Doktor şikayeti

Ben muayene istemedim ki. Sadece kan alınacaktı. Hemşireye sordum, doktor beye sorun dedi. Doktor muayene etmeyecekti.
Muayene genel adı. İşlem yapmak zorunda değiller. Bunu kastediyorum. İnsiyatife bağlı. Dediğim gibi düzgünce ifade edebilirdi ama kabul etmemek de hakkı. Durumunuz da acil değil sonuçta.

Acil servis adı üstünde acil durumlar için. Acil olmayan bir durum için neden acili meşgul edip diğer hastaların hakkına girsin? Verdiğiniz akıl hiç etik değil.

Yanlış anlamayın ama bu test neden yapılıyor ,mecburi mi anlamadım? İlk gebeliğimde yaptırdım özel bir klinikte,doktora gidince tekrarlamadı testi gerekli bulmadı.
2. gebeliğimde de idrar testi sonrası gidip doktora muayene oldum,sonra takiplerim yapıldı hep,bu test yapılmadı bile, ultrasonla bakıldı hep.
Özel bir durumunuz varsa bilemem ama bu testi yaptırmak yerine doktora muayene olun derim.
Ha doktora hak vermiyorum yanlış anlaşılmasın bu arada ama acil bir durum olmadığı için yapmamış olabilir.

Acil servis adı üstünde acil durumlar için. Acil olmayan bir durum için neden acili meşgul edip diğer hastaların hakkına girsin? Verdiğiniz akıl hiç etik değil.
Devletin sağlık ocağı doktoru hastaya bakmıyor değil mi? Burada etik olmayan bu. Kadın doğuma randevu bulabiliyorsa tabi önce oraya gitmeli ama yazdıklarından dolayı bulamadığını düşündüm. Ayrıca acil servislerde yeşil alan kırmızı alan sarı alan gibi bölümler var. Yani merak etmeyin çook acil hiçbir hastanın önüne geçilmez.

Devlet acil olmayan durumlarda aile hekiminin hasta kabul etmemesine izin vermiş. Doktor da bu hakkını kullanmış.

Ayrica o yeşil alan sarı alan uygulaması bu tip insanların acil servisi gereksiz yere meşgul etmesi sebebi ile oluşturuldu. Farkindasiniz değil mi?

Gebelik şüphesi ile acile gitmese kimse aciller gereksiz yere meşgul edilmez bu yeşil sarı alan ayrımı da olusturulmazdi. Ayrıca sonuçta bu hasta için doktor vaktini harciyorken tabi ki diğer hastaların önüne geçer.

Muayene genel adı. İşlem yapmak zorunda değiller. Bunu kastediyorum. İnsiyatife bağlı. Dediğim gibi düzgünce ifade edebilirdi ama kabul etmemek de hakkı. Durumunuz da acil değil sonuçta.
Daha önceki hamileliğimde yükselmedi beta hcg. Kürtajla aldılar. 15 "yıllık evliyim. Benim için o kadar önemli ki.

Daha önceki hamileliğimde yükselmedi beta hcg. Kürtajla aldılar. 15 "yıllık evliyim. Benim için o kadar önemli ki.
Sizin için önemli. Gerekli hassasiyeti göstermesi gereken sizsiniz. Tatildesiniz ve yüz liraniza kiyamamissiniz.

Umarım.bu sefer hamilesinizdir. Ama dediğim gibi özeni göstermek sizin goreviniz.

öncelikle bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi öncelik kadın doğum polikliniğidir. kadın doğuma randevu bulamadığını düşündüm. o sebeple acil servisi önerdim. ben geçen sene boş kese gebelik geçirdim ve kesenin alınması gerekiyormuş bunu da gün aşırı beta hcg yaptırdığım için öğrendim. beta hcg yükselmesini takip etmek her ne kadar önemsiz gibi görünse de önemli olabiliyor. tekrar belirtiyorum,öncelik her zaman polikliniktir fakat yakın tarihe randevu bulamadıysa,özel hastaneye maddi imkanları yetmiyorsa ve sağlık ocağı da kabul etmemişse ne yapması gerekiyor başka?

İnanın doktoru meşgul etmedim. Çünkü 08.00 açılır yazıyordu. 07.58 de kapıdaydım.önce hemşireye sordum, ben bilmem dedi. Doktora sorun dedi. Kapıyı tıklattım. Henüz sistem açılıyor diye azarladı. Bişey soracağım dedim. Sistem açılırken cevaplayamam dedi. Sigara içmeye çıktı. Benden başka kimse yoktu binada.

Doktor hatalı tabiki de... Kizlar küçükken defalarca annemlerin aile hekimine misafir olarak işlem yaptırdım ,hiç bu tarz muamele görmedim. Bende olsam şikayet ederdim. Haketmis,iyi yapmışsınız...

Misafir hasta girişi var ama almıyorlar, reçetemle iğne olmaya gittim iş yerimin hemen yanında var aile hekimliği, yapamayız oturduğunuz yere gidin dediler. Yahu dedim bitişiğinizde çalışıyorum iğne olmaya eve mi gideyim gidin dediler gayet rahat

Şikayet etmişsiniz ama fazla umutlanmayın. Ben hastanede staj yaparken bir hemşire bir hastaya yanlış iğne uyguladı ve hasta yakini tarafından hastaneye şikayet edildi. İğne hastayı öldürebilirdi ama şikayet edilmesine rağmen hiçbir işlem yapılmadı sadece ayaküstü konuşuldu bir daha dikkatli olun diye . Hasta yakını hemşireye şikayet edeceğim sizi dediğinde hemşire pişkin pişkin güldü bir de sesini yükselterek git şikayet et sanki kovacaklar Allah Allah deyip tersledi

Sizin için önemli. Gerekli hassasiyeti göstermesi gereken sizsiniz. Tatildesiniz ve yüz liraniza kiyamamissiniz.

Umarım.bu sefer hamilesinizdir. Ama dediğim gibi özeni göstermek sizin goreviniz.
Bu ikinci yüz lira. İlkini verdim zaten çarşamba günü. Bile Bile enayi yerine konmak istemedim. Neticede benim yaşadığım yerde 6 TL ye özel hastanede yapılan tahlil neden 100 lira olsun ki. Toplam 200 olacak.Kabul edilebilir bir kazıklanma değil. Tabii bebek önemli ama bu tarz kapitalist sistemlerin çarkına düşerek kendime saygımı kaybetmek istemem. Üstelik devlet bana bu imkanı sağlamak zorunda. Ben her ay devlete para ödüyorum bunun için.

memlekete her gittiğimde tc mi girdiğim an misafir hasta olarak annemin aile hekimine muayene oluyorum hatta bu sene seçenek sunmuş sağlık ocağının içindeki tüm doktorları seçebiliyorum sağlık bakanlığı bunu tüm Türkiye'ye uyguluyor o adamın kafasında uygulama butonu yokmuş belli ki, bu kadar agresif tipler doktor olmamalı insan sağlığı ile oynarlar Allah muhafaza..her meslekten arıza çıkabilir ama insan hayatının söz konusu olduğu tıbbi mesleklerde olmamalı bu, ciddi psikolojik değerlendirme testleri yapılmalı onlara..

Devlet zaten size bu imkanı sağlamış.15 yıl sonra gelen gebelik kapitalizme çomak sokmaktan daha önemsiz ise sizin bileceğiniz iş.

Şikayet etmekle iyi yapmışsınız altı üstü kan alınacak. Ama sonuç elde edemezsiniz ben de bir dis doktorunu sikayet etmiştim saglik bakanlığından bir kadin aradı dilekce ver ispat et kanitla dedi. Dilekce tamam da odada kadinla ben varim nasil ispat edecegim :) yani sonuc alinamadi...

Özel hastaneye imkanı yetiyor, kendisi vermek istememis.
Elinde imkanı olan acil servisi meşgul edemez. Bu kadar, üzerine söylenecek bişey yok.

İyi günler.

Ben evimin dibindeki kliniğe gitmiştim, kimyasal gebelik mi yoksa dış gebelik mi diye beta takibi için. Doktor direk “e bu ay 2 kere almışız zaten 3. yü alamam hastaneye git” dedi. Eşim görevde,ağrım çok lütfen bakın dedim bakmadı. (Ki evime en yakın hastane için 2 otobüs değiştirmem gerekiyor.)

Halbuki 10 kere de bakabiliyormuş. Çağrı hattı kaileye almadı şikayetimi. Ben de cimere şikayet ettim, gelen cevap “doktor uygun görmediği için hastaneye yönlendirmiştir.” Oldu. Çok da bir şey olmuyor yani şikayet edince de..

Özel hastaneye imkanı yetiyor, kendisi vermek istememis.
Elinde imkanı olan acil servisi meşgul edemez. Bu kadar, üzerine söylenecek bişey yok.

İyi günler.

Sanırım siz sağlık ocağında hastayı azarlayan doktorun yakını falansınız. :) Allah sizi böyle durumlara düşürmez umarım ne diyeyim. Ayrıca durumunun yetip yetmediğini biz nereden bilebiliriz? Yetse bile devlet her ay binlerce lira vergi alıyor bizden,polikliniklerinden sağlık ocaklarından yararlanalım diye. Kaldı ki muayene olduktan sonra da para veriyoruz yani devlete de bedava muayene olmuyoruz,arkasından paramızı ödüyoruz. Okuduğunuzu anlamakta güçlük çektiğinizi son mesajınızı gördükten sonra anladım o yüzden daha fazla uzatmayacağım.
İyi günleeeerrr :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…