Doğuruyoruum!!

Ayy çok heyecanlı çok da hoşuma gitti. Bence hastane geriyor insani. Eee sonra noldu? Göbeği kim kesti?
Baştan anlatayım
42 haftalık gebeyim bundan yaklaşık 13 yıl önce haziran 20 ama nasıl sıcak doğurmayacağınız varsa bile doğurursunuz
İstanbulda hani dağ başında da değiliz hafif bir ıslanma hissi var eşimi arıyorum çıktı diyorlar eee bende şöyle bir serinliyeyim temiz doktora gideyim diye duşa girdim o sıcakta hamilelik yaşayan bilir ve serinletici su ohhh suyla doldurdum küveti sancılar hafif hafif geliyor ama önemsemiyorum daha doğum sancıları olamaz diye eeee haydi bi kuvvet duşumuda aldım serinledim temiz ve serin olarak hastahaneye gidebilirim çıkmaya çalışıyorum yok olmuyor bacağımı açamıyorum hadi ya diyorum kendi kendime ne oluyor yok olmuyor bu arada sancı falan kesildi yok
Ben basıyorum yaygarayı yetişin annem halam kayınvalidem üçü kafalarını banyonun kapısından uzatıp geri çekmeleri bir oluyor
Yaf tetişin şimdi utanmanın sırasımı
O sırada zil çalıyor süpriz eşime zavalım ekmek almış açmış birde tabi açlık mı kalır
Hadi hazırlayın diyor eşim anneme kavınvalideme kayınvalidem oğlum saçmalama diyor hatahaneye yetişmez diyor annem hayır yetişir diyor bunlar unutmaz mı beni hayda gülermisin ağlarmısın halam yaşını almış bilge bir kadın geldi yanıma çıkabilekmisin yavru dedi sanmıyorum halacığım dedim
Eşime sen en yakın sağlık kuruluşuna git bilgisi olan birini bul getir ambulansı ara anneme kayınvalideme de siz burda durum banada kızım annenle kayınvalidenin boynuna sarıl güç al oda bebeği tuttu ve yarım saatte oldu bunlar eşim ebe ile gelinceye kadar kızım doğmuş göbeği kesilmişti halam tarafından
Ebe eşime bebek ile annenin sağlığı açısından hastahaneye gitmemiz gerektiğini söyleyince ben eşim bebeğim ve altın kızlar ile birlikte hatahaneye gittik
Ben ve bebekte hiç bir sorun yoktu fakat bebiş tetenos aşısı oldu
Bir arkadaşım kızım için ikizler burcu atarı tutarı belli olmaz bu kızın demişti

Allah yardımcın olsun.Sag salim kucagına almak nasip olur insallah.Allah bi avazda kurtarsın

Sakin sancin gelmeden suni vermelerine izin verme sonuc sezeryan oluyo.
Sanci hisset once
Ben bu detayi bilmiyordum 3 cm acikla yatirildim 41 . Hafta artik olmasi lazim dediler suni sanciyi sancim yokken verdiler bende ertesi gune kadar tik olmadi.
Nts sanci cikiyor ama zaten agri esigim yuksek oyle inanilmaz sanci yasamadim.
Sonuc sezeryan.
Sonra ogrendim bu detayi mutlaka evde sancini bekle arkadasim.
Saglikla insallah

Ben ilk doğumumda sancılarım vardı her 20dk da geliyordu hastahane ye gittim 1 gece boyunca makinede sancılarımı ölçtüler açılma yeterli değil evinize gidin yada bol yürüyüş yapın dediler doğum yapacağım hastahane 45 dk uzaklıktaydı ilk doğum olacağı için korkuyordum ya sancı başlarsa ya yetişemezsem falan diye neyse sabah çıktık hastahaneden eşime dedim ben eve gitmiyorum bi yere gidelim yürüyelim tam 3 saat boyunca yürüdüm başlarda 14 dk gelen sancılar 1saat yürüyüşten sonra 9 dk düştü şiddetide arttı ama hemşireler 5 dk düşmediği sürece gelmeyin demişti neyse yürüyüşe devam ettik 3 saat sonra 4 dk indi şiddeti baya arttı tekrar hastaneye yine kontrol ettiler 5 cm yakın açılma var dediler doğum haneye aldılar hazırladılar bide epidural yaptılar saat 7 de artık hiç bişey hissetmiyordum bacaklarımı bile neyse saat 12:45 te hemşireler geldi hadi başlayalım diye saat tam birde doğdu
Hatta hemşireler çok şaşırdı çok güçlü kaslarınız var sporcumusunuz diye
Bende o sersemlikle gençken spor yaptım dedim oysa yaşım 25 hemşireler de güldü hala çok gençsiniz diye neyse uzun oldu derler ya kadınların doğum hikayesi bitmez diye yani uzun lafın kısası bol yürüyüş yap

Küvetten çıkabildin mi yoksa suyun içinde küvete mi doğurdun?

Yani tek farkı suni sancı normal sancıya göre daha şiddetli oluyomş beynimiz aşgılamadığı için.. ama dediğinz gibi hayırlısı olsn alıcm muhtemelen
Korkma canım olsun olcak bitecek diye dusun derın nefes al birinin elini falan sık biticek inş hayırlısıyla

ya çok tatlisiniz

Eger dogurmadıysan plates topun da zıpla.Açılmayı hızlandırır bide yere çömel dogum hızlanıyor.

Ben de meryem otu var . Sizin niyetinize suya koyayayım. Açılma kolay olsun inşallah

Arkadasim evde dusa giriyor yaz gunu sicak diye.8aylık hamileydi.annesi markete gidiyor evdede yalnuz.annesi eve geldiginde dogurmus suyun icinde.anneanne bebegin gobek kordonunu kesip ambulansla hastaneye gitmisler.hala anlatir okulda ogretmen arkadasim bu hikayeyi.büyütmeyin kızlar doğumu der :)

Kaç yıl ara verdın . Bunu normal yapabılrısınız bılıyormusunuz degıl mı . Ssvd olur ablam yaptı

İsim vermem doğru mu bilmiyorum ama youtuber Merve özkaynak ın doğum hikayesini izlemiştim, açılmasını pilates topuna oturarak sağlamış.

Ablam sancı geldıkce duş almış hastaneye gıtmemiş muayne olmamak ıcın sürekli . Hastaneye Bır gitmiş açıklık dokuz santim . Ebe nerdeyse evde doğuracaktın demiş . Sıcak duş birebir sıcak suyun içine otur yıkan

Ablam sancı geldıkce duş almış hastaneye gıtmemiş muayne olmamak ıcın sürekli . Hastaneye Bır gitmiş açıklık dokuz santim . Ebe nerdeyse evde doğuracaktın demiş . Sıcak duş birebir sıcak suyun içine otur yıkan

Suni sancı verdıler bana kendı sancım varken ama saatler sonra artık dayanamadım ve açıklık yavaş gıdıyordu sez gıttım cok üzülüyorum hala Hemde cok . Sonuna kadar devam edın normal yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…