Doğumdan sonra iyileşene kadar salonda mı yattınız kendi odanızda mı ailem gelecek ama ?

Bu kadar kalabalık gelmeleri düşüncesizlik ama, anneni birisinin getirmesine gerek yok binsin gelsin koca kadın. O da mı düşünemiyo babana senin ne işin var kutu kadar evde lohusa dikişli sürekli yatan emziren kadınla aynı evde diye. Annenle konuş söyle toplamasın böyle orduyu kafana yanlış yapıyosun. Nasıl yaparım deme yap. Sarayda yaşasan anlıycam da küçücük evde sağlıklı değil zaten. Sürekli tek odada kapısını kapatacaksın zaten müsait olmadığından, boğulup kriz geçireceksin bak

Bence akıl edip giderler küçücük ev,evet şart değil salonda yatmak ama yorgunluktan belki de uyuyakalırsınız onca insanın içinde rahat edemezsiniz,olmadı annenize söylersiniz o yollar digerlerini

Konuşcam bakalm bi de sıcak hava zaten anneme kalsa beni götürecek burda doğum yap diyor ben doğum ve bakım sürecine anneler değil eşlerin dahil olması taraftarıyım ama işte büyükler anlamıyor ki anne gelir bir ay bakar eder vs diye düşünüyorlar

Bence akıl edip giderler küçücük ev,evet şart değil salonda yatmak ama yorgunluktan belki de uyuyakalırsınız onca insanın içinde rahat edemezsiniz,olmadı annenize söylersiniz o yollar digerlerini
Bi konuşuyum annemle iyisi gelirlerse de geri dönsünler babam varken sürekli odaya gidip emzir gel falan rahat edemem hem de çekinirim

Annenle aran iyiyse o seni anlar bir haftalığına yalnız gelsin annen baktın toparlanamiyorsun o zaman hala baba kardes de toplanıp gelsin mecbur ama diğer türlü gerçekten faydadan çok zarar olacak. Sana mı bakacak annen yoksa onca kalabalığa yemek pişir taşır ev bile daha çok kirlencek kalabalıktan mesela

Evet bi de o kısmı var konuşcam bi annemle bakalm umarım zor geçmez de erken ayaklanırım

Ben sadece o kadar kalabalığın sizi sadece zora sokacağını söylemek istiyorum. Hem bedensel olarak kısıtlanacaksınız hem psikolojik olarak sizi zora sokacaklar hiç birşey yapmasalar bir konu hakkında sizin kafanızdan geçecek olan düşünce harici 3 kadın daha fikir belirtecek beyninizi yoracaklar. Tüm samimiyetimle söylüyorum ya tek anneniz gelsin yada evde tek eşinizle kalın dışardan yemek söyleyin bebeğinize odaklanıp onu çözmekte zorlanacaksınız yoksa kalabalığın içinde.

Hastaneden eve geldikten sonra hiç yatmadım zaten sürekli yatarsanızda iyileşemezsiniz gece olunca kendi odanızda uyursunuz neden salonda yatasınız ki?

Hastaneden eve geldikten sonra hiç yatmadım zaten sürekli yatarsanızda iyileşemezsiniz gece olunca kendi odanızda uyursunuz neden salonda yatasınız ki?
Ama herkesin doğumu aynı geçmiyor ki bi arkadaşım bikaç güne ayaklanmışken diğeri bir ay iyileşemedi oturamıyordu bile. Nasıl olacağımı bilmiyorum ki belki hemen ayaklanırım belki bende zor geçiririm miyom da alınabilir ekstra cerrahi işlem olma ihtimali de var

Ailemden başka şehirde yaşıyorum gelince de hep birlikte geliyorlar gelmeyin diyemem ki hatta gelince annem kalıp babamlar dönmez sanırım gidin de diyemem nasıl diyim bilmiyorum
Kendini bilen insan böyle doluşup gelmez zaten ailende olsa. Annen gelsin önce diğerleri bi hafta sonra geliversin.

Saçmalıyorsun tabikide sen odanda yatacaksın halanın sizin evinizde ne işi var sorması ayıptır yeni doğum yapmış birinin evine bu kadar kalabalık yatıya gidilmez senin rahat etmen lazım oda senin hakkın onlar yerde yatsın mutfakta da yatılabilir

Yahu sadece anneniz gelsin ordu gibi nereye geliyorlar, eşinizin ailesi yapsa kıyamet kopardı eminim , daracık eve neden o kadar insani topluyorsunuz bebek için de sağlıklı bir ortam değil, ayrıca eşinizle ilişkiniz çok zarar görür haberiniz olsun, eşinizden ayrı yatmayın ama bu kadar insani da başınıza toplamayın...

Ne saçma. Okadar insan ne yapacaksınız tıkış tıkış? Bebek o evde nasıl nefes alacak? Hala ne alaka?
Halam benden bikaç yaş büyük bizle büyüdü o yüzden bizle gelir gider heryere kardeşim gibi o yüzden geldiklerinde hep o da gelir konuşcam bakalm annemle

Halam benden bikaç yaş büyük bizle büyüdü o yüzden bizle gelir gider heryere kardeşim gibi o yüzden geldiklerinde hep o da gelir konuşcam bakalm annemle
Böyle kalabalık geleceklerse kimse gelmesin daha iyi. Ben eşimle yalnız baktım, acil sezeryan oldum ki planlı sezaryenden daha sancılı geçer. Yine de çok rahat ettik. Sağlığınızla ilgili ekstra sorunlar yaşamazsanız annenize bile ihtiyaç duymazsınız.

onlar okadar kalabalik gelecegine sen git daha mantikli zaten
Öyle bakınca evet ama bu süreçte eşimi saf dışı neden bırakıyım bana kalsa iyileşene kadar dursa yeter bence karı koca bu süreci paylaşmalı ama büyükler 40 gün lohusa yalnız kalmaz bakılır vs düşüncesinde oldugu için işte gel burda bakıyım vs diyor

haklisin bnde olsam esimden uzak kalmak istemem

Arkadaşlara katılıyorum, küçük bir ev için hele ki hemen doğum sonrasında çok büyük bir kalabalık bu. Anneniz tek gelsin, babanız, kardeşiniz ve halanız hem sizi görmeye hem de annenizi almaya 1-2 hafta sonra gelip 1-2 gün kalarak hep beraber dönsünler bence. İlk günler oturması kalkması, yarası beresi, biraz daha mahrem olacağı için evde ek olarak sadece annem olsa daha iyi hem siz de geldiğinizde ben de bebek toparlanmış oluruz diyerek nazikçe rica edebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…