doktora mı evlenmek mi ?

Kariyerin sabah kalkıp o güzel bal suratıyla ellerini yüzüne koyup “günaydın annecim” demeyecek. Yada akşam sarılıp seninle tv izlemeyecek. Yanlış anlaşılmasın asla kariyer ve kadın düşmanı bi kadın değilim. Hatta her kadının kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini savunuyorum sonuna kadar. Ama zaten yüksek lisansını yapmışsın ve bu bile çok güzel. Eğer tamam evleneceğim adam bu diyorsan avlen derim.

Doktora diyorum.
Evliliginizin mutlu olacaginin garantisi asla yok. 4 sene sonra belki bosanacaksiniz ve keske doktoramı yaomis olsaydim diyeceksiniz. Ve ben sizin yogun duygular hissettiginizi sanmiyorum. Oyle olsaydi gozunuze gorunmezdi bile doktora falan, e yogun duygular hossetmediginiz biri icin geleceginizi riske atmaya gerek var mi?

Ne kdr ertelemen gerekiyor evliligi peki?

Mutsuz olma ihtimali her zmn var.. evlensen kotu gidebilir.. ama evlenmesen daha mutlu olacagin ne malum?

Useniyosan evlilik dogru degil cunku iki kisiyken bile sorumluluklar cok fazla..birde cocuk olursa kat be kat artiyor. Ve yasta 31.. cocuk istesen bi 4 yil sonra? Bir kac tane istesen? Yas geciyo sabrin enerjin kalacak mi? Hemen olacak mi?

Deseydin 31 yasindayim hala unideyim derdimki okulu bitir.. ama bu durumda ben olsam evlenirdim, karsidakini istiosam.

Duygularini dinle birazda biz karar veremeyiz buna

30 lu yaslardan sonra insanlar daha bi secici oluyor.Ve evlenebilecek insan sayisi azaliyor cogu evli oluyor.
Aranizda bi sevgi varsa her ikiside olabilir aslinda.evlilik neden birakmak olsun.bende evlenip sehir degistirdim.ama egitimimi birakmadim ve atandim ögretmen oldum.Üstelik birde kizim oldu
..eşim atandigim sehre geldi dogum buyudugu sehirden ailesinin oldugu sehirden ben surukledim simdi onu buralara.

Kızım olduktan sonra hayat bambaska tatlandı bizim için..hep diyoruz keske daha önce evlenip bu duyguyu daha erken tatsaymisiz.sizinde anne olmak yasinizda gelmis..ilerliyen yaslarda butaz daha zorlasiyor anne olma yaşı..ve zaman gectikce simdi size tatli gelen yanlizliginiz 40 li yaslarda pismanliklar icinde gecebilir..yasitlariniz arkadaslariniz cocuklarla ilgilenirken sizin yillariniz belkide imrenerek gececk.
Insanin sevdigiyle evlenmesi gibisimi var..ben atandiktan sonra esimden 4 ayayri yasamak zorunda kaldim..hersey eksik kaldi..aile olmak cok.guzel.bi duygu..esi benzeri yok.
Tabi bu soyledigim saygi ve sevginin oldugu evlilikler icin gecerli.

Eger kafaniz yatiyorsa inaniyorsaniz bence her ikisinide yapabilirsiniz.doktora bitene kadar gidip gelebilirsiniz veya doktora boyunca ayri yasarsiniz.

Yalnız yaşamanın,bekar ve özgür olmanın insana kattıgı,insan hayatını yönlendirmeye basladıgı psikolojik durumlar olabiliyor.
O rahat bırakılmaz elbet.
Hele ki bunu evli birine sorarsanız kesinlikle egitim-kariyer yönünde kullanır tercihini :)
"Simdi ki aklım olsaydi" diye baslayan cümleler....

Evlilik kararini bir muddet daha ertelemenizi tavsiye ederim.Çünkü hazir olmadiginiz her halinizden belli.
Bol Şans...

Hem evlilik hem doktora yapmış biri olarak, evliyken doktora yapabileceğini düşünüyorum. Karşında ki insandan eminsen, neden doktora için evlilikten vazgeçeceksin. Başka şehre gitmen gerekse de zaten düğün olana kadar 1 sene geçer, ders dönemi 2 sene zaten. Sonra yeterlilik ve tez aşaması, bu durumu da danışman hocanla konuşup gün belirleyerek gidiş gelişlerle halledebilirsin. Doktoran boyunca maaş almayacakan zaten senin dersler ve çalışmalar dışında okulda durma yükümlülüğün yok. Ve yapacağın doktora şu an ki meslek hayatını nasıl etkileyecek, çok büyük artıları olacak mı, üniversitede hoca kalacağın garanti mi? Yaş itibari ile de evlilik trenini kaçırma derim. Doğru insanla evlilik mükemmel bir durum. BDV deki konuları okuyup ta herkesin mutsuz evlilik yapacağını düşünme. Kısaca ne evlilikten ne doktoradan vazgeç. Her ikisini de halledersin.

Senin ne istediğin önemli.. 20li yaşların başında olsan doktora derdim ama şu amda evlenmek .. sende istemez misin mutlu bir yuvan, çocukların olsun

okuduğunu anlama sorunun var herhalde ben nerede kimse evlenmesin herkes it gibi çalışsın demişim. elin herifinin boklu donlarını yıkamaya çok da meraklı değilim evet ama evlenmek isteyen de evlenir.

ben net bir şey söylemişim ya evlilik ya kariyer diye bir engel olamaz kadının önünde çünkü erkeğe güven olmaz. aç oku buradaki konuları anlı şanlı törenlerle evlenip kocalarına çooook güvenen kadınlar ne hale gelmiş. kocan iyi çıkarsa ne mutlu ama ya çıkmazsa ne olacak?

bugün mutlusun diyelim ya yarın?
kadın kendini güvence altına almak zorunda.

neden evlenecek diye kariyerini doktorasını geride bırakmak zorunda kalsın kadın?
senin derdin polemik yapmak işte bunu anlamadığın için boş laf sayıyorsun.

öyle benim evliliğim iyi herkes içi gücü boşlasın evlensin diyen tiplerdensin sen de.
koca odaklı yaşamayı bırakın.
yarın ne olacağı belli olmaz, erkeğe odaklı hayat yaşanmaz.

Doktora süresince konuş tanış flört et kesip atma bu arada psikolojik olarak ta evliliğe kendini hazırlamış olursun. Bitince de evlenirsiniz kafana uyarsa

Doktora yapinca egitim farkinizin olacagini okudum bir mesajinizda.Kafanizi o ucurum mu karistiriyor?Yani ya siz yukselmeyip es adayinin seviyesinde olacaksiniz ve evleneceksiniz ya da yukselip adaydan ayrilacaksiniz.Bunun secimini yapiyorsunuz diye anladim. Sevgi yok gibi evlenmeyin lutfen

okulda kalma işleri bana çoook meşakatli geliyor. ve sonuç bence aldıkları maaş olarak ta hakettikleri yerde değiller. Çok yükselir prof falan olursanız iiyi.. yani en azından prof ünvanınız olur.
onun haricinde benim dönemimden çevremde kimse kalmadı okulda. baştan bi heves ettiler asistanlık, okulda kalalım falan. sonra hepsi dağıldı devlet kurumunda işe girdiler. profluk yolunda daha doç olmadan havlu attılar.

Konuyu okumadım direk doktora diyorum evlilik için kariyeri asla bırakmayın kariyer terk etmez eş terk eder

Direkt hiç düşünmeden doktora diyorum.
Kariyerini sırf evlilik için bırakmış çok da pişman olmuş biri olarak söylüyorum

Doktoranı yap, sonra evlen.

Bu karakter meselesi ben olsam kariyer derdim sizin konumunuzda

Zaten öyle olur hep.
Benim mezun olduğum zaman da herkeste bi okulda kalalım hevesi vardı alesler dil puanları alındı ama kamuya atandılar tek tek ve bıraktı hepsi.
Bölümden ben ve bir kişi daha akademisyen oldu ki ben çok da hevesli görünmeyip alttan alta çalışanlardandım.
Tabii işin içine girince ne kadar zor ve hayal kırıklığı dolu bir yol olduğunu görüyorsunuz.
Yine de başka iş istemiyorum okumak öğrenmek gelişmek çok güzel ünvanda makamda gözüm yok.
Okulda kalmasaydım da dışardan doktora yapardım ben.

Merhaba. Siz zaten işi gücü olan, kendi ayakları üzerinde duran birisiniz. Bu yüzden evlilik diyorum. Sevdiğin kişiyle het sabah uyanıp güne başlamak çok güzel. Eşim benim en iyi arkadaşım. En kötü anınızda yanınızda olacak hayat arkadaşı bence yüksek lisanstan doktoradan daha önemli ki evlenince de yapılabilir şeyler. Ben evlendiğimde kpss kursuna gidiyordum, yds kursuna gittim 2.5 sene de atandım :) şimdi meslekle ilgili sınavlarım var halen ders çalışırım. Evimizin bir odası çalışma odası. Sizde evlendikten sonra pekala doktoranızı yapabilirsiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…