Doğuma kimsenin gelmeyecek olması

Kesinlikle haklısın....
Analar babalar baş tacı buna inanıyorum ama işte bende sorunluyum. Annemin diktalarini hep gerçek gibi algıladım ve kendimi sucladim. Hâlbuki üzerinden geçip gitsem belkide sorun olmayacak.
Bu sefer söyleyeceğim

Kizima dogum yaptigimda 2 gun esimin ailesi ve benim annem ablam yengem falan geldiler.her kafadan bir ses herkes bisey soyluyor zaten lohusayim kafam baska.esime dedim hepsi gitsin kimseyi istemiyorum.iyikide yapmisim hemen toparlandim esimden allah razi olsun herseyime yardim etti.kizimin bi kere bile gazini cikarmadim hep o cikardi benimle uyandi.esinize guveniyorsaniz kimse gelmesede olur ama size iyi bakamayacaksa baska bi cozum bulun

Allah isteyen dileyen herkese anne olmayı nasip etsin inşaallah, lakin bizlerde anneyiz evliliğimiz kötü gitse, eşimiz kötü olsa çocuğumuzu suçlayabilir miyiz?
El kadar çocuğuna senin yüzünden katlandım diyebilir misin ve bunu demeye hakkın var mı? Evlilik kötü gidiyorsa düzelsin diye çocuk yapılmaz, çocuk yapılınca düzelmeyen evlilik için de çocuk sorumlu tutulmaz.

Annem iyidir hoştur Allah başımızdan eksik etmesin ama peş peşe doğum yapmış, birimizin bezinden kurtulamadan diğeri doğmuş, o yüzden de çok zorlanmış, babam da öyle bebek pışpışlayayım diyen bir adam değildi, herşeyi de tastamam hazır olsun isteyen zor bir adamdı, ben ne zorluklar çektim sizi büyütürken, kolay mı birer ikişer yaş arayla çocuk büyütmek diyor, evet haklı ama biz istemedik peş peşe doğmayı, ardı ardına doğurmasaydın bak ben doğurdum mu ki eşim 10 çocuk doğursam hepsine bakar diyorum:))

Biraz sivri dilliyimdir ama söylediklerim yanlış değil, hiç strese gerek yok, belki kırılır ama anne senin böyle olmanın sebebi ben değilim, gelmek istemiyorsun gelince de dünya kadar laf ediyorsun, bu şartlarda gelme demek daha makul, zira belli ki gelince bir sürü şey diyecek ki bu sefer 2 çocuk var, büyük çocuğuna laf etse daha çok ağırına gider, belki patlarsın dönüşü olmayan daha fena sözler çıkar ağızdan, o yüzden ne gerek var, herkes evinde iyi olsun, kimse gelmesin huzurlu olun.

Valla iki dogumumda da cok kimseye ihtiyac duymadim.1 gun kaldilar gttiler.sukur tek daha oyi idare ettim.sezaryandim ustelik.

Ablacım farzedinki anneleriniz yok,bunu niye bu kadar dert ediyorsunuzki? Bence haklı sebepleri var gayet normal karşıladım ben. Yurt dışında yaşıyorum koronadan dolayı annem vize alamadı gelemeyecek.kayınvalidem rahatsız o da türkiyede.burada hiçbir akrabam yok ve ikizlere hamileyim.ben öleyim ozaman.

Büyük çocuğum 10 ortanca 5 yaşında idi 3.bebeğimi doğurduğumda. Kayinvalidem yok annemi de çağırmadım. 1 gece hastanede yattım sezeryan idi daha sonra eve geçtim eşim baktı bana . Diğer 2 doğumumdan daha rahattım. Sizde bosverin kimseye minnet etmeyin.

Konu ne zaman eşime gelmiş anlamadım ama bir açıklama yapayım,haksızlık olmuş eşime karşı.Eşim bakamayacağım söylemedi,sadece annesi gidiyor diye kızdığımda o zaman senin annen gelsin diye çıkıştı.şu anda durum zaten eşim bakacak kızım Yardımcı olacak şeklinde,Allah inşallah kolaylıklar sağlar.Hayırlısı neyse o olsun tabi önce sağlık olur inşallah

Zaten eşim öyle dedi ama ben konu ne ara eşime geldi gerçekten anlamadım neyse hayırlısı olsun artık.

iki sezeryan yaptim , ikisinde de esimle yanlizdik , birbirimize olan bagimiz daha güclendi , yeni gelen üyeye hemen alistik. dogumlarda yanliz olmak düsündügünüz gibi korkunc degil , aileniz icin bir firsat olarak görün :)

Zaten eşim öyle dedi ama ben konu ne ara eşime geldi gerçekten anlamadım neyse hayırlısı olsun artık.
Alıntılayamadım fakat
"Eşimle birbirimize girdik."
"Doğumda annem yanımda olmalıymış." benzeri iki cümlenizden ve gelmemelerinizden duyduğunuz üzüntüden dolayı eşinize geldi konu.

Eşiniz size seve seve yardımcı olacaksa ne mutlu size. Tekrar sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim.

Böyle konularda aklıma gelen tek bir şey var.
Eşlerimiz neden adamdan sayılmıyor? Doğum yapan kadın bakıma muhtaç olur bir süre, sonuna kadar kabul. Peki bir eş, doğum yapan eşine yardımcı olmak için gerekli donanıma sahip değil midir? Doğumdan sonra mutlaka kendisine bakacak birileri aramak eşleri yok saymak değil mi?

Mesela engelli bir eş olur, anlarım.
Mesela boşanmışsındır, anlarım.
Mesela eşin ekstrem/mecburi bir sebepten doğuma katılamıyordur, yurt dışındadır anlarım.

Halihazırda doğumda eşi de yanında olacak bir insana, kayınvalidesi ya da annesi neden lazım olur, neden yanında ister? Gelmediklerinde neden yalnız kaldım, ne yapacağım diye yanar yakılır? Eşi yalnız kaldım deyince “ben ne güne duruyorum, size yetemiyor muyum?” demez mi?

Bebeğe anne bakacak. Anneye de bakacak biri lazım ilk birkaç gün, tamam. Çalışan herkesin doğum olduğunda 7 gün babalık izni vardır. 7 gün sonra belli saatlerde mesaiye gidecek olan eş, atıyorum altıda eve geldiğinde her şeyi yapabilir. Yani anneye bakması gereken kişi hiç şüphesiz ve doğal olarak, eşidir.

Buraya konu sahibini savunup “ama doğum yapmış, o evin düzenini kim devam ettirecek, iş tutulması lazım bla bla” yazanlar, erkeklerin bostan korkuluğu olduğunu mu düşünüyor?

Erkeklerin size yardımcı olmayacağını ve annenize ihtiyacınız olacağını düşünüyorsanız eğer, burada kızmanız gereken kişi eşiniz mi anneniz/kayınvalideniz mi?

Yahu eşiniz size “annenin gelmesi gerekir” demiş. “Canım ben sana her türlü destek olurum, hallederim, zaten yedi gün iznim var evdeyim, sonrasında yetişebildiğimiz kadar yetişiriz, kimseyi yormamıza gerek yok” dememiş ki?

“Senin destekçin benim” denileceği yerde ne demek “annenin gelmesi gerekir”?

Kimse de oturup “eşim bana destek olmaya istekli değil herhalde“ diye sorgulamıyor mu? Nasıl annem/kayınvalidem gelmeyecek yardıma muhtaç ve bakımsız kalacağım diye düşünebiliyorsunuz? Böyle düşünmeye sizi iten kişinin hiç günahı yok mu? Sizi aç mı bırakır eşiniz mesela, ya da misafiriniz gelse bir çay koymaz mı? Kısacası eşiniz size bakamaz mı/bakmaz mı? Durum böyleyse eşinize kızın, annenize kayınvalidenize değil. Eşinizin olan esas sorumluluğu neden annenize ya da kayınvalidenize vermek istiyorsunuz? Bunu düşünün.

Doğum yaptığınızda annenizin ya da birinin gelip size yardım etmesi gerektiğini düşünmek, erkeklerin yemek yapamayacağını düşünmek, öğrenilmiş çaresizlik, başka bir şey değil. Lütfen kabullenmeyin bu yanlış düzeni ya lütfen. Öfkenizi doğru yere yönlendirin.

“Eşinizle her şeyi halledebilirsiniz” diyenlere “öyle olacak artık” yazmışsınız, sanki son çareymiş ya da kötü bir durummuş, zor bakılacakmışsınız gibi.

Son olarak benim için doğumda ve sonrasında eşimle ve çocuklarımla yalnız olmak çok değerli. Bunun mahremiyetini yaşamak isterim ben, kısa bir süre de olsa. Doğumda ve sonrasında kalabalık olmayı hoş karşılamıyorum.

Sağlıklı doğumlar dilerim.

Yani ben onun annesine kızınca o da senin annen gelmiyor asıl kız anası olarak diye marşı saldırıya geçti.yani ben bakamam vs demedi kimse gelmezse i

Yani ben onun annesine kızınca o da senin annen gelmiyor asıl kız anası olarak diye marşı saldırıya geçti.yani ben bakamam vs demedi kimse gelmezse i
Belki eşiniz böyle dememiştir.
Ama siz en baştan annelerin gelmesi gerekir gibi bir hava yaratmışsınız.
Bu halihazırda eşinizin olan görevi annelere vermek demek. Bu eşi daha en baştan devre dışı bırakmak, kolaycılığa alıştırmak demek.
Anneler gelecek, size ve eşinize yemek yapacak. Doğru değil mi? Büyük ihtimalle bebek bakımına da dahil olacaklar.
Öyle alıştıracaksınız, öyle gidecek. Sonrasında her şey size kalacak.
Şu düzen değişsin artık diyorum ben.

Yorumlara gercekten sasırıyorum kadın sezeryan olucak ve yeni dogan minnacık yavru var en azından 10 gün biri yardım etmeli.Eşi elbette bakar ama Allah askına bir kadının evi cekip cevirmesi ve bebege bakmasıyla erkeginki bir olur mu?benm eşim yemegi yapmayı bile beceremez şahsen.Hem iyi günde kötü aile yanında olmıcakta ne zaman olucak ..Ne ara bu kadar izole olduk kendi canımızdan kanımızdan insanlara...Benm bildigim türk adet gelenek göreneklerinde dogumda ,dügünde,ölümde insanlar beraber olur nasıl insanlarsınız sasırdm

kendine güvenmeyen dogurmasin
kendine güvenmeyen evlenmesin
kendine güvenmeyen borca girmesin

yardim gelirse ne ala ama totosuna güvenmeyen altindan kalkamicagi bi ise kalkismasin

Yemeği gerekirse dışardan söylersiniz üç beş gün ev temizlenmezse de bişi olmaz,bizde herkes geldi baktık ev pazar yeri gibi herkesi usulünce ilk haftada eve yolladık, bana bakılıyordu evet ama 7 yaşındaki kızım strese girmişti bana sokulamıyordu sürekli müdahale vardı. 8. Günde herkes gidince küçüğü emzirirken büyüğünü dizlerime yatırıp saçlarını seviyordum eşim de Katya misali dönüp duruyordu, 18 aylık oldu hala beraber hallediyoruz Yaparsınız kendinize güvenin

Esiniz senin annen gelsin diye çıkışacagina " haklısın annem gelmeliydi ama haklı sebepleri var, biz bize yeteriz inşallah " demeliydi annenizi öne sürmeden.

Esiniz bu yüzden şu anda kürsüde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…