• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktora gidicem utaniyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl uzaksınız, kadın değil misiniz? 30 yaşınıza kadar kadın doğuma gitmemiş olmanız gerçekten hayret verici. İlla bir sorun olmasına gerek yok her kadının 6 ayda bir rutin kontrole gitmesi gerek. Biz bu bilinci bir türlü oturtamadık şu ülkede. Doktor sizin özel bilgilerinize bakmakla uğraşmaz. Öyle bir vakti de olmaz zaten. Günde kaç tane hastayla uğraşıyorlar
6 ayda ne kontrolu? Merakdan soruyorum.
3 senede bir smear icin gidiyorum sadece 🤔

Cinsel olarak aktif olup olmadığı sorulduğunda bazı hastaların verebilecekleri tepkiyle uğraşmak istemedikleri için evli misin diye soruyorlar sanırım. Hiç devlet hastanesinde muayene olmadım ama hep sordular bunu bu şekilde.
Sorarsa şaşırmayın yani. Cinsel hayatınız olduğunu söyleyin. Doktoru yanlış yönlendirmeyin ki işini doğu yapabilsin.
Yaşanabilecek maksimum olay tam olarak budur konu sahibesi. Tıbbi geçmişinizin bir parçası olarak normalde cinsel olarak aktif misiniz diye sorması gerekirken toplumsal kalıplar sagolsun "evli misiniz" diye sorabiliyorlar bazı yerlerde. Cinsel hayatınız olduğunu saklamayın tabi ki, dogru şekilde cevap verin, herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Kızlar iyi aksamlar

Ben bekar cinsel iliski deneyimi fazla olmasa da olan 30 yasinda bir kadinim.Bende cinsel iliski sonrasi kanama oluyor.Duzenli bir cinsel hayatim yok en son 1 ay önce erkek arkadasimla birlikte oldum ondan önce 3 yil kimseyle olmamistim.Bu olan kanamayı da 3 yil kimseyle olmadin daraldi da ondan herhalde diyerek kendimi avutmustum fakat rahim iltihabi belirtileri benim durumuma tam olarak uyuyor.Cinsel iliski sonrasi kanama,iliski sonrasi kasıklarda hafifte olsa agri vs bende mevcut doktora gitmek istedim ve randevu aldim.

Fakat şöyle bir durum var biliyorsunuz evlilik disi cinsel iliski bizim toplumumuzda hala tabu ve bende bu durumdan dolayi doktora gitmekten cekiniyorum nasil yapsam diye dusunuyorum.Fazla takıntılı bir insanim anksiyeye hastasiyim şimdi diyorum doktora desem ben bakire değilim cinsellik yaşıyorum doktor kim bilir benim hakkimda ne düşünür? diye kafaya takiyorum. Bunlari düşünmemem lazim biliyorum o bir doktor ama elimde degil bu takintilardan nasil kurtulur da gonul rahatlığıyla o doktora giderim bilmiyorum lütfen bana birseyler diyin.

Not:Allah askina konuma evlilik disi cinsel iliski yasiyorsun hic utanmiyormusuncular gelmesin sizi cekemem.
Ooo doktordan da utanacaksak . Utanma bacım git sor öğren.varsa bir şey tedavini ol

Kızlar iyi aksamlar

Ben bekar cinsel iliski deneyimi fazla olmasa da olan 30 yasinda bir kadinim.Bende cinsel iliski sonrasi kanama oluyor.Duzenli bir cinsel hayatim yok en son 1 ay önce erkek arkadasimla birlikte oldum ondan önce 3 yil kimseyle olmamistim.Bu olan kanamayı da 3 yil kimseyle olmadin daraldi da ondan herhalde diyerek kendimi avutmustum fakat rahim iltihabi belirtileri benim durumuma tam olarak uyuyor.Cinsel iliski sonrasi kanama,iliski sonrasi kasıklarda hafifte olsa agri vs bende mevcut doktora gitmek istedim ve randevu aldim.

Fakat şöyle bir durum var biliyorsunuz evlilik disi cinsel iliski bizim toplumumuzda hala tabu ve bende bu durumdan dolayi doktora gitmekten cekiniyorum nasil yapsam diye dusunuyorum.Fazla takıntılı bir insanim anksiyeye hastasiyim şimdi diyorum doktora desem ben bakire değilim cinsellik yaşıyorum doktor kim bilir benim hakkimda ne düşünür? diye kafaya takiyorum. Bunlari düşünmemem lazim biliyorum o bir doktor ama elimde degil bu takintilardan nasil kurtulur da gonul rahatlığıyla o doktora giderim bilmiyorum lütfen bana birseyler diyin.

Not:Allah askina konuma evlilik disi cinsel iliski yasiyorsun hic utanmiyormusuncular gelmesin sizi cekemem.
Imam nikahli evliyim de gitsin cok çekiniyorsan

Evli misin bakar mı doktora söylemeye ne gerek muayene edince bakire olmadığını zaten anlayacak bunu açıklamaya gerek yok bence çekinecek bi durumda yok
Ne gibi şikayetleri olduğunu soylemesi gerekiyor ilişki sonrası kanamam oluyor diye.ama hiçbir doktor da madem evli değilsin neden ilişki yaşıyorsun demez zaten.doktora ne ,kime ne bundan

Hayır sorar ama alenen "bakire misin" diye değil "evli misin bekar mısın" olarak sorar. Sormak zorunda çünkü duruma göre alttan ya da karından muayene edecek
Hem dediginiz gibi hem de belki tek eslilik açısından ( hastalık kapip kapmama ihtimalini daha iyi değerlendirebilmek için belki o da,tek eslilik o anlamda önemli,yoksa tabiiki kimsenin haddi değil kaç kere kimle beraber olduğu bir insanın)sorabilir aktif cinsel hayatın var mı,nasil gibisine

Doktor evli misin bekar mi diye sorar sen evliyim dersin çünkü bekarım dersen karından muayene eder buda hastaligini ilerletir sistemden bakmıyorlar medeni durumuna rahat ol

Belki evlendin bir ay önce bosandin. Doktora ne ki

Medeni hal belirtmeye gerek yok ki. Düzenli olmayan cinsel hayatım var demek ve sorunu anlatmak yeterli bence

Evlenip ayrilmadiginizi nerden bilebilir. Bu yonden bakin belki daha iyi hissedersiniz. Cunku zaten dr sizi siz çıkınca hatirlamayacak. O kadar sığ dusuneceginu de sanmıyorum

Kızlar iyi aksamlar

Böyle düşünmene bence hiç gerek yok. Gideceğin kişi bir jinekolog ve bir bireyin cinsel ihtiyaçlarının olmasını ve yaşamasını gayet normal bulacaktır. Kaldı ki kendisine başvuran herkes dindar olmak zorunda da değil. Dini boyutuyla seninle ilgileneceğini hiç sanmıyorum rahat ol ve tüm problemlerini anlat ona göre testlerin yapılsın. Ayıp bir şey yapmıyorsun parayla sevişmiyorsun kendini satmıyorsun gayet normal bir hayat yaşıyorsun kaldi ki evlenmek zorunda da değilsin.

cinsellik için evlilik şartı varda biz mi bilmiyoruz.
Tabikide bu sizin özel hayatınız kime ne.
Doktorlarında umrunda deil.
Onlar sizin sağlık sorununuza odaklanır.evli yada bekar oldugunuza değil...

ben 14 15 yaslarımda sistit gibi birsey olmustum saglık ocagına gitmistim benm dr izinliydi baska doktora girdim anlattım ve bana dedi ki evli misin 🤢 gittigim bütün kadın dogumcular da hep evli misin diye sordular bende hayır ama muayne olabilirim seklinde cevap veriyorum. ilk jinekolog muaynemi 18 yasmda oldum ne yargıladı ne de degisik bi tepki gördüm. zaten cok önemli ve hassas bir organ bakirelik vs bununla yargılayamazlar kimseyi ve ayrıca bunlar okumus insanlar zaten o yüzden bunu düsünmeyin hic. hatta bi doktorumun asistanı kapalıydı muayne olurken sohbet ediyoduk yani bence siz kendi rahatsızlıgınza odaklanın.

Bir doktor olarak söylüyorum hastalarımızın cinsel hayatları seçimleri bizi ilgilendirmiyor hastalıkları bizi ilgilendiriyor gerektiği kadar hastalık hakkında bilgi almak yeterli gerisi magazin hiçbir meslektaşım da bu hasta yoğunluğunda zaman kaybetmek istemez
Bir kadın bir insan olarak söylüyorum kime ne sizin özelinizden hiç kimseye açıklamak zorunda değilsiniz bu arada geçmiş olsun

Sizin bekaretiniz cinsel yaşantınız doktorun neden umrumda olsun ki..Yetiskin bir insansınız hayatınızın sorumluluğu size ait sağlık önemli siz kendinizi ihmal etmeyin.

burada korkmanız gereken, doktorun sizi yargılama ihtimali değil. 30 yaşına gelmesine ve cinsel aktif olmasına rağmen henüz hiç jinekolog ile görüşmemiş olmanız ve dolayısıyla içinizden geçme ihtimali yüksek olan STD.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X