- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
- 133
Eşinle konuş. Anlayışlı birine benziyor. Bir de neden öyle tutturuyo onu sor.var mı bir nedeni.rahat edemem beni izliyor gibi geliyor her an
Her konuyu eşime söylerm o da annesine söyler , ben çok da çekinmem yaptıklarından dolayı istediğimi söyleyebilirim ama şu giyim miyim olaylarında haklısın kesinlikle rahat edemem bunu hiç düşünmemiştimDogum sonrasi senin icin cok onemli esin icin degil.
Normal/sezaryn farketmiyo tuvalet banyo kismi cok onemli. Surekli temiz hatta mumkunse sana ozel olmali.
Yemek kismi cok onemli annenin yaptiklarina burun kivirabilirsin onu yap bunu yapma onu koy bunu koyma gibi kvye yapamazsin bunu.
Sana oda tahsis edebilicek mi kv ? Anneniz yatakodasinida verir erinmeden carsafinizida degistirir.
Emzirme kismi var ilk bebek tutmaya cekinebilirsin, ilkzamanlar tutamiyacak durumda olabilirsin annenin yardim etmesi gerekir ve buna ortam gerekir.
Kv kalsan salonda oturmani beklerler sen kendinde rahat edemeyip oturmak zorunda hissedersin habire al bebegi iceri gec emzir zor is.
Giyim kusam kismi var annenizin evinde giyersiniz geceliginizi takmazsiniz sutyen vs biri geldiginde alirsiniz ustunuze bisey olur biter kv evinde bu olmaz.
Ve enonemlisi insan boyle zamanda sadece annesini ister esinin nerede kalmani istediginin onemi yok hamile olan dogum yapicak olan sensin.
Arastirdinizmiki? Ben dogumdan sonra cok tuhafdim. Hele esimin ailesine cok asiri tepkiliydim (hamile oldugumda bana haksizliklar etmislerdi sanirim lohusayken onun hincini cikardim). Her kücük birseyde sinirlerim zipliyordu. Zamanla düzeldi cok sükür
Eşim hayatta bırakmaz kalmaz annesinde beni bırakıp mecbur o da kalır bizimlee tamam benim dediğim gibi yapın herkes annesinde kalsın. gece uyku vakti zaten gider orda yatar.
kp yok mu?
lohusa kadının başka erkeklerle kalması rahat değil. emziricen, yatıcan yürüyemiycen belki kıyafetin uygun olmayacak çoğu zaman.
dogum sonrasi giyinemeyrcksiniz ki zatenHer konuyu eşime söylerm o da annesine söyler , ben çok da çekinmem yaptıklarından dolayı istediğimi söyleyebilirim ama şu giyim miyim olaylarında haklısın kesinlikle rahat edemem bunu hiç düşünmemiştim
Kendi annemde mi kendi evimde mi doğum yapayım diye sormaya başladımmkendime şimdi :)valla ben eşimin ailesini severim doğumda gelip 1 hafta kaldılar gitseler diye yol gözledim. insan düzenini oturtamıyor. rahat emziremiyorsun vs. lohusalıkta en güzeli yalnızlık.
Doğru diyorsun ben normalde bile evde atletle gezen bi insanım kimse yoksa :)dogum sonrasi giyinemeyrcksiniz ki zaten
bir sure onu dugmeli geceliklerle yasayacaksiniz ve genelde o dugmeler hep acik olacak
Eşim hayatta bırakmaz kalmaz annesinde beni bırakıp mecbur o da kalır bizimle
Ayni benim düsüncem. Saolsun yardim etmek cok istediler ailem olsun kv olsun ama bende yanlizligi secmistim. Kendime anca kendim yardim edebiliyordum.valla ben eşimin ailesini severim doğumda gelip 1 hafta kaldılar gitseler diye yol gözledim. insan düzenini oturtamıyor. rahat emziremiyorsun vs. lohusalıkta en güzeli yalnızlık.
:) tamam lohusalıkta neler oluyor onları da yazar mısın bana fiziksel duygusaltabi ki annenizde kalin
ilk cocugumda ilk gunler resmen gogusler fora yasamistim yani ustune para verseler baskasinin evinde kalmam dogum sonrasi
ayrica kanamaniz olacak , agriniz olacak , hormonlar tavan yapmis olucak , bu haldeyken kv evinde mi kalmak istersiniz anne evinde mi?
esiniz cok inat ediyorsa acin burdaki yorumlari okutun belki akli basina gelir
Kendi annemde mi kendi evimde mi doğum yapayım diye sormaya başladımmkendime şimdi :)
Kesinlikle buda olabilir ilk iki haftadan sonra pek kimseye ihtiyac kalmiyordilerseniz ilk 2 hafta en suygusal anınınız en mahrem olalarınızda annenizde kalın , diğer 2 toparlama döneminde eşinizin annesinde kalın, eşiniz bu kadar cok içten istiyor ve sizi koruyacak biriyse kırmayın
ben mahremiyet emzirme, dikişler , gibi bir çok sebebten dolayı annemi istemiştim onlarda tamam demişti
+1o noktaya geldiysen kendi evin en güzeli:)
Ben de onun o huylarını bildiğim için tereddütlüyüm zatenher şey hakkında sert bi tavırla fikrini söylerBence esinin yaptigi tamamen bencillik.
Ya dogum yapacak olan sensin tabi ki annenle daha rahat olursun.
Mesela benm yanimda annemle esim kaldi hastanede ve sezeryan yaptim orda banyo yapmami istedi doktor annem yikadi beni yeni yurumeye baslamistim egilemiyodum vs.
Hastaneden ciktigimizda eve geldik yine annem yikadi beni. Zaten sonra daha iyiydim gerek kalmadi.
Ben iyiydim ayaktaydim ama sadece kizimla ilgilendm annem yemegimi yapti misafirlerime hazirlik vs herseyle ilgilendi. Mesela kizim sarilik oldu ve asiri gergindim o anda kv akil vermesi bile beni delirtebilirdi acik soyluyorm.Ben bebegi emzirme, sariliktan kurtarma derdindeyim kv aslaaaaa rahat olamazdim bu kadar net
Her annenin deneyimleri farklidir senin ne yasayacagini esinde bilemez oyuzden annende kalmani tavsiye ederim.
Merhaba kızlar uzun zamandır yazmayı planladığım bi şey var yazmak istedim .hamileyim,ilk hamileliğim.annem ve kayınvalidem aynı şehirde aynı mahallede oturuyor çok yakınlar. Biz şehir dışındayız (doğuda, hastane ortamı yok)en çok korktuğum şey bebeğime bi şey olması elbette her gün kabuslarla uyanıyorum.fakat derdim şu eşim doğumdan sonra annesinde kalmamızı istiyor ben de tabiki kendi annemde . Hiç sert bi tavrı yok resmen yalvarıyor ben her zaman senin yanında olucam bi dakika olsun seni yalnız bırakmıycam diyor. Yalnız ben istemiyorum eşimi de kırmak istemiyorum çok iyidir bugüne kadar ne dediysem olmuştureşimin ailesi çok iyidir annesi de görünürde iyidir evimi bile temizler ama 1 yıl kadar önce tartışmalarımız olmuştu bana seni boşarım bile dedi çok inatçı ve dediğim dedik bi insandır sadece eşimden çekinir başka kimseden çekinmez eşim de farkında o sana hiçbir şey diyemez ben onu sustururum diyor yeterki kabul et diyor ne istersen yaparım diyor anneme sordum onlarda kalırsın ben de akşama kadar yanından ayrılmam dedi ( çok ılımlı bi insandır) naapsam ben hiç istemiyorum ama eşimi üzmeye de dayanamıyorum
Kanama falan olsa diyemem doğru utanırım da zaten en ufak bi aksilik olsun kıyameti koparıyorum ben ne gerek var insanları üzmeye de mi :)bak arkadaşım mevzu birinin evinde kalma mevzusu değil mevzu lohusa kadının rahatlığı. gerekirse orta yerde memeni açıp emzirmek isteyeceksin, altın kanayacak altına geçecek bazen o halde tuvalete gideceksin. kaynana dediğin en nihayetinde el kimse ele açığını vermek istemez. annende kalsan sen de her şekil rahat edersin. kocan seni çok düşünüyorsa annemde kal diye ısrar etmesin. bu ne saçma bir ısrar yahu. koy tavrını sen anneni istiyorsan annemde kalacağım de sebeplerini de anlat üzerine de gelmesin hamile kadının.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?