Merhaba arkadaşlar benimkide dertmi bilmem ama 38.haftama girdim daha doğum yapmadim. Hep erken doğum riskim vardi erken olacak diye bekledik gününü dolduruyor kizim:) ama ben cok sıkıldım bittim artk tasiyamiyorum sezeryan istemiyorum normal istiyorm isin aksi ufak bi sancim bile yok. Nasil doğal yontemlerle dogumu başlatabilirim bide bise olurmu sizce ? Aci biber yiyin yaziyordu nette iki gundr yiyorm hic bise olmadi merdiven cikin diyor ama benim yuruyecek halim kalmadi
Canım 38 haftana girmişsin daha, en az 40 haftanın bitmesi lazım..
Sen böyle sıkıldım falan dersen doktor direk yatırır sezaryene sonra çok pişman olursun ve iş işten geçer. Kurulmuş bir saat nasıl vaktinden önce çalmazsa doğumda öyle günü hatta saati dolmadan başlamaz..
Ama eğer yinede tedirginsen eğer doğuma kendini ve bebeğini hazırlayarak vakit geçirebilirsin..
Hem doğumunu kolaylaştırır hemde sağlığına faydası olur. Pilates yap mesela, çömelme kalkma egzersizleri, nefes egzersileri yap, yürüyüş yapıyormuşsun zaten..
Şimdiden günde 2-3 hurma ye, ayrıca 1-2 dilim ananas, adaçayı ve ahududu yaprağı çayı iç günde 1 fincan kadar miyadı dolunca arttırırsın.
Eğer 40 hafta dolup hala doğum başlamadıysa, doktordan sezeryan tarihi isteme, stripting membran diye bir uygulama var rahmi uyaran onu yapmasını iste, ayrıca gün aşırı ilişkide doğumu tetikler.
Son olarak perine masajını araştır netten.. Onada başlayabilirsin..
İnşallah hayırlısıyla ve sağlıkla bebeğini en doğal ve en kolay şekilde normal doğum yaparak alırsın kucağına..