doktorlara yapılan saldırılar üstüne...

Peki isini hakkiyla yapmayan , her cocukla ilgilenmeyen ogretmenleri de dovelim mi?
Benim postlarimdan alıntıla ben de göreyim dövsün hak etmistir dedigim tek bir cumlem var mı?? Genel sıkıntılardan bahsettim ilk postumdan itibaren saldırıya geçtiniz bir sakin olun önce.

Şu sürekli para muhabbeti yapanlar siz ne için çalışıyorsunuz pardon? Gören de hepsi gönüllü hizmet veriyor sanacak.

Bunun,maaşını ben veriyorum, benim vergilerimle maaş alıyorsun versiyonu da var.

Bilmiyor ki doktorun verdigi vergi bunu diyenin maaşından daha fazla.

Benim postlarimdan alıntıla ben de göreyim dövsün hak etmistir dedigim tek bir cumlem var mı?? Genel sıkıntılardan bahsettim ilk postumdan itibaren saldırıya geçtiniz bir sakin olun önce.
Ben gayet sakinim
Burada konu doktorun iyi hizmet verip vermemesi degil , bir insana siddet uygulanmasi
Tamami kadinlardan olusan bir forumda " ama doktorlar da soyle boyle " yazip siddeti mesrulastirmak kadar sacma bir durum olamaz

Ugrasmak istemeyen doktorlar degil iste mesele. Sistemin hatasinin doktora kesilmesi. Biz de tip fakultesine goturduk annemi gozunde sari nokta hastaligi vardi. Profesore muayene olduk,adam acikca soyledi bu hastaligin ameliyatini tip fakulteleri ustlenmiyor,kesinlikle yapmiyoruz dedi. Cunku izin yok,sizce bunun sorumlusu doktor mu?

Normal olmayan o zaten
Adamin 150 hastaya bakmasi bir doktorun seni tam teşekkülü muayene etmesi yarım saatini bulur
Sen hem diyorsun 3 dakikada bir hasta bakmak normal hem diyorsun o zaman niye surata bakmadan ilac yazıyorlar

Burdada emin olun doktorlara saldiri olsa 99% yabanci oluyor. Yani ebeveynler kendilerinde mesela hic sorun görmez,ama o kadar cok var ki. Yani bende bazen esime korkmuyor degilim. Ama yorumlara baksan 100/140 veya daha fazla hasta var oldugunu bilirler ama kimse de beklemek istemez. Doktor kitligi var zaten Almanyada da. Arkadaslariniz iyi dal secmislerse oturma izini daha kolay cikar

Bunun,maaşını ben veriyorum, benim vergilerimle maaş alıyorsun versiyonu var.

Bilmiyor ki doktorun verdigi vergi bunu diyenin maaşından daha fazla.
Hepimiz vergi veriyoruz sonuçta ama sorsan bunlardan alıyoruz sanki maaşımızı.
Hakkını aramanın yolları vardır herkes şiddet uygularsa memleketin hali nice olur.

Halkimiz cok cahil maalesef

yazılanlara bakıp aslında doğru söylüyor yaa diyorum, sonra karşıt görüşe de hak veriyorum.
işini hakkıyla yapmayan çok insan var ve bu sadece tıp alanında böyle değil, tıp alanındaki umursamazlık tabii ki çok daha fazla göze batacak. sağlıktan kıymetli hiçbir şey yok. bu yüzden yanlış teşhis olayları da çok doğru, bence bu işin çözümü için doktor yükü biraz azaltılsa ya da bununla ilgili bir şeyler yapılsa çok iyi olur. yine de hiçbir şey şiddetin açıklaması ya da hafifleticisi olamaz. bu ayrı bir şey.

Geçmiş olsun, o konulara girmşyorum bile bu konuda çok haklısınız

Doktorun başında kaldirim taşı kırıldı. Taş kafasında kırıldı!

Burada hala ama hak ediyorlar diyenler var ya. Vallahi bunlara laf anlatılmaz. Arkadaşlar boşuna tartismayın. Ne anlatabilirsiniz ki? Bu sadece cahillik değil, doktorlara karşı anlasilmaz bir kıskançlık var.

Sadece şiddet uygulayanlar degil burda ama hak ediyorlar diyenler de birgün cezasını çeker umarım.

Her işte işin ehli olanlar olduğu gibi işini kötü yapanlar da mevcut. Sağlıkta da aynı şekilde malesef. İnsanın olduğu her yerde eksikliklee olacaktır.

Ancak şu var ki ne olursa olsun çocuğun ateşi düşmedi diye adamın kafasında kaldırım taşı kırmak bambaşka bir boyut. Bu tamamen vandallık bana göre.

Çocuk sınavda başarısız oldu siye öğretmeni de dövelim o zaman, böyle bir adalet olabilir mi sizce?

Bu ülkenin önce eğitilmesi lazım. Başka hiç bir şey değil. Kendi sınırlarını haklarını öğrenmesi lazım. Karşılıklı saygıyı öğrenmesi lazım. Bu doktor benim uşağım bu öğretmen bu memur benim dediğimi yapmalı bana herkes mükemmel davranmalı önce benim işim görülmeli mantığından kurtulması lazım insanların.

Bu konunun tartışılıyor olması beni çok üzüyor.

Her meslekte olduğu gibi hekimlikte de işini severek yapmayan, savsaklayan, ilgisiz davranan çalışanlar vardır ama bunu genele yaymak çok yanlıştır.

Acil servislere her gün yüzlerce başvuru oluyor. Bunların çok büyük bir kısmı uzun süredir olan yakınmaları nedeniyle başvuruyor. Aslında polikliniğe gitmesi gereken ama acilde daha hızlı bakılırım mantığı ile gelen hastalar. Çok az bir kısmı gerçekten acil. Gerçek acil dediğim hasta grubu da ilk 10 dk içinde müdahele edilmezse hayatını kaybedebilecek ya da sakatlık oluşturabilecek durumlar.

Ben de bir anneyim, kızım 6-7 aylıkken gece 40 derece ateşi oldu. Sabaha kadar düşürdük sabah polikliniğe gittik. Acile gitmedik. Ama bazı anne babalar 3-4 gündür olan ateş için poliklinik yerine acile gelebiliyorlar. Ya da 5 gün önce düşmüş o günden beri kolu ağrıyor şimdi acile geliyor, aslında ortopedi polikliniğine gitmesi lazım, ya da acile geliyorsan düşünce gel. Gecenin 3 ünde kabızlık nedeni ile acile gideni gördüm ben.
Bunlar hep acil servisi suistimal etmek.

Çok hasta başvurusu olup da az hekim çalışan acil servislerde sıra oluşması hep bu yüzden. Aslında sadece gerçek aciller acillere başvursa hayat ne kadar güzel olacak.

Doğal olarak çok sıra bekleyen insan da sinirleniyor. Ama çok sıra oluşmasının sebebi gene o insanların kendileri.

Doktor elinden geleni yapıyor ve bu muameleye mağruz kalmışsa çok üzgünüm.
Yok elinden geleni yapmamış ve gene şiddet görmüşse gene üzgünüm. Bunun bir sürü şikayet yolu var, şüphede kalınan her durumda hasta ve hasta yakınları şikayet edebiliyor zaten. Şiddet çözüm değil.

Acil servis hekimi bir arkadaşım anlatıyor. Çevre illerden birisi ayağına ateş etmiş silahını temizlerken, o ilden sonra arkadaşıma gelmiş gece yarısı. Arkadaşım ortopediye ulaşmış ama ortopedi inmemiş. Ayak parça pinçikmiş. Asıl çözüm ortopedide. 2-3 saat ortopedi inmeyince hasta ve yakınları bizimkilere saldırmış. Siz işinizi yapmıyorsunuz ortopediyi getirtemediniz buraya falan. Bizimkiler şikayetçi olmuş. Sonra ortopedi gelmiş, adamlar ortopedi doktorunun yanında kuzu kesilmiş. Tamam onlar da hakaret yemesin ama bu acil servisi arkadaşım haketmiş mi oluyor?

Çok uzattım ama herkes kendi “kötü doktor kötü muamele” anısını anlattığı için ben de böyle yazayım istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…