Gelip problem yaşatacağına hiç gelmesin daha iyi.. sessiz sakin yapın doğumunuzu kızınız büyümüş yardımcı olabilir diye düşünüyorumMerhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
Güzel bir deneyim güzel anılar bırakıyor bence eşle birlikte başarabilmek. Evet manevi destek arıyor insan ama gelemiyorsa da en güzel zamanları buna üzülerek geçirmek bebeğe haksızlık oluyor. Allah sağlıkla kavuştursunHemen hemen ilk doğumda aynılarını yaşamışız ...eşimle herşey mükemmeldiannem gelince kabus başladı benden çok lohusa tribi ve kıskançlığa girdi. Şimdi ikinciye hamileyim ve yine o günler gelicek diye korkuyorum
Harika bir yorumm onlar diyorsa doğrusu bu müdür dimiBu mudur yani? Alman kadın öyle diyorsa doğrudur!
Agziniza sağlık benzer şeyler yazacaktım sonra geri silmiştim. Öyle yazanların doğum yapmamış olmalarını umuyorum. Hoş ben de yapmadım ama çevremden biliyorum yardımcı olunsa çok iyi olacağını. Yardım edilmek zorunda çünkü onlara güvenip doğum oldu yardım etmeliler demiyorum bakın bir yardım eden olsa daha iyi olur diyorum.İnsanlar çok garip. Ya duyguları gerçekten katılaşmış yok olmuş yada bilmedikleri yaşamadıklarımız durum hakkında yorum yapmak hayat tarzları olmuş gerçekten.
Neden doğurduğun çocuğa bakmıyorsun, bakamıcaksan doğurmasaydın vs. Kadın içinde bulunduğu duruma dertlenmiş ve üstelik hamile konu açmış derdini paylaşmak için neden bu kadar acımasızsınız?
Siz sezeryan doğum sonrasında ne kadar kötü bir durum farkındamısınız?
Heleki dikiş yerleri enfeksiyon vs kaparsa öyle zor bir durumki? Bazen öyle bir an olmuyorki ayakta duramıyorsun bebek ağlasa belki kalkıp ta beşikten alamayacak durumda oluyorsun ağrılar bazen çok ağır geçebiliyor. Neden bu kadar katı düşünceleriniz var?
Konu sahibi bence üzülmemelisin. Eşin var kızın var küçükte değilmiş eminim onlar sana annelerden daha iyi bakacaktır.
Hayırlı doğumlar
Bu mudur yani? Alman kadın öyle diyorsa doğrudur!
İnşallah tek temennimGüzel bir deneyim güzel anılar bırakıyor bence eşle birlikte başarabilmek. Evet manevi destek arıyor insan ama gelemiyorsa da en güzel zamanları buna üzülerek geçirmek bebeğe haksızlık oluyor. Allah sağlıkla kavuştursunKoronayı bahane edip bence mesafeli olalım diyebilirsiniz neticede bağışıklığı olmayacak minik yavrunun. İkinci bebek daha kolay oluyor diyorlar bilemiyorum tabi ama sıkmayın canınızı başedebilirsiz bu sefer
Was ist los ?zaten su doguracam biri bana baksin kafasi sadece türkiyede var. bunu alman bi kadina desen ne alaka der.
Siz kendi torununuza öyle yaparsınız madem. Kızınız sizden doğumu icin yardim isteyince ben seni bakıp buyuttum zaten bi de çocuğuna mi bakıcam, ben kendi hayatımı yaşicam dersiniz.. Ne kadar güzel değil mi insan bu hayati kendi için yaşamalı, kendini düşünmeli çolugunu cocugunu değilSizin dediğiniz gibi torunu, çocuğu değil. Konu sahibini bakıp büyütmüşler zaten. Aynı fedakarlığı bir de torun için mi göstersinler? Bu insanların kendi hayatını yaşama hakkı yok mu?
Niye millete atar gider yapıyorsunuz ki? Napalım biz mi gelelim doğuma? Kimse gelmiyorsa başınızın çaresine bakacaksınız, kocanız bakacak size bu niye bi ihtimal bile değil anlamadım?Başkasına güvenip çocuk yaptığımı nerden çıkardınız anlamadım.Biz de hastalıkta doğumda ölümde insanlar biraraya gelir.Siz de öyle değilse bilemicem
Ayni durumdayiz kayınvalide cok yasli 10 saat uzakta oturuyor zaten gelsede biseye yardimci olamaz. annemde 8 saat uzaklikta ama bulunduklari illerde covit pik yapmis durumda.doguma gelecegim insallah diyor ama insallah ozamana kadar kendilerini koruyabilrlerse.Merhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
Herkesin doğumu bir değil. İlk sezeryanda tam onbeş gün desteksiz kalkamadım. Doğumla beraber bronşit oldum. Öldürmekten dikislerim patladı enfeksiyon kaptım. On gün pansuman serum iğne faslına gidip geldim. Bı ay annemde kaldım. Muhtaç durumdaydım. İkinci doğumda iki gün hastanede kaldıktan sonra evde yatılı kimse kalmadı. Eşim büyük cocugumuza baktı . Evin düzenini sağladı. Kaynanam annem her gün gelip yemek yaptılar. On günlükken tamamen yalnız kaldım iki çocuğumla. Eşim ise başladı kaynanam tatile gitti. İlk doğuma göre iyiydim ama eğilirken hala dikislerim açıyordu. Çocuklara baktım ama yemek yapan biri olsaydı iyi olurdu. Bence en önemlisi yemek. Evin düzenini eş halleder. Bebeğe anne bakar. Annenin düzenli beslenmesi lazım. Bı hafta yardımci lazım bence.Özel bir durumunuz mu var acaba? O yüzden mi bakım bekliyorsunuz başkalarından? Doğurduktan sonra kimse bana bakmadı, sezaryen oldum. Kardeşim ve kayınvalidem vardı ama iki üç gün kaldılar, gittiler. Hani olmasalardı da olurdu. Eşim yetti bana. Sizin eşiniz bakamaz mı?
Ya şöyle duygusuz mesajları görünce cidden üzülüyorum.Anne ile evlât arasında duygusal bağ vardır/olmalıdır. Insanlar duygularıyla yaşar sonuçta. Doğum gibi kendini çok çaresiz hissettiğiniz bir anda yanınızda annenizin varlığına ihtiyaç duyarsınız bu çok normal. Her seferinde farklı başlıklarda da aynı şey oluyor. Evet mecbur degil ama yapması gerekir. Nasil ki 10 yaşında kalbimiz kırıldığında annemize koşuyorsak 35 yaşında da koşabilmeliyiz. Evlenince çoluk çocuğa karışınca anneye olan ihtiyaç özlem muhtaçlık bitmiyorÇocuk sizin çocuğunuz. Insanlar neden sizin çocuğunuza göre hayatını yönetsin?
Ya şöyle duygusuz mesajları görünce cidden üzülüyorum.Anne ile evlât arasında duygusal bağ vardır/olmalıdır. Insanlar duygularıyla yaşar sonuçta. Doğum gibi kendini çok çaresiz hissettiğiniz bir anda yanınızda annenizin varlığına ihtiyaç duyarsınız bu çok normal. Her seferinde farklı başlıklarda da aynı şey oluyor. Evet mecbur degil ama yapması gerekir. Nasil ki 10 yaşında kalbimiz kırıldığında annemize koşuyorsak 35 yaşında da koşabilmeliyiz. Evlenince çoluk çocuğa karışınca anneye olan ihtiyaç özlem muhtaçlık bitmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?