doğumdan sonra nerde kalacağım ?

Açık konuşalım . ben hamile olduğumu öğrendim, annem hastaneydi tedavi gördü 4 ay. 2 aydır annemleyim. Annem gözünden sakinir. Çalışıyor ve bende annem e kiyamiyorumm yemek temizlik ne varsa elimden geldiğince yardım ediyorum ama insan ne olursa olsun kendi annesini ister. Bence bu sadece senin kararın. Kahrini çekende annen sana bakanda. Düşünsene Kv bi laf söylese içine batar belki susarsin içine atarsın ama annen laf söylese en azından annendir içine batmaz. Açık açık konuşur tartısı r halledersin. Bilmiyorum ya en rahat ana ocagi bence. En azından ben im icin öyle.

Annenin ve eşinin tavırları ılımlı. Şöyle de birşey var rahat edebilir misin KVdende. İlk bir hafta falan annemde kalsan sonra KV ne gitsen olmaz mı. En azından kendini biraz toparlamış olursun.

dilerseniz ilk 2 hafta en suygusal anınınız en mahrem olalarınızda annenizde kalın , diğer 2 toparlama döneminde eşinizin annesinde kalın, eşiniz bu kadar cok içten istiyor ve sizi koruyacak biriyse kırmayın

ben mahremiyet emzirme, dikişler , gibi bir çok sebebten dolayı annemi istemiştim onlarda tamam demişti

Ben de öyle düşünüyorum gerçekten ama eşimi kırmadan ikna etmem gerek

E
eşim önce onlarda kalalım sonra annene gideriz diyo

Ben cok merak ediyorum neden cogu kisi dogumdan sonra ya annesini ya kvskni cagiriyor? Veya orada kalma geregi duyuyor, biri bunu bana anlatabilirmi. Baska bi sehirde dogum yapsam bile ilk firsatta evime dönmek isterim. Bilmiyorum belkide ben sessizligi sevdigimdenmi böyleyim bilemedim.

Kızlar bana lohusalıkta neler oluyor anlatır musınız? Eşimi kırmadan bunları anlatayımm duygusal fiziksel hepsini bilmem lazım :)

+1

İnan ben de öyleyim canım ama burda nasıl yaparım hiç güvenmiyorum hastanelere

Annenin ve eşinin tavırları ılımlı. Şöyle de birşey var rahat edebilir misin KVdende. İlk bir hafta falan annemde kalsan sonra KV ne gitsen olmaz mı. En azından kendini biraz toparlamış olursun.
rahat edemem beni izliyor gibi geliyor her an

E

eşim önce onlarda kalalım sonra annene gideriz diyo

ama neden önce kv

erkek olduğu için

eşine açıkça bunun eski mantık olduğunu şimdiki trendin kadının rahat edeceği yer olduğunu açıkça söyle

sonra da annene gideriz de

evde kp var mı

onun yanında emziremem uzanamam de

otururken zorlanırım utanırım de

misafir geldi

sen de çıktın yanlarına kp falan da var

koltuğa böyle garip bri şekilde oturacaksın vs vs

kp utanırım de

örneğin ben sezeryan oldum

bebek uyanınca beşiğinden alamıyordum

kp e gel bebeği beşiğinden al diyemem de kendi babama diyordum gibi gibi uzar örnekler

kendi evinizde kalın onlar sırayla gelsın ama önceliğiniz kendi anneniz olsun, egerkı hastane yok dıye baska bır yerde dogum yapma zorunlulugunuz varsa en yakın hastane nerdeyse orada dogumu yapın ve evınıze gerı donun.

İnan ben de öyleyim canım ama burda nasıl yaparım hiç güvenmiyorum hastanelere
Arastirdinizmiki? Ben dogumdan sonra cok tuhafdim. Hele esimin ailesine cok asiri tepkiliydim (hamile oldugumda bana haksizliklar etmislerdi sanirim lohusayken onun hincini cikardim). Her kücük birseyde sinirlerim zipliyordu. Zamanla düzeldi cok sükür

eşin çalışmıyor mu?
ne kadar kalıcaksınız bunun hepsinde eşindemi kalacak?
sen annende kal eşin annesinde gece yatmaya gider.
Eşim çalışıyor izin durumu birazcık karışık bazen hiç alamıyor onun izni bitene kadar kalacağız alabilirse eğer , izin alamazsam direkt annende kal demişti bana

Bu şimdi daha da kafama yatmaya başladı, onlar gelir zaten sıkıntı yok tek problem bi anlık acil bi durumda hastane olmaması

Dogum sonrasi senin icin cok onemli esin icin degil.

Normal/sezaryn farketmiyo tuvalet banyo kismi cok onemli. Surekli temiz hatta mumkunse sana ozel olmali.

Yemek kismi cok onemli annenin yaptiklarina burun kivirabilirsin onu yap bunu yapma onu koy bunu koyma gibi kvye yapamazsin bunu.

Sana oda tahsis edebilicek mi kv ? Anneniz yatakodasinida verir erinmeden carsafinizida degistirir.

Emzirme kismi var ilk bebek tutmaya cekinebilirsin, ilkzamanlar tutamiyacak durumda olabilirsin annenin yardim etmesi gerekir ve buna ortam gerekir.

Kv kalsan salonda oturmani beklerler sen kendinde rahat edemeyip oturmak zorunda hissedersin habire al bebegi iceri gec emzir zor is.

Giyim kusam kismi var annenizin evinde giyersiniz geceliginizi takmazsiniz sutyen vs biri geldiginde alirsiniz ustunuze bisey olur biter kv evinde bu olmaz.

Ve enonemlisi insan boyle zamanda sadece annesini ister esinin nerede kalmani istediginin onemi yok hamile olan dogum yapicak olan sensin.

Eşim çalışıyor izin durumu birazcık karışık bazen hiç alamıyor onun izni bitene kadar kalacağız alabilirse eğer , izin alamazsam direkt annende kal demişti bana

e tamam benim dediğim gibi yapın herkes annesinde kalsın. gece uyku vakti zaten gider orda yatar.
kp yok mu?
lohusa kadının başka erkeklerle kalması rahat değil. emziricen, yatıcan yürüyemiycen belki kıyafetin uygun olmayacak çoğu zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…