doktora mı evlenmek mi ?

Türkiye'de doktora düzeyine gelmiş insanların çoğu evlidir ve hepsini aynı anda yürütüyodur zaten diye düşünüyorum. İsteyince her şey olur merak etmeyin. Önemli olan bu adamı gerçekten sevdiniz mi?

Aslında en net anlayan sizsiniz yorumlarınızı da her zaman beğenirim. Evet şu an için büyük bir sevgim yok ama yakın hissediyorum ve doğru insanmış gibi geliyor ilerde dönüp baktığımda bu gün aldığım karardan pişman olmaktan korkuyorum

anladığım kadarıyla sendeki birazcık evlilik korkusu biraz da doktora yapmak hayailini kaybetme korkusu yanılıyor muyum?

anladığım kadarıyla sendeki birazcık evlilik korkusu biraz da doktora yapmak hayailini kaybetme korkusu yanılıyor muyum?
Öyle galiba çok idealist değilim doktoraya kendimi mutlu etmek için boşluktan başladım bir nevi dediğim gibi sonu akademisyenlik olmayabilir. Evlilikten korkuyorum ama vaktim kalmadı sanki artık daha fazla korkarak yaşayacak kadar 10 yılı geçkin kamuda çalışıyorum zaten bu süre içinde çevremdekiler ailesini kurarken ben diplomalarımı yığdım ve yalnızdım. Zaman geçiyor ve ben hep aynı yerdeyim

Doktora ya da evlenmek neden iki farklı seçenek anlayamadım.

Doktora yaparken evlendim. Doktora yaparken çocuğu olan arkadaşım var, hatta henüz bitirmedi ikinci yolda. Bir başka arkadaşım da doktora yaparken evlendi şu anda hamile.

Bu zaten bir arada yürütülemeyecek bir şey olsa tüm kadın akademisyenler bekar yahut evli ama çocuksuz olurdu.

Bence içinize sinmediği için ikilemdesiniz.

Doktoraya gittiğiniz yerde bir üniversitede baslayabilirsiniz. Veya mevcut olanın derslerini ayda 2 3 güne toplayıp git gel yapabilirsiniz. Ders dönemi bittiyse zaten mesele yok. Bence önce evleneceğiniz insandan emin olun sonra karar verirsiniz.

Bu kararı biz senşn yerine veremeyiz tabi ama şunu düşün, ilerde doktoran bitikten sonra yalnız kalırsan iyi ki yapmışım der misin? Belki uzun süre kimseyi bulamazsın (olabilecekleri söylüyorum). Diğer yandan evlilik buna engel olmamalıc ikisini yapamaz mısın? Ben olsam doğru kişiyi bulduğumu düşündüğümde bırakmam, orta yolu bulmaya çalışırdım..

Evlenmeyi düşündüğün kişi her şeyi ayağına bekleyen ev işi yapmayacak biriyse şu saatten Sonra evlenirsen zorluk çekersin. Ama seninle ortak hareket edecek biriyse evlendiğinde ve doktoranı yapmanda sıkıntı olacağını sanmıyorum.. tabi bunları aynı Eve girmeden birlikte bir süre yaşamadan bilemezsin.

Bende özgürlüğüne düşkün berkarlığa alışmış şekilde evlendim . Eşimle sıkıntımız olmadığı halde 1 yıl çok zorlandım. Sonradan kendime geldim mutlu oldum.

Bi yaştan sora alakasız bi adamın atarını tribini çekmek gerçekten büyük sorumluluk ben çalışıyoken çok zorlanmıştım hele ki böyle ev işi gibi sorumluluklara alışkın değilken ne kadar aşkla sevgiyle evlensen de bunlar hayatın gerçekleri ama şimdi bakıyorum da çalışıcam hayatımı yaşıycan diyen arkadaşlarımın çoğu mutsuz ve biri olsa da evlensek modundalar eğer adayın iyi bi adaysa onu gerçekten iyisiyle kötüsüyle seveniliceğine inanıyosan ve sana karşı merhametli şefkatli senin isteklerini hep ön planda tutabilicek bir eş adayıysa herşeyden önce aşk değilde seviyosab işinden de vazgeçme sen kamudan eş durumu diye tayin isteyebilirsin doktoraya başlayabilirsin tekrardan bi arkadaşım ben yaşdığım şehri lükslermi kaybedemem diye istemedi çok pişman şimdi ondan tercih yapman gereken şey eşle iş değil eşin kariyerinde bi yıl iki yıl sapma yapmana değer mi bunu düşün

Benim evimde hala düzenli yemek pişmiyo hala oturtamadım onu 1,5 yıl oldu eş ne kadar yardımcı olursa olsun zor otelcilik hizmeti aldığın evinden ayrılıp otelcilik hizmeti verme düşüncesi

Böyle bir şey yok. Çok yanlış düşünüyorsunuz. Yıllardır evliyim ve eşim hep daha iyisini başarmam için bana destek olmuştur. Eğitimim ondan yüksek. Bir gün komplekse girmemiştir aksine her zaman el üstünde tutmuştur.
Kompleksli insanlarla evlenmeyin. Baştan böyle düşünerek siz hata yapıyorsunuz. Kimseye bu hakkı vermeyin. Kendinizi bilirseniz eşiniz de ona göre hareket eder bence.

Benim evimde hala düzenli yemek pişmiyo hala oturtamadım onu 1,5 yıl oldu eş ne kadar yardımcı olursa olsun zor otelcilik hizmeti aldığın evinden ayrılıp otelcilik hizmeti verme düşüncesi

Biz liste yapıyoruz. Haftalık Alışverişi ona göre yapıyoruz. Zaten pazar yapılan yemek pazartesi de yeniyo. Salı yapılanda öyle .. perşembe balık. Cuma basit bi yemek. Cumartesi et. Bak oldu bitti

ben de keşke kadrolu güzel işimi bırakmayıp dışarıdan yapsaydım doktoramı diye düşünüyorum son zamanlarda
işin içine girince her şey çok farklıymış...

Ben de doktora öğrencisiyim ve bekarim.Ilk senem olmasına rağmen zorlanıyorum.Sadece sınav egitim açısından değil inanamiyacaginiz derece de kotu niyetli insanlar mevcut.Hocasindan tutun öğrencisine kadar hemde.Sadece eğitim bilim kendini geliştirme yükselme çabasında olan insanları sürekli aşağı çekmeye çalışan tipler var.Kisacasi bir savaş ortamı var.Guclu zayıfı yemeye çalışıyor.Bir ara ücretli öğretmenlik yaptığım halde suan sadece okula odaklanmak için bıraktım.Seneye düşünüyorum doktora yaptığım okulda derse girmeyi kabul olursa tabiki.Ama hiç dışardan göründüğü gibi değil çok farklı durumlar oluyor.Eger gerçekten istediğiniz buysa bence doktora yapmayı kesinlikle seçin.Esiniz destek olursa yine olur.Ama desteği çok önemli aksi halde zor olur.

Son düzenleme:
Gittiğiniz şehirde doktora programı yok mu? Ayrıca başka şehirde eğitimini sürdürenlerde var..
Bu arada ben evliyim, çalışıyorum, doktorası yapıyorum.. Doktorumı yaptığım ile 8saat uzaktayım..
Neden olmasın? Siz neyi istediğinize karar vermelisiniz.. Tek mesele doktora değil bence.. Bu yaşa kadar bekar, özgür yaşamanın, bunu kaybedecek olmanın tereddütü var sizde.. Herşey vaktinde güzel inanın.. Aile kurmayı, anne olmayı istiyorsanız, doktora her yerde yapılır..
Hakkınızda hayırlısı

Ders aşamasını tamamladıktan sonra devam zorunluluğunuz yok zaten. Yılda 1-2 kez okula başka şehirden gelen arkadaşlarım var benim.

Sizin çözmeniz gereken sorun bu seçim değil. Bu adam doğru kişi mi olmalı

Doktora ders aşamasını (7dersi) 3 dönemde bitirip yeterlilik sınavının hemen sonrasında evlenmenizi, iki üç yıl içinde de tezinizi hazırlayıp sunmanizi, tezinizi sunmaya yakın bebek planı yapmanızı öneririm.
Doktorasını yaparken evlenmiş, ilk çocuğunu bu süreçte doğurmuş, ikinci çocuğunun doğumundan 3 ay önce doktorasını bitirmiş, şu an 3.çocuğunu büyüten bir anne, eş, akademisyen olarak öneriyorum ki, hayatınızı ertelemeyin. (1) Eger beyefendinin doğru insan olduğuna inaniyorsaniz evlenin, (2) doktorayi bitirme planınızı yeni sartlariniza gore düzenleyin, (3) doktorayi bitirmemiz ufukta gorununce bebek düşünün.
30 yıl sonra doktorali ama (belki) bekar biri olmak mı cazip geliyor, doktorayi bitirirken zorlanmış (belki de bitirememiş) fakat eşi ve çocukları ile mutlu bir aileye sahip olmak mı?
Bu karari siz vereceksiniz.
Hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…