Doğuma kimsenin gelmeyecek olması

Gelip problem yaşatacağına hiç gelmesin daha iyi.. sessiz sakin yapın doğumunuzu kızınız büyümüş yardımcı olabilir diye düşünüyorum

Güzel bir deneyim güzel anılar bırakıyor bence eşle birlikte başarabilmek. Evet manevi destek arıyor insan ama gelemiyorsa da en güzel zamanları buna üzülerek geçirmek bebeğe haksızlık oluyor. Allah sağlıkla kavuştursun Koronayı bahane edip bence mesafeli olalım diyebilirsiniz neticede bağışıklığı olmayacak minik yavrunun. İkinci bebek daha kolay oluyor diyorlar bilemiyorum tabi ama sıkmayın canınızı başedebilirsiz bu sefer

Ben 25 yasinda cocugumu sezeryan dogurdugumda sadece 2 gece yanimda bi ablam ve ertesi gece esimin ablasi kaldi o kadar.Eve gidince de kimseler yoktu ,tek basima kendim buyuttum.tecrubesiz,bilgisiz ve yardima gercekten muhtactim.Bir de 99 depremi oldugunda dogurdum .Kendi annem hastanede yatiyordu Kv m de rahatina cok düşkün bir kadindir ,komsu nasil gormeye geliyorsa öyle geldi.Siz tecrübeli ve olgun yasta bi annesiniz.Benim kadar sıkılmazsınız diye düsünüyorum.Esiniz,diger cocugunuz mutlaka yardimci olur size.Allah saglikla kucaginiza aldirsin insallah.

Agziniza sağlık benzer şeyler yazacaktım sonra geri silmiştim. Öyle yazanların doğum yapmamış olmalarını umuyorum. Hoş ben de yapmadım ama çevremden biliyorum yardımcı olunsa çok iyi olacağını. Yardım edilmek zorunda çünkü onlara güvenip doğum oldu yardım etmeliler demiyorum bakın bir yardım eden olsa daha iyi olur diyorum.

İnşallah tek temennim

Sizin dediğiniz gibi torunu, çocuğu değil. Konu sahibini bakıp büyütmüşler zaten. Aynı fedakarlığı bir de torun için mi göstersinler? Bu insanların kendi hayatını yaşama hakkı yok mu?
Siz kendi torununuza öyle yaparsınız madem. Kızınız sizden doğumu icin yardim isteyince ben seni bakıp buyuttum zaten bi de çocuğuna mi bakıcam, ben kendi hayatımı yaşicam dersiniz.. Ne kadar güzel değil mi insan bu hayati kendi için yaşamalı, kendini düşünmeli çolugunu cocugunu değil

Başkasına güvenip çocuk yaptığımı nerden çıkardınız anlamadım.Biz de hastalıkta doğumda ölümde insanlar biraraya gelir.Siz de öyle değilse bilemicem
Niye millete atar gider yapıyorsunuz ki? Napalım biz mi gelelim doğuma? Kimse gelmiyorsa başınızın çaresine bakacaksınız, kocanız bakacak size bu niye bi ihtimal bile değil anlamadım?

Ayni durumdayiz kayınvalide cok yasli 10 saat uzakta oturuyor zaten gelsede biseye yardimci olamaz. annemde 8 saat uzaklikta ama bulunduklari illerde covit pik yapmis durumda.doguma gelecegim insallah diyor ama insallah ozamana kadar kendilerini koruyabilrlerse.Allah korusun eger annemlerede bulaşırsa banada gelecek kimse yok,esimle ve diger iki cocugumla basbasa kalacagiz.Yalnizin yardimcisi allahmis dua edelim bir cikis yolu vardir elbet.Bu aradabende 35 haftalik gebeyim.Saglicakla kucaginiza alin sizde bebeginizi.

Herkesin doğumu bir değil. İlk sezeryanda tam onbeş gün desteksiz kalkamadım. Doğumla beraber bronşit oldum. Öldürmekten dikislerim patladı enfeksiyon kaptım. On gün pansuman serum iğne faslına gidip geldim. Bı ay annemde kaldım. Muhtaç durumdaydım. İkinci doğumda iki gün hastanede kaldıktan sonra evde yatılı kimse kalmadı. Eşim büyük cocugumuza baktı . Evin düzenini sağladı. Kaynanam annem her gün gelip yemek yaptılar. On günlükken tamamen yalnız kaldım iki çocuğumla. Eşim ise başladı kaynanam tatile gitti. İlk doğuma göre iyiydim ama eğilirken hala dikislerim açıyordu. Çocuklara baktım ama yemek yapan biri olsaydı iyi olurdu. Bence en önemlisi yemek. Evin düzenini eş halleder. Bebeğe anne bakar. Annenin düzenli beslenmesi lazım. Bı hafta yardımci lazım bence.

Tam anlamadığım için soruyorum, dogum esnasinda mi, sonrasinda mi birisi gelsin istiyorsunuz? Ne kadarlik süreyle mesela? Eşinizin calisma sartlari nedir?

Çocuk sizin çocuğunuz. Insanlar neden sizin çocuğunuza göre hayatını yönetsin?
Ya şöyle duygusuz mesajları görünce cidden üzülüyorum.Anne ile evlât arasında duygusal bağ vardır/olmalıdır. Insanlar duygularıyla yaşar sonuçta. Doğum gibi kendini çok çaresiz hissettiğiniz bir anda yanınızda annenizin varlığına ihtiyaç duyarsınız bu çok normal. Her seferinde farklı başlıklarda da aynı şey oluyor. Evet mecbur degil ama yapması gerekir. Nasil ki 10 yaşında kalbimiz kırıldığında annemize koşuyorsak 35 yaşında da koşabilmeliyiz. Evlenince çoluk çocuğa karışınca anneye olan ihtiyaç özlem muhtaçlık bitmiyor

İlk bebeğim olacak kısmetse, annem yok. Tüp bebekle hamile kaldığım için ekstra dikkatli geçirmem gerekti hamileliğimi. Kv durumu gayet iyi biliyor hiç bi yardımı dokunmadı, aylar önce köye gitti. İki güne bir arayıp ne kadar daha burada kalayım, diğer ay sonu gelsem olur mu, fasulyelerimi toplamadan gelirsem üzülürüm yok domateslerimi beklesem deyip duruyor. Dedim istersen hiç gelme kardeşim yanımda olacak eşim kardeşim idare ederiz. Kardeşim 20 yaşında ama yardımı dokunur eminim. Kv hiç elini taşın altına koymuyor ama bebeğimi benden çok sahipleniyor, oğluşum bebeğim ben oğluşum için canımı veririm diyor mesela.
Ama hastanede kalamam evde kalamam demeyi biliyor. Allah biliyor ya gelsinde istemiyorum bu umursamazlığından dolayı, bi şekilde bakarım başımın çaresine. Sizin kızınızda yardım eder kafanızda rahat olur tecrübenizde var zaten. Hiç dert etmeyin.

Şu an olaya duygusal bakıyor olabilirsiniz, ama eğer ekstra bir durum olmazsa(o zaman zaten mutlaka ailelerden biri gelir) üstesinden gelebilirsiniz. Kızım doğduğunda oğlum 3buçuk yaşındaydı. Okuldan çok sevdiğim bir arkadaşım vardı, hastanede yanımda o kaldı, eşim de oğlumla evde kaldı. 3 günlük verilen babalık izninde de yanımda oldu. Sonra bir şekilde düzene giriyor hayat. Sezaryen olduğumu da ekleyeyim.

Konu sahibi annesini duygusal bağları için değil iş yapması için istiyor bence. Yoksa 100 yaşına da gelsek, annemizin çocuğuyuz hala.

Çocuğu yapmadan önce annenize ve kayınvalidenize sordunuz mu. Bence hayır. Onlarda kendi hayatını size göre düzenleyemez. 12 yaşındaki kızınız gerektiği yerde Size yardımcı olur. Ki ona bile gerek yok bebeğinizin babası olan eşiniz var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…