doktorlara yapılan saldırılar üstüne...

Sistmi bilmiyormuş gibi yapamayacağı mesleğin de başına gecmesin o zaman adı üstünde hayat kurtarıyorsun vakti zamanı mesaisi mi olur bu işin bunu bilmen için de illa işin içine girmeye gerek yok. 140 hasta bakiyor diye başka hastanın sağlığından mi çıkaracak acısını bu ne biçim bir savunma mekanizması. Sabahın köründen gecenin kör karanlığına kadar insaatta orada burada calisanlar ne yapsın odasında otursun tek yaptığı iş ayağına gelen hastaya bakmak olsun sonra ama o 140 haçtaya bakıyo yazııkkk mi diyelim. Kaldıramayacağı işi yapmayacak o zaman ne demek yaa premses modundan çıkıp işlerinin "hayat" kurtarmak olduğunu bir farkına varsınlar önce.

Geleceğin sağlık çalışanı olacaksınız
Ve mesleğe başladığınızda su yazdığınızdan utanacaksınız.
Yazıklar olsun...

bakın kesinlikle şiddeti tasvip etmiyorum
ama bazen hastanelerde öyle durumlara maruz kalınıyor ki
"sizi boşuna dövmüyorlar" diyesim geliyor
sonuçta hasta psikolojisi, yada hasta yakını psikolojisini bilmeleri lazım
ona göre davranmaları lazım
hastayken evde yattığımız yerde bile duygusala bağlarız ölecekmişiz gibi gelir
Allah o hastanelere düşürmesin
aralarında mesleğini hakkıyla yerine getirenler de var ama bazıları gerçekten sinir bozucu

Merak etmeyin yakında o olacak. Devlet hastanesinde kendinize doktor bulamadığınızdan zaman tekrar görüşelim. Ki bulamayacağınız ve parasıyla hizmet alacağınız zamanlar yakındır.

cehalete övgü arttıkça eğitimli emek vermiş insanlarımıza hakaret ve şiddet de artacak..
sağlık çalışanlarının ne şartlarda çalıştığını bilmeden yorum yapmak ne kolay..
asistanlar eylem yapıyor nöbetleriyle ilgili kulak veren yok.
siz de 36 saat aralıksız çalışın bakalım..

çocuğu hasta olanın sinirli olma hakkı var ama 36 saat çalışmış insanın sinirli olma hakkı yok öyle mi?

Merak etmeyin yakında o olacak. Devlet hastanesinde kendinize doktor bulamadığınızdan zaman tekrar görüşelim. Ki bulamayacağınız ve parasıyla hizmet alacağınız zamanlar yakındır.
Canım zaten devlet hastanesinde "yatan" doktorlar yüzünden parayla özele gidiyorum hic merak etme değişen bir sistem de olmayacak. En azından hak etmedikleri parayı almazlar da o işin başına ehil kişiler gelir.

Caktirmadan kurulan sehir hastaneleri devreye girdiginde gorecekler. Devlet hastaneleri tek tek kapanacak. Herkesi sehir hastanelerine yonlendirip guzelce soyacaklar. Parasi olan hizmet alacak. Yavas yavas ozellesiyor saglik hizmetleri

Ayrica hastanin doktor secme imkani varken unuttugumuz bir sey var,doktorun da hasta secme olanagi var lakin cogu zaman bu haklarini kullanmiyorlar. Kimse farkinda degildir yuksek ihtimalle

Bütün yük hemşirelerde mi komik olmayın lütfen.hemşire ve doktorun görevleri farklı ve kimse kimsenib görevini yapmıyor.muayene yapmak order vermek benim görevim onları uygulamak hemşirenin görevi.

Canım zaten devlet hastanesinde "yatan" doktorlar yüzünden parayla özele gidiyorum hic merak etme değişen bir sistem de olmayacak. En azından hak etmedikleri parayı almazlar da o işin başına ehil kişiler gelir.

:)) evet. Yatarak 100 üzeri hasta bakıyorlar. Siz de haklısınız ne diyeyim...
cehalet der susarım. İnşallah konu kapanır.
Şiddete karşıyım ama hak ediyorlar yazanları gördükçe, ben utandım.

Agzınıza sağlık

Şiddetin nedeni, bahanesi olamaz. Bütün doktorlar sütten çıkmış ak kaşık değiller ama o zaman da hakkını başka yollarla ararsın. Kafada taş parçalamak nedir ya? Öldürmeye kast... Bu psikopatlık derecesine bir anda ulaşmıyor insan, bu tipler zaten içlerinde o potansiyelle yaşıyorlar. İlk fırsatta ortaya çıkıyor. Böylelerine hapis cezası yetmez, rehabilitasyon da gerekir.

Sabah hamilelik takibi için sağlık ocağına gittim, muayeneler 9:00'da başlıyor. 9:30 oldu, benim doktorun tek hastası da benim. Ama kimsenin çağırdığı yok. Odasının önünden geçtim, hemşirelerle kakara kikiri lak lak ediyor. Her gittiğimde aynı terane. Diğer doktorlar takır takır hastalarını muayene edip gönderiyorlar, bizim aile hekimi işine gelirse hasta çağırıyor. Şimdi içimden git kafasına bir tane patlat, yarım saat senin keyfini mi bekleyeceğiz, sadece işini yapmanı istiyorum diye çığlık at diye geçiyor. Ama ne hakkım var. İçimizden her geçeni eyleme dökmeyecek aklımız, vicdanımız olması gerekiyor. Toplumca o ayarlarımız feci bozuk durumda. Hakkımızı aramaya hakkımız var ama şiddetle değil. Şimdi aile hekimini değiştireceğim, bir de şikayet edeceğim.

140 hastaya bakıyorsa babasının hayrına bakmıyor, bi o kadar da döner sermaye alıyor k.bakmayın ..

Içinizdeki kini ,öfkeyi,haketmiş ki dövmüşler konulu kıssadan hisselerinizi yazıp sonra "ama şiddete karşıyım" diye nasıl yazabiliyorsunuz ,pess.

Yazılanları okurken yemin ederim ben utandım. Doktorlara şu an bir kez daha hayran oldum, sizler gibi kimbilir kac hastayla karsilasiyorlar, Allah sabır versin.

Şaka mısın sen? Doktor hastaya bakıyorken şiddete maruz kalıyor, sanırım bir de buna bakmam dese hastane ortasında silahlar çekilir.
Baksana hal ediyorlarmış zaten..:
Günde 100+ hasta bakıyorlarmış yatarak.

Herkes ozele gidiyor olsa bile devletin hastaneleri olmasin,devlette doktor calismasin diyemeyiz,dememeliyiz. Siz bir egitimci olarak dememelisiniz cunku o doktorlara ve hastanelere de ihtiyaci olan parasiz bireyler var bu ulkede.

Bir gün sen de veliden dayak yersen 70 kişilik bir sınıfa girip ders anlatmaya çalışırsan kaldıramayacağin işin başına geçme derlerse anlarsin

Bir adama nasilsin sorunun nedir neren ağrıyor demen bile 5 dakikayı rahat alır şurada oturmuş günde 150 hasta bakmanın normal olduğunu yazıyorsun

Bütün yük hemşirelerde mi komik olmayın lütfen.hemşire ve doktorun görevleri farklı ve kimse kimsenib görevini yapmıyor.muayene yapmak order vermek benim görevim onları uygulamak hemşirenin görevi.
Onları uygulamak zaten işin en büyük kısmı, sizler ne yapıyorsunuz ki, kendinizde söylüyorsunuz hemşirenin görevi evet görevi ve doktordan daha fazla calısıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…