Doktorlar kendini ne sanıyor?!

Siz ciddi ciddi hiçbir haklılığınızın olmadığı bir konuyu buraya örnek olarak mı yazdınız? Gerçekten üye isminiz tam karakterinize uygun

artık bencilleşiyoruz.
eğitimli insanların ülkeyi terketme sebebi de bu.

eskiden gemiyi önce fareler terkeder derdik,
şimdi yahu gemi batıyor, aptal mısın? diyoruz.
böyle kahramanlıkların bir değer yok.

burada bir kişiyi kurtaracağım diye kendi çoluğunu çocuğunu bunlara maruz bırakmayı istemiyor imkanı olan.

çocuklar okula başladığında, hala oturmamış bir eğitim sistemi varsa,
her yıl değişen sınav sistemi,
değersiz üniversite mezunları,
üzgünüm ama burada kalmayı düşünmüyorum.

3 yılım kaldı, mucize bekliyorum:)

Yapmayin allah askina. Siz belki gidince guzel sartlarda yasayacaksiniz ama su an yurtdisinda yasayan vatandaslarimiz cok mu mutlu? Insanin kendi vatani gibi olur mu? Elimizdekinin kiymetini bilmeyip baska baska kapilardan medet ummak ne derece dogru? Size Tom Hanks'in Terminal filmini izlemenizi tavsiye ederim.
Su sartlarda gitmek istemenizi tabi ki anliyorum yine de.

Gidenler mutlu olmak icin gitmiyor. İnsani yasam kosullari icin gidiyor,sahsen ben oyle dusunuyorum.

cevap veriyorum giden arkadaşlarım çok mutlu. tatillerde geliyorlar gayet mutlu keyifli fit genç görünüyorlar. bizse burda stresten sadece içimiz dışımız çöktü.

Tabi ki insani yasam kosullari cok onemli ama sonucunda mutlu olmadiktan sonra neye yarar?
Bilemiyorum,her insanin hayatindaki oncelikler farkli. Benim mutlulugumla sizin mutlulugunuz bir olmaz elbet. Ben yasadigim yeri benimserim,kosullarimin iyi olmasi mutluluk sebebim zaten.

biz bu konuda yeterince emek verdiğimizi düşünüyoruz.
eşim mühendis, yüksek lisansı özel bir alanda.
türkiye nın çok ihtiyaç duyduğu ve o alanda eğitimli 10 kişinin bulunduğu bir alan :)
ama o işini yapamıyor. malum sebeplerden...
normal inşaat mühendisi gibi takılıyor :)

ben fizyoterapistim. bugün işe başlasam, yeni mezun olduğumdan daha azına hatta yarısına bile çalışamam. çünkü eğitim veren üniversite sayısı 10 iken, 80 e yükseldi :)
ve ataması yılda 3-5 kişi.

babamın yanında 30 dan fazla kişi çalışıyor,
son 1 yıldır cebinden ödüyor maaşlarını. seçimden sonra 1 ay daha açık tutacak şirketi.işler düzelirse ne ala.
artık kara delik gibi tükenen emeklerine bakmayı kaldıramıyor adam. 30 aile işsiz kalacak. bundan kendini sorumlu tutuyor. 1 yılda iki kere anjiyo yapıldı.
kayınpederim 50 kişi çalıştırdığı işini kapattı geçen yıl.
çocuklarımı gece 42 derece ateşle acile gitmemek için evde tutuyorum, çünkü o hengamede insani bir hizmet alamayacağımı biliyorum.
okula göndermek içimden gelmiyor. bugün el yazısı, vazgeçtik düz yazı, 4+4 olsun, sınav her yıl olsun, vazgeçtik 1 yıl olsun. okulları hepsi imam hatip olsun, müfredat her yıl değişsin, gelsin tablet, gelsin akıllı tahta, ama içi boş eğitim.

giderek artan suç oranı, ahlaki çöküş, düşen insan kalitesi, toplumda yozlaşma, burada bile dikkat ediyorum, insanlar kendilerini ifade ederken hep bir saldırı hali. zaman zaman bende de vardır muhakkak çünkü gerginiz :) sıfır tolerans noktasına yaklaştık.

belki değişir fikrim. belki çekindiğim islamofobi veya ırkçılığa maruz kalma ihtimalleri daha çok büyür gözümde, burada farklı şartlar oluşturmaya gayret ederim.
daha izole, fanusun içinde bir hayat :)
truman show tavsiye edeyim ben de. tam olarak son zamanlarda hissettiğim... birileri bizimle dalga geçiyor ve bir senaryoya zorlanıyoruz :)

boşuna yormayın kendinizi.

bir doktora paranı ben veriyorum demek hakaret sayıldı geçmiş davalarda. bir gün doktora söylerler yüzüne kamu davası yerler anlarlar onlar mı ödüyor.
Umarım yerler.
Ki bunu söyleyenin de ev hanımı olması ayrı bir ironi kadın ev hanımı olup,doktora paranı ben veriyorum deme cesaretini kendinde bulabiliyorsa ben birşey diyemem :)

Doktorlara saygim sonsuz. Daha yeni sezaryen oldum, canimi da bebegimi de emanet ettim doktoruma...

Ama Her meslekte her cesit insan vardir. İyisi de kotusu de, merhametlisi de, ilgisizi de. Yani bu boyle.

Umarım yerler.
Ki bunu söyleyenin de ev hanımı olması ayrı bir ironi kadın ev hanımı olup,doktora paranı ben veriyorum deme cesaretini kendinde bulabiliyorsa ben birşey diyemem :)

amaan öğrenilmiş argümanlar bunlar. medyada dayak muhabbeti çıkınca bi dönem "boşuna dayak yemiyorsunuz vikvik" diyen bi kesim çıkmıştı. ne duyarlarsa papağan gibi onları tekrarlayarak doktorlara çamur atarak savunma yapıyorlar güya kapasite bu kadar.

Valla dayanamayan doktor olmasın. Kimse zorla bir iş yapmasın! Milyarlar ceplerine giriyor. Kusura bakmasın kimse. Millet onların suratsızlığı çekmek zorunda değil

İşte bizim insanımız da tam bu mantıkla yaklaştığı için doktorlar hastalara ve hastaları ve yakınlara doktorlara trip atıyor. Milyar ceplerine giriyor diye onlarda herseyi çekmek zorunda değil. Eşim almanyada doktor. Size bazı hasta yakınlarını ve hastaları anlatsam ne demek istedigimi ankardiniz. Ama uzun sürer yazmasi. Bizim insanımız da zordur. Doktor haksız yere anneannenize patlamış. Ama bu onların işi kolay,parayı alıyorsun gülümse bari demeye yetmez. Hayatımda en terbiyesiz doktoru Türkiyede gördüm evet, ama çok iyi ve nazik davrandigini da. Onun icin genelleme yapmamak lazım.

Aman ALLAH 'im yorumları okuyunca doktora, öğretmene şiddet gösteren insanlar çok yakınımızda dedim. Eyvah eyvah...

Nasıl da basitleştirilmiş. Yazık çok yazık. Saygı duyamadığından hizmet beklemek ne kadar da tezat.

Kimi benim paramla demiş kimi başka birşey. Ne kadar da Çok vergi ödeyen varmış. Madem para veriyorsun orada işlem yapan memura da para veriyorsun. Rica edin sizi o muayene etsin. Madem para veriyorsunuz. Ya da gidin aktara para veriyorsunuz, tedavinizi orada yaptırın.

Avrupa Avrupa deyip de özlenenler. Yapı itibari ile geneli soğuk Avrupalıların. Bizim Doktorlarımızdan daha ciddiler. Daha soğuklar. Öleceğini direk yüzüne söylerler. Randevu aldığında hastalığı unutup göbek atıp oynarsın.

Ayrıca insanlar tedavi etmek için okuyorlar. İnsanların ve yedi ceddlerinin kaprislerini çekmek için okumuyorlar.

Çok benciliz. Elbette yaptığımız bir gün karşımıza gelecek. Merak etmeyin.

Konu sahibi... Kanser hastaları ile sürekli bir arada bulunmak, elinde ve gözünün önünde insanların eridiğini, öldüğünü görmek sizce insanda moral bırakır mı? Kendinizden pay biçin. Sadece babannenizin hastalanması bile sizi ne kadar yıpratmıştır. Pekala o doktor ne yapsın? İnsan o robot değil. Duyguları var...Allah bilir nasıl bir vaka görüp sizin yanınıza geldi? Ah ah... Birazcık empati sadece...

Cerrah olunca noluyomus.doktor olmusta adam olamamis maalesef.kardesimin doktoruda genel cerrahdi.sordugumuz herseyi tek tek kagida cizerek anlatirdi.bizi disari cikarip guzel güzel anlatirdi yapacagi islemleri.siz benc3 baska dr bulun.yazik kadin hastaliktan deil mutsuzluktan stresten ölür.

Ağzımın payını veremediniz mı. Benim de hastanede benzer olay başıma geldi kıyameti kopardım , hemen gittim başhekim şikayet ettim. O egosu yüksek doktor bey gelip tıpış tıpış özür diledi. Kimsenin böyle davranma hakkı yok.

çok değerli doktorlarda var çok değersizlerde
bir genelleme yapmak çok yanlış
bir olaylada gemiler yakılmaz
haksızlığa sesiz kalmamak lazım
keşke tepki verseydiz
sert tepkiniz babanemi çok üzüldü deseydiniz
gerçi cerrahların çok katı olduklarını söylerler

Bu ülkede doktor falan olunmaz. Hem sistem leş, çalışma şartları ağır. Hem de kimseyi memnun edemiyorsun. Karşılığını falan da alamıyorlar. Bütün gün masasında oturup 9-10 bin maaş alan kamu personellerini bilmiyorsunuz çünkü ondan böyle konuşuyorsunuz. Fırsat bulsa doktorları bi kaşık suda boğacak bazıları. Neyin nefreti bu anlamadım ki. Konu kendi özelinde değerlendirilmeli, konu sahibi haklı ve şikayetini yapmış. Bunun ötesinde doktorlardan üstün insan meziyetleri bekleyen ve kusursuz hizmet almasını gerektiğini düşünenlere diyecek bir şey bulamıyorum. Önce devletiniz bir doktora günde 10 hasta baktırsın da ondan sonra mükemmel hizmet bekleyin.

Garip bir muamma
Ya haksız yere hasta doktora çatıyor ya da doktor haksız yere hastaya
Şunu anlayamıyorum,benim çocukluğumda böyle durumlar olmazdı o zaman hukuk daha mı iyi işlerdi yoksa toplum genel olarak saygı/terbiye kavramlarından mı uzaklaştı

M Mrsyanlis babaannenize ve tüm hastalara şifalar diliyorum.

Hanımlar,
konu neden kapatıldı az çok tahmininiz vardır, her mesleğin iyisi de kötüsü vardır illa ki ama azarlanınca, istemediğiniz muameleye maruz kalınca doktor hemşire döverek incinen gururunuzu onaramazsınız, hasta mahremiyeti olması gerekir ama acil olan olmayan bir sürü vakanın olduğu acil servislerde ne mahremiyet olabilir ne özel muamele, M Mrsyanlis 'in babaannesinin durumu müstesna, yaşlıdır, bazı yaşlılar duygusal olur, hastalığının verdiği bir duygusallıkta olunca üzülmüştür kadıncağız ama hasta olarak giden bizler de doktorlara biraz anlayışlı olalım, öyle döverim, saçını başını indiririm demekle olmuyor, bizim özel doktorumuz değiller ki, her gün yüzlerce hasta bakıyorlar, hayatın bütün sinirini hemşireden doktordan çıkaran bir sürü hasta var, biz 8-5 çalışırken veya evde otururken onlar sabaha kadar nöbetteler, gözleri önünde ölenler, ağır vakalar kim bilir nasıl olaylarla karşılaşıyorlar, bu sebeple aldıkları birkaç bin liralık maaş konu olmamalı, sizler de mağduriyet yaşadığınızda bunu şiddetle değil yönetmeliklerle kanunlarla hasta haklarınızı kullanarak yapmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…