Doktorlar kendini ne sanıyor?!

İşte bakın bu örnekte var sağlık çalışanlarına nasıl davranıldığı. Örnekte de görüldüğü gibi hemşire son ana kadar terslememis. Hatta ilk baş demiş ki ama sizi görmemiz lazım. Ama demiş bakın gerekçe sunmuş yani. Hemşireye neler neler demiş. Eminim kendisi de iş yükünü kaldıramayacağını düşünüp evde oturuyordur. Oturduğu yerden de çalışanlara laf Edip oturduğu yerden kazandığı parayla vergi veriyordu.

Bazi doktorlar boyle ne yazikki kadin dogum bolumunde denk gelmistim kadin doktora gayet duzgun bicimde saglik ocagi doktorunun soyledigini anlatiyordu kadini oyle bir terslediki hicbirsey diyemedi kadin karsisinda acayip gerilmistim bir daha da gitmedim o adama muayne olmaya

turnusol gibi konu yahu, bir ameliyattan on binler alan cerrahın maaşını verdiğini iddia eden vergi rekortmenleri ortaya çıktı.

Bi polis memurunun yaptığı vardı bulursam ekleyeceğim aradım bulamadım anlatayım;
Kadının biri polisle kavgaya tutuşmuş sebebini bilmiyorum; kadın bağırmaya başlıyor "Bizim ödediğimiz vergilerle ödeniyor maaşınızzzz!!" filan, polis "Ne kadar vergi ödedin ablam sen, söyle bakayım bana, bunu mu ödedin" (Elini cebine atar paraları çıkarır) "Al vergini al hadi yürrü git"

Düzgün bir şekilde davranana kimse çemkirmez zaten,hasta hastalığını doktor doktorluğu bildiği sürece laf dalaşı,kavga olacağını sanmıyorum.
Ablanıza allah sabır versin,umarım şuan iyi yerlerdedir.

Doktor net terbiyesizlik yapmış bunu bütün doktorları genelleyerek anlatmak ne kadar yanlışsa çalışma koşulları dolayısıyla bu doktoru savunmaya geçip bir insana saygısızlık yapabilmeyi normal görmek de o kadar yanlış.

Ameliyattan on binler alan demeseydiniz iyiydi
Şimdi o kadar para alıyor her şeyi yapacak tabiiye gelecek konu

ben yine devletten bahsettim, özeldeki profesörün muayene ücretinin 500 liralardan başladığını, ameliyatı usd üzerinden yaptığını duysalar ne olur acaba

hemen açıklayayım hepsi "ulan doktorlara ne var" diye başlar düşünmeye ama o doktorun kendi kızı kanser olduğunda bir gününü boşa çıkarıp onu görmeye gidemediğini bilmezler. uğraşsam neler anlatacağım da karşımda onu anlamak isteyecek insanlar yok o yüzden başta sinirlendim şimdi gayet keyifli keyifli okuyorum daha ne gelecek acaba diye.

Asla sorunun doktorlar oldugunu soylemedim. Care doktorlar da dahil bilincli insanlar. Tek soylemek istedigim bu. Cumlelerinize harfi harfine katiliyorum. Ortadaki yanlis bu kadar aleniyken buna goz yumup, pes edip gitmek bize sadece geriye donup baktigimizde bulamayacagimiz bir vatan sonucunu birakacaktir. Evet istenilen buydu, basarili da oldular. Genclerimiz dort yil daha oyalansin diye her ile sisirilmis kontenjanlarla universiteler acip okudugu bolumden bihaber mezunlar veriyorlar. 10 yildir ogretmenim, uzulerek soyluyorum ki her gelen nesil bir oncekini aratiyor. Belki tam ogrenme saglayamasak da en azindan istendik davranislar kazandirip topluma saygili bireyler olmalarini amacliyorum. Bu konuda da doktor sadece saygisiz davrandigi icin hatali gozumde. O yuzden elestirdim. Bunun gerekcesi olarak da icinde bulunduklari zor sartlari one suremezler cunku eger bir hak savasi verilecekse adres hastalar degil. Yine de bircok meslek grubuna gore daha iyi sartlarda yasayacak kadar kazaniyorlar. Emeginin karsiligi olmadigi dusunulebilir, dogrudur da. Keske sartlar duzeltilse, bu meslekler eski itibarina kavussa ve bu ulkeyi terk etmeseler.

benim ailemde bolca saglikci var- hepsi ayni dertlerden yakiniyorlar. bu uluslararasi bir durum galiba. ben yurtdisindayim- yasadigim sehirde bir uzmandan randevu almam bazen 8 ay sürüyor mesela.
her ay, vergi haric 470 Euro saglik sigortasi ödememe ragmen hormon tahlili icin 8 ay bekliyorum :)
KBB icin 5 ay bekledim-- durum böyle uzar gider.
düsünce yapisiyla alakali galiba- daha doktoru döven veya doktora cemkiren bir insan tanimadim.

Her zaman önceliğin hastada olduğu bir evde büyüyen biri olarak katılıyorum, bence de uğraşmayın anlatmaya. Daha neler neler var anlatılabilecek de işte, boşverin.

Katılıyorum.
Bazı doktorlar cidden çizgiyi aşıyorlar ancak kolay tolere ediliyor. Doktorun hastasına söylediği bir cümleyi biz öğrenciye söylediğimizde soruşturma geciriyoruz mesela.

Amerikadasınız heralde. Size de geçmiş olsun öncelikle. Ama muayene ücretleri ülkemizde de farklı değil ki. Üniversitelerde doktor kalmamış. Alanında iyidir denilen bir profa muayene olmak isterseniz 500 liradan daha düşük fiyat alamazsınız.Bu fiyatları tabiiki hakediyorlar ama ülkede bedava çalışıyorlar demek de haksızlık bence. Üst sınıf mesleklerden belki de karşılığını imkanlar dahilinde alabilen mesleklerden biri doktorluk. Sonuna kadar da alsınlar zaten burda konu o değil. Doktora şiddet uygulayan mafya bozuntularına zaten diyeceğimiz olamaz. Ama durup dururken hastasını azarlayan, sinirini ondan çıkaran doktorların da olduğunu kimse inkar edemez. Her meslekte maalesef bu var. Ama kimse ben şu kadar okudum, bu kadar emek harcadım diye kabalığını mazur görmesin. Hadsiz saygısız doktor da var, hasta da var. Bunu mesleğe mal etmek yanlış.

Kimse zorla yaptirmiyor sevmeyen yapmasın yerine işini seven saygılı biri mutlaka vardır. Ben de öğretmenim çok yoruluyorum diye bütün yorgunluğumu sinirimi öğrenciye yansıtmam mesela aksama kadar öğrenci sesi gerçekten bazen cekilmez oluyor ama bu bizim işimizse saygılı olmak zorundayız diye düşünüyorum

boşuna yormayın kendinizi.

bir doktora paranı ben veriyorum demek hakaret sayıldı geçmiş davalarda. bir gün doktora söylerler yüzüne kamu davası yerler anlarlar onlar mı ödüyor.

Doktor ve hemşirelere çok saygım var. Allah eksik etmesin. Tıbbî olarak gerekeni yapıyor olmaları çok onemli ama hasta ve yakinlarini hastalik ve tedavi sureci hakkinda yeterli bilgilendirmeleri de onemli. Bunu angarya olarak görüyorlar ama aslında bence işlerinin bir parçası. Hepsi oyle degil tabi ki

Yaptıkları iş -özellikle devlet hastanelerinde- çok daha zorlaşıyor. Hasta sayısı çok, zaman kısıtlı, fiziki şartlar bazen yetersiz vs bir sürü skntlari var. Uzaktan konuşmak da yanlış oluyor çoğu kez

aynen düşünsenize bi ton yemek hazırlamışsınız yorulmuşsunuz gelen misafir suratınıza "beni doyurmadan gönderme" diyor. burdaki tüm kadınlar bu lafa tepki gösterir ama doktor olunca robot olmalı.

aslında doktorun alınması iyi bir şey sizi önemsediğini gösterir. ben hayatımda bikaç insan var suratıma hakaret küfür eder en ufak sinirlenmem mal mal bakar geçerim çünkü o şahısa önem vermem değer vermem sevgim saygım yoktur sıfırdır yani benim için ondan etkilemez. suratına da derim beni hiçbir terbiyesiz hasta sinirlendiremez artık senin sayende evliya gibi oldum derim

Trt belgeselde "hastane istanbul" adında bir belgesel izlemistim. Kalp ve damar sağlığı ile alakalı büyük bir hastanenin yoğun bakımında yaşananları gösteriyordu

Ben o belgeseli izleyince bütün doktor ve hemşirelere sarılasim geldi. Duran bir kalbi yeniden çalıştırabilmek için dakikalarca verdikleri mücadele, döktükleri ter, çaba, uğraş... ya da bir hastanin iyi oldugunu gormek icin gozlerindeki umut, merhamet...o kadar duygulandiriciydi ki. Ben zaten çok saygı duyarım, iyice saygım artmıştı onlara :))

Bunlara ego yuklemesi fakultede basliyor. Cok gecmis olsun . Allah sifa versin babannenize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…