- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Muayene genel adı. İşlem yapmak zorunda değiller. Bunu kastediyorum. İnsiyatife bağlı. Dediğim gibi düzgünce ifade edebilirdi ama kabul etmemek de hakkı. Durumunuz da acil değil sonuçta.Ben muayene istemedim ki. Sadece kan alınacaktı. Hemşireye sordum, doktor beye sorun dedi. Doktor muayene etmeyecekti.
Acil servis adı üstünde acil durumlar için. Acil olmayan bir durum için neden acili meşgul edip diğer hastaların hakkına girsin? Verdiğiniz akıl hiç etik değil.Birçok kişi yazmış ben de söyleyeyim herhangi bir acil servise gidip dış gebelik ihtimalim var da diyebilirsiniz ya da gebe olduğunuzu çaktırmadan başım çok dönüyor,çok halsizim gebelik ihtimali var diyip kan tahlili isteyebilirsiniz. Genelde bunlar hep tutar :)
Sonra acil durumu olan hastalar ne yapsın? Adı üstünde acil servis orası.bakın acile girin aynen dış gebelik riskim var deyin hemen kan alırlar ve muayene ederler...
bu hep tutar :)
Devletin sağlık ocağı doktoru hastaya bakmıyor değil mi? Burada etik olmayan bu. Kadın doğuma randevu bulabiliyorsa tabi önce oraya gitmeli ama yazdıklarından dolayı bulamadığını düşündüm. Ayrıca acil servislerde yeşil alan kırmızı alan sarı alan gibi bölümler var. Yani merak etmeyin çook acil hiçbir hastanın önüne geçilmez.Acil servis adı üstünde acil durumlar için. Acil olmayan bir durum için neden acili meşgul edip diğer hastaların hakkına girsin? Verdiğiniz akıl hiç etik değil.
Devlet acil olmayan durumlarda aile hekiminin hasta kabul etmemesine izin vermiş. Doktor da bu hakkını kullanmış.Devletin sağlık ocağı doktoru hastaya bakmıyor değil mi? Burada etik olmayan bu. Kadın doğuma randevu bulabiliyorsa tabi önce oraya gitmeli ama yazdıklarından dolayı bulamadığını düşündüm. Ayrıca acil servislerde yeşil alan kırmızı alan sarı alan gibi bölümler var. Yani merak etmeyin çook acil hiçbir hastanın önüne geçilmez.
Daha önceki hamileliğimde yükselmedi beta hcg. Kürtajla aldılar. 15 "yıllık evliyim. Benim için o kadar önemli ki.Muayene genel adı. İşlem yapmak zorunda değiller. Bunu kastediyorum. İnsiyatife bağlı. Dediğim gibi düzgünce ifade edebilirdi ama kabul etmemek de hakkı. Durumunuz da acil değil sonuçta.
Sizin için önemli. Gerekli hassasiyeti göstermesi gereken sizsiniz. Tatildesiniz ve yüz liraniza kiyamamissiniz.Daha önceki hamileliğimde yükselmedi beta hcg. Kürtajla aldılar. 15 "yıllık evliyim. Benim için o kadar önemli ki.
Devlet acil olmayan durumlarda aile hekiminin hasta kabul etmemesine izin vermiş. Doktor da bu hakkını kullanmış.
Ayrica o yeşil alan sarı alan uygulaması bu tip insanların acil servisi gereksiz yere meşgul etmesi sebebi ile oluşturuldu. Farkindasiniz değil mi?
Gebelik şüphesi ile acile gitmese kimse aciller gereksiz yere meşgul edilmez bu yeşil sarı alan ayrımı da olusturulmazdi. Ayrıca sonuçta bu hasta için doktor vaktini harciyorken tabi ki diğer hastaların önüne geçer.
İnanın doktoru meşgul etmedim. Çünkü 08.00 açılır yazıyordu. 07.58 de kapıdaydım.önce hemşireye sordum, ben bilmem dedi. Doktora sorun dedi. Kapıyı tıklattım. Henüz sistem açılıyor diye azarladı. Bişey soracağım dedim. Sistem açılırken cevaplayamam dedi. Sigara içmeye çıktı. Benden başka kimse yoktu binada.Devlet acil olmayan durumlarda aile hekiminin hasta kabul etmemesine izin vermiş. Doktor da bu hakkını kullanmış.
Ayrica o yeşil alan sarı alan uygulaması bu tip insanların acil servisi gereksiz yere meşgul etmesi sebebi ile oluşturuldu. Farkindasiniz değil mi?
Gebelik şüphesi ile acile gitmese kimse aciller gereksiz yere meşgul edilmez bu yeşil sarı alan ayrımı da olusturulmazdi. Ayrıca sonuçta bu hasta için doktor vaktini harciyorken tabi ki diğer hastaların önüne geçer.
Doktor hatalı tabiki de... Kizlar küçükken defalarca annemlerin aile hekimine misafir olarak işlem yaptırdım ,hiç bu tarz muamele görmedim. Bende olsam şikayet ederdim. Haketmis,iyi yapmışsınız...
Bu ikinci yüz lira. İlkini verdim zaten çarşamba günü. Bile Bile enayi yerine konmak istemedim. Neticede benim yaşadığım yerde 6 TL ye özel hastanede yapılan tahlil neden 100 lira olsun ki. Toplam 200 olacak.Kabul edilebilir bir kazıklanma değil. Tabii bebek önemli ama bu tarz kapitalist sistemlerin çarkına düşerek kendime saygımı kaybetmek istemem. Üstelik devlet bana bu imkanı sağlamak zorunda. Ben her ay devlete para ödüyorum bunun için.Sizin için önemli. Gerekli hassasiyeti göstermesi gereken sizsiniz. Tatildesiniz ve yüz liraniza kiyamamissiniz.
Umarım.bu sefer hamilesinizdir. Ama dediğim gibi özeni göstermek sizin goreviniz.
Devlet zaten size bu imkanı sağlamış.15 yıl sonra gelen gebelik kapitalizme çomak sokmaktan daha önemsiz ise sizin bileceğiniz iş.Bu ikinci yüz lira. İlkini verdim zaten çarşamba günü. Bile Bile enayi yerine konmak istemedim. Neticede benim yaşadığım yerde 6 TL ye özel hastanede yapılan tahlil neden 100 lira olsun ki. Toplam 200 olacak.Kabul edilebilir bir kazıklanma değil. Tabii bebek önemli ama bu tarz kapitalist sistemlerin çarkına düşerek kendime saygımı kaybetmek istemem. Üstelik devlet bana bu imkanı sağlamak zorunda. Ben her ay devlete para ödüyorum bunun için.
Özel hastaneye imkanı yetiyor, kendisi vermek istememis.öncelikle bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi öncelik kadın doğum polikliniğidir. kadın doğuma randevu bulamadığını düşündüm. o sebeple acil servisi önerdim. ben geçen sene boş kese gebelik geçirdim ve kesenin alınması gerekiyormuş bunu da gün aşırı beta hcg yaptırdığım için öğrendim. beta hcg yükselmesini takip etmek her ne kadar önemsiz gibi görünse de önemli olabiliyor. tekrar belirtiyorum,öncelik her zaman polikliniktir fakat yakın tarihe randevu bulamadıysa,özel hastaneye maddi imkanları yetmiyorsa ve sağlık ocağı da kabul etmemişse ne yapması gerekiyor başka?
Özel hastaneye imkanı yetiyor, kendisi vermek istememis.
Elinde imkanı olan acil servisi meşgul edemez. Bu kadar, üzerine söylenecek bişey yok.
İyi günler.
çünkü şikayet edince hiç bişey olmuyorEttim anında. Bi de arkamdan bağırıyor adım Bülent, onu ekle şikayete diye. Saygısız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?