doktorlara yapılan saldırılar üstüne...

:)) evet. Yatarak 100 üzeri hasta bakıyorlar. Siz de haklısınız ne diyeyim...
cehalet der susarım. İnşallah konu kapanır.
Şiddete karşıyım ama hak ediyorlar yazanları gördükçe, ben utandım.
Herkes sizinle aynı fikre sahip olmak zorunda değil başka görüşleri kaldıramayıp konu kapatmak asıl cehalettir. Hakkıyla yapanlar hariç dedim hala devam ediyorsunuz neden bu kadar dokundu onu anlayamadım. Ve evet "yatan" bir ton doktor var. Adamın tek işi günde 20 hasta almak onu da saat 10da baslayip 12de bitiriyor. Her hastaya normalde ayırması gereken vakit 20 dakika iken 2 dakikadan fazla odasında kalmadim sebep ne peki tüm gün yatacak da kafasi rahat edecek.
 
Milletimizde genel olarak bir ajitasyon var

Her fırsatı bulan eline taşı sopayı alıp sokağa çıkacak gibi

Bu kdara agresif ve şiddete meyilli insanlar ne zaman oldu bu toplum

Şiddet darp tecavüz artık herkes herkese, hayvanlara insanlara çocuklara yapıyor nasıl desem bilemedim

Milletçe bir cinnet hali var
 
Sadece doktora değil; insana, hayvanlara ve çocuklara yapılan şiddeti kınayalım. belli mesleğe özel olarak yapılmıyor maalesef bu şiddet olayı. şiddetin her türlüsüne karşıyım, hakedip etmemesi diye bir şey olamaz. ama şu da bir gerçek ülkemizde en çok drama queenlik işini doktorlar yapıyor. şimdi bütün profiller kararmıştır facebookta.
 
140 hastaya bakıyorsa babasının hayrına bakmıyor, bi o kadar da döner sermaye alıyor k.bakmayın ..

Para veriyoruz diye canlarını mı alalım

Aynı mantıkla tüm memurların parası vergilerden ödeniyor istediğimizi dövme darp etme hakkımız var nasılsa parasını biz veriyoruz!!!
 
Doktora şiddetin konu olduğu bu konuda bile daha ilk sayfadan şiddeti destekleyen yorumlar gelmiş, oldu o zaman siz de birine ters bir bakış ya da laf ettiğinizde çenenizi elinize verirlerse ağlamazsınız nasıl olsa her şeyin yöntemi bu olmuş.
Gerçekten bu toplumun eğitilemez olduğunu düşünmeye başladım.
 
Gerçekten işini çok iyi yapan insanlara değer veren doktorlar var ama bunun yanında kendini herkesten üstün gören hasta azarlamayı hakkı sanan doktorlar da var ne olursa olsun kimse şiddeti hak etmez hiçbir meslek grubuna şiddet uygulanmamalı
 
Onları uygulamak zaten işin en büyük kısmı, sizler ne yapıyorsunuz ki, kendinizde söylüyorsunuz hemşirenin görevi evet görevi ve doktordan daha fazla calısıyor
Hastalar için en önemli kısım tanı alıp tedaviye karar verilmesidir.zaten tıp fakültesini tanı ve tedavi için okuduk.riskli kısım burasıdır.yoksa enjeksiyon damar yolu acma falan biz de biliyoruz merak etmeyin.yönetmelikleri okuyun hemşire ve doktorun görevleri ayrıntılarıyla yazıyor.
 
Burdaki yorumlari okudukca esimin Almanyada doktor olduguna sükrediyorum. :KK57::olamaz:
Kesinlikle bütün doktor arkadaşlarıma söylüyorum hacettepe mezunusun yurt dışında uzmanlık yapmışsın ne diye bizim milletin ayiligini cekiyorsun diye
Birini kanadaya birini ingiltereye gönderdik darısı diğer garibanlarin başına
 
Onları uygulamak zaten işin en büyük kısmı, sizler ne yapıyorsunuz ki, kendinizde söylüyorsunuz hemşirenin görevi evet görevi ve doktordan daha fazla calısıyor
Doktorların hemşirelerden daha az çalıştığına inanmıyorum ama velev ki öyle olsun siz de çalışıp doktor olsaydınız da madem bu kadar çalışmak (!) Zorunda kalmasaydınız.
 
Herkes sizinle aynı fikre sahip olmak zorunda değil başka görüşleri kaldıramayıp konu kapatmak asıl cehalettir. Hakkıyla yapanlar hariç dedim hala devam ediyorsunuz neden bu kadar dokundu onu anlayamadım. Ve evet "yatan" bir ton doktor var. Adamın tek işi günde 20 hasta almak onu da saat 10da baslayip 12de bitiriyor. Her hastaya normalde ayırması gereken vakit 20 dakika iken 2 dakikadan fazla odasında kalmadim sebep ne peki tüm gün yatacak da kafasi rahat edecek.
Peki isini hakkiyla yapmayan , her cocukla ilgilenmeyen ogretmenleri de dovelim mi?
 
Tüm sağlık personeline ama başta doktorlara saldıranları serbest bırakmasınlar,dünde urfada birisi çocuğunun ateşi düşmedi diye doktorun başında taş paralamış.:KK12:ceza verilsin ceza,doktorlar çok kıymetli!!!

doktorlar kıymetli diğer insanlar değil mi ?
yanlış ameliyatla insanları sakat bırakanlar nolacak kadını doğurturken çocuklarını öldürenler zarar verenler nolacak.
böyle bi konu açmanız çok saçma olmuş.
her insan değerlidir kimsenin kimseye vurmaya hakkı yoktur.
insanca yaşamak herkesin hakkıdır.
 
Babamın hastalığından beri güvenmem doktorlara, sürekli şikayetini anlatırdı , yaptıgı tek şey kan tahlili , serum , ilaç başka tetkik yok..
Bütün belirtiler kanseri gösterdiği halde hiç umursamamıstı ne bir akciğer röntgeni çekeyim ne de başka tetkik yapayım yok, böyle böyle zaman kaybettik ve kendi isteğimizle özel hastanede pet ne yaptırdıktan sonra öğrendik 4. Evre akciğer kanseri olduğunu, o saatten sonra da hiç kimse bişey yapamadı

Bazen o kadar ciddi hastalıklar oluyor ki ama bunu önemsemeyen uğraşmak istemeyen doktorlar yüzünden ne hayatlar kararıyor, kimse babası hayrına çalışmıyor onun baktığı her hasta para getiriyor ona, neden kayıt actırmadan kimse hastaya bakmıyor ya da sen benim hastam değilsin kendi doktoruna git deniliyor , Aksama kadar hasta bakıyorsa "" para"" karşılığı bakıyor,
 
Millet olarak hakkımız aramayı bilmiyoruz. Doktordan şikayetçiysen şikayet et bimere başhekimliğe. Her insan mükemmel olmadığı gibi her doktor da mükemmel değil. Çoğu zaten yoğun çalışıyor. Keşke sağlık sistemi daha iyi olsa da bu sorunlar yaşanmasa. Ben de hamilyeken kanamam olmuştu doktorun biri direk kürtaj dedi istemedim. Başka hastaneye gittim serumla kanama durdu. Kızım 13 aylık şimdi. Ben de şimdi kendimi gidip doktoru mu döveyim yani?
 
Bir gün sen de veliden dayak yersen 70 kişilik bir sınıfa girip ders anlatmaya çalışırsan kaldıramayacağin işin başına geçme derlerse anlarsin

Bir adama nasilsin sorunun nedir neren ağrıyor demen bile 5 dakikayı rahat alır şurada oturmuş günde 150 hasta bakmanın normal olduğunu yazıyorsun
Günde 150 hasta bakıyor diye nirvanaya çıkarıp madalya mi takalım işi bu işi! Gunde 150den fazla öğrenciyle muhatap oluyorum zaten ve bunu ayy yazık sana densin diye kimseye de söyleme gereği duymuyorum çünkü benim de işim bu. Parasını alıyorsun o işin farkında mısın tabi ki bakacaksın.
 
Doktorların hemşirelerden daha az çalıştığına inanmıyorum ama velev ki öyle olsun siz de çalışıp doktor olsaydınız da madem bu kadar çalışmak (!) Zorunda kalmasaydınız.
Çalışmayı seviyorum benim için hiç sorun değil
 
Burada doktoru siddeti savunan kisilerin o sideeti uygulayan cahilden hicbir farki yok

Konu doktorun ilgilenip ilgilenmemesi degil , konu bir insana uygulanan vahsice siddet

Iyi insan kotu insan , iyi doktor kotu doktor , iyi ogretmen kotu ogretmen ... bu boyle gider , her meslekte iyisi kotusu var
O zaman hepimiz birbirimizi dovelim , dove dove egitelim isini kotu yapanlari

Burasi vahsi bati mi? Ilkel caglarda mi yasiyoruz? Kotuse gerekli merciye sikayet edersin

Ne demek siddeti savunmak ?? Nasil bir insan bunu savunabilir?
 
Bu hanımlar yarın bir gün çocuk yetiştirecek ya da yetiştiriyorlar. Sonra bu toplum neden böyle... :işsiz:

"Kimse de o taşı vuracak noktaya kendi kendine gelmez" tarzı bir cümle okudum, şoklardayım. Yahu burası insanların birbirine "ne bakıyorsun lan" "çek arabanı lan" "yol versene lan" diye daldığı ülke. Siz hangi hayal alemindesiniz çok merak ediyorum.
Ne olursa olsun, hangi durum bir insana şiddeti haklı gösterebilir?
 
Back
X