doğumdan sonraki hayatım nasıl olacak?

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
merhaba hanımlar malum doğuma az kaldı...herkesten birşeyler duyuyorum: uykusuz geceler, gaz sancıları, ağlamalar, yorgunluklar vs...en önemlisi işe başlayınca çocuğa kim bakacak telaşı olsa gerek. gerçi ben bu konuda şanslı olacağımı düşünüyorum sebebi kv çocuğa bakma isteği var hatta sen doğru bana ver büyütürüm diyecek kadar torun merakında. benim de kv aramda hiçbir problem yok maşallah. bir görümcem var evli karışmaz hiçbirşeye. kb deseniz Allahın adamı sessiz sakin abdest namaz telaşında. eşimin ailesi köyde oturuyor köy hayatları biraz garip maalesef çok geride kalmışlar ama insana karşı saygılılar ve özellikle kv her ortama ayak uydurmaya çalışır. şimdi ben bebeği doğurduğumda 3 ay kendim bakacağım ama annem yanıma gelecek sonra kv muhakkak şehirde oturduğum için evime davet edeceğim gelsin kalsın kendisni bizden ötekileştirmesin diye. belkide köye geçer biraz onlarda da kalacağım. sırf bebk bakımında yardım almak ve kv+kb torunlarıyla sıcak iletişim kurmasını sağlamak için bunları yapmayı düşünüyorum. sonra ben şubatta göreve başlıyorum okullar açılacak belki tam gün belki yarım gün çalışacağım o belli değil. bu süreçte çocuğu soğuk havaya çıkartı oradan oraya taşımakta istemiyorum hastalanmasın diye. köye geçsem eşimin arabayı sürmeyi öğrenip arabasıı alsam köyden çalıştığım köye arabayla gelir giderim diyorum . bu arada eşimde şehir merkezinde görev yapıyor oda evimizde kalır arada bir yanımıza gelir ben hafta sonları kendi evime geçerim diye düşündüm. kimen göre iyi olur yemek temizlik derdinden kurtulurum kv çocuğa bakar banada bakar. bende onlara yardımcı olurum. kimine göre ise düzenim bozulur eşim bizden soğur çocuğuyla iletişim kuramaz. buda doğru olabilir ama bebeğin süt emmesi için kv kalmam daha mantıklı geliyor eşi,min durumunu düşünemiyorum bile. sizce durum nasıl olmalı hanımlar.

Merkezle köy arası ne kadar mesafede? Kvniz kpniz eğer bir engelleri yoksa size gelip kalsalar daha iyi olmaz mı? Eşinizden uzak kalacak olmanız pek doğru gelmiyor bana

Çocuğum yok ancak ben olsam evimi bırakıp gitmezdim. Annen yanına gelip sana yardımcı olacakmış. Köy hayatına yabancıymışsınız belki yadırgayabilirsiniz. Bence evinde bak bebeğine.

Erkekler hemen baba olmuyorlar evlatlariyla zaman gecire gecire babalik duygusunu anliyolar bence anne ve babasinin yaninda olmali bebek. Kv kp gelip kalabiller sizde hem duzeninizde bozulmaz.. hayirli dogumlar saglikla kucaginiza alirsiniz insallah

Kayinvalidene yakin olmak adina cocukla bababsini uzaklastirican farkindamisin ☺
anlasabiliyosaniz kv sizde kalsin yada yakinnda ev tutsunlar. Bebegin kendi evinizde babasi ve annesiyla buyumesi daha mantikli degilmi?

Bence çocuğunuzu baba ile olan iletişimi için bu kötü bir fikir. Sonuçta onun da çocuğu

niye en baştan kendi evinde bir düzen kurmayı planlamıyorsun?
bahsettiğin şekilde hayat zor olur.küçücük bebeğe köy evi ortamında sağlıkla bakabilecek mi kv?
ne bileyim tüm ihtiyaçlarınız,beşiğiniz,iacınız vs. vs. hepsini oraya taşıyacaksın.
çok yıpratıcı olur bence.
bebek bakımından korkuyorsun sanırım biraz:))
ama şu anlattığın plan bana daha ürkütücü geldi.
sürekli bir taşınma hali ve beeği kendi ortamı dışında emanet bi evde büyütmeye çalışmak.
planını gözden geçir ve evde bakmak üzere bir plan yap derim deneyimli bir anne ve yine yeniden anne adayı olarak:))

Bence kendi evinde kal, kv gelsin bakmaya. Babayla çocuğun iletişimi zaman geçirmelerine bagli. Onları uzak tutman mantıklı olmaz. Zorluk illa ki yaşanacak.

şimdi biz şehir merkezinde oturuyoruz benim işyerim bir ilçeni köyünde merkezle arasında 37 km var. kv ise benim gittiğim yol üzerinde bir köyde yşıyor tam ortada yani merkez 17 km uzakta. kp köyden ayrılmayacağını söyledi eşinin bizde kalabileceğini belirtti. kv ben sizde kalırım dedi. bana da uyar ama sorun şu ki ben işyerimden çıkıp evime gelirken günde 3 saate yakın yol çekiyorum sebebi dolmuş yok ve köyden kente ulaşım çok zor. hatta tanımadığım adamların arabasına bile binmek zorunda kalıyorum )eşimin haberi muhakkak olur bu konuda( neyse şehirde bebeğimle kv evimde gayet iyi olur da çocuğu nasıl emzireceğim. çocuk ağladığında taksi çağırıp şehire gidemem ama belki eşimin köyüne geçebilirim. araba altımda olursa 15dk sonra köyde bebeğimin yanına gierim ama şehirde olurlarsa en erken 1 saat yol çekerim tabi altımdaki arabayı kullanabilirsem yol virajlı çünkü ve kış ayında olacağız. o yüzden köyde kalmayı düşünüyorum. eşimin köyüyle benim görev yaptığım köy arası 20 km sanırım arabayı sürersen ne ala diyorum.

yok cnm bebek bakımından her anne kadar korkuyorum evde olsam mesai durumum olmasa onuda takmam ama maalesef 3 ay sonra işe başlamam gerekecek. benim tek derdim bebeğin beni emmesini kesmemek ve onu kış ayında (şubat-mart-nisan) dışarı çıkartıp hastalandırmamak. evet yorucu olacak belki beşik taşımak eşya taşımak zahmetli ama bebek beni emsin ve üşütmesin ben o zahmete razıyım. sonuçta kv kalsamda gece o bebeğe ben bakacağım ben emzireceğim kadıncağıza verip ben yatacak değilim.

şimdi yanınıza taşınıncada hayat zorlaşır, sürekli köye götürüp getirince de zor olur. 2 yaşına kadar o şekilde idare etseniz sonra bakıcı yada kreş düşünmezmisiniz? Allah kolay doğum nasip etsin sağlıklı sıhhatli evlat versin inşallah hepimize. Ben ücretsiz izne ayrılıp kendim büyütücem nasipse 2 yaşına kadar sonrasında kreş veya bakıcı artık hangisi iyi olursa...

cnm ücretsiz izin alma şansım olsa tabiki derim ama geçim dünyası ve bu izni alamayacağım.

Bence planlarınızı kendi eviniz adına kurun. Kayınvalidenizin gelip sizde bakması, bebeğinizin babası ile olması, sizinde kendi evinizde olmanız daha mantıklı.

Kesinlikle kendi evinde kalmalı, çocuğunu kendi evine alıştırmalısın. 3 kişilik aile olacaksınız, düzeninizi, eşinle beraber ortaklaşa kurmalısınız.

Akşam işten döndüğünde eşinde bebeğinizin sorumluluğunu almalı, evde size yardım etmeli. Bebekle, baba arasında dialog ve sevgi paylaşımla kurulur. Asla birbirlerinden ayrı kalmamalılar.

İlk başta anneniz gelecekmiş işte, sonra da kv ve kp gelsin. Bebeğiniz ele avuca gelince yarım gün çalışırsınız, o arada da yarım gün bebeğinize bakacak güvenilir birini bulursunuz.

Sizin planlarınız kesinlikle yanlış, asla evinizden ayrılmamalısınız.

Bence planlarını kesinlikle kendi evin üzerinde yap. Babalar bebeğe hemen adapte olamıyorlar, bebekle beraber olmaları gerekiyor canım.
Ayrıca eşler arasında da yorgunluk uykusuzluktan dolayı ve lohusalık malum biraz soğukluk olabiliyor. Eşin evde sessiz sedasız kalırken sen tüm zorlukları göğüsleyeceksin farkında mısın? Bebek büyüdüğünde bir aile olmaya çalıştığınızda sıkıntı çıkabilir, ki erkekler rahata çabuk alışır. Bunu unutma.
Emme konusunu ise çalışan ve bebeğini hala emziren anneler gibi yapabilirsin: sütünü sağıp bırakabilirsin. Kayınvaliden sen yokken sütünü bebeğe içirebilir, gelir gelmez de emzirmeye başlarsın. Gece emziririsin, sabah işe çıkmadan emzirirsin.
Gerekirse mama bile ver bebeğine ama baba-anne-bebek üçgenine zarar verme. Doğumdan sonra zaten hayat zor olacak, eşinle ayrı evlerde kalırsan bi daha toparlayamazsın.
Buradan süt sağma saklama vs. çalışan annelerin emzirme durumları vs. hakkında arkadaşlar sana yardım ederler canım merak etme.

fikirlerinizi değerlendireceğim bende eşimin çocuktan ve benden soğumasından korkuyırum ama malum benim işyerimin kendi evime uzak oluşu çocuk emerken zor olur diye kv geçeyim demiştim. süt saklama yöntemi iyi mi. deneyenler yazarsa memnun olurum. birde benim annem doğumdan hemen sonra yanımda olacak ama bebek bakamıyor çünkü kendisi hasta yani bebek bakımından ziyade manevi destek için 10-15 yanıma gelecek o kadar annemde desteğim yok.

bence de kendi evinde kalmalısın canım.. bebeğin kendi evine alışşsın. eşin de bebeğe... ben de doğumdan üç ay sonra başlamak zorunda kaldım işe, benim de annem bakıyor iki gün, üç günde bakıcı geliyor. işe başladığımdan beri süt sağıp bırakıyorum gün içinde onu veriyorlar sabah ve akşam da ben emziriyorum, yeni yeni ek gıdaya geçtik sütüm yetmediği için.. ama kendi annemin evi bile olsa, bebeğime kendi evimde bakmak daha büyük rahatlık oluyor.

süt saklama çalışan anneler için mükemmel bişe.. ama sana tavsiyem sütünün bol olduğu ilk aylarda bol bol sağ ve buzlukta sakla. depola bi nevi.. sonrasında yetmiyor çünkü. ben o hatayı yaptım aman sütüm var bi gün önceden sağarım ertesi güne kızıma süt olur dedim stok yapmadım ama şimdi sütüm azaldığı için gün içinde sağdığım ertesi güne yetmiyor dolayısıyla mecburen ek gıdaya geçtik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…