doğumdan değil doğumdan sonrasından korkuyorum.. kimse beni anlamıyor :(

ablacım tabiki büyükler tecrübeli helede ilk doğumda insan acemi olur
ama bazı anneler artık sapıtıyolar resmen..
benim arkadaş doğum yaptı bebek annesinin kopyası bizde söyledik işte annesine benziyo diye
kv .de aldı bu çocuğu güya altını temizliyo şaap diye bi vurdu çocuğun bacağına babana niye benzemedin diye
ve bu kadın öyle kötü fesat kv.lerden değildi arkadaşım çok severdi..
bu doğum olaylarında kadınlar tuhaflaşıyolar dediğin gibi aklına yatanı dinliyceksin olmayanı salla gitsin

kızım senin iki taneydi tabi zor olur doğumda bakmasıda..
gerçi senin kv.yi düşününce depresyon kaynağı başlı başına belli de neyse

eşin pohpohlasın bol bol.. sende idare et kendin bakabilecek duruma gelinceye kadar..

çok hoş yaaa olmadı bende delirdi taklidi yapacam

en güzeli valla :) ama hemen de ön yargılı olma..belki hiç de tahmin ettiğin gibi olmayacak.ayrıca doğumdan falan da korkma..bebeğini kucağına aldığın anda herşey toz pembe görünecek sana zaten

dur bir de kime benziyor olayları çıkacak daha..dının dıdısına bile benzetecekler her iki taraf da..daha benimkiler 1 aylıktı k.validem eşimin üvey halasının torununa benzetmişti oğlumun birini

bebeğine kavuşmaya odaklan şimdi, bunları düşünüp kurma kendini, sen olabileceklerden endişe ediyorsun ama daha hiç biri olmadı...
arkadaşlara katılıyorum en doğrusu, doğum sonrası psikolojik durum sığınağını kullanman galiba

bizde durum tam tersi oluyor

kaynanam benim babama,annem de kayınpederime benzetmişti.gerçi haksız değillerdi oğlum kimin yanında fotoğraf çekilse benzer yönleri ortaya çıkıyordu.yani oğlum herkese bir parça benzemiş

ablacım olay benzemek değil zorla benzetmeye çalışmak

ya 1 aylık çocuk üvey halanın torununa nasıl benzesin

ayrıca bak daha bu sabah gördün fotolarını biri bana biri babasına benziyor zaten :)

sezeryan bu kadar zor mu yaa :83:

arkadaşların da dediği gibi bünyeye göre değişiyor.benim kızkardeşim sezeryan oldu,2-3 günde toparladı,haftasında gayet normal işini yapıyordu.arkadaşımın kızı oldu 15 gün belini doğrultamadı,yatamadı,kalkamadı

ben normal doğum yapamam panik ataklıyım ve buna bağlı ritim bozukluğum var ben 3 ay yatarım artık cemil cümle gelsin baksın bana bu kadar zorsa

Kabus gibi yaa

Anasına ayrı hesap ver danasına ayrı hesap ver

ablacım olay benzemek değil zorla benzetmeye çalışmak

ya 1 aylık çocuk üvey halanın torununa nasıl benzesin

ayrıca bak daha bu sabah gördün fotolarını biri bana biri babasına benziyor zaten :)

evet senin kaynana bir alem zaten.sizin oğluşlar 2 tarafa da hak geçmemiş.biri anneye,biri babaya benzemiş.allah sağlıklı uzun ömür versin yakışıklılara inşallah

tırstım valla evlenmeden öncede VAJİNİSMUS OLUCAM DİYE KORKUYODUM

ahahahha manyak yaa cok kolay bişimiş pırt diye doğurursun sen

ben normal doğum yapamam panik ataklıyım ve buna bağlı ritim bozukluğum var ben 3 ay yatarım artık cemil cümle gelsin baksın bana bu kadar zorsa

Bütün Ankara eşrafını toparlsınız artık bütün sülale senin dikişlerle ilgilenir

Eşin muhtemel becerikli ama yanında kadın cinsinden biri bulunmalı derim. Bebek ağladığında bile ilk panikle "bu neden ağlıyor dediğinde" eşinin korkma birşey yoktur acıkmıştır demesi seni kesmeyecek, bu lafı tecrübeli birinden duymak isteyeceksin.

Kalkarsın denmiş ama sonuçta öyle yada böyle bu bir ameliyat.

Bebeği yatağından almak için eğildiğinde bile canın acıyacak. Kimsen yoksa yapacak birşey yoksa elbette başa çıkabilirsin ama bakacak biri varken vücudunu zorlamak gereksiz. Hayırlı doğumlar

Herkesin toparlanması bir olmaz elbet ama sen şimdiden kurma kafanda hayırlısıyla bir doğur herşeyi oluruna bırak biraz.

Ben bu tür sebeplerden doğumdan önce çok kurgulamıştım kafamda ama spinal anesteziyle sezeryan oldum.
Narkoz almaktan korkuyordum, spinalle ona da gerek kalmadı. Evet ağrı sancı ilk günler oluyor ama
2. günü hastanede gayet rahattım çok çabuk toparlandım çok şükür. Ameliyata girmeden önce aklıma hep arkadaşım geldi. Sezeryandan sonra 10 gün yatmıştı ama herkesin farklı oluyor işte. Ben mesela eve gelince yatamadım bile bebeğin gazıyla uğraşmaktan bana sıra gelmemişti. İnşallah sen de çabuk toparlanırsın, hep olumlu düşün dua et, hayırlı doğumlar.

Canım ben normal doğum yaptım ertesi gün hemen ayağa kalktım ama sen sezeryan olucakmışsın herksin iyileşme süresi farklı belki 1 hafta da ayağa kalkarsın.Bende her kafadan bir ses çıkmasından evde annelerle beraber olmanın zorluğunu bildiğimden 2 gün kayınvalidem kaldı yanımda ,2 gün kendi annem.Sonra onlara dedim ben tek başıma idare ederim ve hep kendim baktım biraz zor oldu uykusuzluk yorgunluk vs ama idare ettim istersen sende öyle yap...Tabi loğusa 40 çıkana kadar yalnız bırakılmaz vs dediler ama ben hallederim hem sizde yorulmayın eğer halldemeyeceğim bişey olursa haber veririm dedim...

Öncelikle hamileliğinin son günlerinde dert edeceğiniz son şeyler olmalı bunlar.
Sezeryan olucam ellerine kalıcam diye de düşünmeyin, ben de epidural sezeryanla doğum yaptım, 2 gün hastanede kaldım eve döner dönmez, kendi kendime duş aldım, kızımla hep ben ilgilendim, 5. günümde araba kullandım kızımı kontrole götürdüm.
Siz bebeğinizle ilgilenirken onlar ev işi ve yemek gibi şeylerle ilgilenirler, zaten bebek doğunca sadece ona odaklanın etrafınızdaki kimseye bakmayın bile.
hayırlı doğumlar.

doğum sonrası o kadar korkulacak bir şey değil canım. Epidural anestezi ile olursan zaten, doğumdan sonra ertesi güne kadar hiç ağrı hissetmiyorsun. Belindeki iğneye serum gibi ağrı kesici veriyorlar.
Eşin yanında olursa evde de zorlanmazsın. Yanındaki kişinin tek yaptığı şey bebeğini kucağına vermek oluyor. Bunu da eşin halledebilir.
Ben doğumdan sonra iki gün yatmadım neredeyse hiç ağrım olmadı, ama üçüncü gün birkaç saat yatınca ayağa kalkmakta zorlandım. Yani ne kadar hareket edersen o kadar rahat atlatıyorsun.
Zaten yanında 5000 kişi de olsa bebeğinle sen ilgilenmek istiyorsun, ne kadar tecrübeli olursa olsun başka kimseye güvenemiyorsun.
Allah bebeğini sağlıkla, kolaylıkla kucağına almayı nasip etsin, gerisi hiç zor gelmeyecek sana emin ol.

çok teşekkür ederim kızlar bi nebze olsun rahatladım.. dik durmam gerek inş en güzel günlerim burnumdan fitil fitil gelmez ! daha şimdiden eşim bebeğimize sahip çık küçük çoçuklara verme dediği için kayınvalidem saydı döktü kimden kıskanıyorsun çoçuğu diye olduktan sonrasını düşünmek kahrediyor. eşim savaşşın ama benim gücüm yok :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…