- 11 Şubat 2018
- 27
- 56
- 18
- 30
Aslında en net anlayan sizsiniz yorumlarınızı da her zaman beğenirim. Evet şu an için büyük bir sevgim yok ama yakın hissediyorum ve doğru insanmış gibi geliyor ilerde dönüp baktığımda bu gün aldığım karardan pişman olmaktan korkuyorumDoktora yapinca egitim farkinizin olacagini okudum bir mesajinizda.Kafanizi o ucurum mu karistiriyor?Yani ya siz yukselmeyip es adayinin seviyesinde olacaksiniz ve evleneceksiniz ya da yukselip adaydan ayrilacaksiniz.Bunun secimini yapiyorsunuz diye anladim. Sevgi yok gibi evlenmeyin lutfen
ÜŞENİYORUM fazla oldu galiba azimli bi insanım kendim yaşıyorum, öncesinde de ailemin yükü, bakımı maddi manevi üzerimdeydi. ben mi yanlış düşünüyorum bilmem ama mantık olarak kafamda oturmadığım birini o derece sevemem.
Öyle galiba çok idealist değilim doktoraya kendimi mutlu etmek için boşluktan başladım bir nevi dediğim gibi sonu akademisyenlik olmayabilir. Evlilikten korkuyorum ama vaktim kalmadı sanki artık daha fazla korkarak yaşayacak kadar 10 yılı geçkin kamuda çalışıyorum zaten bu süre içinde çevremdekiler ailesini kurarken ben diplomalarımı yığdım ve yalnızdım. Zaman geçiyor ve ben hep aynı yerdeyimanladığım kadarıyla sendeki birazcık evlilik korkusu biraz da doktora yapmak hayailini kaybetme korkusu yanılıyor muyum?
31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.
Evlilik fikrinden oldukça uzaklaşmış (umudu kesmiş diyelim ) arkadaşlar kedi okul iş arası eğlenceli bazen yalnızlığın dibine vurduğum bi hayatım var.
Hayatıma biri girdi anlaşabildiğim net olarak evlenmek isteyen , ben de hoşlandım evet onunla aile kurarım dedim.
İyi güzel herşey hoş da şimdi evlenmek demek doktorayı bırakmak, şehir değiştirmek, hayallerinden vazgeçmek demek oluyor şu anki şartlar için.
Yani özetle bu yaştan sonra mutfağa su almaya gitmeye üşenir oldum rahat huzurlu hayatıma alıştım. Evlilik sorumluluğunu almayı, hayallerimi bırakmayı ve başka bir şehirde yaşamayı göze alamıyorum. Evlilik mi kariyer mi siz olsaydınız ne yapardınız ?
Benim evimde hala düzenli yemek pişmiyo hala oturtamadım onu 1,5 yıl oldu eş ne kadar yardımcı olursa olsun zor otelcilik hizmeti aldığın evinden ayrılıp otelcilik hizmeti verme düşüncesiEvlenmeyi düşündüğün kişi her şeyi ayağına bekleyen ev işi yapmayacak biriyse şu saatten Sonra evlenirsen zorluk çekersin. Ama seninle ortak hareket edecek biriyse evlendiğinde ve doktoranı yapmanda sıkıntı olacağını sanmıyorum.. tabi bunları aynı Eve girmeden birlikte bir süre yaşamadan bilemezsin.
Bende özgürlüğüne düşkün berkarlığa alışmış şekilde evlendim . Eşimle sıkıntımız olmadığı halde 1 yıl çok zorlandım. Sonradan kendime geldim mutlu oldum.
Böyle bir şey yok. Çok yanlış düşünüyorsunuz. Yıllardır evliyim ve eşim hep daha iyisini başarmam için bana destek olmuştur. Eğitimim ondan yüksek. Bir gün komplekse girmemiştir aksine her zaman el üstünde tutmuştur.Elbette en güzeli öyle olurdu ama iş okul ev ve çocuk (inş nasip olur) hepsini aynı anda yapamam. Kompleks mevzusu da en modern erkek bile bi adım önde olmak ister bu ülkede yok ben desteklerim diyende samimi olsa bile bi süre sonra ezilir diye düşünüyorum
Benim evimde hala düzenli yemek pişmiyo hala oturtamadım onu 1,5 yıl oldu eş ne kadar yardımcı olursa olsun zor otelcilik hizmeti aldığın evinden ayrılıp otelcilik hizmeti verme düşüncesi
ben de keşke kadrolu güzel işimi bırakmayıp dışarıdan yapsaydım doktoramı diye düşünüyorum son zamanlardaZaten öyle olur hep.
Benim mezun olduğum zaman da herkeste bi okulda kalalım hevesi vardı alesler dil puanları alındı ama kamuya atandılar tek tek ve bıraktı hepsi.
Bölümden ben ve bir kişi daha akademisyen oldu ki ben çok da hevesli görünmeyip alttan alta çalışanlardandım.
Tabii işin içine girince ne kadar zor ve hayal kırıklığı dolu bir yol olduğunu görüyorsunuz.
Yine de başka iş istemiyorum okumak öğrenmek gelişmek çok güzel ünvanda makamda gözüm yok.
Okulda kalmasaydım da dışardan doktora yapardım ben.
Doktora ders aşamasını (7dersi) 3 dönemde bitirip yeterlilik sınavının hemen sonrasında evlenmenizi, iki üç yıl içinde de tezinizi hazırlayıp sunmanizi, tezinizi sunmaya yakın bebek planı yapmanızı öneririm.31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.
Evlilik fikrinden oldukça uzaklaşmış (umudu kesmiş diyelim ) arkadaşlar kedi okul iş arası eğlenceli bazen yalnızlığın dibine vurduğum bi hayatım var.
Hayatıma biri girdi anlaşabildiğim net olarak evlenmek isteyen , ben de hoşlandım evet onunla aile kurarım dedim.
İyi güzel herşey hoş da şimdi evlenmek demek doktorayı bırakmak, şehir değiştirmek, hayallerinden vazgeçmek demek oluyor şu anki şartlar için.
Yani özetle bu yaştan sonra mutfağa su almaya gitmeye üşenir oldum rahat huzurlu hayatıma alıştım. Evlilik sorumluluğunu almayı, hayallerimi bırakmayı ve başka bir şehirde yaşamayı göze alamıyorum. Evlilik mi kariyer mi siz olsaydınız ne yapardınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?