doğumdan değil doğumdan sonrasından korkuyorum.. kimse beni anlamıyor :(

ben de hiiiç kimseyi istemem. hiç kimse dediğim bilhassa kv. herşeye karışır eminim. ve aşırı heyecanlı ve hevesli. ama benmle birlkte bu heyecanı biraz dindi. bu aralar pek de görüşmüyoruz zaten.
benm bi arkın kv de oğluna iananılmaz düşkün. liseli gençler gibi aşık oğluna. sürekli trip sürekli, eve çağırma, h.sonları onalrda kalınmasını isteme vs ve annesi asla kıramayn bi erkek evlat... arkım hamile kalıverdi ve doğuma hem kendi annesi hem kv si geldi. ameliyata alınırken kzıcağız yanlışlıkla annesine daha içten sarılmış. sen misin annene daha içten sarılan. kızı ameliyathaneye sokmuşlar o an kv de tansiyonlar yükselmiş fenalıkalr gelmiş. oğüluna binbir trip. kadınla uğraşmılar. normalde kzıızn annesine moral vermeleri gerekirken kadına moral verilmiş.
kız cağız eve çıkmış, kv herşeye karışıyor dünür de orda ya kv kaldıramıyor bunu. aynen konu sahibi gibi. nihayetnde kv ile ark ımın annesi kavga etmişler. arkadaşımn eşi hiiiiiiiiç yapmadığı ve yapmayacağı şeyi yapıp anne kv m memleketine dönene kadr bi kaç gün gelme bize istersen kavga ediyorsunuz demiş. vay efendm sen misin bunu diyen kadın şehir değiştrmiş. gitmiş uzzzuuun bi süre diğer oğlunun kaldığı şehrde kalmış. arkımn eşinin telini de açmamış....................

benim şu andaki ruh halimi hayatımı anlatmışsın canım bende aynı durumdayım hemde daha kötü. bizim bu mayısta tayin çıkıyor temmuza kadar evi taşımamız gerekiyor doğum ise ağustosta benide kendiş annem yordu bitirdi. kendi annem halden anlamaz ısrarcı hep kendi bildiği doğru olduğunu ısrar eden bir kadın kayınvalide desen ondan beter herşeye karışır zırlar ağlar offf Allahım ama ben ikisinede resti çektim kızılacaksa bir bağırıyorum hepsi kayboluyor Allahtan eşim anlıyorda hep destekçi bana hatta aşkım sen iyi dayanıyorsun bu ikisine deyip güler hep benim yanımda. benim annemde hamile hamile 15 saatlik yola beni çağırır ama kıçını kaldırıp gelmez kendi rahatına öyle düşkün ayrıca üstün körü temizlik anlayışı beni deli ediyor birde kendi annemin sürekli onlarda kalmama yönelik saçma ısrarı sanki eşim yok ben bekarım gibi davranmları en son beni bir çıldırttı kendini ağlarken buldu annem en son konuşmamızda şimdi sorsan ödü kopuyor benden . onlarda seni bakacaksa baksın bakmayıp canını sıkacaksada bakmasın ayyy çok mu derdin eşinle sen daha iyi bakarsınız hiç korkma net ol. ben aneme on gün bakacaksan bak bakmayacaksan bakma dedim eşimle gelir eşimle dönerim kendi kendine 40ım çıkana kadar sende duracağım hayaline kapılma eşim var benim dedim sustu. kayınvalide de herşeye karışıyor istediği olmayınca ağlayıp duruyor bayılıyor kayınvalidem benden korkuyor biraz öğrendi artık eşimde kızıyor çünkü ses çıkaramıyor. bir ara o çocuğu siz bakamazsınız ben bakarım bende durswun dediğin de çok büyük kavga ettim şimdi gıkı çıkmıyor valla.sen lohusa halinle onlarla mı uğraşacaksın ne t ol biraz takma.Allahtan iki taraftanda uzağız yarabbi çok şükür

ben o cinneti bi kere anneme karşı geçirdim.. ondan sonra biraz toparlandı ama kayınvalideme gıcık.. ben ses çıkarmam merak etme diyo ama hiç inanasım gelmiyo.. en azından eşlerimiz yanımızda buna şükrediyorum ya oda anlamasaydı daha çok mahvolurdum.. doğru söylüyorsun onları değiştiremem net olmam lazım buda benim demem lazım!

Merhaba canım bende yeni doğum ettim 27 günlük bir oğlum var.Normal doğumdan korkutuğum için sezeryan istedim.Kvdem bunu duyunca hayıııır ! kesinlikle normal olacak..Gelde sinirlenme :)

Kendi annem hiç baskı yapmadı sonra sana bişey olursa suçu bende bulursun diye..

Neyse bir gün kvdemdeyim. Doğumla ilgili konu açıldı.Normal etmiycem sezeryan olcak dedim.Kvdemde bi tepki bi tepki anlatamam.Sezeryan olurken imza atmam diye güldü gerizekalı benim annem yokmu ?

Atmasan atma dedim kendim annem var dedim imzana ihtiyacım yok hooş :)

O stresten inanırmısınız sancı bile girmişti bana ! Allahım sen bana sabır veeer Akıl ver.

Allah yardımcın olsun arkadaşım.

çok sinirlendim onaneyse!! benimde anam ısrarla normal diyo ben umursamıyorum tabi.. son durumu bilmiyorlar doktor kesin sezaryan dedi deyip kapatcam artık. ne imzası atıyorlar ben onu anlamadım :/

bende devlet hast.doğum yapmak istiyorum ama k.valide eşime özelde yapsın devlet hast.biz rahat girip çıkamayız demiş hey Allahım yaa aramızda hiçbir sorun yok ama böyle şeyler duyunca istemdışı sinir oluyorum sanki pikniğe gidiyoruz

bir eşinin biri senin annen güzelim işin zor ama moralini bozmamaya bak..Süt oranını etkiler aşırı üzüntü stres süt miktarını azaltıyor..Acı tecrübeler ile öğrendim..

Rabbim kolaylık versin..Gerekir ise ikisi ile de konuş ya da eşin kendi annesi sen kendi annen ile konuş..Sıkıntılar olmaz inşallah..

Umarım iki ailedende uzakta oturuyorsundur. Sürekli gelmeler gitmeler olacak karışacaklar ay sutun az ay bu boyle batıl inançlar bence kulakların kapat iki tarafında mudahelesini engelle.. ben sezeryan yaptım 2 gunde ayaga kalktım ılk hafta zorlancaksın ama emın ol gececek.İnşallah normal yaparsın sen cocugunu taşıma kimsenin evine bırak kendı evınde buyusun hastalanır kucuk dıye bahane et.. 4 5 aylık olunca arada getırırsın zaten cocuk sana ve evıne alısır ağlayncada bahane et evıne git kimseye yuz verme.

Benim kaynanam hiçbir işe yaramaz geldi oturu koltukta kalkmak bilmedi sinir oldum ordan ay sutu az dedikçe kendimi yedim uyuz insanın mutlu gunu zehir eder

işin zor Allah yardımcın olsun bazen anneler hayatı kolaylaştıracaklarına zorlaştırıyorlar böyle
eğer yapabilirsen ikisini aynı zamanda çağırma örneğin 1 hafta kv gelsin kalsın o gidince 1 hafta da annen dursun fazlasına da gerek yok bence çünkü onlar kaldıkça senstrese gireceksin

valla ben dort gozle kv nın yolunu beklıyorum kendı annemle aynı sehırdeyız ama onu asla cagırmam zaten ona guvenmemde ayrıca ama kv dıger ıkı kızımdada gebelıklerımın 7 ayında geldı ve kırkım cıkana kadar durdu hatta kucuk kızımda 8 ay bır arada kaldık ben ondan gorduklerımı oz annemden gormedım sımdıde beklıyorum rabbımden bır aksılık olmazsa gelecek ınsallah ıkıncı kızım sezeryan oldu ben ıstedım ılk dogumum normaldı ve 20 saat surmustu ıkıncı gebelıgımde kv tatlı dılle soylemıstı sonucta amelıyat sezeryan olmasın kızım demıstı ama ben cok korkuyorum anne normal doguramam deyınce bır sey demedı baska hıc dogum sonrasında ıse aradan 8 ay gecmesıne ragmen sen amelıyatlısın deyıp bana hıcbır ıs yaptırmadı bır tane bardak kaldırdıgım olmamıstır rabbım ona cennet te en guzel koselerı nasıp etsın hııc unutamadıgım bır anım ıse ılk dogumumdan bır kacgun sonra afedersınız buyuk abdest ıcın wc ye gırecegım ama bızzat kendı aılem benı korkutmustu wc de zorlanırsan dıkıslerın patlar buyuk halamın oyle olmus kan revan ıcınde kalmıs falan ben tabıı mahvoluyorum korkudan ama mecbur yanı gırdım wc ye kapıda esım yanında annesı benı beklıyorlar kv seslenıyor yap kızım acımıycak hıc bısey olmıycak yap hadı dıye o anı hıc unutmuyorum bana karsı daıma o kadar merhametlı olmustur kı ınsallah rabbımde ona oyle merhametlı olsun tum guzellıklerı dılıyorum onun ıcın bambaska bırısı o.....

Ben daha yeni hamileyim inanın kızlar bende şimdiden kaynanam gelcek onu düşünüom ve başka şehirden gelcek artık kaç ay kalırsa offffffffffffffff

ikiside birbirinden cadı yazmışsınız
nasıl kendi annenize cadı diyebilirsiniz akıl erdiremiyorum

Suan ayni durumdayim .. Dogum yapali 3 gun oldu hala hastanedeyim yarin cikicam .. Evde 2 yasinda oglum var annemle kayinvalidem bakiyor .. Her gun hastaneye geliyorlar birbirlerine laf sokup duruyorlar biktim resmen .. Esimle ikimiz arada kaliyoruz .. Annem ilk dogumumda yanimda yoktu kayinvalidem istedigi icin anneme sen gelme istersen anne demistim cunku baska ulkede ..
Kayinvalidem ilkinde sezeryan olmama ragmen dogru duzgun bakmadi surekli laf dokundurdu .. Gelen ilk sutu cocugu verme hasta edersin onu sag dok 2 gun sonra basla emzirmeye dedi .. Sende eller gibi normal doguramadin dedi .. Neler neler 2. de dinlemedim annemi cagirdim .. Annemde resmen ilk dogumun intikamini aliyor zaten cok baskin karakter .. Gercekten bana cok iyi bakiyor, bebek suslerinden hastane odasi suslerine kadar dusunmus sagolsun her gelenin agzi acik kaliyor .. Oglumla super ilgileniyor hastaneye birsuru cesit yemek borek yapip getiriyor ben haric esime, evdeki ogluma ve bebisede yetip artiyor .. Ve kaynananin surat yerleri i supuruyor.. Ne bi isin ucundan tutuuyor nede kenarda duruyor .. Annemle bugun konusmayi deniycem cunku kucuk bi kiyametin kopmasi yakin gibi .. Olanlari dusunmekten bebegimin tadini bile cikartamiyorum..

Bi taraftanda annemle konusuncada ona haksizlik etmekten korkuyorum cunku o yapilmasi gerekeni yapiyor .. Kayinvalide sanirim esime birseyler demis esim annem cok kiskaniyor dedi bende napiyim dedim ama sanki annende kiskandirmak icin ugrasiyor gibi dedi .. O kadar uzuldumki bende farkindayim annem inadina yapiyo .. O uzak durdukca sanki bu cocuklar benim oyle ilgilenilmez boyle ilgilenir havalarinda.. Uf kimseyi kirmadan su iki uc haftayi bi atlatsaydik inan baska birsey istemiyorum ..

Valla doğum falan zor değil de bu anne ile kayınvalidenin bir arada olması insana 2.bir doğum yaptırıyor.:))Hatta 9 doğurtuyor:))Ben de o hatayı ilk doğumumda yaptım,sezeryandı. Güya ilk heves hepsini bir araya topladım..çok vukuatlı olmadı ama her iki tarafta birbirinden biraz soğudu.Bu yüzden Allah izin verirse bunda sadece ablamı çağırmayı düşünüyorum.Belki arada anam da çaktırmadan gelir 1-2 gün:))))o kadar da töleransı olsun ama demi:))Kayınvalidem uzak zaten hiç çağırmayı düşünmüyorum,kadıncağız yorulmasın boşunaaa:))Zaten 2.çocukta insan daha tecrübeli oluyor.Çok ekstra bir durum olmassa İnşallah kısa sürede kendi başıma hallederim zaten..
Sezeryanda çok zor değil,çok gözünüzü korkutmayın.En azından benim sorunum olmadı.İnşallah sizinki de kolay olur..

bence ilk zamanlar annen gelsin.eşinede söyle tatlı tatlı kv yorulmasın annem gelecek nasılsa o gidince annen gelsin yazık.düzenelri bozulmasın bizim için kıyamam falan diyin.eşinizde annesine söylesin.gelmesin. kv doğum sonrası hiç çekilmiyor.kötüde olsa kavgada etseniz anne bi başka.en kötü yanında olması güç verir sana.

çok üzüldüm senin adına allahım yardımcın olsun.. insanın tadını çıkaramaması çok kötü.. allah yardımcın olsun. ben baya düzene koydum çok şükür..

Böylesi durumlarda ,annenizle - kayinvalideniz ve esinizle beraber bir masaya oturup
duygularinizi,özellikle onlarin asiri müdahalelerinden dolayi neler hissetiginizi anlatin derim
büyüklerin tecrübelerine ihtiyaciniz oldugunda onlari cagiracaginizi,onlarin yardim etmek istediklerini görüp buna sevindiginizi ama süreklilik durumunda sizi ve esinizi ne kadar yiprattiklarini kirmadan güzel bir uslup ile söylemeyi denemenizi tavsiye ediyorum.
hem her iki tarafta kirilmamis olur hemde siz rahatlamis olursunuz diye düsünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…