Doğuma kim gelsin sorunsalı

Ben sahsen kayinvalide anne neyse de babalari uzun soluklu istemem sahsen, ilkinde kaynim bile gelmisti yatamiyorum oturamiyorum meme uclarim yara olmus onun acisini cekiyorum,ustune ustluk depresyone girmisim ve evde eşim de yok ama kaynim ve kayinpederim var! Oyle durumda bir annenin yardima ihtiyacı varken onune yemek konmasi gereken insanlar gelmesin lutfen

Giderek üslup sertlesiyo, sana anneler gelsin babalar arada gelsin diyen kişiye bile ne yapmalıyım demişsin e yazmış işte ne yapman gerektiğini,eşinin dediği mantıklı

Kv de de alıp gelecek belki,ayrıca fakir olsa birsey alamasa torununu göremeyecek miydi

doğumdan sonra anneni yanında görmek istemen doğal hakkın, senin bakıma ihtiyacın olacak, annen ilgilenecek senle... ama anneanne olmak neyse babaanne olmak da aynı anlamı ifade ediyor, o kadın neden torununu çok sonra görsün? gelmek istemiş, size ve bebeğinize değer vermiş insanlar, yerimiz yok demek çok ayıp olmaz mı, sesi düşer tabi...
ayrıca doğum izniniz de var bence iki anne de 40 gün kalmasın, gelip bi hafta kalsın ve gitsinler, siz de sonrasında bebeğinize bakarsınız... çalışma hayatına dönüşünüze yakın da gelir kalır sırayla kalmak isteyen...
yapıcı olun, iki kadın da nine olacak, iki adam da dede olacak, ikisi de gelen bebeği heyecanla bekliyordur.

Eşin haklı ailesi de haklı senin annen baban doğumda olacaklar görecekler bebeği ama onun ailesi ancak kırkı çıkınca görecek bu haksızlık olur. Kim torununu doğunca görmek istemez ki. Hem babalar görsün gitsinler anneler kalsın. Ayrıca farklı şehirlerdeyseniz nasıl dönüşümlü bebek bakımı olacak anlamadım evlerini bırakıp eşlerini bırakıp senin çocuğuna bakmaya mı gelecekler yoksa eşleriyle mi gelecekler. Şimdi daha istemiyorsunuz yarın bir gün hem kayınvalide hem kayınpederi evde isteyecek misiniz. Bakıcı tutun daha iyi.

Bence de ya,ne diye illa birilerinin kalmasi gerekiyor ki, birkac gun kalir herkes torunlarini gorur sonra giderler iste. Off of ben boyle diyorum ama bakalim ben ne yapacagim

Gelmek isteyene gelme denmiyor tabi ki, ya da gelip torunlarını illa ki sevecekler,görecekler. Ama böyle kalmalar falan, fazla samimiyet tez ayrılık getiriyor sonra :)

sorunsal değil de sorun deseniz.... konuya gelecek olursak bence iki taraf içinde çok uzun bi süre 40+40 ne gerek var o kadara 10+10 gelseler de yeter yani. sonrasında siz toparlanınca ayrı ayrı gelsinler sevmeye. Ama eşinizde haklı kendine göre annesine sonra gel dese belki kadın gönül koyacak... yada ilk bi hafta anneler gelsin sonrasında da babalar gelsin görmeye....

O zaman biz de değişelim, elinden geleni ardına koyma esinle inatlaş bebeği ben taşıyorum gelmekte benim ailemin hakkı benim annem alıngan sizinkiler sonra gelsin de, hala yumuşamazsa gider doğumu anamın evinde yaparım görürsün de

Haklısın bence lohusalığın bitene kadar senın annen gelsin. Snra kaynanan gelsin. Yani sonucta zor bir süreç olacak senın için kaynannala aynı ortamda olmak herkesi rahatsz eder bence. Rahat Edemezsin kendini toparlayınca onlar gelir. Zaten kaynanan aklı basında biriyse bunu düşünür rahat edemez benm yanımda diye herkesin anlayış göstermesi lazım ya boyle seylerde

ya annenizin durumu iyidir daha çok yapar
kayınvalidenlerin kötüdür az yapar belki de yapamaz
neden verilen/verilecek değeri maddiyatla eşdeğer tutuyorsunuz
biri anneanne biri babaanne ikisinin de torunu ikisi de eşit derecede görme hakkına sahipler
nasıl eşiniz annen sonra gelsin demesi olmazsa sizin eşinize annen gelmesin demeniz de olmaz

kayınvalıdenler nasıl 40 gun sonra gelecek
4 kısı yatıracak yerınız koltugunuz olmayabılır ama yorgan atarsanız döşek niyetine yatabilirler bence.

Ayrıca doğar doğmaz işe neden başlıyorsunuz?

bebek isteyen biri olarak gözüm korktu ya.... gelen giden aile yakınları. çocukları(ikiz isteği dilime vurdu) bırakıp eşimle kaçarım galiba. baksınlar torunlarına diye

Bir de aranızda büyük problemeler yoksa bunları kaygı etmeyin sorun yapmayın derim. Benim doğum yapmadan önce çok ciddi sıkıntılarım vardı buna rağmen gidip kaldım doğmdan sonra 1 hafta kayınvalidemde çünkü eşim öyle istemişti... Daha sonra da kendi anneme geçtim kalmaya 1 hafta da orda kaldım sonrada evime geldim. Ciddi sıkıntılarınız yoksa restleşmeyin orta yolu bulun derim. Kendi annemizde daha rahat ettiğimiz doğru ama evlenince işler değişiyo maalesef erkek tarafının da beklentileri oluyo.

Vallahi ne yalan söyleyeyim eşinin yerinde ben olsam benimde sesim düşerdi.
Neden? Ben gelmesinler demedim ki. 2 aile de gelirse kim ne kadar süre kalacak? Ona göre plan yapmıştık şimdi tekrardan düşün larar ver sürecine girecez. Sıkıntıdan terlesim inanın ki :)
Babam çok kalmaz zaten. Sıkılır, gider ama kp sıkılsa da gitmez kv yi bırakmaz. Kv gitmem diye tutturursa bu sefer benim annem gücenip gider ben de eşime evi dar ederim. Bunlardan korkuyorum ya işte.

Öyle kararlaştırmıştık. Ben önce kv gelsin dedim o yok annenin gelmesi uygun o gelsin dedi. Tamam dedik. Şimdiye kadar bir sıkıntı yoktu. Annem bütün hazırlığı yaptıktan sonra mı gelmek akıllarına geliyor? O zaman onlar önce biz gelecez deyip hazırlık yapsalardı da ben annemlere sonra gelirsiniz deseydim. Şimdi ayıp olmuyor mu kvnin yaptığı? Hazıra konmak gibi...

Elbette hakları ama bu şekilde olmasını onlar istedi. Önce annenlerin gelmesi uygun olur dedi. Biz de annemlere söyledik tamam dediler. Annem şimdi bebek için doğuma gelecek diye onca hazırlık yaptı, kv hiçbir şey yapmadı. Yapmayacak da nasılsa annem yaptı diye. 2sinin de aynı anda gelmesi kime haksızlık olacak bu durumda siz söyleyin.

Ne demek anneniz o gelecekse ben gelmem deyip böyle bir zamanda küslük mü yapacak Allah aşkına yani. Torun onun torunuysa dünürünün de torunu öyle o gelirse ben gelmem olur mu hem niye eşya sırtlanıp geliyor önceden getirseydi getireceğini ya da gelip ordan alsaydı o bir şey almadı deyip torununu geç görsün demek mantıklı mı o da gelirken getirecektir belki anneniz alınır da kaynananız alınmaz mı yine hep kendi tarafınızı düşünme var huzursuzluk olur.

her iki ailede gelsin sonra kv kp gitsin annenler gidincede onlar gelsin madem öyle.. Bi taraf gelsin öbür taraf kalsın olmaz bencede ayıp torunları sonuçta

Eşin haklı, anneler gelsin babalar 1-2 gün kalır döner onlar kalmasa çok görmese de olur. Torunlarını kırkı çıkana kadar görmesinler mi yani, ben annemin arkadaşının bebeklerini bile 3 günlükken görmüştüm.
Ayrıca yatıracak yer yok lafını anlamıyorum ben, biz tek odalı eve onlarca kişi sığışıp yatan misafir ağırlayan insanlarız, o yüzden böyle diyen insanları garipsiyorum.

yapabilecek durumda mı.

sizin annenize 40 gün sonra gel deseydiniz ne derdi size? ya da anneniz hiç bi hazırlık yapmamış olsaydı, eşiniz de annen bi çöp almadı bebeğimi görmeye hakkı yok deseydi ne derdin?
annen mecbur değil ki gönlünden kopmuş torununa hazırlık yapmış, yapmasaydı da bebek çıplak büyümezdi ki. gelen babaanne de durumuna göre pinti de değilse hediyesini alır gelir... maddiyatı karıştırmayın bence... gelsinler kendinizi doldurmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…