Ebem hem ebe hem doula. Kendi doktorum vesilesiyle tanıdım, konuştuk anlaştık. Önce eşimle bize eve gelip Doğum eğitimi verdi. Her sorunda arıyorum konuşuyorum, doğumu doğal akışına uygun sürdürme çabasında ve insanı rahatlatıyor. Eve geliyor. Masaj yapıyor. Nefes tekniklerini öğretiyor. Eşimin bana yapacağı masajı öğretti. Kitap veriyor okumam için. Bir çay var rahmi kuvvetlendiren Almanya’dan onu getirtip verdi. Doğum çantasını kontrol edip eksikleri koyuyor fazlalıkları çıkarıyor.
Doğum yaklaşınca da eve gelecek inşallah, evde kasılmaları ve açılmaları takip edeceğiz, 7-8 cm açılma olunca hastaneye gideceğiz. Çünkü insanın evinde daha rahat edeceğini ve açılmaları evde çok daha iyi idare edeceğimizi söylüyor. Orda da doğumda masajlar yapacak, Doğum odasını güzel kokularla destekleyecek, sarılacak yani çok büyük destek olacak. Bebek doğar doğmaz anne ve babayla tentene temas etmesine çok önem veriyor. Doğumdan sonra eve geçince de bir kaç gün gelecek kontrol edecek, meme ucu işte genital rahatsızlık var mı yok mu falan. Süt salgısı vs.
Böyle çok destek veren çok tatlı kibar ve bilgili bir ebem ve doktorum var şükür. Umarım Doğum da güzel olur da her şey umduğum gibi ilerler.