Doğumdan sonra ev halkı

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
selam

Benim annem yok, çok yaşlı bir anneannemle yine yaşlı bir teyzem var. Doğumdan sonra onlar da gelecekler evleri yakın ama asıl yardımcı olacak kişi kv. Onların da evi yakın. Eşim gözümü korkutuyor annem gelir üç beş ay kalır işte bizde diyor. Ama iyi niyetli biliyorum da yine de rahat edemezsem diye korkuyorum. Kv nin de o kdr kalacağını sanmıyorum, şeker hastası kp var o asla gelip kalmaz zaten eşim kendi de dedi. Doğumdan sonra ne kdr süre evde sizle kalan biri olmalı? Bir süre sonra bunalıyor musunuz yoksa gelip kalsınlar diye yollarını mı gözlüyorsunuz? Tecrübe etmiş anneler tavsiye verebilir mi? Bu arada ilk çocuğum, kv her şeye karışan bi tip değil ama çok cahil. Eşimden için ben bunu iki aylıktan televizyona bi alıştırdım rahat ettim diyor mesela.

Benim annem ablam gelmisti aksama kadar durup gitmislerdi 3 gün sonra biz bebişle yalnizdik gayette idare ettik normal dogumdu benimki cabuk toparlanmistim

Bebeğe göre değişir. Benim oğlum gazlıydı uyumazdı geceleri 40 çıkana kadar birilerine ihtiyaç duydum. 10 aylık oldu hala annemlerleyim :)
Tabi sizin sağlık durumunuzda etkili normal Doğum yaparsanız çabuk toparlanacağınızdan yardım gereksinimi daha az duyabilirsiniz.
En azından ilk 1 ay biri hergün yanınızda olsa iyi olur. Anneninde uyumaya dinlenmeye nefes almaya ihtiyacı oluyor

Lohusalıkta banyo yapmak bile lüks diyorlar çok korkuyorum

Eş faktörü de önemli. Kv istemezseniz eşiniz akşam geldiğinde bebekle ilgilenmeli sizde özel işlerinize bakabilmelisiniz.
İnşallah normal doğurursunuz toparlanmanız çabuk olur

Bebeğim gazlı doğmuştu ve 5 ay boyunca hiç uyumadım. Annem ilk 15 gün kaldı sadece, o da kalp, şeker, tansiyon, o kadar ilgilendi yazık. KV nin kendine hayrı yok zaten. Bir başıma ne zor günler di.

Anneannen, teyzen yaşlı olsalar da yine faydaları olur, kv. 40 gün kalıp gider sanırım, genelde 40 gün kalıyorlar... Aman yemek filan yapsın o sana . Ballı yumurtalı kahvaltılar hazırlasın, sağı solu silsin toplasın, gelene gidene kahve çay. Bütün bunlar için de biri gerek zaten... takılma sen böyle şeylere, bebişin sağlıklı olsun da gerisi olur gider... Allah ikinizi de sağ salim kurtarsın. Sağlıkla ve sevgiyle canım...

Ilk günden beri yalnız başıma bakıyorum bebegime. Sezaryanla doğum yaptım. Kimse gelip evimde kalmadı birtek eşim ve ben baktık çocuğumuza. Zira o bizim çocuğumuz.
Ben istemedim kv gelmesini. Ben herseyimi kendim yapabiliyorsam ne gerek var.hem o hem ben rahatsiz olacagim.
Bana gelip 3 5 ay kalması cok cok gereksiz geliyor.
Belki ilk 1 hafta 10 gün sonrasında gerek yok bence.

Ahh çok ağrım var yapamıyorum annecim senin yemekler ne kadar lezzetli böyle ay elinden de her iş geliyor de işini yaptir sen de yat dinlen sütun bol olsun
Gelirse tabii.

Ben 10 gün sonra ihtiyaç duymuştum çünkü gazli1uykusuz bir bebek yani duruma göre değişir ki bu

Bence bebege göre ve senin iyileşme durumuna göre değişir. Kalkıp tek başına wc ye gidemeyenler de var mesela. Her dk esin yanında olamayacagina göre birilerine ihtiyaç var ama yine de 3 - 5 ay cok fazla bence.

önemli olan eş burada, eve geldigimiz akşam esim ben kızımızın tarafında yatayım sen rahat uyu dinlen emzirmeye uyandırırım demişti, olabildigince de oyle devam etti. 10 gün dogum izni vardı zaten onun da.

normal doğumdu benim doğumdan 3 saat sonra duş aldım sonra da her gün duş alıyordum..

1 hafta annem yanımdaydı sonra 2 bucuk hafta falan kv ama kv evdeyken her işimi yapıyordum torun sevmeye bizimleydi. mesela kızımı da göbeği düştükten sonra her gün yıkadım kv yanımdaydı ama tek yıkadım, 40 banyosunu bile eşimle birlikte yaptırdık ben hazırladım.. eşimin de nöbetleri oluyor gece bile yalnız kaldığımız oldu.

siz rahat olun her şey düzene girer merak etmeyin, ama 3-5ay kv ile yaşamak hiç mantıklı gelmiyor

İlk 10-15 gün yeterli bence.. Tabi eğer zor bir doğum olur da daha çok ihtiyaç duyarsanız bir aya uzatırsınız.. Ama bir evde iki kadın bir süre sonra zor oluyor bence.. Siz bebekle ilgilenin, kv de ev işlerine bakıp yemek yapsa süper.. Akşam babasına da iş verin, sakın aman çalışıyor diye onu süreçten dışarda tutmayın.. Babalık duyguları bebekle ilgilendikçe gelişiyor, bizim gibi hormonal olmuyor.

Ama 4-5 ay fln çok gereksiz geldi bana.. Zaten annaneniz ve teyzeniz yakınmış, zorlandığınız günler çağırırsınız bir çorba karıştırıverirler..

Kv için de sakın alınır vs diye istemediğiniz şeyler yapmasına izin vermeyin.. Açıkça söyleyin ben bunu istemiyorum diye, alınacak gibi olursa da hemen sarılıverin, sizi yakın bulduğum için rahat rahat söyleyebiliyorum diyin zaten yakın da bulmalıyız eşimizi büyüten insan sonuçta o da bir anne

Yavrunuzu sağlıcakla kucağınıza almanız dileğiyle

Normal doğumda annem 20 gün kaldı ben başka şehirdeyim sonra tek kaldık. Normal doğum olursa kimseye ihtiyacın yok gözünde büyütme. Bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın inşallah

Kv doğum yapmadan 5 gün önce geldi. Kızım 25 günlükken de gitti. Gitmesin diye çok ısrar ettim de öyle kaldı. Yoksa sadece 15 gün kalacaktı.
Tam bir ay boyunca hiç bir iş yapmadım. Kv yaptı yemeği vs.bulasik...
Kızkardeşlerimle evim yakındı. Doğum yapacağım için ikisi bir olup evimin yakınında ev tutmuşlardı. Haftada iki üç kez gelerek yardım ettiler. Sadece yattım. Yemeğim kahvem (kahve çok önemli saatte bir yapıp getiriyorlardı) hep onumdeydi. Evime de bebek görmeye gelen olmadı. Bir yaşına kadar bebek görmeye gelenlerin sayısı toplam 6. Çok rahattı çok. Ahh bi de o sezeryan ağrısı olmasaydı. O beni mahvetti.
Ben tv ye karşıyım. Biliyorsunuzdur ilk 3 yaş tv yasak. Tv olan odada durmaması lazım. 3- 7 yaş arası gün de en fazla 15 dakika.. Kv gerçekten çok cahilmis.
Benim kv tv de acmayinca baya sıkılmıştı .
Duruma göre bak işte. Gelecekse ve geldiğinde rahatsız olmayacaksan kalsın. Ama her şeye karışacak ve sürekli sana akıl verecekse tatlı bir yolla gönder gitsin.

herkes ilk 10 gun demis ama dogum normal olursa ilk 15 gun resmen kimseye ihtiyac duyulmuyor,2 ay once dogum yaptim zaten bebekier ilk gunler gozunu acmadan uyuyor geceleri cilgin atiyorlar sonrasinda 3 haftaya yaklasinca gazlanmalari basliyor.
ben iki cocuguma da tek basima baktim,kayinvalide geldi ilkinde sonra sIkilip gitti zaten uyuyor ben burda napayim diye ama ozellikle erkek bebekse 2-3 hafta sonra ciddi gazlanmalar basliyor iste ozaman ihtiyacin olur.
oyle lohusalikta banyo yapmak luks diyenlere kulak asma,temizlenmek ihtiyac sonucta.20 dk kalmazsin ama 10 dkda yikanir cikarsin ve kendini mutlu hissedersin,10 dk icinde bebegin aglarsa bisey olmaz,mutsuz ve stresli bi anneden cok kendi icin bisey yapmis enazindan dus alarak rahatlamis bi anne onun icin daha saglikli.
once kendini dusuneceksin ki depresyona girmeyesin ve mutlu cocuk yetistirebilesin.
sacini filan supurge etme once ben geliyorum de,ben bu sekilde iki dogumda da altindan kalktim cok sukur lohusaligin.
bebekler onlarca sebep yuzunden aglar,saatlerce aglamadigi surece sen kisisel ihtiyaclarini karsilarken mizildanmasi seni uzmesin,emin ol bizlerde oyle buyuduk

Arkadaşım en fazla kv den 1 ay kalsın bilemedin 40 gün sonra mevlüt yapın ve kadını evine yollayın.Bence 30-40 gün çok yeterli,çünkü 40 ı çıkınca bebekte dünyaya tam olarak alışmış oluyo sen de toparlamış olursun.Sadece güçlü ol her şeyin üstesinden gelirsin Allahın izniyle

Benim kv şehir dışından geldi. Doğumdan 10 gün önce geldi bebek 10 günlükken gitti.
Annemle aynı sokaktayız ama annem başta hiç ilgilenmedi. Sezeryan oldum ve 2-3 güne epey ayaklandım. 10. Gün yalnızdım

ilginç bir şekilde kaynanamlar gelsin diye çok uğraşıyorum kaçıyorlar istemesem dibimde biterlerdi sanırım..rahatsız olacağım diye şartlama kendini kimileri cidden çok faydalı oluyor.anneme geçiremediğim sözü (bebeğim konularında)kayınvalideme ikilemem bile daha iltimas gösterir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…