- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
Çarpıtmayı yapan sizsiniz. İlk mesajınızda dediğiniz ne, "Günde on yüz milyon hasta bakması da asık surata bahane olamaz".
İki mesajınız arasındaki kapsam farkı ortada. İlk mesajınızda ne öfke çıkarmak var ne terslemek ne kötü muamele etmek.
Sadece "asık surata bahane olamaz" demişsiniz :)
Mesajınızı güzel genişletmişsiniz ikinci seferde. Hani ilk mesajınız ortada olmasa vay be ben ne demişim diyeceğim de neyse ki kimin ne yazdığı belli :)
Bakınız ilk mesajınız sadece bu. İkincideki bütün o kötü muamele örneklemeleri falan yok.
babaanem kanser yüzünden hastanede ve cigerinden su alınıyor hanımlar, kendisi zaten duygusal herşeye ağlayan evhamlı biri. Tipik eski insanlarımızdan, yırtıcı öyle bilgili biride deildir. Herneyse sabah doktoru geldi, zaten ağzını bıçak açmıyor hemşireye terimsel şeyler söylüyor sadece, bir şey sorunca dedem net cevap yok, ben doktor değilim cerrahım diyor. Buginde babaanneme ilaç vericem sana dedi, aynı zamanda bugün çıkar mıyız diye sorduk, babaannemde gülerek doktor beni tam iyileştirmeden çıkarma dedi adam döndü, biz zatan kötüyüz, doktolar kötü, hastaları kötü etmek için buradayız. Biz doktorların amacı sizi kötü etmek zaten. Vs vs saydırdı nevrim döndü. Babaanemde kendini kötü hisetti. Başka hastalarda vardı ağladı kadın resmen.
Yahu ne diyorsunuz siz ben kolelik mi dedim. Orda kimlerin sayesinde olduğunu unutmamalı dedim bir arkadaş her hasta da ayni değil yazmış haklısın bazısı gerçekten sabırları zorluyor dedim ama bu kimseye hele de devlet memuruna öyle kafasına göre muamele etme hakkı vermez. Biz her defasında şiddete karşıyız diyoruz peki doktorun hastasını azarlaması psikolojik şiddet olmuyor mu? Sen niye çalışıyorsun niye devlet sana sigorta yaptırıyor? Sana birşey olursa emeklerinin karşılığında bakılsın diye böylesi gelip saydırsın diye değil. Benim yorumlarımdan sakin duygu kasmasi yapmayın.her devlet memuru sizin verginizle maaş alıp köleliğinizi yapmak durumunda olduğuna göre vergi rekortmeni falan olmalısınız...
nasıl bir vergi veriyorsanız hem köprü, yol, su oluyor hem doktor çalıştırıyor :)
hepimiz emek veriyoruz demişsiniz, evet herkes emek veriyor elbet, kimi az kimi çok.
ama kaç meslekte 36 saat aralıksız baskı altında calısıp, toplumun her kesimi ile muhatap olma zorunluluğu olup, üstüne de fiziksel şiddet görüyorsunuz?
bir de kapıları yumruklayan senin paranı ben veriyorum’lar, hastamız sana emanet, iyileşmezse öldürürüm diyenler, sigara/tuvalet/yemek molası verdi diye doktoru şikayet edenler, acil durumu olmadan acile gelip, hem hastaları hem doktorları zor durumda bırakanlar...
muhasebeci imişsiniz. kalemler falan dövüyor sanırım sizi. yada bilgisayar elinde kaldırım taşı başınızda bekliyor. yada kağıda doğru şeyleri yazmazsanız kağıtlar ölüyor :)
siz de haklısınız.
Gerekmez hanim efendi.. o perde orada asiliysa gerekmez... Daha fazla yorum yapmak için yorum yapmayın..yoo- bosuna degil-
mesela kalcadan igne olmaniz gerektiginde kapanir :)
Gözlem altinda bulundugunuz sürece acik olmasi gerekir.
Gerekmez hanim efendi.. o perde orada asiliysa gerekmez... Daha fazla yorum yapmak için yorum yapmayın..
Siz gider rahat rahat uzanirsiniz...
Siz çemkirmediğiniz için hemşireler size bağırmıyor :) düzgün davrananı kimse azarlamaz.dogru. ben zaten yatiyorum rahat rahat. sorun yok.
bana cemkiren, bagiran hemsire/hekim zaten olmuyor.
acilde perde derdine düsmüyorum- süsen zaten genelde acillik vaka degildir diyorum
Bu zor sartlar altinda calisip yorulan, emeginin karsiligini alamadigi icin tukenen, belki de intihara kadar giden insanlar her meslek grubunda var. Malesef ki herkesin, sizin arkadasinizin sahip oldugu gibi dunyanin obur ucuna gidip kafe acacak imkani yok. Bir isciden bile mi daha fazla ezilmis ki ulkesine hizmet edecegi zaman kolaya kacip gitmis? Bu kadar abartarak anlatilan hicbir yorum bana inandirici gelmiyor. Evet bir kisim cahil insan doktorlarimiza karsi saygisiz davraniyor olabilir ama bu toplumun buyuk cogunlugu hala onlara karsi kendini minnettar hissediyor bence. Hicbir meslek grubuna karsi bu kadar sessiz kalmiyorlar. Gerek mecbur olduklari icin gerek gercekten saygi duyduklari icin. Nasil davranacagini bilmeyen, bilmeden saygisizlik yapan insanlarimiz olabilir. Hepimiz karsilasiyoruz oyle kisilerle. Ama bu ulkenin simdi boyle okumus insanlara her zamankinden daha cok ihtiyaci var. Keske gitmeseymis.
babaanem kanser yüzünden hastanede ve cigerinden su alınıyor hanımlar, kendisi zaten duygusal herşeye ağlayan evhamlı biri. Tipik eski insanlarımızdan, yırtıcı öyle bilgili biride deildir. Herneyse sabah doktoru geldi, zaten ağzını bıçak açmıyor hemşireye terimsel şeyler söylüyor sadece, bir şey sorunca dedem net cevap yok, ben doktor değilim cerrahım diyor. Buginde babaanneme ilaç vericem sana dedi, aynı zamanda bugün çıkar mıyız diye sorduk, babaannemde gülerek doktor beni tam iyileştirmeden çıkarma dedi adam döndü, biz zatan kötüyüz, doktolar kötü, hastaları kötü etmek için buradayız. Biz doktorların amacı sizi kötü etmek zaten. Vs vs saydırdı nevrim döndü. Babaanemde kendini kötü hisetti. Başka hastalarda vardı ağladı kadın resmen.
Dediğimi anlamadığımız için size yorum yapma zahmetinde bulunmayacağım.Evet isini yapamayan yaptığı iste sıkıntısını karşıdan çıkaracaklar insanlar bir zahmet istifa etsin birçok gencimiz işsiz yerine severek yapacak ve bilinçli insanlar gelsin. Bide ne meraklıymışsınız yaşlı hasta kadına laf söyleyen birini savunmaya ya o doktor ne kadar emek verse de onu yapamaz bu insanlar yarın birgun hasta olduklarında bakilabilmek için yıllarca çalışıyor onlarda emek veriyor biri çıkıp kendini bilmezlik yapıp kafasına göre laf söyleyemez
devlette hasta profili ile baş edemiyorlar, özelde hastane yönetiminin gereksiz tetkik yaptırıp hastaneye kazandırma politikası ile yıpranıyorlar.
ben öğrenci iken dersime giren bir doktor ‘türkiye de doktor yarı tanrıdır’ demişti.
daha sonra yanında staj yaptım, sonra birlikte de çalıştık. aradan 10 yıl geçmiş. bir sebep anneannemi götürdüm kendisine.
biraz şartlardan falan bahsettik.
bu söylediğini hatırlattım, o eskidendi dedi.
kapıdan giren artık hasta değil müşteri. ve müşteri daima haklıdır.
davalar almış başını gidiyor.
en ufak bir şeyde linç edilme tehdidi altındasın.
biri geliyor mr istemedin sen ne biçim doktorsun diyor, diğeri geliyor para kazanmak için bana gereksiz tetkik yaptırmaya çalışıyorsun diyor.
herkes gelmeden önce semptomlarını google da soruyor. alakasız şeylerle karşımıza geliyorlar, öyle bir şey değil hastalığınız diye ikna etmeye çalışıyoruz diyor..
öyle minnet falan duyan yok. o eskidendi.
bir tek doktorlar için değil, bir çok meslek grubu bilinçli olarak değersizleştirildi.
sebebi bence bazı durumların farkında olan insanların sesini kesmek. toplumun geri kalanı üstlerine giderse başka şeylere vakit kalmayacak.
eğitimli insan, düşünen insanı toplumu birbirine düşürerek oyalama yolunu seçtiler.
bu konu epey derin aslında. :)
sehre istedikleri şekli verebilmek ve anlamı olan yapıları değiştirmek için mimarlar aşağılandı,
şehir hastaneleri adı altında hastaneler ticarethaneye dönüştürülürken sağlık çalışanları,
kontenjan arttırarak işsizliği yığılan ve bir sınava hayatını adayan, memur olduğunda atandın işte şanslısın algısı ile hak ettikleri şeyler lütuf gibi gösterilirken öğretmenler,
haksız yayınlarla, örgütlerle onla bununla yükselenler sayesinde akademisyenler aşağılandı.
askerler de balyozdu, ergenekondu derken önce bir kısmına kelepçe vuruldu, bir kısmı kahraman oldu, sonra tam tersi oldu.
şimdi sorarım size :) gerçekten ve gerçekten sorunun doktorlar olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Çok şükürDediğimi anlamadığımız için size yorum yapma zahmetinde bulunmayacağım.
:) Çok hoşsunuz gerçekten.Konu nedir dönün bir daha okuyun; konudaki aktarımı "Asık surat" olarak tek bir anlatım içinde verdim en "Hafifletilmiş" halde. Türkçe böyle bir şey, üstü kapalı yazıp özetleyebiliyorsunuz. Sonra da açabiliyorsunuz. Konu "Doktorlar hiç güler yüzlü değil" olsaydı haklıydınız ama konu -alınganlık ve azar-.
Asık surat sözlük anlamı:
Hoşnutsuzluğunu, kızgınlığını yüzüne sert bir anlam vererek belirten, öfkeli görünüşlü yüzü olan.
Çağrıştıran örnek olarak verilmiş: "Hayatımda onun kadar asık suratlı, onun kadar alıngan, kendini beğenmiş birini görmemiştim."
Siz de buradan aldınız "Her dakika gülmeli mi?" gibi bir soru ile geldiniz; niçin aklınızla alay ediyorsunuz? İnsan her dakika gülebilir gibi bir iddiada kimse bulunmaz çünkü bunun hiçbir şartta başarılamayacağını bilir, bu yüzden laf oyunlarıyla anlattığımın özünü görmezden gelerek boşuna üste çıkmaya çalışmayın, kimin lafı kimin lafı üzerine oyunu oynamıyoruz, çarpıtıyorsunuz işte. Siz üniforma savunucularının aksine polemik için okumayanlar gayet güzel anlamıştır. Size de daha fazla açıklama ihtiyacı gütmüyorum ve değer bulmuyorum, bu kadarı kafi. İyi günler.
Siz çemkirmediğiniz için hemşireler size bağırmıyor :) düzgün davrananı kimse azarlamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?