Doktorların hastalara karşı tutumları !

İnanın hiç bir doktor ilgilenmeyeyim de yanlış teşhiş olsun sakat kalsın, ölsün demiyordur.Çoğu doktor ilgilenmiyor değil, ilgilenemiyor.Suçlanacak birileri varsa bu durumda bu doktorlar değil, sistemdir.
Meslek seçme döneminde hangi doktora sorsam:aklını kaçırmadıysan doktor olma dediler.Hatta bazılarının çocukları doktor olmak istemiş engel olmuşlar. Yani en az sizin kadar doktorlar da şikayetçi bu durumdan.Sabahtan öğlene kadar 80 kişiye baktım bi de bu gün normalden daha az kişi geldi demişti sağlık ocağındaki aile hekimimiz.Her hastaya büyük ilgi göstercek zamanları yok malesef.

Başımıza gelmemiş olur mu:)
Gelmeyen kalmadı desem yeridir...
Babamın göz ameliyatında alerjisi olan bir ilaç mı artık neyse bilmiyorum kullanılmış, ertesi gün adam evde otururken felç geldi!İyileşmesi 6 ayımızı aldı...
Bir kaza sonrası beyin kanaması geçirmiş, hastaneye gittiğimizde kimse farketmedi eve döndüğümüzde fenalaşınca başka bir hastaneye götürdüğümüzde anlaşıldı, ölümden döndü...
Ben ameliyatımdan hepatit b kaptım!!!
Annemin ayağı yandığında, yanık kapanmaz açık olur diyerek tedavi etti sağolsun!Açık bırakıldığı için(ki yanık tedavisi kapatılırmış)kaptığı iltihap yüzünden 3 ay sonra başka bir yerinden parça alınarak yara kapatılabildi...
Daha saymama gerek var mı bilmiyorum:)
Ve bu tedaviler öyle küçük hastanelerde değil, sağlık sektöründe kendilerine önemli yer edinmiş hastaneler ve doktorlar tarafından yapıldı....

bizim istedıgımız zaten buyuk ilgi degıl.
dogru teshıs koysunllaar benımle degıl hastalıgımla ılgılensınler tek derdımız bu zaten
ve sen de ınan ki gordugum doktorların% 80i ilgienmeyım de basımdan gtsın dıye ugrastı.
nerdeyse her gıttıgımde anam babamlarmıs gıbı hem hasta olup hem de ustune azar yıyıp geldm.

Lütfen abartmayın UFACIK hatalarmış bunlar..

Can'dan değerli birşey var mı dünyada ?

Herkes kendi can acısını bilir.Bir de canından öte sevdiklerinin acısını...
Bazı doktorlar ve sağlık sektörü çalışanları,canla uğraştıklarını unutuyorlar galiba.

Hastaya 3 dakika 5 dakika ayırmak sözkonusu olunca...Merak etme iyileşeceksin demek kaç saniye sürer ki ?
Bir hastayı azarlamak yerine,birazdan geçer demek daha kısa sürer oysa...

Hastanın ağrısı tutmuşsa,sancısı tutmuşsa,doktorun o gün kaç hastaya baktığı,kaç saat nöbet tuttuğu,
öncesinde kaç sene eğitim gördüğü,onu ne kadar ilgilendirir ?

Doktor hatası yaşayınca dile getirmek için illaki tıp fakültesi mi bitirmek gerekir ?
İlkokul bitirmemiş birisi de can taşıyor,o da doktor hatasına maruz kalabiliyor.
Eğitim almamış diye,susmak zorunda mı ?

Konu 27 sayfa ilerlemiş.
Şu yaşıma kadar yaşadığım ve gördüğüm,duyduğum hata ve yanlışları yazsam,herhalde bir 10 sayfasını ben doldururdum.
Yine de bütün doktorlar kötüdür demem,kimse de demiyor zaten.
Ancak,doktorların da diğer meslek grupları kadar eleştiriye açık olmaları gerektiğini düşünüyorum.

Lütfen abartmayın UFACIK hatalarmış bunlar..

Hiç birisine ufacık bir hata demedim. Saptırmayın lütfen.Hata yapmak eğer insansanız NORMALDİR dedim.Robotların bile hata yapma payı var; çünkü insan yapımı.
Madem bütün doktorlar bu kadar kötü, bu kadar yanlış teşhis koyuyor; kaş yapayım derken göz çıkarmayıp doktora gitmeyin madem.Hem bu konuya yazanları çoğu doktorlardan daha bilgili, buradakilere de danışabilirsiniz.

sen bence tartısma cıkarmaya calısıyorsun kımse BUTUN doktorlar demedı. varsa lutfen alıntıla. ve kımse bılmeden yapılan hatayı da sıkayet etmedı. ısteyerek ılgısızlıkten bahsettı varsa onu da alıntıla. bıraz elestırıye acık olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu 27 sayfa oldu da ilginç olan sadece tartışmalardan ibaret olması..

Böyle mesleki- dini- siyasi konuları kapsayan konular açılmamalı aslında. Mesela benim annem doktor, şu an kanser başlangıcı yüzünden tedavi görüyor. İlk gittiğimiz doktor hiç ilgilenmedi bizde başka bir doktora gittik. Seçim hakkı var yani hastaların. Her doktorun mükemmel olduğunu kimse söylemiyor ki burada.. Ama bunu bütün bir mesleki kola yorumlamak yanlış. Aynı şey öğretmenler ukala, ilgilenmiyorlar vs diye açılsa yine tepki oluşurdu..

Buarada konu sahibi mesaj göndermedin ama tahmin ettim bahsettiğin ilacı. Depresyon ve halüsinasyona sebep olabilen ilacı kastettin sanırsam.. eğer annende migren varsa
genelde bu ilacı veriyorlar çünkü..

Hanım efendi, emin olun benim yaşadıklarımı siz yaşasaydınız mesleğiniz nedir bilmiyorum fakat bir doktorun başına gelse mesleğini bırakırdı....
6 yaşımda olduğum ameliyattan hepatit b kapmak ne demek???
Yıllarca evde siz yaşamadınız, 2 yıl okula gitmedim ben biliyor musunuz:)
O yaşta bir çocuğu eve mahkum tutmak, bir aileme sorun neler çektiler.
Elbette canı yanan herkes bu şekilde düşünecektir, Allah yukarda bana deseler ameliyat olmazsan ölürsün yine olmam yine olmam!
Tekrar aynı şeyleri yaşayacağıma öleyim daha iyi diye düşünürüm...
Herkes doktor olmuyor ve bu yola da bunları göze alarak giriyor insanlar.
Doktorluk para karşılığı yapılan, işletmecilikten, gazetecilikten ve bilimum meslekten başka bir yerdedir.
Bu görevin karşılığı para değil, minnet borcudur.
Yani herkes bilerek tercih etmiştir mesleğini ve hata payı yoktur canda...
Eğer göze almışsan dikkat edeceksin, her şeyin telafisi var ama canın yok bilmem farkında mısınız?

Kolayı bu mudur? İşini daha iyi yapmak varken çocukça "madem beğenmiyorsunuz gelmeyin doktora" deme lüksünü size kim veriyor pardon ama? Ben ne kadar yaramaz tembel haylaz da olsa hiçbir öğrencime "beğenmiyorsan okula gelme" dyemediğim gibi sizin de öyle bir lüksünüz yok..
Hem benimle neyin laf dalaşına giriyorsunuz ki? Eğer umursamazlığı yüzünden insanların sağlığını, hayatını tehlikeye atıp da hala vicdanı rahatsa birinin, ben ona laf anlatamam...

maalesef benım komsumun doktor secme sansı yoktu. kalp krızı gecırıyordu. yerde bıle masaj yapabılırlerdı ama yer yokmus dıye almadılar ve kapıda öldü adamcagız

Son düzenleyen: Moderatör:
Ssk devlet vs oleymis bnde duydum ozel muayenehanesine gidersen ilgileniomus para verceksin yani
Ama ozeldekiler resmen pervane pesind
Hersey paraya bakiyor

Beni rahatsiz eden su konu neden doktorlar bu kadar elestirilir.. Neden yaptiklari ise sayginiz yok.. Yukarida örnek verdim ... Bir bayanla ilgili yani bütün dünya doktorlari mi böyle... Hic mi hatasiz.. Bu kadar mi affedilemez.. Bir araba vurup ölseydi.. eceli gelmis denilir.. Hastanede ölse doktor hatasi .. Farketmiyor kac yasinda olursa olsun bu mudur... Ya da hastane kapisinda ölür doktorun üstüne yürürler.. Doktor napsin, basinda hastalari varken gidip bahce kapisinda mi beklesin... Hic kimse ölümsüz degildir.. Zaten hasta olmasa rahatsizligi olmasaydi hastaneye gitmezdi.. Gece evinde de ölebilirdi.. Ayni sekilde 85 yasinda kanser hastasi ölüyor ve doktoru öldürdüler.. Bunda da mi doktor hatasi var ? Ecel geldiyse en iyi doktorda gelse kurtaramaz...

Belki bir cok doktor suratsiz dir havalidir vs vs . Bu karekterle alakali bir sey. Ayni seyi baska yerde yasamiyormuyum... Yasiyorum ortalik u.....larla dolu... Bir ögretmen ben doktorun asagi yukari ne verecegini biliyorum demis... ee biliyorsan o zaman doktora gitme .. yaz ilacini git eczaneden al... Oldu bitti.. Bu kadar güvensiz bir meslekse bu kadar nefretiniz varsa gitmeyin..

ya ben resmen kendı meslegımı kendım elestırırım. anneme her gun soylerım anlatırım vallahi nıye elestırıye kapatmıssınız kendınızı onu cozemedım ben

Geçmiş olsun canım ancak bu ülkede milyonlarca cahil vatandaş da var..
Bir de şu doktora gideyim gibi bir şansı yok pekçoğunun..Ve yanlış anlaşılmasın hiç kimse doktorların tamamı yanlış yönlendiriyor demedi..Olanlardan örnekler verildi...

İyi, güzel söylemişsiniz de.
Biz doktorları eleştirmiyoruz ki, biz İŞİNİ CİDDİYE ALMAYAN, BİR CANLA UĞRAŞTIĞININ FARKINDA OLMAYAN doktorları eleştiriyoruz.
Bu yaptığınız savunma gereksiz değil mi?

ya ben resmen kendı meslegımı kendım elestırırım. anneme her gun soylerım anlatırım vallahi nıye elestırıye kapatmıssınız kendınızı onu cozemedım ben

Biz elestirmiyormuyuz her gün elestiriyoruz kendi meslegimizi ... Bu kadar negativ düsünce de olan insan varken ,bu kadar hakaretler yagarken elestirininde bir noktasinin geldigini düsünüyorum...

ya anlatamıyoruz ya anlasılamıyoruz hangısı acabaaa:44:

bilmem kaç sene önceki ameliyattan hep b kaptıysanız bunda doktorun suçu nedir açıklayabilir misiniz?
hee şunu da bilin ki evet doktorluk para için yapılan bir meslektir, her işte olduğu gibi.
öğretmenlere, askerlere, polislere filan neden denilmiyor acaba para karşılığı yapılan işten farklıdır diye.
kimse babasının hayrı için o kadar sene okuyup okul bitirip sonra da diplomasını rehin bırakıp zorunlu hizmete gitme meraklısı değil.

Biz elestirmiyormuyuz her gün elestiriyoruz kendi meslegimizi ... Bu kadar negativ düsünce de olan insan varken ,bu kadar hakaretler yagarken elestirininde bir noktasinin geldigini düsünüyorum...

hıc bırıne hakaret etmedık ne ben ne baskası. varsa lutfen alıntıla. özur dıleyecegım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…