Doktorlar kendini ne sanıyor?!

Konu nedir dönün bir daha okuyun; konudaki aktarımı "Asık surat" olarak tek bir anlatım içinde verdim en "Hafifletilmiş" halde. Türkçe böyle bir şey, üstü kapalı yazıp özetleyebiliyorsunuz. Sonra da açabiliyorsunuz. Konu "Doktorlar hiç güler yüzlü değil" olsaydı haklıydınız ama konu -alınganlık ve azar-.

Asık surat sözlük anlamı:
Hoşnutsuzluğunu, kızgınlığını yüzüne sert bir anlam vererek belirten, öfkeli görünüşlü yüzü olan.
Çağrıştıran örnek olarak verilmiş: "Hayatımda onun kadar asık suratlı, onun kadar alıngan, kendini beğenmiş birini görmemiştim."

Siz de buradan aldınız "Her dakika gülmeli mi?" gibi bir soru ile geldiniz; niçin aklınızla alay ediyorsunuz? İnsan her dakika gülebilir gibi bir iddiada kimse bulunmaz çünkü bunun hiçbir şartta başarılamayacağını bilir, bu yüzden laf oyunlarıyla anlattığımın özünü görmezden gelerek boşuna üste çıkmaya çalışmayın, kimin lafı kimin lafı üzerine oyunu oynamıyoruz, çarpıtıyorsunuz işte. Siz üniforma savunucularının aksine polemik için okumayanlar gayet güzel anlamıştır. Size de daha fazla açıklama ihtiyacı gütmüyorum ve değer bulmuyorum, bu kadarı kafi. İyi günler.

Sikayet edin. Hem hastanenin hasta haklarina hem bimere. Her meslekte oldugu gibi hadsizler cikabiliyor boyle.

Yahu ne diyorsunuz siz ben kolelik mi dedim. Orda kimlerin sayesinde olduğunu unutmamalı dedim bir arkadaş her hasta da ayni değil yazmış haklısın bazısı gerçekten sabırları zorluyor dedim ama bu kimseye hele de devlet memuruna öyle kafasına göre muamele etme hakkı vermez. Biz her defasında şiddete karşıyız diyoruz peki doktorun hastasını azarlaması psikolojik şiddet olmuyor mu? Sen niye çalışıyorsun niye devlet sana sigorta yaptırıyor? Sana birşey olursa emeklerinin karşılığında bakılsın diye böylesi gelip saydırsın diye değil. Benim yorumlarımdan sakin duygu kasmasi yapmayın.
Ben ne devlet memurluğuna ne de isini hakkıyla yapana bir laf söyledim ama yapamayana orda niye olduğunu hatırlatırlar hatta bunu devlet diyor eğer sana hizmet demiyorsa bana bildir ben cezasını veririm diye neyseki sizin gibi düşünüp aaa doktor o kadar hasta bakıyor olabilir demiyor.
Ayrıca dövülen birtek sağlıkçılar değil hanımefendi o kadar kadın hiç yere öldürülüyor sırf bir yerde birileri haddini aştı diye ben doktor nazı çekmek zorunda değilim.
36 saaat çalışmayı da kimseye özel yapmadılar buna rağmen isini layıkıyla yapan bir sürü doktor var

yoo- bosuna degil-
mesela kalcadan igne olmaniz gerektiginde kapanir :)
Gözlem altinda bulundugunuz sürece acik olmasi gerekir.
Gerekmez hanim efendi.. o perde orada asiliysa gerekmez... Daha fazla yorum yapmak için yorum yapmayın..
Siz gider rahat rahat uzanirsiniz...

Şimdi babaanne doktor beni iyileştirmeden çıkarma demiş. Cümleyi ele alalım. Veli öğretmene: öğretmen bu dersi öğretmeden sınıftan çıkma. Koca karısına: evi temizliğini bitirmeden evden çıkma. Aynı mantıkta cümleler yaşlı da olsa kimsenin emir vermeye hakkı yok. Herkes birbirine saygılı olmalı. Babaanne doktora güvenmediğini ima edince sıkıntı yok ama doktor karşılığını verince vay efendim egolu doktor.

Bizim iş arkadaşının annesine de "bu aralar sinemaya falan gidin,hayattan keyif almaya çalışın, günleriniz sayılı" demiş doktor pat diye.

Kadın felçli ve tavsiye sinemaya gidin hayattan tat alın.

Bazılarını anlamak cidden zor

Gerekmez hanim efendi.. o perde orada asiliysa gerekmez... Daha fazla yorum yapmak için yorum yapmayın..
Siz gider rahat rahat uzanirsiniz...

dogru. ben zaten yatiyorum rahat rahat. sorun yok.
bana cemkiren, bagiran hemsire/hekim zaten olmuyor.
acilde perde derdine düsmüyorum- süsen zaten genelde acillik vaka degildir diyorum

Doktorlar hakkında ileri geri konuşan çok, doktordan çok bildiğini düşünen de çok, doktorların çok kazandığını ve hak etmediğini düşünen de cok, okumuş insanı sevmeyen de var, dayak atılan doktorlar da var. Adam denileni yanlış anlamış da olabilir. Her neyse şimdi şikayet ettiniz diyelim... Ne olacak doktor hakliymisim diyecek büyük ihtimalle. Mesleği yapmasın madem diyorsunuz da gulmemesine bile takmissiniz. Asik suratli olan doktor olamaz mı? Adamın yanlısı birden parlamak... Ben kademeli bu hale geldiğini düşünüyorum.

dogru. ben zaten yatiyorum rahat rahat. sorun yok.
bana cemkiren, bagiran hemsire/hekim zaten olmuyor.
acilde perde derdine düsmüyorum- süsen zaten genelde acillik vaka degildir diyorum
Siz çemkirmediğiniz için hemşireler size bağırmıyor :) düzgün davrananı kimse azarlamaz.

Doktorun da,polisin de,askerin de çalışma saatleri insanlık dışı. Bir düzenleme/düzeltme getirilmeli ama nasıl bilemem. Sayı belli,şartlar belli.
Arkadaş bir insanı 2-3 gün 3-5 saat uykuyla çalıştırmak ne demek ya?
Dua edelim çıldırıp hepimizi kesmediklerine.
Cidden eniştem Hacettepe mezunu yurt dışına gitti de kurtuldu. Adam insan gibi yaşadığı için,insan gibi muamele ediyor.
Yeğenim Cerrahpaşa' da okuyor,onun da hedefleri arasında burada kalmak yok.
Yalnız bazıları gerçekten ego patlaması yaşıyor.
Görümcem diş hekimi. Liseden arkadaşlarının çoğu da doktor. Hem onun hem arkadaşlarının insanlara davranışlarından onların adına ben utanıyorum.

devlette hasta profili ile baş edemiyorlar, özelde hastane yönetiminin gereksiz tetkik yaptırıp hastaneye kazandırma politikası ile yıpranıyorlar.

ben öğrenci iken dersime giren bir doktor ‘türkiye de doktor yarı tanrıdır’ demişti.

daha sonra yanında staj yaptım, sonra birlikte de çalıştık. aradan 10 yıl geçmiş. bir sebep anneannemi götürdüm kendisine.

biraz şartlardan falan bahsettik.
bu söylediğini hatırlattım, o eskidendi dedi.
kapıdan giren artık hasta değil müşteri. ve müşteri daima haklıdır.
davalar almış başını gidiyor.
en ufak bir şeyde linç edilme tehdidi altındasın.
biri geliyor mr istemedin sen ne biçim doktorsun diyor, diğeri geliyor para kazanmak için bana gereksiz tetkik yaptırmaya çalışıyorsun diyor.
herkes gelmeden önce semptomlarını google da soruyor. alakasız şeylerle karşımıza geliyorlar, öyle bir şey değil hastalığınız diye ikna etmeye çalışıyoruz diyor..
öyle minnet falan duyan yok. o eskidendi.
bir tek doktorlar için değil, bir çok meslek grubu bilinçli olarak değersizleştirildi.
sebebi bence bazı durumların farkında olan insanların sesini kesmek. toplumun geri kalanı üstlerine giderse başka şeylere vakit kalmayacak.
eğitimli insan, düşünen insanı toplumu birbirine düşürerek oyalama yolunu seçtiler.

bu konu epey derin aslında. :)
sehre istedikleri şekli verebilmek ve anlamı olan yapıları değiştirmek için mimarlar aşağılandı,
şehir hastaneleri adı altında hastaneler ticarethaneye dönüştürülürken sağlık çalışanları,
kontenjan arttırarak işsizliği yığılan ve bir sınava hayatını adayan, memur olduğunda atandın işte şanslısın algısı ile hak ettikleri şeyler lütuf gibi gösterilirken öğretmenler,
haksız yayınlarla, örgütlerle onla bununla yükselenler sayesinde akademisyenler aşağılandı.
askerler de balyozdu, ergenekondu derken önce bir kısmına kelepçe vuruldu, bir kısmı kahraman oldu, sonra tam tersi oldu.
şimdi sorarım size :) gerçekten ve gerçekten sorunun doktorlar olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Doktorların en çok hedef gösterildiği ve kin duyulduğu zamandayız. Hassaslaşmıştır o da haliyle.

bazı davranışlar doktor olunca nedense hoş görülüyor.

aynı tavrı günde 200 kişi ile konuşan mşteri temsilcisi, 100 kişiyle işlem yaban banka çalışanı filan yapsa dünyayı ayağa kaldırırsınız. ama doktor yapınca nedense herkese bi acıma bi pısırıklık geliyor.

Dediğimi anlamadığımız için size yorum yapma zahmetinde bulunmayacağım.

turnusol gibi konu yahu, bir ameliyattan on binler alan cerrahın maaşını verdiğini iddia eden vergi rekortmenleri ortaya çıktı.

Sistem yüzünden karşı karşıya geliniyor tamamen; güzel bir özet olmuş.

:) Çok hoşsunuz gerçekten.

Sözlük anlamı üzerinden gidip günde 70 hasta bakan bir doktorun "yüzünde sert bir anlam olduğu, öfkeli görünüşlü yüzü olduğu" anına denk gelmenizin çok normal olabileceğini, doktoru bunun üzerinden yargılamanın doğru olmadığını hatta kimi insanın herhangi bir hoşnutsuzluk veya kızgınlığı da olmadan sadece yapısı gereği asık yüzlü olabileceğini söylemek istedim (madem sözlük anlamları üzerinden gidiyoruz) lakin şu cevabınız üzerine konuyu uzatmaya gerçekten gerek yok. Herkes gayet güzel anlıyor içiniz rahat olsun.

Türkçe güzel bir dil. Farklı örnekler verip konuyu "asık suratlı olmak"tan çıkarıp kötü muameleye, terslemeye vs kadar genişletecekseniz naçizane tavsiyem kelimelerinizde, örneklerinizde cimri olmayın efendim. Zira kimse üç satırlık mesajınızda aslında taaaa neleri anlatmak istediğinize dair niyet okuyuculuğu yapmak zorunda değil. Yazdığınız kadar yanıt olur :)

Size de iyi günler :)

Siz çemkirmediğiniz için hemşireler size bağırmıyor :) düzgün davrananı kimse azarlamaz.

ablam acilde calisti yillarca. gercekden acil vaka cemkirmeye derman bulamiyor genelde :)
neyse, zaten toplamda 2 kere acile gitdim. birinde omuzum kirilmisti- digerinde kaburgam. cemkirmeye firsatim olmadi...
agridan ölüyordum. hemsiler ve doktorlar isini yapdi- olay bu.

Şurda bile birbirinizi ezmeyi o kadar seviyorsunuz ki gerçek hayatta nasil kişiliklersiniz merak etmedim değil.Laf sokarak kendinizi tatmin etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…