Doğumdan sonra illa evde yatılı misafir mi kalacak

silimo

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2018
286
563
18
26
Merhabalar hanımlar yaklaşık 5 ay sonra doğumum olacak.2.bebeğim ve sezeryan Doğum olacak.Az önce bir konuyu okurken dank etti kafama.Doğumdan sonra (sezeryan )yardımsız atlatabilen oldu mu?Ben kimseyi istemiyorum açıkçası.Yuvama aileme kendim yetmek istiyorum.zaten gelecek kişi kayınvalide ve görümcem olacak.Eşim onlar bizdeyken çok mesafeli ve uzak duruyor benden.Ailesinden çekindiği için.Bebeği bile şöyle annesi babası olarak sevemiyoruz.Şimdi eşim aileye çok bağlı.Ailesiyle çok samimiyetim de Yok.Kalmalarını istemediğimi nasıl söylemeliyim bilmiyorum.Bunu eşime ve ailesine nasıl iletmeliyim acaba fikirlerinizi bekliyorum

Yengem sezaryen oldu kadın 1 hafta yataktan çıkmadı .( tabi kişiye göre değişir mi bilemiyorum :) Bence bir yardımcı olmalı enazından 2 ,3 gün .

Ben de sezaryen oldum, evim taşındığı için kayınvalidem ve kardeşim geldi, sağ olsunlar. Ama her türlü yardımı eşimden aldım, tek olsak daha rahat olurdu hatta. Ama işte ev taşıması olunca olmadı. Oğlum 3-4 günlükken alışverişe çıkmıştık biz hatta.

Geleniniz gideniniz cok olur mu?Evetse bence 1 ayligina kabul edilebilir.Benim iki sezeryan da iyi gecti.Ikinci gun normale dondum.Ona ragmen annem olmasa gelen gideni agirlamak,gobek bagli bebisi yikamak vb konularda tokezlerdim.

Son düzenleme:
Bana ve bebegimize hastahanede ve evde eşim baktı.Sizin ikinci çocukmuş ,ikinci birinciye göre daha zor çünkü 1.evde dört gözle sizi bekliyor oluyor.Bir hafta on gün kaldıktan sonra eşinize iyilestiginizi ve artık evi yalnız çekip çevirmek istediğinizi söylersiniz.Esim 10.gun ise ise basladiginda annem evine döndü.Kayinvalidem 20.gun döndü.İlk iki aya yakın eşim yemeğimi eve getirdi ve çocuğumuzu sabah okula o hazırladı.Bende ve çocuklarımızda emeği çoktur:KK37:

Sezeryan olmuştum 15 gün boyunca annem kv kp hepsi bizdeydi. Annem gitmek istedi yalnız kalmayayım onlarla diye göndermedim. Hiçbir sorunumuz yok severim kv kp ama insanın kendi ailesi gibi olmuyor. Gayet 5. gün bütün ev işlerimi çekip çeviriyordum. kp yıllık izindeydi tatil yapmış oldular yanımızda evet çok yardımları oldu ama tek de her işimi yapabilecek durumdaydım. Gelene gidin denmiyor.

Ben Doğum yaptığımda bir gram dahi ağrım olmadı. Ama oturup kalkma tuvalete gitme bebeği kucaklama işini dahi yapamıyordum karnım düşecek gibi hissediyordum başım dönüyordu annem kalmıştı yanımda. 10 günde anca kendime geldim kalkıp oturdum

Tarihini söyleme diyeceğim ama yapabilir misiniz bilmiyorum.
Ben doğumda ve sonrasında yalnız olacağım muhtemelen. Kendi babam ve erkek kardeşim gelmeye kalkarlar diye (bana yardımları olamaz sadece kuru kalabalık) şimdiden soranlara doğum tarihini 15 gün geç söylüyorum :D
Kayınvalidem çağırsak da gelmeyeceği gibi hadi geldi diyelim bana bakmaz çünkü öyle samimi bir ilişkimiz yok. Çocuğumu da ona emanet edemem

Doktorun dediğinden de erken doğurursam artık doğumdan sonra haber veririm. Ama derim ilk bi ay ziyaret yasak :)
Kendimi de eşime baktırmayı düşünüyorum. Ben bebeğe eşim bana bakacak başka çare yok.
Şartlar uygun olursa ilk 1 hafta 10 gün falan gündüz hemşire ya da bebek bakımından anlayan birini bulabilirsem rahat edebilirim.

Bence söyle eşine, ben kendim idare ederim, kimse yatılı gelmesin diye. Anlayacaktır diye umuyorum...

Doğuma daha 5 ay var neden sezeryan dediler ki?
Sezeryan zordur ve muhakkak yardım edilmesi gerekiyor. Benim de doğumum yaklaştı ve kayınvalidem ile annem gelecek. Benim işime geliyor :) kaynanam çok kalmaz kayınpederimden dolayı ama annem 1 ay kalacak inşallah.
Bir de ebem olacak ilk bir hafta sürekli ziyarete gelecek. Siz de ebe ile anlaşabilirsiniz.

Özellikle ilk 2 hafta yardım almanızda fayda var, dikişler ağrı yapıyor istediğiniz gibi hareket edemiyorsunuz. Bebeğin bakımı da zorlaşıyor haliyle.

Ama sonrası için gerek yok, hatta şöyle söyliyim ne kadar çabuk çekirdek ailenizle başbaşa kalırsanız duruma adapte olmanız o kadar kolaylaşıyor... çünkü evde birileri olunca ister istemez düzeniniz bozuluyor, istediğiniz gibi rahat davranamıyorsunuz.

Sezeryan bildiğin ameliyat hatta daha ağırı birde lohusalık depresyonuyla uğraşıyorsun, ilkinin de ihtiyaçları olacak, 15-20 gün durup gitsinler

Sezeryan oldum hastanede annem kaldı kızımı küveze aldılar 7 gün boyunca tek basıma hastaneye gittim geldim kimseye ihtiyaç duymadım.

Ben sezaryen sonrası yardım aldım, öbür türlüsünü düşünemiyorum.
Eşim bir süre izin kullandı, annem ve kv de yatılı kaldı bir süre.
Sizin anneniz bir de ilkten gönlü olsun diye kv olsun illa başınızda beklemek istiyor, heves ediyorlarsa; cümbür cemaat erkek tarafını yığarlar bak kv ile görümceyi tek almayın, anneniz olsun yanınızda.

Ben sezaryen sonrası yardım aldım, öbür türlüsünü düşünemiyorum.
Eşim bir süre izin kullandı, annem ve kv de yatılı kaldı bir süre.
Sizin anneniz bir de ilkten gönlü olsun diye kv olsun illa başınızda beklemek istiyor, heves ediyorlarsa; cümbür cemaat erkek tarafını yığarlar bak kv ile görümceyi tek almayın, anneniz olsun yanınızda.
Aslında deneyimleri okurken benim ilk doğumum aklıma geldi ve yardımsız zor olurdu (2 ay kaldılar )sanki.Annem gelmez.Bir arkadaş yazmış ebe tutun diye de hiç duymadım daha önce yoksa çok mantıklı

İkinci oglum da sezaryan oldum. Eve geldim. Ohhhh eşim ben ve bebiş. Kafayı dinledim. İlk oğlumda kv de vardı :/

Yemegimi de yaptım, bebişime kendim baktım, eşimle beraber yıkadım, istediğim zaman emzirdim, istediğim zaman yattım.... Vs vs

Ne laf sokan oldu, ne de beni depresyona sokan. Tavsiyem tek ol. Kafanı dinle.

Geleniniz gideniniz cok olur mu?Evetse bence 1 ayligina kabul edilebilir.Benim iki sezeryan da iyi gecti.Ikinci gun normale dondum.Ona ragmen annem olmasa gelen gideni agirlamak,gobek bagli bebisi yikamak vb konularda tokezlerdim.
Evet gelen çok oluyor malesef

İkinci oglum da sezaryan oldum. Eve geldim. Ohhhh eşim ben ve bebiş. Kafayı dinledim. İlk oğlumda kv de vardı :/

Yemegimi de yaptım, bebişime kendim baktım, eşimle beraber yıkadım, istediğim zaman emzirdim, istediğim zaman yattım.... Vs vs

Ne laf sokan oldu, ne de beni depresyona sokan. Tavsiyem tek ol. Kafanı dinle.
Evet ilk doğumumda burnumdan getirdiler kocamın ailesi o yüzden de istemiyorum yine kavga çıksın istemiyorum en başta söylemek istiyorum ama nasıl derim ‍♀️ bilmiyorum

Aslında deneyimleri okurken benim ilk doğumum aklıma geldi ve yardımsız zor olurdu (2 ay kaldılar )sanki.Annem gelmez.Bir arkadaş yazmış ebe tutun diye de hiç duymadım daha önce yoksa çok mantıklı

Maddi durumunuz elveriyorsa güzel fikir.
Anneniz gelebilse daha rahat olurdunuz tabi, yardımsız ilk hafta zor geçer, doğru düzgün yürüyemiyordum ilk hafta ağrılarım yüzünden hatırlarım hala. Kv ile görümce ikisi bir arada ya zor o hengamede, yardıma geliyoruz olur adı ama canınız sıkılır belli olmaz, gerek yok.

Bana ve bebegimize hastahanede ve evde eşim baktı.Sizin ikinci çocukmuş ,ikinci birinciye göre daha zor çünkü 1.evde dört gözle sizi bekliyor oluyor.Bir hafta on gün kaldıktan sonra eşinize iyilestiginizi ve artık evi yalnız çekip çevirmek istediğinizi söylersiniz.Esim 10.gun ise ise basladiginda annem evine döndü.Kayinvalidem 20.gun döndü.İlk iki aya yakın eşim yemeğimi eve getirdi ve çocuğumuzu sabah okula o hazırladı.Bende ve çocuklarımızda emeği çoktur:KK37:
Beni de en çok geren evdeki küçük ablaya kim bakacak mantıklı aslında 10 gün kalmaları ama 2 Aydan aşağı gitmezler

Back
X