• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doktor takıntısı...

her mesleğin kendine ait zorlukları var..
güneşin anlında sabahtan akşama kadar çalışan bir inşaat işçisi de çok zorluklar altında çalışıyor, ama onlar doktorlar kadar havalı değiller..
ayrıca zeka işi yetenekle alakalı bir şey değil, bazıları üniversite sınavını kazanıyor diye bunu doktorlar yapabildiler diye bu kadar havalı olmaları gerekmiyor.
kimse kolay para kazanmıyor. o yüzden bu kadar kendilerini ayrıcalıklı hissetmeleri bana doğru gelmiyor

Ayrıca doktorlar kadar biryere gelmek için dişindi tırnağına katan, torpilin sınavda tusta işe yaramadığı, türkiyedeki zeki kitlenin belli bir kısmını oluşturan yardımsever insanları küçümseyen hor geren tek ülke biziz maşallah.

Yurtdışında doktora saygıyı en yüksek derecede amma türkiyede sakat doğan çocuğa sen sakatladın diyen kitleye pek bişey anlatmak da mümkün değil.

Doktorlar ve onların aileleri onların nasıl bir İnsan olduğunu bilse yeter zaten :KK66:

Ayrıca doktorlar kadar biryere gelmek için dişindi tırnağına katan, torpilin sınavda tusta işe yaramadığı, türkiyedeki zeki kitlenin belli bir kısmını oluşturan yardımsever insanları küçümseyen hor geren tek ülke biziz maşallah.

Yurtdışında doktora saygıyı en yüksek derecede amma türkiyede sakat doğan çocuğa sen sakatladın diyen kitleye pek bişey anlatmak da mümkün değil.

Doktorlar ve onların aileleri onların nasıl bir İnsan olduğunu bilse yeter zaten :KK66:

Isin kotu yani drlar da bu takintidan haberdar. Bu nedenle cerrahlar basta olmak uzere hemsirelerle gonul eglendiren cok. Benim çalıştığım hastanede de drlarin evinde kalan hemsireler vardi. Hatta onlardan hamile kalanlar bile var. Drlr sadece hemsirelere degil bazilari gelen genc ve guzel hastalara da takiliyor. Bu olaya o kadar cok sahit olduk ki artik basimizi cevirip bakmiyorduk bile.

taa uzak ilcrden gelen 80 yasindaki ninenin kan testleri aksam 3te cikarken 18lik kizinki 45 dkda cikardi.

tabii ki her insan ayni degildir sakin genelledigimi dusunmeyin. Fakat kimi drda oyle seyler goruyorsunuz ki gordukleriniz de size yetiyor

Bir kişide gördüğünüzü tüm mesleğe mal etmek neden? Nasıl ki ankara insanı şöyle diyemeyiz orda bir insan cinsse, doktorlarda neden diyorsunuz? O zaman tüm mesleklere yapın bu negatif ayrımcılığı.

Ayrıca doktor hemşire takılmasını fantezik nedenlere bağlamanız komik. Yoktur demiyorum e o zaman tüm patronlara sekreter meraklısı diyelim?

Hemşire ve doktor kızı olarak dedikleriniz, dışarıya toplumun yansıttıkları ama öyle olmadığına emin olun kendilerine aynaya bakmaya zamanı olmuyor çoğunun ;)

Kimi insan takıntılı ilal doktor olacak diyor yani.
Benim çevremde de illa zengin olacak diye gelen taliplerii çeviren yaşı gelmiş 35-40'a hala kimseleri beğenmeyen ve hala zengin bekleyen insanlarla dolu.
Milletin takıntısı var kimse de helal sütü emmiş adam gibi adam olsun evine çoluğuna çocuğuna baksın demiyor. Demeyenlerin de hali ortada

her mesleğin kendine ait zorlukları var..
güneşin anlında sabahtan akşama kadar çalışan bir inşaat işçisi de çok zorluklar altında çalışıyor, ama onlar doktorlar kadar havalı değiller..
ayrıca zeka işi yetenekle alakalı bir şey değil, bazıları üniversite sınavını kazanıyor diye bunu doktorlar yapabildiler diye bu kadar havalı olmaları gerekmiyor.
kimse kolay para kazanmıyor. o yüzden bu kadar kendilerini ayrıcalıklı hissetmeleri bana doğru gelmiyor
Hayat sartlari zor zaten..
Ama hic bir insaat iscisi baska canlardan sorumlu degildir..
Yada 6 sene tip okuyup 5 sene uzmanlik okuyup turlu turlu sinavlara girip yillarca stres cekmiyor..

İnsan verdigi emiginin karsiliginda toplumdan saygi gormek ister..
Ve bu sadece bu meslek icin degil tum universite mezunlari icin gecerli..
Burda nice arkadaslarimiz var uni mezunu olupta ben okudum ettim diyip calisma hayatinda da karsiligini gormek isteyen hakli olarak.
İnsan olarak evet ama mesleki acidan insaat iscisi ve doktor karsilastirmasi uygun olmamis bence..
Herneyse sizin kendi gorusunuz iyi gunler.

Özellikle doktor istemesinin sebebi neymiş peki ?
canım özellikle doktor olmasını istemesinin nedeni ilk daha mesleğe adım attığı günden beri doktor kocası olmasını istiyormuş.
düşün kaç yıllık hemşire ve bir sürü talibi çıkan bir kız bu.
yani burada resmini koyma şansım olsa ki koymam zaten de , kız bildiğin bebek yüzlü, beren saat tarzı bir kız.
sonunda kıza dedim ki ya ben erkek ve doktor olsam seni alırdım kız :KK70:sen çok güzelsin dedim. bırak bu takıntıyı hayırlısını iste dedim.
ama kız diyor ki, bu konuyu aşamıyorum. yıllardır doktor eş hayali kurdum ben, sadece doktorlardan etkileniyorum diyor.
yüz veren doktorlar da çok olmuş olmamış değil, ama yarısı diyor evlenmeden birlikte olalımın peşine düşmüş. bir kısmı diyor öküzün ön de gideniydi diyor. yani bir sürü doktorla aslında münasebeti olmuş. bana dedikleri bunlar tatlım

Kendisinden daha fazla kazanan erkekleri özellikle arayan kadınları ayıplıyorum. Ancak bu örnekteki kadını meslek seçmeye yönelten şey bu olmayabilir de, peşim yargılamamak lazım.
Şu forumda belirli bir meslek grubunu itibarsızlaştırıcı yorumlar yapmayalım. Bu yakıştırmalar erkeklere ne idüğü belirsiz bir özgüven vermekten başka işe yaramıyor.

Asagilik kompleksi falan yazmişsiniz yapmayin Allah aşkina bu ilgisiz bisey bilmez doktorlar hep bana mi denk geliyor? Adama derdimi anlatiyorum dinlemiyo bile sozumu tamamlamadan ilac yaziyo yada agzinin kenariyla bos vaktin varsa bi ara ameliyat ol diyo daha muayene etmeden. Kimse kalkip da bu adam o kadar egitim goruyo olsun o kadar demesin. Yakin zamanda bi profsre ameliyat oldum adam icten cana yakin adan gibi adam. Eeee hani bu havali olmasi aldigi egitimdendi? Prof daha egitimli niye daha mutevazi daha içten? Havali olmalari hatta buldumcuk olmalari karakterden kaynaklansa da bi çogu o şekilde

Asagilik kompleksi falan yazmişsiniz yapmayin Allah aşkina bu ilgisiz bisey bilmez doktorlar hep bana mi denk geliyor? Adama derdimi anlatiyorum dinlemiyo bile sozumu tamamlamadan ilac yaziyo yada agzinin kenariyla bos vaktin varsa bi ara ameliyat ol diyo daha muayene etmeden. Kimse kalkip da bu adam o kadar egitim goruyo olsun o kadar demesin. Yakin zamanda bi profsre ameliyat oldum adam icten cana yakin adan gibi adam. Eeee hani bu havali olmasi aldigi egitimdendi? Prof daha egitimli niye daha mutevazi daha içten? Havali olmalari hatta buldumcuk olmalari karakterden kaynaklansa da bi çogu o şekilde

Siz de günde 150 hasta bakarken gülücükler saçardınız eminimmmm ahahahah

Aynen doktorlarda çok meraklı uçkurunuza ya. Zevkten bakıyor muayene etmek, yardım etmek için değil. Sizin gibiler evlenmesin zaten yazık sizede doktora da hahah
Komik misiniz? Ben benim uçkuruma merakli demedim sadece oyle bi eş istemezdim kiskanirdim. Hatta adam cok fazla gordugu icin belkide tiksinirdi saglikli bi iliskimiz olnazdi. Hayirdir bi doktor kompleksiniz var? Bizim gibilerin kiminle ve be zaman evlenecegini yazarsaniz iyi olur. Malum bi siz biliyosunuz

Gorevini hakkiyla yerine getirenler kesinlikle istisna.. Ancak 100 dr gorduysem 2 tane ilgili insan gibi davrananini anca gormusumdur.

Halkı doktorlara karşı kışkırtmaya devam edin. Devam devam aynen. Böyle yapınca para mı alıyorsunuz sanki. Aaa pardon, gözümüzde yücelttiğiniz üst mevkiyi indirdikçe egonuz tatmin oluyor, anladım ben sizi

Yazık ya cidden ben ne desem bi karşıtlığınız olur zaten.

Siz de gündguleryuzlua bakarken gülücükler saçardınız eminimmmm ahahahah
Evet o profsr eminim hic hasta bakmiyo cani sikiliyo o yuzden guleryuzlu. Ustelik derdimi dogru duzgun dinlemesi ve amelyt demeden once muayene etmesi icin guleryuze de gerek yoktu

Komik misiniz? Ben benim uçkuruma merakli demedim sadece oyle bi eş istemezdim kiskanirdim. Hatta adam cok fazla gordugu icin belkide tiksinirdi saglikli bi iliskimiz olnazdi. Hayirdir bi doktor kompleksiniz var? Bizim gibilerin kiminle ve be zaman evlenecegini yazarsaniz iyi olur. Malum bi siz biliyosunuz

Doktor kompleksim yok , doktor kızı olarak hekimlerin alan seçerken zevk için değil, ilgi duydukları ve yardımcı olma potansiyellerinin yüksek olduğu alanlara yöneldiğini belirtmek istedim.

Kıskanıyorsanız hala zaten kendi düşünceniz boşverin gitsin

Evet o profsr eminim hic hasta bakmiyo cani sikiliyo o yuzden guleryuzlu. Ustelik derdimi dogru duzgun dinlemesi ve amelyt demeden once muayene etmesi icin guleryuze de gerek yoktu

Doktor olmadığınız halde, ideal bir muayenenin nasıl olduğuna nasıl karar verdiniz anlamış değilim?

Halkı doktorlara karşı kışkırtmaya devam edin. Devam devam aynen. Böyle yapınca para mı alıyorsunuz sanki. Aaa pardon, gözümüzde yücelttiğiniz üst mevkiyi indirdikçe egonuz tatmin oluyor, anladım ben sizi

Yazık ya cidden ben ne desem bi karşıtlığınız olur zaten.
tatlım seni anlıyorum.
tabii ki herkes doktor olamıyor, yıllarca okuyorlar, nöbetleri olsun, kimsenin daha okumayı beceremediği kelimelerle bu adamlar gece gündüz ter dökerek sınav kazanmaya çalışıyorlar. buraya kadar herşey normal.
zaten burada kimse doktorları küçümsemiyor.
zaten konunun açılma nedeni doktorların nasıl birileri oldukları değil, bu kızın hastalık boyutunda doktorla evlenmek istemesi.
yani doktorların da iyisi kötü vardır. hiç kimse mükemmel değil. doktorlara yapılan şiddeti zaten biliyoruz ve çok yanlış.
ancak konumuz değil.

canım özellikle doktor olmasını istemesinin nedeni ilk daha mesleğe adım attığı günden beri doktor kocası olmasını istiyormuş.
düşün kaç yıllık hemşire ve bir sürü talibi çıkan bir kız bu.
yani burada resmini koyma şansım olsa ki koymam zaten de , kız bildiğin bebek yüzlü, beren saat tarzı bir kız.
sonunda kıza dedim ki ya ben erkek ve doktor olsam seni alırdım kız :KK70:sen çok güzelsin dedim. bırak bu takıntıyı hayırlısını iste dedim.
ama kız diyor ki, bu konuyu aşamıyorum. yıllardır doktor eş hayali kurdum ben, sadece doktorlardan etkileniyorum diyor.
yüz veren doktorlar da çok olmuş olmamış değil, ama yarısı diyor evlenmeden birlikte olalımın peşine düşmüş. bir kısmı diyor öküzün ön de gideniydi diyor. yani bir sürü doktorla aslında münasebeti olmuş. bana dedikleri bunlar tatlım
O zaman bu konuyu istemdışı takıntı yapmış yazık,inşallah bi doktorla evlenir,başkasıyla evlense bile bu takıntı yenilecek gibi görünmüyor

Back
X