Doktor anlar mı?

O kadar gergin, agresif bir doktor ki. Ah keşke biraz ılımlı olsaydı. Söylemek çok kolay olacaktı da. İşte. Annemin yanında falan kontrole gelsem pat söyler diye korkuyorum da.
Yok ya söylemez

Saçma bence tepki geliyor diye bu şekilde sorulması.
Bilakis 'Bakire misiniz?' gibi gibi sorulmalı ki, bazı şeyleri yavaşça aşmaya başlayalım diye düşünüyorum. Geri vitese alarak bir yol kat edemeyiz.

İşte sıkıntı şurada : ağzı burnu kırılan yine doktor oluyor.Milletçe vajinaya takık olduğumuz için,kadınlarımız bu soruyu hakaret (?) saydıkları için dövmek için sebep arayan birinin yanında böyle bir soru ölüm sebebi bile olabilir.

Anladım. İdrar yolundan gireceğini söyledi. Hatta adet zamanıma denk geliyor. Orayla işimiz yok dedi. Yani sizce söylemek zorunda mıyım bu durumu
Bence söyleyin, misal acil bir durum oldu oraya yakın yerlere de işlem yapılması gerekiyor, en azından ona göre hareket edilir

Katılıyorum detaylı olarak incelemedikten sonra anlaması zor. Kafaniza takmayın bence bu durumu

Saçma bence tepki geliyor diye bu şekilde sorulması.
Bilakis 'Bakire misiniz?' gibi gibi sorulmalı ki, bazı şeyleri yavaşça aşmaya başlayalım diye düşünüyorum. Geri vitese alarak bir yol kat edemeyiz.
Evet saçma ama yazdığım gibi insanlar tepki gösteriyor hatta şikayet bile ediyorlar, neden uğraşsınlar bunlarla?

Bende küçükken oldum bunun bakirelikle ne alakası var?
İdrar yolları ameliyatı olunca en fazla idrar çıkışı için boru takıyorlar o kadar
Rahim yoluyla alakası yok
Doktora git sor neden sordunuz bunu diye?

Jinekolog ve urolog farkli. Ne isi var urologun vajinanizda. Niye acsin bekaret kontrolu yapsin. Yaparsa zaten suc..

Siz kendi ağzınızla diyorsunuz bekar mısın demiş ? Zarın yırtıldı mı dememiş e sizde bekarsiniz yani evli değilsiniz susun bence operasyon sırasında görürse ona göre bişey yapar anlasa da susar.

Doktorlar hasta ile olan iletişimini annesi dahi olsa baskasına söylemez. Yeminlidirler. Senin bekar olup olmaman onu ilgilendirmez kişisel anlmda.sadece o işine bakar işine yon vermek adına sorar. Müsait bir zamanda ameliyata girerken ameliyathanede de söyleyebilirsiniz durumunuzu anlayısla karsılar.

Anneniz bu durumu bilmek zorunda değil ama doktora mutlaka söylemelisiniz. İşlemler ona göre yapılıyor çünkü.

bakire olmanızla idrar yolu ne alaka.. doktor neden sormuş anlamadım

Ameliyatınızla idrar yolunun bir ilgisi yok
Ben olsam baş hekime bile cıkar bu durumu sorardım..
Rahimle yumurtalıkla ilgili olsaydı durum farklı olurdu.

Ameliyatı vajinal yoldan yapıp yapamayacağını öğrenmek için sormuş.

Ameliyat masasında bir sürü insan olacağı için kaldırıp da içine bakamaz. Vajinanın dışından da bekaret anlaşılmaz. Söylemene gerek yok.

Arada yorumlarda yazmışsın doktor bekarmısın demiş zaten sen niye bekaret olarak algıladın ki . Kimlik bilgilerini almak için formda yazar zaten evli , bekar diye . Ameliyatla ilgili özel bir soru değil . Tekrar gidip söylemeni gerektorecek bişey değil.

Bize okulda hep hastanın yanında yakını varsa çıkartıp sorun deniyor. Yani bu sorunun cevabı eğer önemli olsaydı annenize 1 dk yalnız konuşabilir miyiz derdi. Sen dert etme. Hem oraya bakmaz, hem de önemli olsa ayrıca sorardı. Içim rahat olsun

Öncelikle hatalı olan sen değilsin bu özel soruyu annenin yanında soran o doktor hatalı. Ameliyattan önce tek başına gidip konuş. Anestezi öncesi bilgileri alırken eşi bile çıkarıyorlar ki tamamen doğru bilgi verilsin, sigara içen biri eşinden korkup içmiyorum derse verilen ilacın dozu yanlış ayarlanır mesela. Bakirelik gibi önemli bir soruyu annenin yanında sormak nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…