Doktor Şikayeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yok daha önce tartışmadık. Daha doğrusu ben tartışmadım. Alerjimi belirttiğim halde alerjik olduğum ilaçlardan üstelik iki tanesini birden yazınca eczanede farkedip geri gittim düzeltmek için. Geçmiş zaman tam hatırlamıyorum ama "herkesin her şeye alerjisi var bu devirde, çok biliyorsunuz her şeyi" diye söylene söylene değiştirdi reçeteyi. Klavyenin tuşlarına sert basarak, ağzının içinde bir takım anlamadığım şeyler mırıldanarak yaptı bunu. Bunun üzerine aklımda şikayet etmek yokken şikayette bulundum. Ama o anda bir tartışma yaşamadık.

Arada olan ablana oldu, yazık üzülmüştür o da.

Hayır tamam birikmişlik olur, herhangi bir nedenden ilacı yazmak istemez bunları anlarım. Ama bu hakaret ederek kovmasının gerekçesi olamaz.

Evet ona üzüldüm daha çok zaten. Gözünün içine bakıyoruz canı sıkılmasın, bir şeye üzülmesin diye. Elin adamı hakaret ediyor.

Muayene etmemesi de problem gerekli ilacı yazmaması da problem. Boşu boşuna maas alıyor devletten. İnsanları kapısından kovmak için mi onca para veriyor devlet ona?

Tahlil yapmak hastaya ne gibi zarar verir ya da doktorun doktorluğundan ne götürür anlamış değilim.

Yok izmirdeyiz, ege üniversitesine gidiyoruz.
Bizde de var bir nakilli. 22 yaşında 21 yaşında ikinci naklini oldu. Ablanıza sağlık sıhhat diliyorum. Güzel ve uzun ömrü olsun :)

Listede yazan ilaçları yazması tamamen insiyatifine bağlı.
Profesörünüzün yazmasına gerek yok. Aynı ekipte yer alan bir uzman doktor da yazabilirdi.
Ben Cerrahpaşa'da ilaç yazdıracağım zaman hep bu prosedür uygulanıyor.

Bizde de var bir nakilli. 22 yaşında 21 yaşında ikinci naklini oldu. Ablanıza sağlık sıhhat diliyorum. Güzel ve uzun ömrü olsun :)

Amin bitün nakillere sağlık diliyorum ben de. Ve sırada bekleyenlere en kısa zamanda sağlıklı organlar nasip olsun.

Tahlil yapmak hastaya ne gibi zarar verir ya da doktorun doktorluğundan ne götürür anlamış değilim.
Bir insan küçük dağları ben yarattım modunda olmasın işte böyle saçmalıyorlar. Buradaki kraldan çok kralcışarı da hiç anlamadım

Öyle bir yol önermediler bize. Bir dahaki kontrolde özellikle soracağım bunu.

O ilaçları yazmamak için belki mesleki gerekçeleri vardır ama hakaret derecesinde kovması hiç olmamış birkaç düzgün cümle ile de talebinizi reddedebilirdi ki yapması gereken buydu.

Benim doktorum profesör, ilacı almamı o onaylıyor. İlaç yazma işiyle o uğraşmıyor. Uzmanlardan birine yazdırıyor o an hangisi müsaitse.

Gidince burada da işler öyle yürüyor. Gerçi ilaç yazmıyorlar genelde tahlil yapıyorlar. İlaçlar raporlu olduğu için sağlık ocağından yazdırılıyor yine. Böyle extrem durumlarda da dediğim şekilde yürüyor işler, yazıp ya da yazdırıp e reçete göndereyim diye öneride bulunmadı kimse. Ama dediğim gibi gidince soracağım, varsa imkan o şekilde yaparız bundan sonra.

O ilaçları yazmamak için belki mesleki gerekçeleri vardır ama hakaret derecesinde kovması hiç olmamış birkaç düzgün cümle ile de talebinizi reddedebilirdi ki yapması gereken buydu.

Aynen öyle, mesele zaten burda hakaret ve kovma konusu. Gerisi teferruat.

ya konudan bağımsız, tamam o noktada okayiz doktorun tavrı yanlış ama profu ilk gördüğünüzde bir daha böyle bir durum olduğunda ilaçları kendisinin yazmasını istediğinizi söyleyin. yaptığı ayıp çünkü.

merakımdan babama sordum, olayın aile hekimi kısmıyla pek ilgilenmedi ama bu da başka bir profun sizin prof hakkındaki naçizane düşünceleri.

Eklentiler

• Adsız.webp
    27 KB · Görüntüleme: 198
Bulundugunuz yerde tek doktor mu? O nedenle mi degistirme dilekcesi veremiyorsunuz?

e devlette aile hakimini değiştir butonu mevcut.

Bu kadar uğraşmasaydınız keşke. Bir yakınınızın doktor olduğunu tahmin etmiştim canhıraş savunmanızdan.
Hocamız türkiyenin ilk organ nakli profesörlerinden biridir. Babanız görse önünde ceketini ilikler muhtemelen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…