- 30 Mart 2018
- 2.917
- 6.780
- 158
- Konu Sahibi KudrAlobar
-
Oyle ama ilaclar recetesizmis eczaci nakilli olup olmadigini bilmez verebilir benceNakilli hastalara reçete olmadan her ilacı vermiyorlar maalesef.
Bende doktoru haklı buldum.
Düşününce ne olacak , reçetesiz zaten diyorsunuz ama recetesiz ilacın zararsiz oldugunu kim garanti edebilir.
Recete olunca resmen sorumluluk doktora geçiyor.
Ve ablaniza birsey olsa yine prof'u geçip önce recete yazan sikayet edilir .
Üslup problemi varsa sikayet edebilirsiniz tabi.
Aranizda önceden de tartisma çıkmış zaten ve ilacı yazmak kendi insiyatifinde iken yazması beklenemezdi zaten.
aile hekimi neden degismiyor ben 2 kere degistirdim
Arada olan ablana oldu, yazık üzülmüştür o da.
Hayır tamam birikmişlik olur, herhangi bir nedenden ilacı yazmak istemez bunları anlarım. Ama bu hakaret ederek kovmasının gerekçesi olamaz.
Muayene etmemesi de problem gerekli ilacı yazmaması da problem. Boşu boşuna maas alıyor devletten. İnsanları kapısından kovmak için mi onca para veriyor devlet ona?Muayene etseydi o zaman. Muayene etmesine karşı çıkmadık ki biz. Muayene edip hocanın önerdiği ilaçları uygun görürse yazsaydı.
Onuncu yazışım falan ama size de yazayım. İlaç yazmaması problem değil, uslubu problem.
Özelde rahatlıkşa tahlil isteyebilirken neden aile hekimimizden tahlil isteyemiyoruz. Atıyorum benim devam eden kansızşık rahatsızlığım var. Sene de bir doktor bey kansızşığım ne durumda bu aralar kendimi iyi hissetmiyorum kan değerlerime bakabilirmisiniz demek sizin egonuza nasıl bir zarar verebiliyor. Kusura bakmayın ama ben cok sinir oluyorum böyle sadece ben bilirim ben ne dersem o diyen doktorlara.
Bizde de var bir nakilli. 22 yaşında 21 yaşında ikinci naklini oldu. Ablanıza sağlık sıhhat diliyorum. Güzel ve uzun ömrü olsun :)Yok izmirdeyiz, ege üniversitesine gidiyoruz.
Bizde de var bir nakilli. 22 yaşında 21 yaşında ikinci naklini oldu. Ablanıza sağlık sıhhat diliyorum. Güzel ve uzun ömrü olsun :)
Bir insan küçük dağları ben yarattım modunda olmasın işte böyle saçmalıyorlar. Buradaki kraldan çok kralcışarı da hiç anlamadımTahlil yapmak hastaya ne gibi zarar verir ya da doktorun doktorluğundan ne götürür anlamış değilim.
Listede yazan ilaçları yazması tamamen insiyatifine bağlı.
Profesörünüzün yazmasına gerek yok. Aynı ekipte yer alan bir uzman doktor da yazabilirdi.
Ben Cerrahpaşa'da ilaç yazdıracağım zaman hep bu prosedür uygulanıyor.
Benim doktorum profesör, ilacı almamı o onaylıyor. İlaç yazma işiyle o uğraşmıyor. Uzmanlardan birine yazdırıyor o an hangisi müsaitse.Öyle bir yol önermediler bize. Bir dahaki kontrolde özellikle soracağım bunu.
Amiiiiin :)Amin bitün nakillere sağlık diliyorum ben de. Ve sırada bekleyenlere en kısa zamanda sağlıklı organlar nasip olsun.
Benim doktorum profesör, ilacı almamı o onaylıyor. İlaç yazma işiyle o uğraşmıyor. Uzmanlardan birine yazdırıyor o an hangisi müsaitse.
O ilaçları yazmamak için belki mesleki gerekçeleri vardır ama hakaret derecesinde kovması hiç olmamış birkaç düzgün cümle ile de talebinizi reddedebilirdi ki yapması gereken buydu.
Bulundugunuz yerde tek doktor mu? O nedenle mi degistirme dilekcesi veremiyorsunuz?Selam millet.
Az önce aile hekimimizle sağlam bir tartışma yaşadık. Sorunu anlatmayacağım çünkü tartışma çıksın istemiyorum. %100 haklı olduğum bir konu ve aynı konuda defalarca aynı şeyi yaşadık. Aile hekimimiz malesef egolarını hastaları üzerinde tatmin etmekten zevk alan bir adam. Doktor değiştirme şansımız yok. Daha önce birkaç kez sabim'e telefonla şikayette bulunduk ancak bir sonuç alamadık. İsmimi cismimi vermeden, daha etkili yollarla şikayet edebileceğim bir yer var mı?
Ekleme:
Konuyu anlatmamam hoş karşılanmadı. O yüzden ekliyorum.
Organ nakilli bir ablam var. Genel takibini profesör yapıyor. Bu tip hastalar her ilacı alamazlar. Biraz üşütmüş, grip var, ateş yükseliyor. Bu durumlar organ nakilliler için tehlikelidir. Hocamızı aradık, böyle böyle durumlar ne yapalım dedik ilaç listesi verdi, aile hekimine git yazsın dedi. Bunu aile hekimine iletince "hekesin bir özel doktoru var, bir ben kimsenin doktoru olamadım. Madem o kadar değerli doktorun senin için git o yazsın ilaçlarını" dedi. "Doktor bey her gribal enfeksiyonda üniversite hastanesine gidemeyiz, bu insanlar zaten bağışıklıkları düşürüldüğü için iki haftada bir hasta olan insanlar, sürekli üniversiteye gştmek randevu almak mümkün değil lütfen yazın" dedik dinletemedik. Üstelik hakaret ederek odasından kovdu bizi. Aynı durumu daha önce defalarca yaşadık ablamla ilgili.
Alerjim olduğunu belirttiğim halde alerjim olan maddeyi içeren ilaç yazdı daha önce bana. Bilinçli bir insan olmasam kullanabilirdim. Yine bir hastalığımdan dolayı yaptırmam gereken kan tahlillerini yapmadı git özel doktorun yapsın dedi, özel hastanede yaptırmak zorunda kaldım. Annemin her ay vurulması gereken d vitamini iğnelerini yine özelde yaptırıyoruz artık. Yani bir aile hekiminden beklenen hiç bir hizmeti alamıyoruz.
e devlette aile hakimini değiştir butonu mevcut.Selam millet.
Az önce aile hekimimizle sağlam bir tartışma yaşadık. Sorunu anlatmayacağım çünkü tartışma çıksın istemiyorum. %100 haklı olduğum bir konu ve aynı konuda defalarca aynı şeyi yaşadık. Aile hekimimiz malesef egolarını hastaları üzerinde tatmin etmekten zevk alan bir adam. Doktor değiştirme şansımız yok. Daha önce birkaç kez sabim'e telefonla şikayette bulunduk ancak bir sonuç alamadık. İsmimi cismimi vermeden, daha etkili yollarla şikayet edebileceğim bir yer var mı?
Ekleme:
Konuyu anlatmamam hoş karşılanmadı. O yüzden ekliyorum.
Organ nakilli bir ablam var. Genel takibini profesör yapıyor. Bu tip hastalar her ilacı alamazlar. Biraz üşütmüş, grip var, ateş yükseliyor. Bu durumlar organ nakilliler için tehlikelidir. Hocamızı aradık, böyle böyle durumlar ne yapalım dedik ilaç listesi verdi, aile hekimine git yazsın dedi. Bunu aile hekimine iletince "hekesin bir özel doktoru var, bir ben kimsenin doktoru olamadım. Madem o kadar değerli doktorun senin için git o yazsın ilaçlarını" dedi. "Doktor bey her gribal enfeksiyonda üniversite hastanesine gidemeyiz, bu insanlar zaten bağışıklıkları düşürüldüğü için iki haftada bir hasta olan insanlar, sürekli üniversiteye gştmek randevu almak mümkün değil lütfen yazın" dedik dinletemedik. Üstelik hakaret ederek odasından kovdu bizi. Aynı durumu daha önce defalarca yaşadık ablamla ilgili.
Alerjim olduğunu belirttiğim halde alerjim olan maddeyi içeren ilaç yazdı daha önce bana. Bilinçli bir insan olmasam kullanabilirdim. Yine bir hastalığımdan dolayı yaptırmam gereken kan tahlillerini yapmadı git özel doktorun yapsın dedi, özel hastanede yaptırmak zorunda kaldım. Annemin her ay vurulması gereken d vitamini iğnelerini yine özelde yaptırıyoruz artık. Yani bir aile hekiminden beklenen hiç bir hizmeti alamıyoruz.
ya konudan bağımsız, tamam o noktada okayiz doktorun tavrı yanlış ama profu ilk gördüğünüzde bir daha böyle bir durum olduğunda ilaçları kendisinin yazmasını istediğinizi söyleyin. yaptığı ayıp çünkü.
merakımdan babama sordum, olayın aile hekimi kısmıyla pek ilgilenmedi ama bu da başka bir profun sizin prof hakkındaki naçizane düşünceleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?