İnsan torununu görmeyi neden 40 gün neden beklesin sizin aile neden 40 gün kalıyor ?
Elbette hakları ama bu şekilde olmasını onlar istedi. Önce annenlerin gelmesi uygun olur dedi. Biz de annemlere söyledik tamam dediler. Annem şimdi bebek için doğuma gelecek diye onca hazırlık yaptı, kv hiçbir şey yapmadı. Yapmayacak da nasılsa annem yaptı diye. 2sinin de aynı anda gelmesi kime haksızlık olacak bu durumda siz söyleyin.Gelmek isteyene gelme denir mi yahu? Ne ayip.. Ustelik esinin anne babasi yani.. Bi dur bakalim.. Gelirler kisa bi sure kalip bebegi gorup giderler belki. Yer yok da cok komik bahane olmus.. Yere 2 yorgan atip yatarlar yani.. Esin acisindan düsün bi de.. Gelme mi desin anne babasina.. Soyle mi olur boyle mi olur diye cok irdelemeye gerek yok., gelip gormek onlarin da hakki.. Onceden soyle demislerdi, boyle demislerdi diye bisey yok.. İnsanlar gelmek istiyosa gelecek tabi.. Ne ayip ya
Ben de hak veriyorum ama ben doğum kv min gelmesini istediğimde o ısrarla annemin gelmesinin uygun olacağını söyledi. Biz de buna göre plan yaptık. Daha uygun bir fikir olursa ona göre de davranabilirim.
İnanın bencillikten değil. Ben ilk başta doğuma kvmin gelmesini istedim ama o annemin gelmesi gerektiği konusunda ısrar etti. Şimdi ben anneme kv de gelecek desem o zaman onlar gelsin biz sonra geliriz der küslük olur. Annem benim alıngandır çünkü. Ben de böyle olsun istemiyorum. O yüzden ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.
Elbette hakları ama bu şekilde olmasını onlar istedi. Önce annenlerin gelmesi uygun olur dedi. Biz de annemlere söyledik tamam dediler. Annem şimdi bebek için doğuma gelecek diye onca hazırlık yaptı, kv hiçbir şey yapmadı. Yapmayacak da nasılsa annem yaptı diye. 2sinin de aynı anda gelmesi kime haksızlık olacak bu durumda siz söyleyin.
Öyle kararlaştırmıştık. Ben önce kv gelsin dedim o yok annenin gelmesi uygun o gelsin dedi. Tamam dedik. Şimdiye kadar bir sıkıntı yoktu. Annem bütün hazırlığı yaptıktan sonra mı gelmek akıllarına geliyor? O zaman onlar önce biz gelecez deyip hazırlık yapsalardı da ben annemlere sonra gelirsiniz deseydim. Şimdi ayıp olmuyor mu kvnin yaptığı? Hazıra konmak gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?