Doktor (kadın) asker (erkek ) ilişkisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşini sevmiyordu bize göre iyiyidi işi haftasonu var asgari ücretin üstünde daha nolsun. Farklı arayışlardaydı. Bazı yerler bazı insanları tatmin etmiyor iş bulunur isteyene iş çok ama mutlu olmak önemli.
Bu devirde işini sevmemek diye bir şey yok. Hiç kimse sabah uyanıp ayşecik gibi şarkı söyleyerek gitmiyordur işe. İyi işini de kimse sevmiyorum diye bırakmaz.

Muhtemelen uzman çavuşluk maaş vs pek çok açıdan sizin iyi dediğiniz işten daha mantıklıdır. Yoksa asgari ücretin 2-3 katı geliri olan insan sevmiyorum diye bırakıp uzman çavuş olmaz.

Hayır gerçekten asker herhangi bir tanıdığım olmadı o yüzden sordum ve askerlerimizin bu şekilde insanlardan oluşması beni üzdü..
Askerlerimiz diyorsunuz böyle ama gerçekten uzman çavuş ve subaylık arasındaki farkı göremiyor musunuz? Burada kimse teğmenlerden subaylardan albaylardan falan bahsetmiyor. Eğitimini alan senelerce bu anlamda çalışan ve kariyer basamağı olan subaylıkla, tek şartı lise mezunu olmak olan uzman çavuşluğu nasıl bir tutabilirsiniz ki? Asker var asker var. En ücra yerlerde çalıştırılan beden gücüdür çavuşluk

Yahu asker olma isteği dediğiniz şey de uzman çavuşluk. Allah aşkına en rütbesi düşük, kelle koltukta çalışan ve herkesten emir alanlar.
Önceki yorumumu okumamışsınız, astsubay ve subaylıktan defalarca elendi MÜLAKATTAN. neyse konu sahibinin konusunu çorba ettik

Bir tanıdığımız göz doktoru ,Ege Tıp mezunu,çok da alımlı bir kız..2 yıllık okul mezunu bir adamla evlendi,7 sene falan oluyor sanırım, bir boşanma haberi duymadık,beraber Almanyaya gittiler..Başka bir tanıdığım doktor,kendisi gibi doktor ile evlendi,bir çocukları da var boşandılar..Hayatın neler götürüp getireceğini kimse bilemez..Burada önemli olan kadının iyi bir mesleği ve gelirinin olması,yani hertürlü durumda kendisine yine güzel bir hayat kurabilir..Çok seviyorum diyorsa bu aşkı sonuna kadar yaşamalı,bu onun hayatı çünkü..Nasıl başçavuş olunuyor bilmiyorum ama kuzenim jandarma astsubay,ve Ankara askeri okuldan mezundu,hanımı da kıdemli memur..Allah askerlerimize de kolaylıklar versin,hepsi çok değerli,iyi ki varlar,onlar sayesinde rahat uyuyoruz..

Kızlar merhaba çok irite edici bir konu olmakla birlikte yıllardır düşündüğüm ama bir türlü işin içinden çıkmadığım bir durumdayım ben doktorum tıp son sınıf yani 4 yıllık bir ilişkim var asker uzman çavuş gayet güzel bir ilişkimiz var her anında yanımda iyi kötü tek bir gün bir yanlışını falan görmedim ailesiyle de tanıştım onlar da gayet tatlı sevecen insanlar artık ilişkimiz evliliğe doğru kayıyor ben de ailemle tanıştırdım ama ailem istemiyor doktor olmadığı için kırıcı oluyor bu durum çok üzüyor beni çünkü biz birbirimizi çok seviyoruz ve ona sonuna kadar güveniyorum ama bir yandan da bir söz var ya anneler hisseder bilir diye ya doğruysa diye içime de bir Kürt düşmüyor değil. Ne yapmalıyım sizce doğru mu yapıyorum acaba ısrarcı olmakta.
Aşk sadece bir insanın mesleğinde sadece bir insanın maddiyatında saklı değildir bugün tıp öğrencisi dersiniz yarın herhangi bir kuruma atanamazsınız herhangi bir özelde çalışamazsınız hayatın size ne getireceğini bilemezsiniz annenizi bilemem diğer arkadaşların yorumunu bilemem ben sadece kendi yorumumu yapıyorum maddi yanıtı olarak siz 150 milyar alırsınız o 100 milyar olur sorun olur veya olmaz buna sen karar verirsin ya da eşin karar verir ama genel çerçeveye baktığında şu meslek şu an olmaz bu meslek bununla olmasa insanlar kendi yaşayacaksa kabul ediyorsa olur ay buna biz karar veremeyiz özellikle de uzman çavuş’la olmaz işte ne bileyim geçinemezsiniz maddiyat sorun olur uzman çavuş alt tarafı diye sıfatlandırdığınız adamlar kaç para maaş alıyor yani yani öyle küçük miktarlı paralar almıyor ayrıca karşına doktor illaki ben doktorum diye bir doktor bulup evlenebileceğim birisinin çıkabileceğini düşünüp de yerinde saymak da çok saçma yani eğer illaki seviyorum diye evlenip de mutsuz olacağını bilmen de saçma olur illaki evlen de demiyorum ama şu düşünceden bence kurtulmamız lazım ya şu düşünce çok çirkin olmaz ve uzman çavuş da olmaz işte para sorun olur evet gerçek hayatta böyle şeyler sorun oluyor ama kime göre neye göre atıyorum doktorla evlenmezsin bir öğretmenle evlenirsin para diyen arkadaşlar olmuş öğretmen de uzman çavuşun aldığı maaşını arasındaki farkı bilenler var mı ??
Yani illaki senin maaşına denk olması için karşındakini sadece doktor olması veya işte arkadaşların dediği gibi mühendis falan olması lazım
Hayatı ben bir mühendisle evlenmem lazım sadece ben doktorla evlenmek lazım sadece ben şunu yapmam lazım sadece diyerek bekleyemezsiniz hayatın size ne getireceğini bilemezsiniz evet hayatını kendin şekillendirirsin bir şey olmaz diyerek de en kötü bir evliliği yapmak istemezsin ama şimdi sevgilisiniz yıllarca konusmussunuz üzgünüm ben bir uzman Çavuş’la evlenemem ben doktorum diye ayrılacak mısınız gerçekten yani bunu yapabilecek misiniz size soruyorum bu en baştan olur bu en baştan düşünülecek şeydir şahsi fikrim yıllarımı versem yılınız var mı onu bilmiyorum ama karş olacağım kusura bakma ayrılalım dese ne yapardım bilmiyorum…

hayatta bazen dengini yani maaş olarak dengini diyeyim artık çünkü artık bu konu bu tür bakılmış bulamayabilirsin ve senin de dediğin gibi atanacağını bir garantisi yok en yakın bir arkadaşın var hukuk okudu hiçbir şekilde atanmadı özel kurumlarda çalışıyor ama belirli bir maaşı yok bazen aylık 100 milyar alıyor bazen 20 milyar alıyor bazen 10.000 TL alıyor Allah’ım inşallah onu hayırlı bir evlilik nasip eder ama otuzuna yaklaştı herhangi bir kişiyle tanışamıyor avukat olduğu için aşağı taraftan bir insanla konuşamıyor denginle konuşmak istiyor dengi de denk gelmiyor olamıyor nasip olmuyor yani herkesin hayatı bakış açısı farklıdır sen ben Kırımıma kadar da bekleyip illaki doktor bulacağım diyorsan böyle bir düşüncen varsa bekle ama ben hayatımı kurmak istiyorum ben düzenimi kurmak istiyorum yani çocuklarım olsun istiyorum diyorsan hani ben evet tıp okudum hukuk okudum ama kariyerimi yanında aile hayatta kurmak istiyorum diyorsan bunu sen bileceksin ama gerçekten şu düşünceden çıkın yani diyeceklerim bu kadar…..

Bir tanıdığımız göz doktoru ,Ege Tıp mezunu,çok da alımlı bir kız..2 yıllık okul mezunu bir adamla evlendi,7 sene falan oluyor sanırım, bir boşanma haberi duymadık,beraber Almanyaya gittiler..Başka bir tanıdığım doktor,kendisi gibi doktor ile evlendi,bir çocukları da var boşandılar..Hayatın neler götürüp getireceğini kimse bilemez..Burada önemli olan kadının iyi bir mesleği ve gelirinin olması,yani hertürlü durumda kendisine yine güzel bir hayat kurabilir..Çok seviyorum diyorsa bu aşkı sonuna kadar yaşamalı,bu onun hayatı çünkü..Nasıl başçavuş olunuyor bilmiyorum ama kuzenim jandarma astsubay,ve Ankara askeri okuldan mezundu,hanımı da kıdemli

Önce bir mezun ol doktor ol da evlenme fikrine o zaman bakarsın. Uzman çavuş başka bir halt olamamış adam mesleği @KudrAlobar güzel yazmış. Annenleri dinle derim.
Bu ülkenin bu hatanın vatanın altında rahat nefes aldığınız için bence kendinizden birazcık olsun utanmanız lazım meslek olarak baktığınız şey veya insanlar iş bulamayıp ne bileyim ya da parasız olup ya ben askerde kalayım veya askere bu şekilde gidiyom diyebilir niteliksiz insanlar olabilir bakın bu konuda size hak veriyorum ama hiçbir şey olamamış adam mesleği diyip de bu vatanın ekmeğini yemeniz yazıklar olsun

Önce bir mezun ol doktor ol da evlenme fikrine o zaman bakarsın. Uzman çavuş başka bir halt olamamış adam mesleği @KudrAlobar güzel yazmış. Annenleri dinle derim.
Biz onca şehit verdik bir sürü harekatlarda geçmişe bak onca şehit verdi bu şehitler niçin verildi senin benim için verildi ne için verildi bu şehitler senin o hiçbir halt olamamış adam mesleği dediğin insanlar ailesine çoluğunu çocuğuna bırakıp da tabutlara girdi
Bu yorumu düzeltip eğer şunu deseydin bakın ağzımın orucuyla yazıyorum bunlara hani iş bulamamış uzman Çavuşoğluyım diyen bir adam olabilir hani iyi tanı karakteri kötü olabilir psikolojisi bozuk olabilir iyi tanı ben pek sevmiyorum hani bu meslekteki insanları deseydin elinden öperdim ama bu kadar kötü yazıp da hala bu vatanın ekmeğini yiyip onun açısının altında yaşaman çok üzücü ya gerçekten çok üzücü senin adına gerçekten ben utandım senin o hiçbir halt olamamış diye bahsettiğin adamların çocukları babam nerede diyor bayramlarda mezarlarına gidiyor neden bizleri korumak için başka bir sebebi var mıydı neden şehit oldular kaç tane uzman çavuş var şehit haberin var mı çok üzüldüm ya yorumuna gerçekten bir insanlık hani namına gerçekten çok üzüldüm

Ayrıca da buraya yorum yapan tüm kızlara diyorum o yorumu görüp de hiçbir şey yazmamanız da beni derinden üzdü

. Üniforma taşıyan bir mesleğe yönelik ‘başka bir halt olamamış’ şeklindeki ifade yalnızca bir kişiyi hedef almamakta; bu vatan için canını vermiş şehitlerimizi, gazilerimizi ve onların geride bıraktığı eşlerini, yetim çocuklarını da incitecek niteliktedir kimse bu acıları yaşamasın…. Oruçlu halimle çöktüm kaldım resmen

Ayrıca da buraya yorum yapan tüm kızlara diyorum o yorumu görüp de hiçbir şey yazmamanız da beni derinden üzdü

. Üniforma taşıyan bir mesleğe yönelik ‘başka bir halt olamamış’ şeklindeki ifade yalnızca bir kişiyi hedef almamakta; bu vatan için canını vermiş şehitlerimizi, gazilerimizi ve onların geride bıraktığı eşlerini, yetim çocuklarını da incitecek niteliktedir kimse bu acıları yaşamasın…. Oruçlu halimle çöktüm kaldım resmen
Önce anadilinizi yazmayı öğrenseniz keşke. O zaman vatan millet naralarınızın bir anlamı olur.

Sizin yazdıklarınıza cevap verirsek olay siyasi tartışmaya döner. Gerek yok.

O an o duyguyla yazamamış olabilirim nehalde olduğumu biliyormusunuz ?
Siz anadilinizi yazmayı bilmiyorsunuz. Duyguyla falan alakası yok mevzunun. Vatan savunması önce dili korumakla başlar. O yüzden yazdıklarınız boş ajitasyon olmaktan öteye gitmiyor.

Ben anlamadım tam neden olmaz işsiz biri değil mesleği var parası var tam anlayamadım? Mantıklı açıklayan biri olur mu
Maaş ve statüleri denk değil.
Yani şöyle diyim, eşim doktor benim kaç katım para kazanıyor ki ortalamada iyi kazanan bir mühendisim. Erkek çok kazanınca sıkıntı değil ama kadın fazla kazanınca sıkıntı. Ayrıca arkadaş çevreleri vs de bir yerden sonra ayrılacaktır. Eşimin arkadas cevresi doktor, eslerininde çoğu doktor, ögretim görevlisi olan vs var. Benim çevrem %90 mühendis kalanı liseden doktor, dis hekimi, avukat vs olan arkadaslarim. Çoğu mühendis arkadaşım iyi yerlerde müdür/ direktör vs oldular. Eşleri de genelde yine mühendis.
Uzman çavuş eşlerinin profiline hakim değilim ama daha eğitim olarak düşük profilde olduğunu sanıyorum. Şimdi bir araya ne kadar gelebilirler, gelse ne kadar arkadaşlık yapabilirler?

Biz onca şehit verdik bir sürü harekatlarda geçmişe bak onca şehit verdi bu şehitler niçin verildi senin benim için verildi ne için verildi bu şehitler senin o hiçbir halt olamamış adam mesleği dediğin insanlar ailesine çoluğunu çocuğuna bırakıp da tabutlara girdi
Bu yorumu düzeltip eğer şunu deseydin bakın ağzımın orucuyla yazıyorum bunlara hani iş bulamamış uzman Çavuşoğluyım diyen bir adam olabilir hani iyi tanı karakteri kötü olabilir psikolojisi bozuk olabilir iyi tanı ben pek sevmiyorum hani bu meslekteki insanları deseydin elinden öperdim ama bu kadar kötü yazıp da hala bu vatanın ekmeğini yiyip onun açısının altında yaşaman çok üzücü ya gerçekten çok üzücü senin adına gerçekten ben utandım senin o hiçbir halt olamamış diye bahsettiğin adamların çocukları babam nerede diyor bayramlarda mezarlarına gidiyor neden bizleri korumak için başka bir sebebi var mıydı neden şehit oldular kaç tane uzman çavuş var şehit haberin var mı çok üzüldüm ya yorumuna gerçekten bir insanlık hani namına gerçekten çok üzüldüm
Evet şehitlerin çoğunluğu uzman çavuştur neden? Genelde en zor yerde görev alırlar ve çatışmalara girerler. Düzgün kariyerim olsun diye lise boyunca çalışan ilk 10 bine giren bir çocuk neden ömür boyu tayin peşinde koşup, sürekli kelle koltukta yaşasın?
Bu çocuklar ileride çocuklarına iyi bir gelecek için uğraşırken neden sürekli şehit çocuğu olma riskiyle yaşasın?
Hayat böyle ucuz romantizmlerle yürümüyor. Hayatın gerçekleri de var.
Kendi gibi kariyerine odaklanmış iyi kazanan, hayati tehlikesi sürekli olmayan biriyle evlenip ferah içinde çocuğunu büyütebilecekken neden sürekli kocasının yolunu gözleyip şehit olursa korkusuyla yaşasın??
Burada böyle duyar kasanlardan kaçı acaba doktor kızı doğuda en ücrada görev yapan uzman çavuşa kızın verir acaba?

O an o duyguyla yazamamış olabilirim nehalde olduğumu biliyormusunuz ?
20 sene önce attığımız sıfırlardan bile kurtulamamışsınız hala milyar diyorsunuz. Yazımınızdan da atamadığınız sıfırlardan da belli eğitim durumunuz. 80 yaşındaki teyzem kaç milyar kazanıyorsun demez 😄

Kızlar merhaba çok irite edici bir konu olmakla birlikte yıllardır düşündüğüm ama bir türlü işin içinden çıkmadığım bir durumdayım ben doktorum tıp son sınıf yani 4 yıllık bir ilişkim var asker uzman çavuş gayet güzel bir ilişkimiz var her anında yanımda iyi kötü tek bir gün bir yanlışını falan görmedim ailesiyle de tanıştım onlar da gayet tatlı sevecen insanlar artık ilişkimiz evliliğe doğru kayıyor ben de ailemle tanıştırdım ama ailem istemiyor doktor olmadığı için kırıcı oluyor bu durum çok üzüyor beni çünkü biz birbirimizi çok seviyoruz ve ona sonuna kadar güveniyorum ama bir yandan da bir söz var ya anneler hisseder bilir diye ya doğruysa diye içime de bir Kürt düşmüyor değil. Ne yapmalıyım sizce doğru mu yapıyorum acaba ısrarcı olmakta.
Yorumlar ne kadar maddi odaklı olmuş. Uzman çavuş ama üni okumuştur kendini geliştirmiştir. İlişki iyi ise meslek grubuna göre evlilik kararı vermek doğru mu. Anneniz siz doktorunuz diye size belki doktor damat düşünmüştur ama annemizin içine dinmeyen kısmı nedir mesleği mi başka bir şey mi sadece meslek ise. Benim eşimde evlendiğimizde çalışmıyor yüksek lisans yapıyordu. Herkes pişman olursun, kocaya mi bakacaksın vs vs vs bir sürü şey. Ama ben eşimi yıllardır tanıyordum. Dediler evlenin 6 ayda biter cicim ayları.. eşim yüksek lisansı bıraktı iş baskıları yüzünden. Neyse işe başlama süresi baya uzun sürdü şu an emniyet mensubu. Şu an herkes ne güzel evliliğin var, esin yapıyor yemekleri..bu keki Esin mi yaptı eline sağlık. Böyle kocasi olsa kimsenin sırtı yere gelmez vs vs. Şu an aktif çalışıyor işi de var bu kadar dert etmeye gerek yok. İnsanın başına herşey gelir belki ilerde istifa eder kendi işini kurar bir yer açar. Çok herşeyi düşünmeyin. Akışa bırakin hayatın ne getireceği belli olmaz.

20 sene önce attığımız sıfırlardan bile kurtulamamışsınız hala milyar diyorsunuz. Yazımınızdan da atamadığınız sıfırlardan da belli eğitim durumunuz. 80 yaşındaki teyzem kaç milyar kazanıyorsun demez 😄
Bir kelimeye takılıp insan küçümsemek sana bir şey katmıyor, bilgin artmıyor.
Başkalarının konuşma tarzını yargılayarak üstün olunmuyor
Gerçekten merak ediyorum bunu yazınca kendini daha mı iyi hissediyorsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X