Doğumdan sonra ev halkı

Benim annem 1aya yakın kalmıştı,kayınvalidem ve görümcem sık sık ziyarete gelmişti. 1 ayın sonuna doğru sıkılmaya başlamıştım ufaktan. Annem sağolsun yemeģimi yaptı her gün,kızım uyuyunca benide gönderirdi yatağa uyu diye. Gidince zorlanmadım,gayet idare edilebilir. 1 hafta maksimum 2 hafta birbirinize alışmanız ve toparlanmanız için yeterli. 5-6 ay kalmasını gerektirecek bir durum yok,rahat edemezsiniz muhtemelen.
Evleri yakınsa gelip gidebilirler akşam,,rahat edemeyecekseniz kalmalarından daha iyidir günübirlik gelmeleri.
Tvye alıştırma konusu bir örnek,siz orada oldugunuz sürece en fazla konuşur,siz yine kendinizce doğru olanı yaparsınız.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

Bn sezeryan dogum yapmama ragmen 11 gun sonra falan annem gitti kv 5 gun mu ne durdu gitmisti önden. Farkli sehirlerdeydik.
Sonra cocuguma kendim baktim buyuttum.
Simdi cok abartiliyor aylarca yardima kalmak falan ve daha da kotu oluyor. Ben kendime gore yaptim herseyi o gunden sonra karisan olmadigi icin rahattim da yani. Bana sacma geliyo şu kadar sure kalinmali gibi birsey. Sezeryan olmama ragmen yanimda gece eşimle yattim annem kv falan degil. Kendim de kalktim baktim cocuguma. Hic de bisey olmadi. 1 gece hastanede yattim zaten evde de bi gun sonra hersey işimi yapabilcek durumdaydim. Ben tek basima cocuk bakmayi seviyorum acikcasi bana aylarca birinin basimda beklemesi ayak bagindan baska birsey olmazdi.
Sen de kaynanan bakarsin gitmek isterse gonderirsin. Hatta ben herseyimi kendim yapiyorum gerek yok diye söyle.

Bakabiliyorsanız eşinle ortaklaşa bakın. Diğer türlü çok daha zor olur bence.

Kimse yoktu eşimle birlikte baktık çocuğunuza.Yorulduk,uykusuz kaldık yeri geldi eşimle birbirinize de girdik bazen ağladım da ama geçti,bitti,gitti..Insan iş başa düştü mü öyle bir yapıyor ki..Iyi ki de kimseden bişey istememiştim dediğin çok oldu.Acikcasi tarz olarak kimseyi de çekecek biri değilimdir bana iyi geldi kimsenin olmaması.Sen bu açıdan bak bence.illaki faydası olur gelenin ama sen bir başkası ile evini,ozelini paylasa bilirmisin??

Benim de ilk bebeğim.
Bana kalsa kimsenin gelmesini istemiyorum ama bana kalmıyor...
Annem gelicek 3 haftalığına yurtdışından.
Bir süre sonra da malesef kv...

Tatlım anne sensin. Ne gerek var aylarca kalmasına. Ben 10 gün kaldım kayinvalidede.geldim evime kendim baktım. Hiç tecrübem de yoktu. Öğreniyorsun yani bisey yok ki. Uzun kalırsa problem çıkar. Kendi çocuğuna kendin bak kafan rahat olsun.

Ben normal doğum yaptım, doğumdan 3-4 saat sonra ayaklanmıştım. Bir hafta boyunca eşim yanımdaydı gündüz, gece de kayınvalidem kaldı. Ondan sonra ben yalnız baktım bebeğime. Zor ve yıpratıcı oluyor ama oluyor yani illa ki birilerine gerek yok bence. Tabi bebeğe de bağlı. Benim oğlum çok zor bir bebek değildi çok şükür.

Bence şimdiden bunu evirip çevirmeyin kafanızda. Zamanı geldiğinde tek başınıza olup olamayacağınıza bakarsınız ona göre yardım istersiniz.

Sezeryanla dogum yaptim; annem 9 gun kalip gitti sonra basimin caresine baktim, ikinci banyosunu hicbirseyden anlamayan ben yalniz yaptirdim, bebegin dogunca annelik icgudulerin sana ogretiyor ne yapacagini.Insallah bebegini saglicakla kucagina alirsin

aynen bizde öyle yaptik. esim izin aldi kendimiz baktik . nedir bu ya yok 40 gün biri gelecekte yardim edecek neden? gelende bir kac durdu evine gitti. banada sanki cok agit bir ameliyat gecirmis gibi davrananlara gülesim geliyor.

Annem 2 hafta kaldı sadece.
Dikişlerimden dolayı oturamıyordum ama annem gidince mecbur acıya acıya oturdum ve bebeğimin her işini kendim yaptım.
Gelen gideni ağırladım, evime de baktım.
Tabi bu yüzden iyileşmem gecikti.
Şuanki aklım olsa en az 1 ay yanımda biri kalsın isterdim.
Cengaver gibi ortaya atılıp, canınızı hiçe sayıp tarifsiz acılar çekmenin manası yokmuş.
Zaten ne yaparsanız yapın, kıymeti de bilinmiyormuş.

aynen bizde öyle yaptik. esim izin aldi kendimiz baktik . nedir bu ya yok 40 gün biri gelecekte yardim edecek neden? gelende bir kac durdu evine gitti. banada sanki cok agit bir ameliyat gecirmis gibi davrananlara gülesim geliyor.
Sezaryandan sonra gece 12de ayaga kalktım o saatten itibaren hep kendim baktim altını kendim degiştirdim. Üstunü kendim degistirdim. Sadece emzirecegim zaman birinin kucagima vermesi gerekiyordu ilk gün.

2. Gunden itibaren onuda kendim yapmaya başladım. Bebege bakacak bisey yok. Zaten emiyor uyuyor. Daha cok anneye bakmaya geliyorlar yardima. Yemek bulasik temizlik vs... haa bunlarıda bi kac gün eşim yaptı. Bu kadar.

Sezeryanla doğum yaptım. İlk 5 gün gelen giden kalabalık,her kafadan bir ses . Çocuk ağlar. Çıldırma noktası dorukta.Ben hiç yatmadım yatamadım. Gelenlere ikram edilecek şeyler. Kimse düzenini bilmez vs. vs.Kaç yaşında anne olursan ol ,kaç kere anne olursan ol. Hep acemisindir. Sonuç 5. gün sonunda yalnızdım. Öyle zaman geldi ki hep kahvaltı etmek zorunda kaldık. Zamanla oturdu düzen herşeyi becerirdim. Sadece çocuğu yıkamaya gelince kal gelirdi korkardım. O işi de sabahtan eşim işe gitmeden hallederdik. Çocuk uyumak bilmez,ağlar,emmek ister,gazı ayrı mutfağa gitsen kulağın orda. Fazla uyusa yaşıyormu diye nefesini kontrol edersin. Benim ki zor bi çocuktu hala da öyle ya Allah hepsine uzun ömürler versin. Belli bir süre birinin olması iyidir yanında. Yemeğini yapan bile olsa büyük nimettir ya. Allah kavuştursun tez günde. Sana diyeceğim sadece doğum gerçekleşmeden derin dondurucuya atabiliyorsan bi şey at ev temizlenmese de olur ama gırtlar önemli. Börek,mantı vs. elinin altında hazır olsun. Çünkü yalnızsan eğer çocuk uyuduğu zaman sende uyumak yerine önce yemeği düşünür hale geleceksin. En azından ben öyleydim.Kavuşun sağlıcakla.

2 aylık bebegei TV alistirip rahat etmiş çok güldüm valla.sen şimdiden düşünme bunları .ne ise hayırlı olan sen kimin yanında rahat edeceksen kim senin psikolojini bozmayacak da o kalır yardım eder. Herşey gzl olur umarım

Eşine de ki annenin o kadar süre kalmasına gerek yok, toparlanınca ben bakarım kendi çocuguma.

Dogumdan sonra 1 hafta kalınsa yeter .cok kalınca .Bebeğin bakımına cok karışılıyor.annelik ic gudusuyle siz bebeğinize bakardınız .yanliz daha guzel oluyor .ilk anne oldugumda 22 yaşındaydım ve gayet guzel baktim kizima iyiki yanlizdim.eşim yeti bana.sende fazla kalmalarını isteme sonra kalanlara sen bakmak zorunda kalırsın hayırlı dogumlar

1 hafta kaldılar iki doğumumda da o bile fazla geldi bana.. bir an önce gitselerde düzeni oturtsam diye ..

eşim de yardım etmedi ailemde. Tek başımaydım ve benim de ilk çocuğum. tecrübemde yoktu... Sezeryanı bilemem ama normal doğumda birine gerek yok diye düşünüyorum.

Benim doğum iznimden sonra annem bakacağı için, bebek anneme de alışsın diye annem çoğunlukla bende olacak. Birde doğum izninde de evden çalışacağım için iyi olur yanımda yardımcı.. Kv ile birlikte yaşıyoruz.zaten. Daha doğrusu 8-10 ay yazlıkta kalan zamanlar bizde kalıyor. Doğum için geldi, 2-3 ay kalır muhtemelen, sıkılınca gider. Kalsa da farketmez ne kadar yardımcı o kadar iyi benim için :)

Dediğiniz gibi doğuma ve bebeğe de bağlıymış demek ki. İnşallah kolay atlatırım da evde de alışması kolay olur, kimseye gerek kalmaz evin içinde.

Eşiniz kaç gün izin alabilecek? Bir hafta falan evdeyse kimseye gerek yok, gelen de en azından akşam evine gitse herkes için iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…