Doğumdan sonra tırnak batması yaşayan varmı ?

BalSurat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
3.089
1
0
Diğer
doğumdan sonra ayak parmaklarında tırnak batması şikayeti olan oldumu ???:26:
Eskiden böyle birşey yoktu bu yeni nesil kadınlarındamı oluyor anlamadım:26:
dogum yapalı 2 bucuk ay oldu ve batmalarım var kızardı ve iltahap toplamıştı şükür iltahap aktı sımdı kızarıklık var..bir arkadasın tırnagını çekmişler ilerlediği için bende tekrar nüksedicek diye korkuyorum .

doğumdan sonra ayak parmaklarında tırnak batması şikayeti olan oldumu ???:26:
Eskiden böyle birşey yoktu bu yeni nesil kadınlarındamı oluyor anlamadım:26:
dogum yapalı 2 bucuk ay oldu ve batmalarım var kızardı ve iltahap toplamıştı şükür iltahap aktı sımdı kızarıklık var..bir arkadasın tırnagını çekmişler ilerlediği için bende tekrar nüksedicek diye korkuyorum .

aynen bende de hayatımda ilk kez tırnak batması oldu ayağımda ve sizinki gibi geçen hafta iltihap aktı ve şükür geçti bi anlam veremedim ben de

aynen bende de hayatımda ilk kez tırnak batması oldu ayağımda ve sizinki gibi geçen hafta iltihap aktı ve şükür geçti bi anlam veremedim ben de

geçmiş olsun..aynen bende ilk defa böyle birşeyle karşılaştım çok kötü bir acısı var .iltahap aktıktan sonra rahatlyor inşallahh tekrar tekrarlamazz:25::94:

Geçmiş olsun, ben de kızımın doğumundan sonra yaşamıştım cidden zor birşey. 1 sene bu acıyla gezdim, iltihap akıyor sonra yeniden oluyordu. Kışın ortasında, insanların ilginç bakışları altında 1 sene terlikle gezdim. Doktorum bu işi yapan iyi manikürcüler vardır demişti ama ben sıhhi olmaz diye pek yanaşmayıp dermatoloğa gittim. O da parmağımı uyuşturup tırnağımın yarısını çekti ve anestezi geçtiği andan itibaren çektiğim acıyı tarif edemem. Demek ki dedim hapisanelerde en ağır acılardan biri olduğu için işkence olarak bunu kullanıyorlar. Üstelik de tırnak yeniden uzayınca aynı acılar geri geldi hatta daha da kötüydü. En sonunda arada bir gittiğim güzellik merkezindeki manikürcü kıza söyledim en nihayet. O da abla ben daha önce de böyle tırnakları pedikürle kurtardım istersen deneyebiliriz dedi. 6 ay ayak tırnaklarımı hiç kendim kesmedim hep pediküre gittim. Pedikür esnasında da epeyce acı çektim, neredeyse her padikür de kan akıyordu, bazen ayağımı debriyaja basamayacak kadar canımın acıdığı oldu ama 6 ay sonunda kurtuldum şükür. sen de etraftaki güzellik merkezlerine bi bakıp gözünün tuttuğu bir manikürcü bulabilirsin. Ancak aletleri iyice sterilize eden bir yer olmalı. Bunun için çok lüks bir yer olması gerekmez, benim giittiğim yer de küçük bir salondu ama hijyene dikkat ediyorlardı. İşallah yakın zamanda atlatabilirsin geçmiş olsun.

çok şaşırdım okuyunca. 2 aydır çünkü ayak parmaklarımda ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum. doğumla ilgisi cidden olabilir mi acaba ?

aynen bende de oldu. hayatımda ilk kez tırnak batması şikayeti yaşadım doğumdan sonra. aile hekimimiz doğum yapan pek çok kadının bu şikayetle başvurduğunu söyledi. ben tırnak kesimi ve bakımına çok dikkat ederim. hamilelik süresince yeterince bakamadım ondan oldu diye düşünmüştüm. meğer pek çok insanda oluyormuş. daha yoğun bakım ve antibiyotik içerikli bir merhemle 1-2 ayda geçti. bir daha da nüksetmedi tırnak kendiliğinden uzayana değin biraz acı çektim o kadar.

benimde eltimde doğum yaptktan sonra olmuştu nasıl tedavi ettiğini hatırlamıyorum ama burada okuyunca aklıma geldi.
hamileliğin son aylarında ödemden dolayı eller ayaklar dahil tüm vücutta bir şişme oluyor hatta ayak numaraları bile 1 numara büyüyor bende öyle olmuştu bundan dolayı olabilir diye düşünüyorum genişleyen ayaklarda tırnaklarda yayılıyordur muhtemelen şişlikler inincede batma falan yapyordur böyle olabilirmi acaba...
birçok kişi kurtulmuş sizde kurtulursunuz inş.

çok sağolun kızlar ekim annelerınde dogum yapan bir cok arkadasımızdada bu durum olmuş çok ilginç yaa ..ANNENEME BAHSEDİYORUM ŞAŞIRIYOR KADIN İLK DEFA DUYDUM DİYOR:53:

bende de oldu.
Antibiyotik hap,
antibiyotikli pomad,
tuzlu su ve sıkı olmayan ayakkabı yada terlik çözüm
sezeryanda bu kadar canım yanmadı
tırnak batması çok feci birşey.
Tedavi geçtikten sonra en iyisi ise sık sık güvenilir bir pedikür

balsurat canım bizim topiktede bahsettim belki görmemişsindir
ben tam 3 aydır çekiyorum bu acıyı
hemde tüm parmaklarımda batma var inan
biri geçiyo 2 si başlıyo
sonra sağ taraf batıyosa diğer gün sol taraf batıyor
sürekli iltihap akıyor kanıyor

bu bende daha öncede vardı benim ailemde genetik turnak batması
ama 2 yıldır hiç batmamıştı doğumdan snra beter oldu tırnaklar
hemde hepsi birden önceden sadece baş parmaklar batardı

bende diyordum sadece bende var heralde diyordum
ne yapacağımı bilemiyorum
bende pediküre gidiyorum
bekarkende sürekli pediküre giderek batmayı yok etmiştim
ama şimdi tüm parmaklar batınca ağlıyorum her pedikürde
allahım kimseye yaşatmasın böyle bir acı

biri geçiyo 2 si başlıyo

bende pediküre gidiyorum

ben de aynı acıdan muzdaribim.neredeyse bütün ayak tırnaklarım batıyor.ailede genetik var bizde.doğumdan sonra daha fena oldu aynı anda 2 başparmağımın tırnağı batmıştı çok fenaydı,size tavsiyem zeytinyağına çok küçük bir parça pamuğu batırıp tırnağınızı hafif kaldırıp oraya sıkıştırmak.çok işe yarıyor bana bir doktor söylemişti,bir daha tekrarlamıyor da.denemenizi tavsiye ederim

ben de aynı acıdan muzdaribim.neredeyse bütün ayak tırnaklarım batıyor.ailede genetik var bizde.doğumdan sonra daha fena oldu aynı anda 2 başparmağımın tırnağı batmıştı çok fenaydı,size tavsiyem zeytinyağına çok küçük bir parça pamuğu batırıp tırnağınızı hafif kaldırıp oraya sıkıştırmak.çok işe yarıyor bana bir doktor söylemişti,bir daha tekrarlamıyor da.denemenizi tavsiye ederim
çok sağolasınn canımm hemen bugun deniycemmmmmmm zeytinyag herşeye şifa ınsallhh bizede şifa gelır ..Paylaştıgın için sağol:16:
biri geçiyo 2 si başlıyo

bende pediküre gidiyorum

epackım dogumdan daha kötü bir acıymış bu :5:allahım şifalar versin bizee...zeytınyag sıfa olur ınsallh

yazılanları okuyunca inanamadım, bende de doğumdan sonra oldu tırnak batması, hayatımda hiç yaşamamamıştım, ama nedeninin hamilelik olabileceği hiç aklıma gelmemişti, ne kabus gibi bi acıymış. bi tırnağı geçiriyorum öteki oluyor, sonra geçen tekrarlıyor. hemen zeytinyağını denicem bende umarım faydasını görürüz.

ya kızlar şaka gibi bende ben mi yanlış kestim bu tırnaklarımı diyorum benimde doğumdan sonra oldu aa demek sizde de oluyomuş. İlk defa duydum bunuda ya. bende deniyim zeytinyağını. ay hele başparmak olunca tam bi ızdırap oluyo ya yürüyemiyorum :50:

Evet doğumdan hemen sonra bendede oldu bir mana verememiştim demek herkes muzdaipmiş bu dertten ne enteresan

evet arkadaşlar ne güzel paylaşım olmuş ya yanlız olmadığımı bende anlamış oldum 4 ay oldu eylül annesiyim ve işe başladım ama ayakkabı giyemiyorum arkasına basıyorum ögrencilerim tek tek soruuyor ahh...biyana çook acıyor bana furacin krem ve antibiyotık verildi okadar emziriyorum diye etolu kullanmadım kremde çook bi etki göstermediii.....zeytin yağını bende deniycem ama doktor hiç nemli kalmasın dedi...bu nem sayılır????

selam anneler,
benimde doğumdan 1 ay sonra sol ayağımın iki parmağında iltihap ve şişşlik oldu, tırnağım henüz batmadı ama canım gerçekten çok acıdı. 31 yaşındayım ve bugüne kadar hiç başıma gelmemişti.doğumla ilgili olabileceğini hiç düşünmemiştim. innaılmaz şaşkınım.

aynen bende doğumdan 2 ay sonra her iki baş parmağımın tırnakları batmıştı. 6 ay öyle böyle ve çok zor geçtikten sonra ameliyat oldum tırnakların yarısını aldılar. şimdi yine acıyor çok korkuyorum inşallah tekrar olmaz , herkese geçmiş olsun.

daha önce bende de hiç olmamıştı. doğumdan sonra her biri batmaya başladı.arkadaşım bactroban dıye bır kremi tavsıye etti.. iyi geliyor.bilginize...

Back
X