Doğumdan sonra ev halkı

Iyi biri diyorsunuz. Bosverin kotu seyler dusunmeyin. Belki cok memnun kalacaksiniz. Normalde 40 gun oldumu gider anneler.

Eşiniz kaç gün izin alabilecek? Bir hafta falan evdeyse kimseye gerek yok, gelen de en azından akşam evine gitse herkes için iyi olur.

Eşimin kendi işi, bilmiyorum ki kaç gün evde durabilecek. Gitmez herhalde bir süre. Onun da konuşulması lazım.

Bana birer hafta geldiler ve gazli bir bebegim olmasina ragmen yollarini gozlemedim.Cunku depresif bir ruh hali icindeydim yalniz kalmak istiyordum.Bana esim destek oldu daha cok.Zorlandim diyebilirim ama okadar da cok zorlanmadim.En azindan istedigim gibi belirledim her seyi.Mesela hic televizyon acmamak gibi.Bebeklerin 2 yasina kadar asla televizyon izlememesi gerekiyor,2 yastan sonra da 1.5 saati gecmemeli.Durum boyle olmazsa otizm riski artiyor.Sagolsunlar annem de kayinvalidem de yardima hazirdilar ama ben kendim istemedim.Kendimi yalniz cok daha rahat hissediyorum ve bebek senin bebegin ona en iyi sen bakarsin.Ev isine gelince cogu zaman aksattim belki ama bi sekilde yurudu gitti.Sen kendini nasil iyi hissedersen dogru olan odur

Eşimin kendi işi, bilmiyorum ki kaç gün evde durabilecek. Gitmez herhalde bir süre. Onun da konuşulması lazım.

Önce onu konuşun.
İlk doğumumda İlk bir hafta kötüydüm, yardıma ihtiyaç duydum. Sonra gerek kalmadı.
İkincide daha iyiydi açıkçası.

O yüzden ilk bir haftayı ayarlasanız yeter, 3-5 ayda kim olsa birbirinize girersiniz. Öbür türlü bebek uyudu mu siz de uyursunuz, gece uykusunu gündüz telafi edersiniz. Yemek işini pratik şeylerle idare edersiniz. Temizlik de siz iyileşene kadar eşiniz yapar. Maddiyat izin verirse haftada bir gün bir yardımcı çağırsanız (hatta 2 yarım gün) tadından yenmez:)

Bende doğum yapali 2.5 ay oldu birisine çok ihtiyacın oluyor birde esin yardimci olamıyorsa zaten dogumdan çıkıyorsun yorgun oluyorsun ilk zamanlar benimki pek uyumadi biri olursa en azından birazda olsa yatıp dinlenme Şansın olur gelip giden oluyo onlara hizmet etmeye birisi zaten gerek ev işleri yemek derken sen bunlara yetismen cok zor bi başına bence bi kaç ay kalsın kV yada Teyzem annenen. Allah hayırlısıyla kucağına almaya nasip etsin bebegini.

Lohusalıkta banyo yapmak bile lüks diyorlar çok korkuyorum
Korkma sadece hazırlıklı ol :) lohusalikta ben banyo yaparken eşim kızımla birlikte kapının önünde bekliyordu .ben şarkı söylüyordum (ne anlıyorsa )o da sesimi duyup sakinlesiyordu :)

Ben 10 gun annemlerde kaldim daha sonra evime tam iyilesmedim ama idare ettim bebegimde massallah sessiz bir bebekti hic sikinti olmadi ormal dogum yaptim bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…