doğumdan değil doğumdan sonrasından korkuyorum.. kimse beni anlamıyor :(

bilmem mi senin cadılığınııı :) İnşallah o günleri de görürüzz

ilk doğumum olduğu için belki bu kadar korkuyorum toparlanırım demi doğum o kadarda zor değil... kendimi rahatlatmaya çalışıyorum

Korkma arkadaşım, forumdan bir sürü arkadaş sana yardımcı olur

hiç cadı değilim çok uysalım. kendimi ezdirmiyorum yaşım küçük olmadığı için ama yaşım küçük olsaydı bunlar beni çiğ çiğ yerlerdi

benim ne annem ne kaynanam var doğumumda da bir tek eşim ve ben vardık bana eşim baktı gerçi ayağa kalkmıştım hemen ama kalkarken falan ağrılarım oluyordu yardımcı oluyordu. ağrı kesici almamak için direndiğimden ağrım çok oldu o kadar ağrıya rağmen içmemiştim mazoşistim sanırım.

boşver eşin bakar sana toparlanırsın korkma çabucak 1 haftaya kalmaz müthiş toparlarsın. ne şamın şekeri ne arabın yüzü boşver ikisi de gelip başında durup sinirini bozmasınlar

Son düzenleme:
bebeği bana bırakırlarsa zehir gibi olurda işte bana bırakırlar mı ? korkudan dalgaya vuruyorum ama içten içe sinir oluyorum !

Sezeryanla doğum yapmış biri olarak söylüyorum arkadaşım. . Korkma öncesinden de sonrasındanda. .

Zaten doğumdan snra iki gün hastane kalıcaksınız eşiniz o sıra bir iki hafta izin kullanırsa hiçkimseye muhtaç olmazsınız emin olun. .
Siz anne olucaksınız meleğinizi kucağınıza aldığınız an size bir güç gelicek , sadece ona iyi bakmak zorunda olduğunuzu hissediceksiniz. . Tek sorun uykusuzluk olur onuda eşinle beraber üstesinden gelirsin emin ol. . .

Annenize ve kayınvalidenize diyecek lafım yok zaten . .İki koskoca kadın resmen çocuklaşarak kapışıyorlar birbirleriyle. . .

kimsen olmazsa en azından kimsem yok der ona göre yol çizersin psikolojin bozulmaz ama etrafında insan olup olmadığını bilmen çok zor üstüne bide gereksiz imalar, düşüncesiz laflar , önemsiz tavsiyeler insanı bunaltıoyor. gelme demem mümkün değil keşke bizi bize bıraksalar..

doğum hakkında pek bilgim yok ama arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla yardıma ihtiyacı oluyor insanın hemde ilk doğumun ve bu yardım edecek kişinin annen olması senin açından daha iyi sanırım en azından nazın geçer isteklerini rahatça söyleyebilirsin yada bazı konularda yardım alırken çekinmezsin doğum sonrası 1-2 hafta idare etmen senin için daha iyi sanırım , hem istemesende yanlız bırakacaklarını sanmam

canım bence yanlıs düşünüyorsun cunku dogum zor normal dogum olsa tamam dıcem o zman yavas yavas kalkarsın ıkı gune ve yemegını fln yaparsın ama sezeryan zor.. eger ılk cocugunsa zor olur eşin izin alsa bıle bence yıne mumkun deıl bennce annenı cagır mecbur bırkac gun ıdare etsın bende aynen senın gıbı düşünüyodum ama normal dogum yaptım ve ertesı gun kalktım annem ıse sadece 4 gun durdu sonra eşimle baktık bebege yemeklerıde hep yaptım

Oglumun dogumunda farkli ildeydik
kv geldi 40 gun yanimizda kaldi
Halbu ki ben o kadar kalsin istemedim :)

Kizimin dogumunda ayni ildeydik sadece hastanede yattigim gece kaldi
Cunku kayinbiraderimin benim dogum yaptigim haftanin sonunda dugunu vardi :)
Bir sevindim ki bilemezsiniz :)

Esim bakti cok da iyi oldu :)

Her iki dogumumda da ayni anda hem sezeryan, hem kasik fitigi ameliyati oldum
Ameliyathaneden Kadin dogumcum cikti, genel cerrah girdi dusunun yani

Ilk dogumda ayaga kalkmam cok zordu, fakat iyilesme cok hizliydi
2. Dogumumda ayaga cok rahat kalktim, ama iyilesmem 15 gun surdu
Allahtan somestr tatlilindeydik :)

Kim ne derse desin takmamaya calis
ve mumkunse 1-2 gece kalip bebekle sizi basbasa biraksinlar

benim öyle yemek vs sıkıntılarım yok.. kayınvalidem dahil yemeğimi kalkar yaparlar hiç kimse olmasa eşim yapar. her konuda yardımcı olurlar allaha şükür durumum o kadar kötü değil benim tek sıkıntım bizi yönetmeye çalışmaları. dışarıya karşı hiçbirşey yok çok kızarlarsa susup otururlar bi kenara ama annem beni yer kayınvalidem eşimi buda bizim huzurumuzu bozuyo. herşeye tamam anne sen bilirsin anne sen büyüksün anne ne istersen o olur anne sen olmazsan biz yaşayamayız anne dememizi bekliyorlar bunu göremeyincede beraber isler surat asarak beraber değillerse çemkirerek acıısını çıkartıyorlar. şimdi çoçuk olacak şunu yap kızım diyecekler bana uymayıp hayır dediğimde kötü olan ben olacağım ses çıkarmasam sürekli hükmetmeye çalışıp karışacaklar ne yapacağımı şaşırdım..

hım anladım cnm o zman kayınvalıdenı fln hıc karıstırma bence eşin yemek falan yapıyosa ınan hıc sıkıntı olmaz sen bence her ıkısınede dekı saolun ama bana eşim bakacak bız ole karar verdık de yada eşin desın

hiç cadı değilim çok uysalım. kendimi ezdirmiyorum yaşım küçük olmadığı için ama yaşım küçük olsaydı bunlar beni çiğ çiğ yerlerdi

anlamadım kendini ezdirmiyorsan neden çekiniyorsun o zaman..cadılık dediğim saçına yapışmak değil insanların
diğer msjında yazdığın sen haklısın anne sen büyüksün anne demem ben..sen demezsem suraat asıyor diyorsun e o zaman ezdiriyorsun kendini:26:

ben 2 doğumumu da kaynanamın yanında yaptım.annem geldi,gitti.normal doğum yapmıştım,çocuklarımla hep kendim ilgilendim.annemin dediklerini de,kaynanamın dediklerini de dinledim ama söylenenlerden hangisi mantığıma uyduysa onu uyguladım.dediklerine sert tepki vermediğim içinde ses çıkarmadılar.

Elmayra herkesin aynı olmuyor canım..ağrı eşikleri farklı insanların..arkadaşmla aynı anda doğum yaptık o 3 günde toparlandı ben 2 haftada ancak kendime gelebildim.

annem ve k.validem aynı anda bakıyorlardı çocuklara 40'ım çıkana kadar..aman Allah'ım tam bir kabustu ya..çocuklara banyo yaptırılacak annem yıkar k.validem konu mankeni gibi uzaktan eklem yerlerini de yıka,şurasını da böyle yap,aman su sıcak aman su soğuk..dili durmazdı..ya da çocukların karnı mı acıktı annem başlardı bu sefer şöyle tutma,söyle emzirme,vb..ya da ağlamaya mı başladılar biri derdi karnı acıkmış diğeri derdi uykusu gelmiş..

en sonunda bakın dedim,ben lohusa depresyonundayım şu anda,dikkat edin istemeden bi zarar vermiyim size sonucundan ben sorumlu olmam.şimde 2-3 gün depresyonumu doya doya yaşamak istiyorum o yüzden şu savaşa bi son verin dedim

napayım başka çarem kalmamıştı

yok anlamadın saçına yapışmaktan bahsetmiyorum bende. laf dalaşına girmem çok sinirlensem bile susarım o benim susup gülmemden rahatsız olur. çünkü eşim benim yerime konuşuyor bana gerek kalmıyor. en ufak laf söylese eşim sert bi şekilde susturur bana gerek kalmaz. kayınvalidem pofpoflanmayı çok sever ben bunu yapmam sen iyisin sen büyüksün anne demem herşey karşılıklı saygı gösterirse karşıdaki saygı bulur derim pek hoşuna gitmez..

Bende sezaryenle dğum yaptım. Zaten iki gün hastanedesin.
Yavaş yavaş topluyorsun kendini ama tabiki yardıma ihtiyacın oluyor.
Yapıya bağlı herhalde ben eve geldiğimin 3. Günü markete gitmiştim.
Eltim 40 gün lohusa yatağında başında kurdelesi yattı:))
Şimdiden üzme kendini bence. Madem huylarını biliyorsun , eşinde yanında bırak kendi aralarında birbirlerini yesinler.
Sen kendinle ve bebeğinle ilgilen.
Koca insanlarsınız aranızda halledin bana şikayete gelmeyin de.
Eşin annesiyle , sen kendikinle önceden konuş birbirinizi idare edin biZi arada bırakmayın deyin.
Bebeğin hatrına üzülmeyelim deyin.
Olmadı buradaki bir arkadaşın ünlü sözünü tekrar ediyim , işe yaradığı görüldü:
Bir cinnet yeter:))

Son düzenleme:

çok hoş yaaa olmadı bende delirdi taklidi yapacam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…