• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktora gidicem utaniyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilgisayardan göremez mi kimlik bilgilerimi vs kimlik bilgilerim uzerimden ilac yazmicak mi ya devlet hastanesine gidicem.Sistem nasil ilerliyor ben biraz uzagim kadin dogum uzmanına da ilk defa gidicem.
İranda yasamıyorsunuz hanımefendi.
20 yasında olsaydınız dr bakire olup olmadığınızı sorardı
Ama 30 yasında koskoca kadına onu bile sormaz muhtemelen
Bide 30 yaşında hayatınızdan hic jinekologa gitmemeniz de cok garip
Gitmisken rahim ağzı kanseri asınızı da vurulun normalde 20 li yaşlarda oluyoruz

Reşit bir kadınsın doktordan niye çekiniyorsun ki yargılamaz hakkıda yok zaten. Lütfen çekinme.

Doktora gidip şikayetini söylüyorsun ama fazla detay vermeden. Yani bilgi vereceksin ama yüzeysel. Doktor da alttan muayene ediyor gerekirse tahlil vs istiyor. Sonra durum neyse onu söylüyor, ilaç veriyor ve sen daha gitmeden dosyan kapatılıyor. Sen kapıdan çıktığın an unutulacaksın zaten.

ben bi kere doktora gittim acile. karnım ağrıyordu. adam döndü baktı bana daha önce adet oldunuz mu diye sordu. kocaman kadın olduğum halde. bir günde kaç hasta bakıyorlar sizin kimliğinize mi bakacak. adı üstünde jinekolog yahu

Kızlar iyi aksamlar

Ben bekar cinsel iliski deneyimi fazla olmasa da olan 30 yasinda bir kadinim.Bende cinsel iliski sonrasi kanama oluyor.Duzenli bir cinsel hayatim yok en son 1 ay önce erkek arkadasimla birlikte oldum ondan önce 3 yil kimseyle olmamistim.Bu olan kanamayı da 3 yil kimseyle olmadin daraldi da ondan herhalde diyerek kendimi avutmustum fakat rahim iltihabi belirtileri benim durumuma tam olarak uyuyor.Cinsel iliski sonrasi kanama,iliski sonrasi kasıklarda hafifte olsa agri vs bende mevcut doktora gitmek istedim ve randevu aldim.

Fakat şöyle bir durum var biliyorsunuz evlilik disi cinsel iliski bizim toplumumuzda hala tabu ve bende bu durumdan dolayi doktora gitmekten cekiniyorum nasil yapsam diye dusunuyorum.Fazla takıntılı bir insanim anksiyeye hastasiyim şimdi diyorum doktora desem ben bakire değilim cinsellik yaşıyorum doktor kim bilir benim hakkimda ne düşünür? diye kafaya takiyorum. Bunlari düşünmemem lazim biliyorum o bir doktor ama elimde degil bu takintilardan nasil kurtulur da gonul rahatlığıyla o doktora giderim bilmiyorum lütfen bana birseyler diyin.

Not:Allah askina konuma evlilik disi cinsel iliski yasiyorsun hic utanmiyormusuncular gelmesin sizi cekemem.
Yaşamın başka görüşün bambaşka
İnsanın fikri ve zikri Aynı olmalı! Neden takıyorsun bunu kafaya çok 🤨 ilginç

Git dr a
Dr evlimisin demiyor cinsel hayatın var mı aktif misin diyor evet de geç
Ona mı kalmış düşünmesi

yani kadin dogumcular o kadar yogun oluyo ki hele devlette yani muayene olun da siz once 😀

Sizin anlattığınizdan simdiye kadar 3, 4 defa cinsel birliktelik yaşadığınızı düşünüyorum, eğer öyleyse bukadar az olduğu için ilk zamanlarda birliktelik sonrası fazla olmamak kaydıyla kan gelmesi normal. Aktif cinsel hayatınız olsa ve hala kan gelirse sorun .

Yani pes.
Doktor bu. Hipokrat yemini etmiş. Otele gidiyorsun. Sevgilinle kalıyorsun. Resepsiyon sormuyor evli misin diye. Erkek arkadaşınızla cinsel ilişkiye girdikten sonra kanamanız olunca mahçup olmuyor musunuz? Belki bulaşıcı bir hastalığınız var. Tedbirini almak zorundasınız.

Doktor değilim ama şöyle düşünüyorum. Vajinal muayeneden memnun bile olabilir doktor. Karın ultrasonunda bir sürü dokunun altındaki rahmi görürken vajinalde direkt rahmi görüyor. Spekulum ile kolayca bakip inceleyebiliyor ve örnek alabiliyor.

Kızlar iyi aksamlar

Ben bekar cinsel iliski deneyimi fazla olmasa da olan 30 yasinda bir kadinim.Bende cinsel iliski sonrasi kanama oluyor.Duzenli bir cinsel hayatim yok en son 1 ay önce erkek arkadasimla birlikte oldum ondan önce 3 yil kimseyle olmamistim.Bu olan kanamayı da 3 yil kimseyle olmadin daraldi da ondan herhalde diyerek kendimi avutmustum fakat rahim iltihabi belirtileri benim durumuma tam olarak uyuyor.Cinsel iliski sonrasi kanama,iliski sonrasi kasıklarda hafifte olsa agri vs bende mevcut doktora gitmek istedim ve randevu aldim.

Fakat şöyle bir durum var biliyorsunuz evlilik disi cinsel iliski bizim toplumumuzda hala tabu ve bende bu durumdan dolayi doktora gitmekten cekiniyorum nasil yapsam diye dusunuyorum.Fazla takıntılı bir insanim anksiyeye hastasiyim şimdi diyorum doktora desem ben bakire değilim cinsellik yaşıyorum doktor kim bilir benim hakkimda ne düşünür? diye kafaya takiyorum. Bunlari düşünmemem lazim biliyorum o bir doktor ama elimde degil bu takintilardan nasil kurtulur da gonul rahatlığıyla o doktora giderim bilmiyorum lütfen bana birseyler diyin.

Not:Allah askina konuma evlilik disi cinsel iliski yasiyorsun hic utanmiyormusuncular gelmesin sizi cekemem.
Doktor sana cinsel birlikteliğin var mı diye sorar. Evli misin bekar mısın bakire misin diye sormaz canım sen git güzelce şikayetlerini anlat

Not: herkesin cinsel hayatı kimseyi ilgilendirmez

Pasif agresif tavırlarınızı kendinize saklayın önce. Konu açarken parmağını sallaya sallaya bizi uyaran konu sahiplerine de gıcık oluyorum. Çok da umrumuzdaydı sanki cinsel hayatınız. Doktorun da umrunda olmaz. Gidip ilişki sonrası böyle böyle şeyler yaşıyorum diyeceksiniz muayene edip gönderecek. Smear örneği de alacak büyük ihtimalle. Ne tedavi uygulayacağını söyleyecek bitti gitti. Kendi tercihleriniz doğrultusunda bir hayat yaşıyor ve bundan memnunsanız adınızı bile hatırlamayacak, yüzünüze bile bakma fırsatı olmayan bir doktorun ne düşündüğü çok da umrunuzda olmamalı. Kadın doğumcuları hastalarının reşit olup olmaması ilgilendirir sadece. Adli vaka olarak bildirmeleri gerek çünkü. Gayrısı kimsenin işi değil.

Bekarım yada evliyim demenize gerek yok ki cinsel ilişki sonrası kan geliyor diyeceksiniz o da ona göre muayenesini yapacak, bekar mısın sorusunu da bakire olanlar için soruyorlar eğer bakireyse vajinal muayene yapmamak için

Aktif cinsellik yasayan biri olarak bunca yil nasil gidip muayene olmaz bir kadin anlayamiyorum. Hpv asisi olun yilda bir smear yaptirin bari.

Gittiğim kadın doğumcular bana hep bekar mısın diye sordular. Siz gittiğiniz gibi cinsel ilişki sonrası kanamadan bahsederseniz medeni durumunuzu vs sormaz.

Bekar mısın diye sorarlarsa da hayır deyin. Ona göre karından değil de vajinal yolla muayene edecek.

Doktor sizin karsi komsu teyzeniz mi?
Çıkar mı çıkar 🤣 Bir kere farklı branştan birine muayene olmuştum. Eski kimlikler vardı o zaman. Aynı ilçeden çıkınca köy möy derken akraba çıktık 😬

Çıkar mı çıkar 🤣 Bir kere farklı branştan birine muayene olmuştum. Eski kimlikler vardı o zaman. Aynı ilçeden çıkınca köy möy derken akraba çıktık 😬
O anlamda yazmamistim kiz 😂
Doktorun isi gucu yok, bekarmis cinsellik yasamis dedikodusumu yapsin.

Dusundugunuz kadar tabu degil bence bu durum artik.
Gidin doktora , muayene olur. Ne degersiz caniniz var anlamiyorum

Offf doktorun da işi gücü yok bunu düşünecek.
Adamlar jet hızıyla hasta bakmaya çalışıyor sizin medeni durumunuzu ne yapsın.
Hastane wp grubunda dedikodunuzu mu döndürecek.

Bilgisayardan göremez mi kimlik bilgilerimi vs kimlik bilgilerim uzerimden ilac yazmicak mi ya devlet hastanesine gidicem.Sistem nasil ilerliyor ben biraz uzagim kadin dogum uzmanına da ilk defa gidicem.

Nasıl uzaksınız, kadın değil misiniz? 30 yaşınıza kadar kadın doğuma gitmemiş olmanız gerçekten hayret verici. İlla bir sorun olmasına gerek yok her kadının 6 ayda bir rutin kontrole gitmesi gerek. Biz bu bilinci bir türlü oturtamadık şu ülkede. Doktor sizin özel bilgilerinize bakmakla uğraşmaz. Öyle bir vakti de olmaz zaten. Günde kaç tane hastayla uğraşıyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X