Kesinlikle haklısın....Ne olursa olsun annedir Allah sağlıklı ömürler versin inşaallahlakin ben bu psikolojiyi de anlamıyorum, eşinle mutsuzsan boşanırsın boşanmıyorsan da faturayı evladına kesmezsin, kimse hamile kalırken doğacak bebeğe sordu mu sen bu aileye doğmak istiyor musun diye? Kendimiz istiyor ve doğuruyoruz, evliliklerin kötü gitmesinin, kocanın kötü olmasının, kötü kocaya katlanılmasının suçlusu çocuk değildir, o kocayı çekenin kendi hatasıdır, sırf el alem ne der diye katlanıyorsa çocuğunu da suçlamayacak.
Ben olsam hakaret etse de çağırmam, lohusalığımda suratını çekip laflarını işiterek üzüntüden kahrolacağıma, gelmesin de söylensin daha iyi. Hatta direkt söylersin anne gelince ayrı söyleniyorsun çağırmasam ayrı söyleniyorsun dersin, 5 gün küser 6. gün susar.
Allah isteyen dileyen herkese anne olmayı nasip etsin inşaallah, lakin bizlerde anneyiz evliliğimiz kötü gitse, eşimiz kötü olsa çocuğumuzu suçlayabilir miyiz?Kesinlikle haklısın....
Analar babalar baş tacı buna inanıyorum ama işte bende sorunluyum. Annemin diktalarini hep gerçek gibi algıladım ve kendimi sucladim. Hâlbuki üzerinden geçip gitsem belkide sorun olmayacak.
Bu sefer söyleyeceğim
Valla iki dogumumda da cok kimseye ihtiyac duymadim.1 gun kaldilar gttiler.sukur tek daha oyi idare ettim.sezaryandim ustelik.Merhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
Zaten eşim öyle dedi ama ben konu ne ara eşime geldi gerçekten anlamadım neyse hayırlısı olsun artık.Keşke normal bir toplum olsaydık da bu durumda siz hamile halinizle üzüleceğinize eşiniz "Başka desteğe gerek yok, ben hallederim." diyebilseydi.
Şuan haliniz varsa biraz buzluğa koyacak yemeklerden yapsanız. Kaynar yemekleri kavanozlara koyarak birkaç günü atlatmış olursunuz.
Kızınız ve eşiniz eminim üstesinden geleceklerdir. Evet bazen desteğe ihtiyaç duyuyor insan ama olmayınca da olmuyor işte. Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi.
Alıntılayamadım fakatZaten eşim öyle dedi ama ben konu ne ara eşime geldi gerçekten anlamadım neyse hayırlısı olsun artık.
Böyle konularda aklıma gelen tek bir şey var.
Eşlerimiz neden adamdan sayılmıyor? Doğum yapan kadın bakıma muhtaç olur bir süre, sonuna kadar kabul. Peki bir eş, doğum yapan eşine yardımcı olmak için gerekli donanıma sahip değil midir? Doğumdan sonra mutlaka kendisine bakacak birileri aramak eşleri yok saymak değil mi?
Mesela engelli bir eş olur, anlarım.
Mesela boşanmışsındır, anlarım.
Mesela eşin ekstrem/mecburi bir sebepten doğuma katılamıyordur, yurt dışındadır anlarım.
Halihazırda doğumda eşi de yanında olacak bir insana, kayınvalidesi ya da annesi neden lazım olur, neden yanında ister? Gelmediklerinde neden yalnız kaldım, ne yapacağım diye yanar yakılır? Eşi yalnız kaldım deyince “ben ne güne duruyorum, size yetemiyor muyum?” demez mi?
Bebeğe anne bakacak. Anneye de bakacak biri lazım ilk birkaç gün, tamam. Çalışan herkesin doğum olduğunda 7 gün babalık izni vardır. 7 gün sonra belli saatlerde mesaiye gidecek olan eş, atıyorum altıda eve geldiğinde her şeyi yapabilir. Yani anneye bakması gereken kişi hiç şüphesiz ve doğal olarak, eşidir.
Buraya konu sahibini savunup “ama doğum yapmış, o evin düzenini kim devam ettirecek, iş tutulması lazım bla bla” yazanlar, erkeklerin bostan korkuluğu olduğunu mu düşünüyor?
Erkeklerin size yardımcı olmayacağını ve annenize ihtiyacınız olacağını düşünüyorsanız eğer, burada kızmanız gereken kişi eşiniz mi anneniz/kayınvalideniz mi?
Yahu eşiniz size “annenin gelmesi gerekir” demiş. “Canım ben sana her türlü destek olurum, hallederim, zaten yedi gün iznim var evdeyim, sonrasında yetişebildiğimiz kadar yetişiriz, kimseyi yormamıza gerek yok” dememiş ki?
“Senin destekçin benim” denileceği yerde ne demek “annenin gelmesi gerekir”?
Kimse de oturup “eşim bana destek olmaya istekli değil herhalde“ diye sorgulamıyor mu? Nasıl annem/kayınvalidem gelmeyecek yardıma muhtaç ve bakımsız kalacağım diye düşünebiliyorsunuz? Böyle düşünmeye sizi iten kişinin hiç günahı yok mu? Sizi aç mı bırakır eşiniz mesela, ya da misafiriniz gelse bir çay koymaz mı? Kısacası eşiniz size bakamaz mı/bakmaz mı? Durum böyleyse eşinize kızın, annenize kayınvalidenize değil. Eşinizin olan esas sorumluluğu neden annenize ya da kayınvalidenize vermek istiyorsunuz? Bunu düşünün.
Doğum yaptığınızda annenizin ya da birinin gelip size yardım etmesi gerektiğini düşünmek, erkeklerin yemek yapamayacağını düşünmek, öğrenilmiş çaresizlik, başka bir şey değil. Lütfen kabullenmeyin bu yanlış düzeni ya lütfen. Öfkenizi doğru yere yönlendirin.
“Eşinizle her şeyi halledebilirsiniz” diyenlere “öyle olacak artık” yazmışsınız, sanki son çareymiş ya da kötü bir durummuş, zor bakılacakmışsınız gibi.
Son olarak benim için doğumda ve sonrasında eşimle ve çocuklarımla yalnız olmak çok değerli. Bunun mahremiyetini yaşamak isterim ben, kısa bir süre de olsa. Doğumda ve sonrasında kalabalık olmayı hoş karşılamıyorum.
Sağlıklı doğumlar dilerim.
Yani ben onun annesine kızınca o da senin annen gelmiyor asıl kız anası olarak diye marşı saldırıya geçti.yani ben bakamam vs demedi kimse gelmezse iAlıntılayamadım fakat
"Eşimle birbirimize girdik."
"Doğumda annem yanımda olmalıymış." benzeri iki cümlenizden ve gelmemelerinizden duyduğunuz üzüntüden dolayı eşinize geldi
Eşiniz size seve seve yardımcı olacaksa ne mutlu size. Tekrar sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim.
Yani ben onun annesine kızınca o da senin annen gelmiyor asıl kız anası olarak diye marşı saldırıya geçti.yani ben bakamam vs demedi kimse gelmezse iDare ederiz kızımla birlikte dedi.elinden geleni yapacak bunları söyledi.ben annelerden destek görmek isterdim bir kadın olarak ama belki de böylesi çok daha iyi.Artık yaşayıp görecez hayırlısıyla inşallah.Rabbim kolaylık versin.
Belki eşiniz böyle dememiştir.Yani ben onun annesine kızınca o da senin annen gelmiyor asıl kız anası olarak diye marşı saldırıya geçti.yani ben bakamam vs demedi kimse gelmezse i
Yorumlara gercekten sasırıyorum kadın sezeryan olucak ve yeni dogan minnacık yavru var en azından 10 gün biri yardım etmeli.Eşi elbette bakar ama Allah askına bir kadının evi cekip cevirmesi ve bebege bakmasıyla erkeginki bir olur mu?benm eşim yemegi yapmayı bile beceremez şahsen.Hem iyi günde kötü aile yanında olmıcakta ne zaman olucak ..Ne ara bu kadar izole olduk kendi canımızdan kanımızdan insanlara...Benm bildigim türk adet gelenek göreneklerinde dogumda ,dügünde,ölümde insanlar beraber olur nasıl insanlarsınız sasırdm
Zaten eşim öyle dedi ama ben konu ne ara eşime geldi gerçekten anlamadım neyse hayırlısı olsun artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?