Doğuruyoruum!!

Konu sahibi dogum yapmadiysan eger su eski turk filmlerinde kadinlarin yer sildigi bi pozisyon var.dizlerini kir yer siliyomus gibi yap.faydasini gorursun.acilmaya yardimci olur

Konu sahibi dogum yapmadiysan eger su eski turk filmlerinde kadinlarin yer sildigi bi pozisyon var.dizlerini kir yer siliyomus gibi yap.faydasini gorursun.acilmaya yardimci olur
Tamam canım deneyeceğim :)

Allah kolaylıkla kucağınıza almayı nasip etsin bende ilk hamileliğimde sıcak duş aldım epey yürüdüm benim 1 cm acilma vardı ama suyum gelince suni sancı vermek zorunda kaldılar (bunda eğer suyum gelmezse evde bekliycem açılmayı biraz)korkulacak birşey yokmuş son saat biraz zorladı oda regl ağrısının siddetlisi ben yaptıysam normal herkes yapabilir sizin acilmanizda maşallah çok iyi yiruyis plates topu deneyin. Kolaylikla doğum dilerim.

Benmde suyum gelmedi henüz.. inşallah yarına kadar güzelce açılır düzenli sancılarım gelirde tıpış tıpış hastaneye gider hemencecik doğururum :)

İsim vermem doğru mu bilmiyorum ama youtuber Merve özkaynak ın doğum hikayesini izlemiştim, açılmasını pilates topuna oturarak sağlamış.

Ben de bu yıl doğum yaptım arkadaşım. Duymuştum pilates topuyla doğum sancılarını çekmeyi. İçimden aman ne sosyetık ve yapmacık diye düşünmüştüm. Kendi doğumumda sancıdan ağlarken hastanede Çinli bir hemşire pilates topunu getirdi odama. Faydası olacak dedi. Tabi benim acıdan dünyam dönmüş, hemen kabul ettim. Gerçekten rahatlatıyormuş. Bir yapıştım pilates topuna, doğuma kadar :))

Konu sahıbı arkadaşım, ben de 42 haftaya gırıp hala sancı gelsin diye beklemiştim. Yürüdüm yürüdüm. Hurma hurma. Yok Allah gelmedi bu türlü sancı. Bu forumdan biri tavsiye etmişti sıcaak bır duşun üstüne, bir kovaya kaynar suyu doldurup ayaklarımı soktum yarım saat boyunca. Sonra gırdım yorganın altına uyudum sıcacık. Bunu Çarşamba akşam saat 10 11 gıbı yaptım. Cuma sabah 9 a doğru sancılarım başladı. Cuma Akşamı da doğurdum. Sunı sancısız ve normal doğumla.

Belki de tesadüftü, bilemem. Bir de ben Ocak ayında doğurdum. Kıştı yani, yazın sıcağında sana nasıl gelir bişey diyemeyeceğim.

Bunlar 6 ay önce oldu henüz taze tecrübeler.

Plates topunu nasıl kullanıyorsınuz

merhaba

benim ebem de afrikali bir kadindan bahsetmisti.kadin hastaneye gelmis büyük jimnastik toplari olur ya onun üzerinde hoplayip ziplamis:)benim ebem de cok sasirmis tabi.sonra tamam dogum odasina gidelim derken cocuk öylece doguvermis.demek ki orada bu top isi geleneksel bir yöntem.

bu arada size kolay ve keyifli bir dogum diliyorum konu sahibi.

Valla sırta bele masaj çok iyi oluyor hem açıklığı arttırıp hem de ağrıyı azaltıyor... biz bilmeden öyle yapmışız

Yapabileceklerin
Hurma
Yürüyüş
Sıcak duş
Bir de dört ayak pozisyonunda kalçanla yay çiz. Sağa sola salla. Bu pelvik kasların açılmasına yardımcı olacak. Ayak tabanlarını birleştir ve dizlerini yukarı aşağı salla. Bunlar bizim hamile yogasında yaptığımız tamamen güvenli hareketler. Pilates topuna oturmak gayet güzel. Daireler çiz poponla. Ve ortam çok kalabalık ise eşinle başbakan kal birkaç saat önce seninle ilgilensin öpsün sevsin. Oksitosin hormonu sevgi hormonuna benzer sen ne kadar rahat hissedersen o kadar çok salgılanır.

Doktorunu da tebrik ederim ayrıca beklemeyi tercih ettiği için.

Bende ilk muayenede 3 cm acıklık vardı sıfır sancıyla. Doktorum yatırmak istedi ben istemedim cuma günü en gec doğuma alıcam dedi. Cuma günü gittim ve suni sancıyla dogurdum:) pilates topu alıp üzerinde zıpla canım. Allah hayırlı bir doğum nasip etsin

Ayrıca o kadar sürmez demiş arkadaşlar ama sürme ihtimali de var. Benim ilk muayenem pazartesi gğnü olmustu 3 cmydi. Isrrla eve gittim ve cuma günü suni sancı için gittigimde yine aancım hiç yoktu acılmam 4 cm olmustu. Yani demekki daha da uzun sürebilirdi kendi sancılarımın gelmesi. Bu arada o hafta içi bir kaç nst ye girmiştim bu ayrıntıyı da atlamıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…