• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan sonra illa evde yatılı misafir mi kalacak

Kendim kaldim diyenler sadece gece yalniz kalmaktan mi bahsediyor? Gündüz annem vardı yemeği falanca yapti deyince tek kalınmış olmuyor.
Iki sezeryan oldum. Canim hic tatlı degildir, yatakta sadece hastanedeyken yattim ama yardimsiz bu olay imkansiz.
Yemekleri kim hazirlayacak, bulasigi kim yikayacak, evi kim supurecek?
Bakin bebek bakımından bahsetmiyorum onu bir sekilde halledersiniz ama evde bir cocuk daha var ve o evdeki normal hayatin surmesi lazim.
Benim ozellikle ikinci dogumum cok zor oldu, bazi aksilikler yasandi ve 15 gun dik duramadim nerdeyse. Dogum sonrası cok zordu.
Yaniniza yardimci birilerini ayarlayin. En azjndanazından 1 hafta kendinize dikkat etmeniz lazim.
Gündüz de kendimdim. Hatta oğlum 10 gün hastahanede yattı. Onda da kendim kaldım.

Söylemek isterseniz esinizin bunu söylemesi daha uygun olur. Ben ikinci dogumdan sonra yatili misafir istemiyordum. Ilk cocugumda bazi seyler oldugu icin. Esimde anlayisla karsiladi ailesine benim toparlanmamdan sonra gelmelerini söyledi. Alinmis olabilirler bilmiyorum. Alinmissalar bile belli etmiyorlar. Evde esim ve ben kendi isimizi kendimiz yaptik ama benimki normal dogumdu. Anneniz yakindaysa o gidip gelir yardim icin. Görümcem sezeryan olmustu evde yalniz cok zorlandi. Duruma göre bakin derim.

Sezaryen olmadım ama amelıyat sonuçta bir süre yardıma ihtiyacın olacaktır

Janet acaba nereden buldun ebeyi?
Bana da yol gösterir misin :)
İstanbul’da mısın? Ben doktorumun tavsiyesiyle buldum. İstanbul Doğum akademisi var Nişantaşı’nda. Orda eğitimler veriyorlar. Eğer İstanbuldaysan özelden yazabilirim. Ama değilsen de instagrama bulunduğun ilin adını ve ebe ya da doula diye yazarsan çıkar diye düşünüyorum.

İstanbul’da mısın? Ben doktorumun tavsiyesiyle buldum. İstanbul Doğum akademisi var Nişantaşı’nda. Orda eğitimler veriyorlar. Eğer İstanbuldaysan özelden yazabilirim. Ama değilsen de instagrama bulunduğun ilin adını ve ebe ya da doula diye yazarsan çıkar diye düşünüyorum.

Ankaradayım malesef. Doula yı duymuştum o benim daha çok işime yarar şöyle 10-15 gün gelse :)
Biraz araştırayım ben teşekkür ederim.

Ben çok inatçıyım, birilerinden yardım almak hele hastayken ,çok güçsüz hissettiriyor . O sebeple doğum yaptıktan sonra ilk ayağa kaldırma yürütme seremonisi geçince kimsenin bana dokunmasına izin vermiyorum .cabalayiyorum kalkıyorum ,yürüyorum . Tabiki herkes çevremde oluyor düşme riskine karşı ama ben dokunmalarina izin vermiyorum . Yürümek çok iyi geliyor ,ne kadar yürürsen o kadar aciliyorsun .yatınca daha çok ağrı oluyor. Ben sık sık yürüyüş yapmıştım hatta çoğu böğüre böğüre ağlayarak :D tutalim seni çok acı çekiyorsun ,diyen eşime de ,ben kimseye muhtaç değilim diye böğürerek geri püskürtmüşlüğüm var :D tüm bunların sebebi ,babam kanser hastasıydı ,annem yanımda az kalabilecekti, o gittikten sonra kendi başımın çaresine bakabilmem ..

Hem senin annen yok mu ? Neden kayınvalide ve görümcen geliyor ? Neden çocuğunuzu onların yanında sevemiyorsunuz? İlerde ,yavrum biz sizi kucağımıza alıp sevemedik bile ,deyip çocuklarınıza çok mahcup olacaksınız ..yemişim eş ailesini ..umrum olmaz ..deli gibi severim :) onu doğurana kadar canım çıkacak bide seveyim mi diye icazet alıcam :)) ateşe veririm ortalığı ..çıra da kayınvalide olur :))))

İki sezeryan yaptım kesinlikle Sezeryan doğumda bir süre yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum.
Tabii bu kişi insanın iyi anlaştığı bir kişi olmalı.

Benim görümcem de 5 gün Ebe ile baktı. Doğum öncesinde de onun koçu gibi bir şeydi .

İlk dogumumda kv de tabiri caizse bı ağzıma s...madigi kalmıştı. Depresyona girdim. 3 ay kendime gelemedim.
Eşim de anladı iki kadın yine aynı şeyi yaşayamaz diye şükür ki annesini cagirmadi. O da gelmek istemedi zaten. Annemde dogumdan 20 gün önce vefat etmişti. Tektim. Ama Rabbim yardım etti. Çok da güzel baktım. Esinle konuş istersen.
Tam 4 ay lohusalıgımda kvnın yaptıklarının etkisinden çıkamadım bebegım suan 5 aylık.
Oğlunu kıskandı gelip gidip laf soktu sanki kv eşimin ilk eşi ben 2. onun kocası ona yapmamış benımkı bana yapmış. Yatak odasına girip eşime kalk oğlum bebek aglıyor benım yatakta yat bile dedi :D
Birdefa sensin demedıgım halde herseferınde susup alttan aldığım halde ne saygısızlığım kaldı ne kibirli oluşum,birde üstüne birsürü beddua yedim :)
En son burası benım oglumun evi gelicem de gidicemde dedi o nasıl laf tabiki başımızın üstünde yeriniz var dedim dilinde pabuç kadar dedi :D
5 aydır konuşmuyorum.
Size ne yaptı? Lohusalıgım aklıma geldikçe midem bulanır.

Ebe yatılı da kalıyor mu
Birde yenidoğan bebek hemşiresi de var mı bu kurumda

Tam 4 ay lohusalıgımda kvnın yaptıklarının etkisinden çıkamadım bebegım suan 5 aylık.
Oğlunu kıskandı gelip gidip laf soktu sanki kv eşimin ilk eşi ben 2. onun kocası ona yapmamış benımkı bana yapmış. Yatak odasına girip eşime kalk oğlum bebek aglıyor benım yatakta yat bile dedi :KK70:
Birdefa sensin demedıgım halde herseferınde susup alttan aldığım halde ne saygısızlığım kaldı ne kibirli oluşum,birde üstüne birsürü beddua yedim :)
En son burası benım oglumun evi gelicem de gidicemde dedi o nasıl laf tabiki başımızın üstünde yeriniz var dedim dilinde pabuç kadar dedi :KK70:
5 aydır konuşmuyorum.
Araya giriyorum :)

Benim de midem bulanıyorum hatta kalp atışım hızlanıyor

İlla ki yardıma ihtiyacınız olacak o halde hem hastanede hem evde eşiniz idare edemez ki.zaten ne kadar kalacaklar eş yibe sizin eşiniz bebek yine sizin ayrıca sürekli bebek yanınızda olacak sık sık emzireceksiniz gece yanınızda yatacak eşinizde sizinle olacak çok büyütmeyin bir de başka çocuğunuz varmış tek başına zor olur onlar gidince düzen oturtursunuz sizi ayıran yok

2. Bebekmis birde. Bence yardım kabul edin . Ilk cocugunuzlada ilgilenmeniz gerekecek hem sezeryan hem iki çocuk zor .

Benim ablam 4.cocugunu sezeryan ile dogurdu. Hic yatmadi hastanede kaldigi gun haric. Yani 3.gune ayaktaydi. Kendi yanina 4 çocukla kimseyi istemedi ve elbette enistem cok yardimci oldu. Ablam cok diri, cok enerjisi yuksek birisi. Ama hicbir cocugunda yatmadi. Kisiden kisiye degisebilir elbette.

Kimseyi cagırma..bende sezeryan oldum..kv ve gorumce olacak pislikler dogumuma haftalar kala suda sebep ile esimle tartisma cikardilar..dogumama dahi gelmediler..ki gurbetteydim..
Ilk cocugumdu..ve dogumdan 15 gun sonra atandigim yere sehir disina tasinmam gerekiyordu.hic umuraamadilar..annem taa memelketten cikti geldi..ama oyle bi guc geldiki banacok rahat ayaklandim herseyine yettim bebegimin.
Belki banyosu icin yardim alabilirsin.

Ya eşinizin elinden gelirse, her işinize koşturabilirse eşiniz halletsin. Ama sezeryan doğum normal doğum gibi değil bildiğim kadarıyla, ağrısı fazla, dikişler var. Normal doğumdaki gibi ertesi gün ayağa dikilemiyorsunuz. O yüzden eşinizden yardım göremeyecek gibiyseniz diğer yakınlarınızdan yardım almanızda fayda var bana kalırsa. Ama şöyle bir durum da var insan her ne kadar eşinin ailesi de olsa onlarla rahat edemeyebiliyor. Kendi ailenizden yakınlarınızı çağırın.

Oğlunu kıskandı gelip gidip laf soktu sanki kv eşimin ilk eşi ben 2. onun kocası ona yapmamış benımkı bana yapmış. Yatak odasına girip eşime kalk oğlum bebek aglıyor benım yatakta yat bile dedi :KK70:
En son burası benım oglumun evi gelicem de gidicemde dedi o nasıl laf tabiki başımızın üstünde yeriniz var dedim dilinde pabuç kadar dedi :KK70:
5 aydır konuşmuyorum.
Anlatsam minas destani olur. Ama benimki daha kötüydü onu diyebilirim. Saygısızlık yapmadım, kötü ve imalı laflarina cvp vermedim ama yine de kötü oldum. En kötüsü eşimi doldurup doldurup üstüme salardi. Boşanmanın eşiğine gelmiştik. Oğlu boşansin diye çok uğraştı. Kv denin yüzünden büyük bir olay yaşadık ve hâlâ unutamıyorum. Geçmişte kaldı ama hala içimde büyük bir yarası var.

Back
X