- 19 Ekim 2017
- 45
- 31
- 88
- 31
Türkiye'de doktora düzeyine gelmiş insanların çoğu evlidir ve hepsini aynı anda yürütüyodur zaten diye düşünüyorum. İsteyince her şey olur merak etmeyin. Önemli olan bu adamı gerçekten sevdiniz mi?
rica ediyorum siz bana katılmayın yaEvet katılıyorum kesinlikle
Evet katılıyorum kesinlikle
rica ediyorum siz bana katılmayın ya
Ben 4 ay sonra evleniyorum ve aynı anda doktoraya hazırlaanıyorum yüksek tezi yazıyorum. Ve şunu söyleyebilirim ki 50 yaşına kadar bütün kariyer basamaklarını da tırmansan sonuç olarak aile kurmak isteyeceksin. Doktora buna engel değil. Doktoranı her yerde bitirebilirsin. Zaten bitirince artık direkt doç alımı yapılıyor. Kendi civarına yakın bir yerde de kariyere devam edilebilir yani. On sene sonra evlenmeyip yalnız kaldığına pişman olmak var. Anamız babamız hep yanımızda olmayacak.31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.
Evlilik fikrinden oldukça uzaklaşmış (umudu kesmiş diyelim ) arkadaşlar kedi okul iş arası eğlenceli bazen yalnızlığın dibine vurduğum bi hayatım var.
Hayatıma biri girdi anlaşabildiğim net olarak evlenmek isteyen , ben de hoşlandım evet onunla aile kurarım dedim.
İyi güzel herşey hoş da şimdi evlenmek demek doktorayı bırakmak, şehir değiştirmek, hayallerinden vazgeçmek demek oluyor şu anki şartlar için.
Yani özetle bu yaştan sonra mutfağa su almaya gitmeye üşenir oldum rahat huzurlu hayatıma alıştım. Evlilik sorumluluğunu almayı, hayallerimi bırakmayı ve başka bir şehirde yaşamayı göze alamıyorum. Evlilik mi kariyer mi siz olsaydınız ne yapardınız ?
Ben 24 yaşındayım aynı durumda hem evlilik hem doktorayı seçtim. Nişanlım doktora süresince okulumun olduğu yerde yaşamaya ya da beni haftada 3 gün getirip götürmeye bile razı. Şu kongre için şuraya gidiyorum dediğimde benden çok memnun oluyor. Eğer doktora ve evlilik eş zamanlı gidebilecek gibiyse ki gidebilir bence öyle direkt KARİYER TABİİ Kİ düşüncesiyle hayatı ertelemeye gerek yok. Çünkü hayat kısa. Kariyer bir araç olmalı bir amaç değil. Aslolan mutluluk olmalı hayatımızda. Ve hiç kimse uzun vadede yalnız mutlu olamaz. Bu gerçeği herkesin görmesini dilerim. belki iki sene sonra öleceğim. Şahsen evli mutlu doktoralı ölmeyi tercih ederim:)24 yaşında olsaydım bu düşüncenin yanından geçmezdim çok sevsemde evlilik için beklerdim
Doktoranizi yapin kimseye muhtac olmayin iyi olup kotude cikablir karsnizdaki hergun pisman olup ha bugun bosar ha bugn deyip eline bkcaginiza isinizi yapin sizin isiniz olsun daha ne iyi insanlar cikar karsniza neler cikar neler herseyn hayirlisi vardir hayirlisi olsun herseyde insallah sakin aldanma seven insan bekler madem sevgisi kuvvetliyse omur boyu bekler o sizin icin ugrassin31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.
Evlilik fikrinden oldukça uzaklaşmış (umudu kesmiş diyelim ) arkadaşlar kedi okul iş arası eğlenceli bazen yalnızlığın dibine vurduğum bi hayatım var.
Hayatıma biri girdi anlaşabildiğim net olarak evlenmek isteyen , ben de hoşlandım evet onunla aile kurarım dedim.
İyi güzel herşey hoş da şimdi evlenmek demek doktorayı bırakmak, şehir değiştirmek, hayallerinden vazgeçmek demek oluyor şu anki şartlar için.
Yani özetle bu yaştan sonra mutfağa su almaya gitmeye üşenir oldum rahat huzurlu hayatıma alıştım. Evlilik sorumluluğunu almayı, hayallerimi bırakmayı ve başka bir şehirde yaşamayı göze alamıyorum. Evlilik mi kariyer mi siz olsaydınız ne yapardınız ?
Tam oturtmaya başlamıştım aslında taşındım şimdide gebelik bulantıları aslında gerçekten o kadar basit ama günlük koşturmacada çok zor yaBiz liste yapıyoruz. Haftalık Alışverişi ona göre yapıyoruz. Zaten pazar yapılan yemek pazartesi de yeniyo. Salı yapılanda öyle .. perşembe balık. Cuma basit bi yemek. Cumartesi et. Bak oldu bitti
Doktora31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.
Gittiğn yerde yapamazmsn doktorayı? Ne bilim millet çocuk bile yapıyo. Senin şartlar uymuyor herlde. Hangisi ağır basarsa o canım. Yada beklesin bitirene kadar31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.
31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.
Cocukta yaparim kariyerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?