• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktora gidicem utaniyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar iyi aksamlar

Ben bekar cinsel iliski deneyimi fazla olmasa da olan 30 yasinda bir kadinim.Bende cinsel iliski sonrasi kanama oluyor.Duzenli bir cinsel hayatim yok en son 1 ay önce erkek arkadasimla birlikte oldum ondan önce 3 yil kimseyle olmamistim.Bu olan kanamayı da 3 yil kimseyle olmadin daraldi da ondan herhalde diyerek kendimi avutmustum fakat rahim iltihabi belirtileri benim durumuma tam olarak uyuyor.Cinsel iliski sonrasi kanama,iliski sonrasi kasıklarda hafifte olsa agri vs bende mevcut doktora gitmek istedim ve randevu aldim.

Fakat şöyle bir durum var biliyorsunuz evlilik disi cinsel iliski bizim toplumumuzda hala tabu ve bende bu durumdan dolayi doktora gitmekten cekiniyorum nasil yapsam diye dusunuyorum.Fazla takıntılı bir insanim anksiyeye hastasiyim şimdi diyorum doktora desem ben bakire değilim cinsellik yaşıyorum doktor kim bilir benim hakkimda ne düşünür? diye kafaya takiyorum. Bunlari düşünmemem lazim biliyorum o bir doktor ama elimde degil bu takintilardan nasil kurtulur da gonul rahatlığıyla o doktora giderim bilmiyorum lütfen bana birseyler diyin.

Not:Allah askina konuma evlilik disi cinsel iliski yasiyorsun hic utanmiyormusuncular gelmesin sizi cekemem.
Cinsel ilişki toplumda tabu mu bilemem ama sende öyle gibi. Doktorun işi gücü yok neden evlilik dışı beraber oldun mu diyecek? Utanacaginiz şeyler yapmayın.

Hayır sorar ama alenen "bakire misin" diye değil "evli misin bekar mısın" olarak sorar. Sormak zorunda çünkü duruma göre alttan ya da karından muayene edecek
Şikayetini sorduğunda, cinsel ilişki sonrası kanamasinin olduğunu söyleyecegi icin evli misin diye soracağını sanmıyorum.

Bilgisayardan göremez mi kimlik bilgilerimi vs kimlik bilgilerim uzerimden ilac yazmicak mi ya devlet hastanesine gidicem.Sistem nasil ilerliyor ben biraz uzagim kadin dogum uzmanına da ilk defa gidicem.
Bacım doktorun görevi sizi yargılamak değil oturup şu şöyle şu böyle tüh sana diyecek değil o işini yapar

Şikayetini sorduğunda cinsel ilişki sonrası kanamasinin olduğunu söyleyince evli misin diye soracağını sanmıyorum.
Ya tabii ki o zaman sormaz. Ben genel manada dedim mesela adet döngüsü hakkında sıkıntısı olan hastaya bekar mısın diyor bizim doktor

Ya tabii ki o zaman sormaz. Ben genel manada dedim mesela adet döngüsü hakkında sıkıntısı olan hastaya bekar mısın diyor bizim doktor
İşte konu o değil ya ondan yazdım. Elbette bakireler de doktora gidebilir. Ve doktor sorabilir.

İyan
Kızlar iyi aksamlar

Ben bekar cinsel iliski deneyimi fazla olmasa da olan 30 yasinda bir kadinim.Bende cinsel iliski sonrasi kanama oluyor.Duzenli bir cinsel hayatim yok en son 1 ay önce erkek arkadasimla birlikte oldum ondan önce 3 yil kimseyle olmamistim.Bu olan kanamayı da 3 yil kimseyle olmadin daraldi da ondan herhalde diyerek kendimi avutmustum fakat rahim iltihabi belirtileri benim durumuma tam olarak uyuyor.Cinsel iliski sonrasi kanama,iliski sonrasi kasıklarda hafifte olsa agri vs bende mevcut doktora gitmek istedim ve randevu aldim.

Fakat şöyle bir durum var biliyorsunuz evlilik disi cinsel iliski bizim toplumumuzda hala tabu ve bende bu durumdan dolayi doktora gitmekten cekiniyorum nasil yapsam diye dusunuyorum.Fazla takıntılı bir insanim anksiyeye hastasiyim şimdi diyorum doktora desem ben bakire değilim cinsellik yaşıyorum doktor kim bilir benim hakkimda ne düşünür? diye kafaya takiyorum. Bunlari düşünmemem lazim biliyorum o bir doktor ama elimde degil bu takintilardan nasil kurtulur da gonul rahatlığıyla o doktora giderim bilmiyorum lütfen bana birseyler diyin.

Not:Allah askina konuma evlilik disi cinsel iliski yasiyorsun hic utanmiyormusuncular gelmesin sizi cekemem.

Yaşın küçük olsaydı belki bi tık uyarırdım ama 30 yaşında bir bireysin. Kiminle cinsellik yaşamak istersen yaşamakta özgürsün.
Korunmanı tavsiye ediyorum tatsız olayları yaşamaman adına.

Jinekologlar günde onlarca kadına bakıyor ve hiçbirini umursamıyor inan.
Yani umursamıyor derken yok bu bekar yok bu evli vs gibisinden.
Onlar sağlık tarafından bakıp ona göre yorumluyor.
İnan onların hiç umrunda değil gerisi🤣

İşte konu o değil ya ondan yazdım. Elbette bakireler de doktora gidebilir. Ve doktor sorabilir.
Tamam biliyorum konuyu zaten. Cevap verdiğim üye 30 yaşındaki kadına sorulmaz dediği için doktorların genel tavrını söyledim. Bu konudaki hastaya medeni durumunu soran Doktor'un amacı zaten başkadır

Üniversitedeyken sözde 'TUTUCU' bir hastahanede kadın doğuma gitmek istemiştim. Bana daha danışmada evli olup olmadığım soruldu evli değilim deyince de üzgünüm randevu veremiyoruz diye red yemiştim kafalara gel kafalara:sinirli: o zaman nasıl ortalığı ayağa kaldırmadım bilmiyorum ama sanırım toplum korkusu yüzündendi. Şuan böyle birşey olduğunu sanmıyorum. Bir kadının evli ve ya değil bakire ve ya değil kadın doğuma gitmesi kadar normal birşey yok. İlk sefer gideceğiniz için tedirgin olabilirsiniz ama gittikçe alışırsınız lütfen kontrollerinizi yaptırın biz bilinçli kadınlarız!

Kızlar iyi aksamlar

Şöyle düşünün bazen hastalıklar öyle bir aşamaya geliyor ki hastanede zerre mahreminiz kalmadan can havliyle tedavi oluyorsunuz. Basit tedavilerle çözülebilecek sorunları uzatmayın, kimin ne düşüneceği önemli değil kaldı ki o doktor sizin gibi yüzlerce hasta görüyor kim evli kim değil onların umuru bile değil. Geciktirmeden gidin zaten süreci çok uzatmışsınız

Hayır sorar ama alenen "bakire misin" diye değil "evli misin bekar mısın" olarak sorar. Sormak zorunda çünkü duruma göre alttan ya da karından muayene edecek
her neyi ne sekilde soruyorsa soruyorsa dr olması gerektiği gibi soruyordur

İrite edici yada kınayıcı sekilde hic bi dr sormamıstır sormazda
Ama 30 yasında bi kadının hayatında hic jinekologa gitmemis olması bana asla normal gelmedi.
Bakire oldugum sürecte annem elimden tutup götürmüstü

Kızlar iyi aksamlar

Özel hastane değil de özel bir muayenehaneye gidebilirsiniz. Ofis tarzı oluyor ya sadece tek bir doktora özel. Bayan doktor da seçerseniz çok daha rahat anlatırsınız.
Tabu konusunda çok haklısınız.
Ama herkesin özeli kendine.
Sıkmayın canınızı,geçmiş olsun🌸

Utanilcak cekinilcek bir durum yok. Bir tepki gorursenizde karsi tepki verirsiniz.

Sizin anlattığınizdan simdiye kadar 3, 4 defa cinsel birliktelik yaşadığınızı düşünüyorum, eğer öyleyse bukadar az olduğu için ilk zamanlarda birliktelik sonrası fazla olmamak kaydıyla kan gelmesi normal. Aktif cinsel hayatınız olsa ve hala kan gelirse sorun .
Evet.benim de 5,6 defaya kadar kan gelmişti.hatta çok fazla geldiği de oldu ama normal.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X