bak canım bız farkında olmadan yapılan hatalardan degıl bıle ısteye yapılanlardan bahsedıyoruz. ben doktorum dıye hepsıne ıyı dıyemezsın. ben de kendı meslegımden olup umusamayan ınsanları elestırırım.
elestırı olmazsa duzenleme de olmaz.
burada ılgısızlıkten ölen kanser olanlardan bahsedıyoruz bılmeden yapıalan hatalardan degıl.
zaten her doktor da aynı degıl
pupiqqciğim başında uzunca bir süredir şiddetli ağrı ,tutulmalar vardı .Gerçekten verdiği ilaçlar ,gerçekten çok ağır .
Sadece şikayetlerimizi dinleyip ,ilaç yazmaları doğru değil.
Kızlar sizin başınıza hiç gelmedi mi bu tarz durumlar ?
İnanın hiç bir doktor ilgilenmeyeyim de yanlış teşhiş olsun sakat kalsın, ölsün demiyordur.Çoğu doktor ilgilenmiyor değil, ilgilenemiyor.Suçlanacak birileri varsa bu durumda bu doktorlar değil, sistemdir.
Meslek seçme döneminde hangi doktora sorsam:aklını kaçırmadıysan doktor olma dediler.Hatta bazılarının çocukları doktor olmak istemiş engel olmuşlar. Yani en az sizin kadar doktorlar da şikayetçi bu durumdan.Sabahtan öğlene kadar 80 kişiye baktım bi de bu gün normalden daha az kişi geldi demişti sağlık ocağındaki aile hekimimiz.Her hastaya büyük ilgi göstercek zamanları yok malesef.
Başımıza gelmemiş olur mu:)
Gelmeyen kalmadı desem yeridir...
Babamın göz ameliyatında alerjisi olan bir ilaç mı artık neyse bilmiyorum kullanılmış, ertesi gün adam evde otururken felç geldi!İyileşmesi 6 ayımızı aldı...
Bir kaza sonrası beyin kanaması geçirmiş, hastaneye gittiğimizde kimse farketmedi eve döndüğümüzde fenalaşınca başka bir hastaneye götürdüğümüzde anlaşıldı, ölümden döndü...
Ben ameliyatımdan hepatit b kaptım!!!
Annemin ayağı yandığında, yanık kapanmaz açık olur diyerek tedavi etti sağolsun!Açık bırakıldığı için(ki yanık tedavisi kapatılırmış)kaptığı iltihap yüzünden 3 ay sonra başka bir yerinden parça alınarak yara kapatılabildi...
Daha saymama gerek var mı bilmiyorum:)
Ve bu tedaviler öyle küçük hastanelerde değil, sağlık sektöründe kendilerine önemli yer edinmiş hastaneler ve doktorlar tarafından yapıldı....
Lütfen abartmayın UFACIK hatalarmış bunlar..
Hiç birisine ufacık bir hata demedim. Saptırmayın lütfen.Hata yapmak eğer insansanız NORMALDİR dedim.Robotların bile hata yapma payı var; çünkü insan yapımı.
Madem bütün doktorlar bu kadar kötü, bu kadar yanlış teşhis koyuyor; kaş yapayım derken göz çıkarmayıp doktora gitmeyin madem.Hem bu konuya yazanları çoğu doktorlardan daha bilgili, buradakilere de danışabilirsiniz.
Hiç birisine ufacık bir hata demedim. Saptırmayın lütfen.Hata yapmak eğer insansanız NORMALDİR dedim.Robotların bile hata yapma payı var; çünkü insan yapımı.
Madem bütün doktorlar bu kadar kötü, bu kadar yanlış teşhis koyuyor; kaş yapayım derken göz çıkarmayıp doktora gitmeyin madem.Hem bu konuya yazanları çoğu doktorlardan daha bilgili, buradakilere de danışabilirsiniz.
Konu 27 sayfa oldu da ilginç olan sadece tartışmalardan ibaret olması..
Böyle mesleki- dini- siyasi konuları kapsayan konular açılmamalı aslında. Mesela benim annem doktor, şu an kanser başlangıcı yüzünden tedavi görüyor. İlk gittiğimiz doktor hiç ilgilenmedi bizde başka bir doktora gittik. Seçim hakkı var yani hastaların. Her doktorun mükemmel olduğunu kimse söylemiyor ki burada.. Ama bunu bütün bir mesleki kola yorumlamak yanlış. Aynı şey öğretmenler ukala, ilgilenmiyorlar vs diye açılsa yine tepki oluşurdu..
Buarada konu sahibi mesaj göndermedin ama tahmin ettim bahsettiğin ilacı. Depresyon ve halüsinasyona sebep olabilen ilacı kastettin sanırsam.. eğer annende migren varsa genelde bu ilacı veriyorlar çünkü..
Beni rahatsiz eden su konu neden doktorlar bu kadar elestirilir.. Neden yaptiklari ise sayginiz yok.. Yukarida örnek verdim ... Bir bayanla ilgili yani bütün dünya doktorlari mi böyle... Hic mi hatasiz.. Bu kadar mi affedilemez.. Bir araba vurup ölseydi.. eceli gelmis denilir.. Hastanede ölse doktor hatasi .. Farketmiyor kac yasinda olursa olsun bu mudur... Ya da hastane kapisinda ölür doktorun üstüne yürürler.. Doktor napsin, basinda hastalari varken gidip bahce kapisinda mi beklesin... Hic kimse ölümsüz degildir.. Zaten hasta olmasa rahatsizligi olmasaydi hastaneye gitmezdi.. Gece evinde de ölebilirdi.. Ayni sekilde 85 yasinda kanser hastasi ölüyor ve doktoru öldürdüler.. Bunda da mi doktor hatasi var ? Ecel geldiyse en iyi doktorda gelse kurtaramaz...
Belki bir cok doktor suratsiz dir havalidir vs vs . Bu karekterle alakali bir sey. Ayni seyi baska yerde yasamiyormuyum... Yasiyorum ortalik u.....larla dolu... Bir ögretmen ben doktorun asagi yukari ne verecegini biliyorum demis...ee biliyorsan o zaman doktora gitme .. yaz ilacini git eczaneden al... Oldu bitti.. Bu kadar güvensiz bir meslekse bu kadar nefretiniz varsa gitmeyin..
ya ben resmen kendı meslegımı kendım elestırırım. anneme her gun soylerım anlatırım vallahinıye elestırıye kapatmıssınız kendınızı onu cozemedım ben
Hanım efendi, emin olun benim yaşadıklarımı siz yaşasaydınız mesleğiniz nedir bilmiyorum fakat bir doktorun başına gelse mesleğini bırakırdı....
6 yaşımda olduğum ameliyattan hepatit b kapmak ne demek???
Yıllarca evde siz yaşamadınız, 2 yıl okula gitmedim ben biliyor musunuz:)
O yaşta bir çocuğu eve mahkum tutmak, bir aileme sorun neler çektiler.
Elbette canı yanan herkes bu şekilde düşünecektir, Allah yukarda bana deseler ameliyat olmazsan ölürsün yine olmam yine olmam!
Tekrar aynı şeyleri yaşayacağıma öleyim daha iyi diye düşünürüm...
Herkes doktor olmuyor ve bu yola da bunları göze alarak giriyor insanlar.
Doktorluk para karşılığı yapılan, işletmecilikten, gazetecilikten ve bilimum meslekten başka bir yerdedir.
Bu görevin karşılığı para değil, minnet borcudur.
Yani herkes bilerek tercih etmiştir mesleğini ve hata payı yoktur canda...
Eğer göze almışsan dikkat edeceksin, her şeyin telafisi var ama canın yok bilmem farkında mısınız?
Biz elestirmiyormuyuz her gün elestiriyoruz kendi meslegimizi ... Bu kadar negativ düsünce de olan insan varken ,bu kadar hakaretler yagarken elestirininde bir noktasinin geldigini düsünüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?