doğumdan sonra nerde kalacağım ?

rahat edemem beni izliyor gibi geliyor her an
Eşinle konuş. Anlayışlı birine benziyor. Bir de neden öyle tutturuyo onu sor.var mı bir nedeni.

Doğumdan sonra ağrın olur kanaman olur psikolojik olarak sıkıntın olabilir bunları anlat ona

Her konuyu eşime söylerm o da annesine söyler , ben çok da çekinmem yaptıklarından dolayı istediğimi söyleyebilirim ama şu giyim miyim olaylarında haklısın kesinlikle rahat edemem bunu hiç düşünmemiştim

tabi ki annenizde kalin
ilk cocugumda ilk gunler resmen gogusler fora yasamistim yani ustune para verseler baskasinin evinde kalmam dogum sonrasi

ayrica kanamaniz olacak , agriniz olacak , hormonlar tavan yapmis olucak , bu haldeyken kv evinde mi kalmak istersiniz anne evinde mi?

esiniz cok inat ediyorsa acin burdaki yorumlari okutun belki akli basina gelir

valla ben eşimin ailesini severim doğumda gelip 1 hafta kaldılar gitseler diye yol gözledim. insan düzenini oturtamıyor. rahat emziremiyorsun vs. lohusalıkta en güzeli yalnızlık.

Eşim hayatta bırakmaz kalmaz annesinde beni bırakıp mecbur o da kalır bizimle

dogum sonrasi giyinemeyrcksiniz ki zaten
bir sure onu dugmeli geceliklerle yasayacaksiniz ve genelde o dugmeler hep acik olacak

valla ben eşimin ailesini severim doğumda gelip 1 hafta kaldılar gitseler diye yol gözledim. insan düzenini oturtamıyor. rahat emziremiyorsun vs. lohusalıkta en güzeli yalnızlık.
Kendi annemde mi kendi evimde mi doğum yapayım diye sormaya başladımmkendime şimdi :)

Bence esinin yaptigi tamamen bencillik.
Ya dogum yapacak olan sensin tabi ki annenle daha rahat olursun.
Mesela benm yanimda annemle esim kaldi hastanede ve sezeryan yaptim orda banyo yapmami istedi doktor annem yikadi beni yeni yurumeye baslamistim egilemiyodum vs.
Hastaneden ciktigimizda eve geldik yine annem yikadi beni. Zaten sonra daha iyiydim gerek kalmadi.
Ben iyiydim ayaktaydim ama sadece kizimla ilgilendm annem yemegimi yapti misafirlerime hazirlik vs herseyle ilgilendi. Mesela kizim sarilik oldu ve asiri gergindim o anda kv akil vermesi bile beni delirtebilirdi acik soyluyorm.Ben bebegi emzirme, sariliktan kurtarma derdindeyim kv aslaaaaa rahat olamazdim bu kadar net
Her annenin deneyimleri farklidir senin ne yasayacagini esinde bilemez oyuzden annende kalmani tavsiye ederim.

Büyük kızımda kv nin evinde kaldım küçük kızımda kv benim evde kaldı annem uzakta olduğu için gelememişti iki doğumuma da. Annenin evinde kal canım ne olursa olsun anne yanı gibisi olmaz. Hem eşin için önemli değil o zamnlar senin için önemli onun rahatına gerek yok yani. Lohusalıkta herşeyden nem kapar hale geleceksin kv düşman görünür gözüne.

Ayni benim düsüncem. Saolsun yardim etmek cok istediler ailem olsun kv olsun ama bende yanlizligi secmistim. Kendime anca kendim yardim edebiliyordum.

:) tamam lohusalıkta neler oluyor onları da yazar mısın bana fiziksel duygusal

Kesinlikle buda olabilir ilk iki haftadan sonra pek kimseye ihtiyac kalmiyor

Ben de onun o huylarını bildiğim için tereddütlüyüm zatenher şey hakkında sert bi tavırla fikrini söyler

Bence iki yerdede kalın. İlk 1 hafta annenizde. Sonraki hafta kayınvalidenizde. Zaten ne kadar kalacaksınız ki onların yanında? Erkek olarak eşiniz ailenizin yanında sıkılabilir. Siz zaten bütün gün bebekle ilgileneceksiniz. O yüzden çevrenizdekiler sorun yaratmadıkça çok önemli değil. Lohusayı eve çağıran hizmet etmeyide göze almış demektir zaten. Gider yatarsınız iki evde de. Doğum yapıyorsunuz, evet çok önemli ama ben lohusayım diyerek herkesten fazla fazla anlayış beklememek lazım.

bak arkadaşım mevzu birinin evinde kalma mevzusu değil mevzu lohusa kadının rahatlığı. gerekirse orta yerde memeni açıp emzirmek isteyeceksin, altın kanayacak altına geçecek bazen o halde tuvalete gideceksin. kaynana dediğin en nihayetinde el kimse ele açığını vermek istemez. annende kalsan sen de her şekil rahat edersin. kocan seni çok düşünüyorsa annemde kal diye ısrar etmesin. bu ne saçma bir ısrar yahu. koy tavrını sen anneni istiyorsan annemde kalacağım de sebeplerini de anlat üzerine de gelmesin hamile kadının.

Kanama falan olsa diyemem doğru utanırım da zaten en ufak bi aksilik olsun kıyameti koparıyorum ben ne gerek var insanları üzmeye de mi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…