Baştan anlatayımAyy çok heyecanlı çok da hoşuma gitti. Bence hastane geriyor insani. Eee sonra noldu? Göbeği kim kesti?
Saol canm Rabbim cümlemizden razı olsun inşiallah..Hadi bakalım Rabbim hayırlı haberlerle gelmeyi nasip etsin. Allah yar yardımcın olsun arkadaşımAminn Allah razı olsun çok moral verdnz gerçektn.
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.Allah yardımcın olsun.Sag salim kucagına almak nasip olur insallah.Allah bi avazda kurtarsın
Küvetten çıkabildin mi yoksa suyun içinde küvete mi doğurdun?Baştan anlatayım
42 haftalık gebeyimbundan yaklaşık 13 yıl önce haziran 20 ama nasıl sıcak doğurmayacağınız varsa bile doğurursunuz
İstanbulda hani dağ başında da değiliz hafif bir ıslanma hissi var eşimi arıyorum çıktı diyorlar eee bende şöyle bir serinliyeyim temiz doktora gideyim diye duşa girdim o sıcakta hamilelik yaşayan bilir ve serinletici su ohhh suyla doldurdum küvetisancılar hafif hafif geliyor ama önemsemiyorum daha doğum sancıları olamaz diye eeee haydi bi kuvvet duşumuda aldım serinledim temiz ve serin olarak hastahaneye gidebilirim çıkmaya çalışıyorum yok olmuyor bacağımı açamıyorum hadi ya diyorum kendi kendime ne oluyor yok olmuyor bu arada sancı falan kesildi yok
Ben basıyorum yaygarayı yetişin annem halam kayınvalidem üçü kafalarını banyonun kapısından uzatıp geri çekmeleri bir oluyor
Yaf tetişin şimdi utanmanın sırasımı
O sırada zil çalıyor süpriz eşime zavalım ekmek almış açmış birde tabi açlık mı kalır
Hadi hazırlayın diyor eşim anneme kavınvalideme kayınvalidem oğlum saçmalama diyor hatahaneye yetişmez diyorannem hayır yetişir diyor bunlar unutmaz mı beni hayda gülermisin ağlarmısın halam yaşını almış bilge bir kadın geldi yanıma çıkabilekmisin yavru dedi sanmıyorum halacığım dedim
Eşime sen en yakın sağlık kuruluşuna git bilgisi olan birini bul getir ambulansı ara anneme kayınvalideme de siz burda durum banada kızım annenle kayınvalidenin boynuna sarıl güç al oda bebeği tuttu ve yarım saatte oldu bunlar eşim ebe ile gelinceye kadar kızım doğmuş göbeği kesilmişti halam tarafından
Ebe eşime bebek ile annenin sağlığı açısından hastahaneye gitmemiz gerektiğini söyleyince ben eşim bebeğim ve altın kızlar ile birlikte hatahaneye gittik
Ben ve bebekte hiç bir sorun yoktu fakat bebiş tetenos aşısı oldu
Bir arkadaşım kızım için ikizler burcu atarı tutarı belli olmaz bu kızın demişti
Korkma canım olsun olcak bitecek diye dusun derın nefes al birinin elini falan sık biticek inş hayırlısıylaYani tek farkı suni sancı normal sancıya göre daha şiddetli oluyomş beynimiz aşgılamadığı için.. ama dediğinz gibi hayırlısı olsn alıcm muhtemelen
ya çok tatlisinizBaştan anlatayım
42 haftalık gebeyimbundan yaklaşık 13 yıl önce haziran 20 ama nasıl sıcak doğurmayacağınız varsa bile doğurursunuz
İstanbulda hani dağ başında da değiliz hafif bir ıslanma hissi var eşimi arıyorum çıktı diyorlar eee bende şöyle bir serinliyeyim temiz doktora gideyim diye duşa girdim o sıcakta hamilelik yaşayan bilir ve serinletici su ohhh suyla doldurdum küvetisancılar hafif hafif geliyor ama önemsemiyorum daha doğum sancıları olamaz diye eeee haydi bi kuvvet duşumuda aldım serinledim temiz ve serin olarak hastahaneye gidebilirim çıkmaya çalışıyorum yok olmuyor bacağımı açamıyorum hadi ya diyorum kendi kendime ne oluyor yok olmuyor bu arada sancı falan kesildi yok
Ben basıyorum yaygarayı yetişin annem halam kayınvalidem üçü kafalarını banyonun kapısından uzatıp geri çekmeleri bir oluyor
Yaf tetişin şimdi utanmanın sırasımı
O sırada zil çalıyor süpriz eşime zavalım ekmek almış açmış birde tabi açlık mı kalır
Hadi hazırlayın diyor eşim anneme kavınvalideme kayınvalidem oğlum saçmalama diyor hatahaneye yetişmez diyorannem hayır yetişir diyor bunlar unutmaz mı beni hayda gülermisin ağlarmısın halam yaşını almış bilge bir kadın geldi yanıma çıkabilekmisin yavru dedi sanmıyorum halacığım dedim
Eşime sen en yakın sağlık kuruluşuna git bilgisi olan birini bul getir ambulansı ara anneme kayınvalideme de siz burda durum banada kızım annenle kayınvalidenin boynuna sarıl güç al oda bebeği tuttu ve yarım saatte oldu bunlar eşim ebe ile gelinceye kadar kızım doğmuş göbeği kesilmişti halam tarafından
Ebe eşime bebek ile annenin sağlığı açısından hastahaneye gitmemiz gerektiğini söyleyince ben eşim bebeğim ve altın kızlar ile birlikte hatahaneye gittik
Ben ve bebekte hiç bir sorun yoktu fakat bebiş tetenos aşısı oldu
Bir arkadaşım kızım için ikizler burcu atarı tutarı belli olmaz bu kızın demişti
Ben de meryem otu var . Sizin niyetinize suya koyayayım. Açılma kolay olsun inşallahKızlar hastaneye gittim doktorum 3 cm açıklık var cuma gel tam açılma olmazzsa suni veririz dedi. Suni istemiyorum Allah biliyor. Ne olur açılmamı hızlandıracak önerileriniz varsa paylaşın.. hareket ediyorum yürüyorm fln ama onun dışında.. ??
Kaç yıl ara verdın . Bunu normal yapabılrısınız bılıyormusunuz degıl mı . Ssvd olur ablam yaptıSakin sancin gelmeden suni vermelerine izin verme sonuc sezeryan oluyo.
Sanci hisset once
Ben bu detayi bilmiyordum 3 cm acikla yatirildim 41 . Hafta artik olmasi lazim dediler suni sanciyi sancim yokken verdiler bende ertesi gune kadar tik olmadi.
Nts sanci cikiyor ama zaten agri esigim yuksek oyle inanilmaz sanci yasamadim.
Sonuc sezeryan.
Sonra ogrendim bu detayi mutlaka evde sancini bekle arkadasim.
Saglikla insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?