İşte bakın bu örnekte var sağlık çalışanlarına nasıl davranıldığı. Örnekte de görüldüğü gibi hemşire son ana kadar terslememis. Hatta ilk baş demiş ki ama sizi görmemiz lazım. Ama demiş bakın gerekçe sunmuş yani. Hemşireye neler neler demiş. Eminim kendisi de iş yükünü kaldıramayacağını düşünüp evde oturuyordur. Oturduğu yerden de çalışanlara laf Edip oturduğu yerden kazandığı parayla vergi veriyordu.Sadece doktorlar değil ki..
Hemşireler de aynı şekilde.. geçen cuma başıma geldi, acile gittim, oda hasta dolu ama hep erkek var , bende perdesini çektim uzanicam yerin, hemşire geldi acıyo ,açma dedim , ama sizi görmemiz lazım dedi, sinir tepeme çıktı, görme beni diye, zahmet etde perdenin arkasında ki hastalara bak dedim,oturmaya gelmedin herhalde
Hasta mahremiyeti diye birşey var, begenmiosan gelmeseydin dedi kalkıp..
Eşim hemen 184u aradı ama acil polikliniklerinde olurmuş böyle şeyler..
Yani kaldiramiosan başka meslek yap..
Ameliyattan on binler alan demeseydiniz iyiyditurnusol gibi konu yahu, bir ameliyattan on binler alan cerrahın maaşını verdiğini iddia eden vergi rekortmenleri ortaya çıktı.
turnusol gibi konu yahu, bir ameliyattan on binler alan cerrahın maaşını verdiğini iddia eden vergi rekortmenleri ortaya çıktı.
Düzgün bir şekilde davranana kimse çemkirmez zaten,hasta hastalığını doktor doktorluğu bildiği sürece laf dalaşı,kavga olacağını sanmıyorum.ablam acilde calisti yillarca. gercekden acil vaka cemkirmeye derman bulamiyor genelde :)
neyse, zaten toplamda 2 kere acile gitdim. birinde omuzum kirilmisti- digerinde kaburgam. cemkirmeye firsatim olmadi...
agridan ölüyordum. hemsiler ve doktorlar isini yapdi- olay bu.
Ameliyattan on binler alan demeseydiniz iyiydi
Şimdi o kadar para alıyor her şeyi yapacak tabiiye gelecek konu
Asla sorunun doktorlar oldugunu soylemedim. Care doktorlar da dahil bilincli insanlar. Tek soylemek istedigim bu. Cumlelerinize harfi harfine katiliyorum. Ortadaki yanlis bu kadar aleniyken buna goz yumup, pes edip gitmek bize sadece geriye donup baktigimizde bulamayacagimiz bir vatan sonucunu birakacaktir. Evet istenilen buydu, basarili da oldular. Genclerimiz dort yil daha oyalansin diye her ile sisirilmis kontenjanlarla universiteler acip okudugu bolumden bihaber mezunlar veriyorlar. 10 yildir ogretmenim, uzulerek soyluyorum ki her gelen nesil bir oncekini aratiyor. Belki tam ogrenme saglayamasak da en azindan istendik davranislar kazandirip topluma saygili bireyler olmalarini amacliyorum. Bu konuda da doktor sadece saygisiz davrandigi icin hatali gozumde. O yuzden elestirdim. Bunun gerekcesi olarak da icinde bulunduklari zor sartlari one suremezler cunku eger bir hak savasi verilecekse adres hastalar degil. Yine de bircok meslek grubuna gore daha iyi sartlarda yasayacak kadar kazaniyorlar. Emeginin karsiligi olmadigi dusunulebilir, dogrudur da. Keske sartlar duzeltilse, bu meslekler eski itibarina kavussa ve bu ulkeyi terk etmeseler.devlette hasta profili ile baş edemiyorlar, özelde hastane yönetiminin gereksiz tetkik yaptırıp hastaneye kazandırma politikası ile yıpranıyorlar.
ben öğrenci iken dersime giren bir doktor ‘türkiye de doktor yarı tanrıdır’ demişti.
daha sonra yanında staj yaptım, sonra birlikte de çalıştık. aradan 10 yıl geçmiş. bir sebep anneannemi götürdüm kendisine.
biraz şartlardan falan bahsettik.
bu söylediğini hatırlattım, o eskidendi dedi.
kapıdan giren artık hasta değil müşteri. ve müşteri daima haklıdır.
davalar almış başını gidiyor.
en ufak bir şeyde linç edilme tehdidi altındasın.
biri geliyor mr istemedin sen ne biçim doktorsun diyor, diğeri geliyor para kazanmak için bana gereksiz tetkik yaptırmaya çalışıyorsun diyor.
herkes gelmeden önce semptomlarını google da soruyor. alakasız şeylerle karşımıza geliyorlar, öyle bir şey değil hastalığınız diye ikna etmeye çalışıyoruz diyor..
öyle minnet falan duyan yok. o eskidendi.
bir tek doktorlar için değil, bir çok meslek grubu bilinçli olarak değersizleştirildi.
sebebi bence bazı durumların farkında olan insanların sesini kesmek. toplumun geri kalanı üstlerine giderse başka şeylere vakit kalmayacak.
eğitimli insan, düşünen insanı toplumu birbirine düşürerek oyalama yolunu seçtiler.
bu konu epey derin aslında. :)
sehre istedikleri şekli verebilmek ve anlamı olan yapıları değiştirmek için mimarlar aşağılandı,
şehir hastaneleri adı altında hastaneler ticarethaneye dönüştürülürken sağlık çalışanları,
kontenjan arttırarak işsizliği yığılan ve bir sınava hayatını adayan, memur olduğunda atandın işte şanslısın algısı ile hak ettikleri şeyler lütuf gibi gösterilirken öğretmenler,
haksız yayınlarla, örgütlerle onla bununla yükselenler sayesinde akademisyenler aşağılandı.
askerler de balyozdu, ergenekondu derken önce bir kısmına kelepçe vuruldu, bir kısmı kahraman oldu, sonra tam tersi oldu.
şimdi sorarım size :) gerçekten ve gerçekten sorunun doktorlar olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Düzgün bir şekilde davranana kimse çemkirmez zaten,hasta hastalığını doktor doktorluğu bildiği sürece laf dalaşı,kavga olacağını sanmıyorum.
Ablanıza allah sabır versin,umarım şuan iyi yerlerdedir.
Her zaman önceliğin hastada olduğu bir evde büyüyen biri olarak katılıyorum, bence de uğraşmayın anlatmaya. Daha neler neler var anlatılabilecek de işte, boşverin.ben yine devletten bahsettim, özeldeki profesörün muayene ücretinin 500 liralardan başladığını, ameliyatı usd üzerinden yaptığını duysalar ne olur acaba
hemen açıklayayım hepsi "ulan doktorlara ne var" diye başlar düşünmeye ama o doktorun kendi kızı kanser olduğunda bir gününü boşa çıkarıp onu görmeye gidemediğini bilmezler. uğraşsam neler anlatacağım da karşımda onu anlamak isteyecek insanlar yok o yüzden başta sinirlendim şimdi gayet keyifli keyifli okuyorum daha ne gelecek acaba diye.
bazı davranışlar doktor olunca nedense hoş görülüyor.
aynı tavrı günde 200 kişi ile konuşan mşteri temsilcisi, 100 kişiyle işlem yaban banka çalışanı filan yapsa dünyayı ayağa kaldırırsınız. ama doktor yapınca nedense herkese bi acıma bi pısırıklık geliyor.
Amerikadasınız heralde. Size de geçmiş olsun öncelikle. Ama muayene ücretleri ülkemizde de farklı değil ki. Üniversitelerde doktor kalmamış. Alanında iyidir denilen bir profa muayene olmak isterseniz 500 liradan daha düşük fiyat alamazsınız.Bu fiyatları tabiiki hakediyorlar ama ülkede bedava çalışıyorlar demek de haksızlık bence. Üst sınıf mesleklerden belki de karşılığını imkanlar dahilinde alabilen mesleklerden biri doktorluk. Sonuna kadar da alsınlar zaten burda konu o değil. Doktora şiddet uygulayan mafya bozuntularına zaten diyeceğimiz olamaz. Ama durup dururken hastasını azarlayan, sinirini ondan çıkaran doktorların da olduğunu kimse inkar edemez. Her meslekte maalesef bu var. Ama kimse ben şu kadar okudum, bu kadar emek harcadım diye kabalığını mazur görmesin. Hadsiz saygısız doktor da var, hasta da var. Bunu mesleğe mal etmek yanlış.ben yine devletten bahsettim, özeldeki profesörün muayene ücretinin 500 liralardan başladığını, ameliyatı usd üzerinden yaptığını duysalar ne olur acaba
hemen açıklayayım hepsi "ulan doktorlara ne var" diye başlar düşünmeye ama o doktorun kendi kızı kanser olduğunda bir gününü boşa çıkarıp onu görmeye gidemediğini bilmezler. uğraşsam neler anlatacağım da karşımda onu anlamak isteyecek insanlar yok o yüzden başta sinirlendim şimdi gayet keyifli keyifli okuyorum daha ne gelecek acaba diye.
Kimse zorla yaptirmiyor sevmeyen yapmasın yerine işini seven saygılı biri mutlaka vardır. Ben de öğretmenim çok yoruluyorum diye bütün yorgunluğumu sinirimi öğrenciye yansıtmam mesela aksama kadar öğrenci sesi gerçekten bazen cekilmez oluyor ama bu bizim işimizse saygılı olmak zorundayız diye düşünüyorumBence bu olayların sorumluluğunu bir tek doktorlara yüklemek yanlış. Üzerlerinde o kadar yük var ki. Bir arkadaşım günde 140 hasta baktığını söylemişti. Yani 140 hastaya bakan bir insanda ne güç kalır ne moral ne de istek.
Bütün doktorların,hemşirelerin parasını siz vermiyorsunuz.
Velev ki verdiğiniz vergilerle maaş alıyorlar. (Ki çalışmıyorsunuz,ev hanımısınız.)
Yine de kimse sizin psikolojinizi çekmek zorunda değil,insanları azarlayamazsınız. Buna hakkınız yok.
Şimdi babaanne doktor beni iyileştirmeden çıkarma demiş. Cümleyi ele alalım. Veli öğretmene: öğretmen bu dersi öğretmeden sınıftan çıkma. Koca karısına: evi temizliğini bitirmeden evden çıkma. Aynı mantıkta cümleler yaşlı da olsa kimsenin emir vermeye hakkı yok. Herkes birbirine saygılı olmalı. Babaanne doktora güvenmediğini ima edince sıkıntı yok ama doktor karşılığını verince vay efendim egolu doktor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?