Benim annem ablam gelmisti aksama kadar durup gitmislerdi 3 gün sonra biz bebişle yalnizdik gayette idare ettik normal dogumdu benimki cabuk toparlanmistim
Bebeğe göre değişir. Benim oğlum gazlıydı uyumazdı geceleri 40 çıkana kadar birilerine ihtiyaç duydum. 10 aylık oldu hala annemlerleyim :)
Tabi sizin sağlık durumunuzda etkili normal Doğum yaparsanız çabuk toparlanacağınızdan yardım gereksinimi daha az duyabilirsiniz.
En azından ilk 1 ay biri hergün yanınızda olsa iyi olur. Anneninde uyumaya dinlenmeye nefes almaya ihtiyacı oluyor
İnsallah sağlıkla kucagina alirsin bebeginiİnş ben de normal doğum yapabilirim
Eş faktörü de önemli. Kv istemezseniz eşiniz akşam geldiğinde bebekle ilgilenmeli sizde özel işlerinize bakabilmelisiniz.Lohusalıkta banyo yapmak bile lüks diyorlar çok korkuyorum
Lohusalıkta banyo yapmak bile lüks diyorlar çok korkuyorum
İlk 10-15 gün yeterli bence.. Tabi eğer zor bir doğum olur da daha çok ihtiyaç duyarsanız bir aya uzatırsınız.. Ama bir evde iki kadın bir süre sonra zor oluyor bence.. Siz bebekle ilgilenin, kv de ev işlerine bakıp yemek yapsa süper.. Akşam babasına da iş verin, sakın aman çalışıyor diye onu süreçten dışarda tutmayın.. Babalık duyguları bebekle ilgilendikçe gelişiyor, bizim gibi hormonal olmuyor.selam
Benim annem yok, çok yaşlı bir anneannemle yine yaşlı bir teyzem var. Doğumdan sonra onlar da gelecekler evleri yakın ama asıl yardımcı olacak kişi kv. Onların da evi yakın. Eşim gözümü korkutuyor annem gelir üç beş ay kalır işte bizde diyor. Ama iyi niyetli biliyorum da yine de rahat edemezsem diye korkuyorum. Kv nin de o kdr kalacağını sanmıyorum, şeker hastası kp var o asla gelip kalmaz zaten eşim kendi de dedi. Doğumdan sonra ne kdr süre evde sizle kalan biri olmalı? Bir süre sonra bunalıyor musunuz yoksa gelip kalsınlar diye yollarını mı gözlüyorsunuz? Tecrübe etmiş anneler tavsiye verebilir mi? Bu arada ilk çocuğum, kv her şeye karışan bi tip değil ama çok cahil. Eşimden için ben bunu iki aylıktan televizyona bi alıştırdım rahat ettim diyor mesela.
ilginç bir şekilde kaynanamlar gelsin diye çok uğraşıyorum kaçıyorlar istemesem dibimde biterlerdi sanırım..rahatsız olacağım diye şartlama kendini kimileri cidden çok faydalı oluyor.anneme geçiremediğim sözü (bebeğim konularında)kayınvalideme ikilemem bile daha iltimas gösterir.selam
Benim annem yok, çok yaşlı bir anneannemle yine yaşlı bir teyzem var. Doğumdan sonra onlar da gelecekler evleri yakın ama asıl yardımcı olacak kişi kv. Onların da evi yakın. Eşim gözümü korkutuyor annem gelir üç beş ay kalır işte bizde diyor. Ama iyi niyetli biliyorum da yine de rahat edemezsem diye korkuyorum. Kv nin de o kdr kalacağını sanmıyorum, şeker hastası kp var o asla gelip kalmaz zaten eşim kendi de dedi. Doğumdan sonra ne kdr süre evde sizle kalan biri olmalı? Bir süre sonra bunalıyor musunuz yoksa gelip kalsınlar diye yollarını mı gözlüyorsunuz? Tecrübe etmiş anneler tavsiye verebilir mi? Bu arada ilk çocuğum, kv her şeye karışan bi tip değil ama çok cahil. Eşimden için ben bunu iki aylıktan televizyona bi alıştırdım rahat ettim diyor mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?