doğumdan değil doğumdan sonrasından korkuyorum.. kimse beni anlamıyor :(

ahsenimm

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2012
34
0
16
İzmir
arkadaşlar bu forumu sessiz sessiz takip ediyordum herkesin yaşanmışlıkları o kadar etkiledi ki çoğundan kendime pay çıkardım çoğuna üzüldüm.. kimseye derdimi anlatamıyorum fikirlerinize ihtiyacım var. yakında doğum yapacağım ama çok korkuyoru doğum yapmaktan değil sonrasında başıma geleceklerden.. ne annem ne kayınvalidem beni anlamıyor. normal doğum yapmam tehlikeli sezaryan olursamda onların eline düşeceğim muhtaç olacağım.. birtek eşim yanımda aşık bana bende ona.. zaten aşkımız bizi ayakta tutuyor. herkes yanımızda gibi gözüküyor ama öyle değil. ağızda herşey. aslında çok büyük sorunlarım yok ama hamileliğim zehir oldu kayınvalidemler sevgileriyle boğdular bizi sürekli yanlarında istediler annem oraya gidersen burayada gel diye afra tafra yaptı kimse hamile olduğumu anlamadı umursamadığım zamanda küstüler. arkamdan konuştular yüzüme gülüp.. kaynanam oğlunu kıskanıyor çoçuk gibi hareket ediyor benden umduğunu bulamayınca dahada çok kuduruyor. tek sorunu oğlu yemeğime kadar yapar bi bakarsın melek gibidir içine sokasın gelir ama bi anda ne olduğunu anlamazsın suratını ekşitiverir benden alamadığı hırsını oğlundan alır. doğum sonrası gelecekler ikiside birbirinden cadı çok müdahale edecekler korkuyorum istemiyorum hiçbirini aslında çok bunaldım... lütfen akıl verin nasıl bi taktik izlemeliyim.. (

iki annenin baskın olma çabaları çok kötü olmuş.mümkünse eşin izin alsın ve seninle eşin ilgilensin ama anneler buna da kızarlar muhtemelen.en iyiysi umursamamaya çalışmak,duymamaya çalışmak galiba zor olsada

eşim sen merak etme gerekirse 10 gün kalırım yanında diyor. kimseyide karıştırtmaz ama zaten psikoljim bozuk en ufak lafı kaldıramıyorum.. alenen bi terbiyesizlik yok laf dalaşı yok ama hayatıma müdahale tmelerinden sıkıldım. kimseyi istemişyorum ben aslında

hadi kv.deye alıştık da annen idare etsin canım..
ilk vukuatlarında lohusa depresyonu de sütüm kesildi de ağla ayıl bayıl
ne demişler akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğime deli olurum dünya benim kahrımı çeksin......

aynen bende katılıyorum arkadasa eşinin izin alma şansı varsa en iyisi bu olcaktır... yada kuzenin felan yokmu hiç

ayılıp bayılmamdan ağlamamdan eşimi kendime çekmemden nefret ediyorlar özellikle kayınvalidem. naz yapıyo karın diye eşime söylüyo üzülme birşeyi yok diyor :/

resmen dünür savaşları bunlar..kim kimi yenecek gibi..

demek ki ilginin fazlası da zararlıymış..dün bir arkadaş konu açmıştı hamileyim k.validem nasılsın bile demiyor diye bu da tam tersi bir durum olmuş..

bence aynı anda gelmesinler yoksa savaş çıkacak gibi duruyor.tek tek gelsinler geleceklerse..

ayılıp bayılmamdan ağlamamdan eşimi kendime çekmemden nefret ediyorlar özellikle kayınvalidem. naz yapıyo karın diye eşime söylüyo üzülme birşeyi yok diyor :/

o zaman eşin izin aldığı zaman kv.de gelsin yardıma annene deki kv. gidince sen gel..
benim bildiğim öyle eşinin tek başına sana bakmasına izin vermezler iki tarafta bari bir araya gelmesinler tek tek oluncadaha kolay olur..
kv. bişey söyleyincede eşin sustursun konuş eşinle..bu lohusa depresyonu hikaye anne -kv depresyonu hep

aynen öyle

işin kötüsü bazen o depresyonu bile yaşamana izin vermiyorlar..hep torunu kıskanma olaylarından yapıyorlar bunu aslında ama filler tepişirken olan çimenlere oluyor

kayınvalidem benide oğlunuda kimseyle paylaşmak istemiyor annem bize geldiğinde mutlaka ordan bi huzursuzluk çıkarıyor annesi geldiğinde beni aramıyor diyor anneme gelme dersem kayınvalidemin kucağına kendimi atmış olurum bakanımda olmaz. hem gelme dedim mi ikiside kan kusturur bana :/ evime bi daha adım atmazlar

Yanlış anlamayın sizi üzmek istemem ama sezeryan olursanız niye birilerine muhtaç olasınız ki? Bir süre eşiniz bakar size işte...

Benim zavallı annem sezeryanın ertesi günü dikilmişti ayağa. 2 cocuk bir bebek koca ev....

Abartmayın bu kadar yaa.

dua edin.hamilenin duası öyle bir kabul oluyor ki.benim de öyle bir derdim vardı.9 ay boyunca ne olacak diye düşünmüştüm.allahım dedim eltinin oğlu ameliyat olsun ( ameliyat durumu vardı) o kesin oraya gider bize gelmez, gelmezsin demiştim.kelimesi kelimesine öyle oldu.

sizin için onlarla kötü olamam deyip gelmedi doğuma.20 gün sonra geldi kızımı görmeye.gelip bir de "işte kesik olmayacak demişlerdi, bir çizik atmışlar, anestezi aldıgı için sünnettte yapalım demişler, ahhh ahhh vahh vahh".ameliyatta su fıtıgı şırıngayla girip suyu çekip inmemiş testiği iteleyip indirecekler.olay bu.gelemem dedi kadın kocama.

sezaryan bi ameliyat sonuçta herkesin bünyesine göre değişir kimi akşamında kalkar kimi kaç gün toparlanamaz muhtaç olmaz kolay değil toparlanamamaktan korkuyorum..

aaa olurmu elmayram anneler izin verirmi
daha ''bu çocuk doymuyo sütün yetmiyor,çok giydirme ,yanlış kucaklıyosun,aman sen daha çocuksun ver bana ben bakarım''diye fırtına estirecekler
sezeryanda katılıyorum ablamda annem ve bn bakmamıza rağmen kalktı ertesi gün ...

çok dua ediyorum çok... psikolojim iyi olsa hepsini idare ederim umursamam ama bazen eşimin laflarını bile kaldıramıyorum

çok dua ediyorum çok... psikolojim iyi olsa hepsini idare ederim umursamam ama bazen eşimin laflarını bile kaldıramıyorum

ben aslında o insanları evime hiç almam yaza gelin artık derdim ama alinde el kadar bebek öyle acizsin ki sanki Allahtan korkuyorsun canları cehennnem deyip sabrediyorsun.

sezaryan bi ameliyat sonuçta herkesin bünyesine göre değişir kimi akşamında kalkar kimi kaç gün toparlanamaz muhtaç olmaz kolay değil toparlanamamaktan korkuyorum..

Mutlaka öyle. Şimdi benim parmağım kesilse yeri göğü inletirim ama mecbur kalrısam ve büyük bir ameliyat gecirirsem bir şekilde ayaga kalkar bebeğime de bakarım.

Korkmayın, simdiden kendinizi doldurmayın. Zamanı geldiğinde bir şekilde altından kalkarsınız.

ahahah kabus anneler çöker dimi :) Ayy senin sütün yaramadı, ayy bu cocuk accc

Sıra sana da geliyo bademmmm

gelme deme canımikisi ayrı ayrı gelsinler
tıkış tıkış ne gerek var
annene de ikiniz aynı zamanda gelip yorulacaksınız..kv.yorulduğunda sen gel de..bakmasınlar yahu korkma bu kadar eşinle toparlarsınız..

Son düzenleme:
ahahah kabus anneler çöker dimi :) Ayy senin sütün yaramadı, ayy bu cocuk accc

Sıra sana da geliyo bademmmm

aynen o çocuk gariban kobay olur ellerinde
benim kv.yaşlı kendi bakıma muhtaç hoş genç olsada karışmazdı sanırım.
annemde gözümün içine bakar rahatım yani..
ama ben cadıyımdır valla karışsalardı yeri göğü inletirdimkeşke huy verilebilse konu sahibine azıcık cadılık verirdim .ben kullanmıyorum

ilk doğumum olduğu için belki bu kadar korkuyorum toparlanırım demi doğum o kadarda zor değil... kendimi rahatlatmaya çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…