Doktorların hastalara karşı tutumları !

arkadasimin 2.5yadindaki oglu ramazan ayinin ortalarinda ateslendi ozman baska sehirdeydi gittigi doktor bogaz enf. deyip antibiyotik verdi sonra istanbula geldiler cocugun atesi hala enaz 38 derece buradada su buyuk arastirma hastanelerine goturdu saglik ocagina goturdu bogaz en. soguk alginligi surekli antibiyotik ve diger ilaclari verip gonderdiler en son ozelde calisan cok guvendigim bir doktora goturdu ve en sonunda dun cocugun kaninda mikrop oldugu anlasildi bu cocugun 1.5aydir dusmeyen atesi var ve israrla hic biri test yapmadi(!)
hep sorumsuz doktora denk geldi kizcagiz yojsa bende dogumumu devlette yaptim coooook memnun kaldim doktorlardan surekli tekip ettiler(yapilmadi gerekeni yaptilar)surekli ilgilendiler
birde soyle birsey yasadik yegenim 1.5yasinda merdivenden dustu on dort disi kirildi en yakindaki ozele goturduler film bile cekmeden(!) damaginda kirik var deyim ameliyata hazirladiar eline serum icin igne taktilar son anda ablamlar aldi devlet has.goturdu film cekmisler cocugun damaginda degil kirik catlak bile yokmus ben ozel hastanelere guvenemiyorum para gelsin diye herseyi yapiyorlar hatta bir zamanlar bilen bilir bir ozel hastane vardi neredeyse badim agriyo diyene anjiyo yapiyordu
yani doktor ne kadar iyi olursa olsun ozeldeyse para gelsin diye gerekli gereksiz bir suru test istiyor ama devlette durum gercekten ciddiyse istiyor

bakın şunu gerçekten söyleyebilirim....kadın doğum servisinde karşılaştığım durumlar normal değildi......bazı asistan doktorlar gerçekten çok çirkindi.....o zamanlar daha gençtim ama kadın doğum bölümünü okumak mı hastalara kötü davrananlar bana kimbilir neler yapmazlardı.....gereksiz çirkin durumlar....galiba belli bölümler insanlara karşı olan saygıyı köreltiyor diye düşünüyorum

o ilgisiz cok bilmiş olan doktorlar(isini iyi yapanları tenzıh edıyorum ) bu işi daha baslamadan, bölümü tercih etmeden az cok biliyorlardı zorlugunu aciliyetini önemliligini vs..
madem beceremeyecekler kul hakkına gırecekler nıye yapıyorlar?
kimse silah zoruyla ıs vermıyor ki yapın dıye.

Son düzenleyen: Moderatör:

kürtaj yapılacağı o süre içinde belki belli değildi, ayrıca illa anestezi verilmesi diye bişi yok, bizim hastanede de anestezi olmadan yapılıyordu.
sgkya ödediğiniz o para doktorun cebine gitmiyor ne alaka.
ayrıca normal doğumda lavman yapılmak zorunda değil.
kadına hakaret edilmesi hiç hoş değil tabi.
benim girdiğim doğumlardan birinde de aynı şey olmuştu ama kimse hakaret etmedi, ıkınırken yapılması çok doğal bişey zaten.

herşey hastalar için

Bir de bazı hemşireler var ki onlar doktordan da beter..
Mazallahh doktor falan olsalar herhalde hastaneyi alt üst ederler o egolarıyla..
Yaşlıları ya da azıcık cahil bulduklarını azarlayıp azarlayıp gönderince egolarını tatmin ediyorlar sanırım...

reptomim hergün birşeyler değişiyor yap boz tahtası gibi oldu ....kafası çalışanlar türkiyede doktorluk yapmıyor zaten ama inan bana mesleğini sevmeyen bir yolunu bulup başka alanlara kayıyor

narkoz parasıda doktorun cebınden çıkmıyor arkadaşım yanı o isticek demi narkoz lazım dıcek ben demıcemya narkoz verın bana dıye benı çengelli bi demirle kazıdılar arkadaşım nasıl dayanılmaz bişeydı biliyormusun kımsenın yaşmasını istemem ayrıca ben ne yaşadıysam onu söluyorum özelede gıttım 5 yıl sonra ıkız bebeklere hamıle kaldım 5 yıl boyunca ne çok istedım bebeğim olsun ama yıne nasip olmadı ıkızlerden bırı doğuyordu suyu patlamış erken doğum acıl özele gıttım kadın doğumcularda nöbetçi varmış aldılar hemen doğum koltuğuna hemen geldı bebek zaten ufak 5 aylık sonra doktor diğerine bakmak istedı bende diğerini ellemıyceksınız demi o yaşıyor dedım kızdı bana napçam ben senın bebeğini nıye elliycekmişim falan fılan yanı ınsan hamıle olunca bu doktorlara bişi oluyor kurtaj yapılacağı belliydi bebeğin kesesi gelmişti zaten kurtaj yapçak doktor yokmuş o gece ebe varmış sade ondan bekletmişler

Son düzenleme:
Bu sene hazırlığı bitirdim ve tıp fakültesine başlayacağım.Ne kadar da heyecanlıydım, ders seçimi, hangi kitaplar iyidir, ne yapmalıyım diye..Burada yazılanlara göz attım da bütün şevkimin uçup gittiğini hissettim.
Meğer herkes tıp fakültesine başlamadan bitirmiş.Herkes bu konuda uzman.Evet doktorlar da hata yapar onlar da insan.Ama sizin haberlerde izledikleriniz, o yanlış teşhis koydu diye çarşaf çarşaf haber yapılan bir doktor kaç hayat kurtarmıştır, kaç kişinin sağlığını düzeltmiştir acaba ? Ya da farzedin berbat bir doktor olsun, her mesleğin berbatları da mükemmelleri de vardır sonuçta.Ama bunu bütün doktorlara mal etmek, bütün doktorlara hakaret etmek bazılarının ifadesiyle 'etik' midir?
Ne kadar sıra olduğunu siz de görüp şikayet ediyorsunuz, o doktorların 3 dk da sizinle nasıl mükemmel bir şekilde ilgilenebileceğini gerçekten merak ediyorum.
O tahlil istemedi diye yerden yere vurduğunuz doktor anneniz gibi kaç hastaya bakmıştır, bu konuda ne kadar tecrübesi vardır yada o konuya çalışmak için kaç gece sabahlamış olabileceğini düşündünüz mü hiç ? Eğer ilacın açıklamasından bu kadar çok şey görebiliyorsanız annenizi neden hastaneye gönderdiniz, kendiniz baksaydınız ?
Bir hanımefendi de 'kuzu kuzu ' ilgileniyorlar, devir hastaların devri diye bir kaç laf etmiş.Tarihin başlangıcından beri kutsal olan bir mesleğin mensublarını bu derece nasıl aşağılayabilirsiniz ?
Umarım ben doktor olana kadar, sistemde bazı şeyler düzelir.Ben bu kadar alanen aşağılanan hakeret edilen bir meslekten olmak istemiyorum.

Sanırım doktorların sizin için yaptıkları ufacık "hataların" o insanların hayatlarına mal olduğunun farkına varamadın hazırlık sınıfındasın malum adapte olmamış olabilirsin..
İkincisi hiç kimse doktorların tamamı "berbattır işlerini çok kötü" yapıyorlar demedi genellemedi..Elbette iyileri de vardır diyoruz..
Sonuncusu, Ne kadar iyi bir doktor olursan o kadar değer görürsün..Kimse durduk yere aşağılanmaz...

Siz mükemmel misiniz? hiç hata yapmıyor musunuz ? Doktorlar da insan ve hata yapabilirler.Elbette normal bir insandan çok çok daha dikkatli olmak zorundalar. Ben onlar da hata yapabilir bu normaldir dedim.Oh çok iyi olmuş demedim dikkat ederseniz ? Elbette ki çok ama çok fazla üzücü insanların bu şekilde sağlıklarından/hayatlarından olması.
Bu konuda genellemden bol bir şey yok farkında mısınız ?

peki ben neden tuhaf durumlarla karşılaşıyorum arkadaşım....112 deydim merkez bize kurşunlanma vakası verdi ve adresi not ettirdi......biz giderken yolda bizi durdurdular....adamın karısı hamileymiş doğum sancısı gelmiş adamın aracı var ve hastane birkaçyüz metre ötede onlara kurşunlanmanın daha acil olduğunu yol itibariyle demek istiyorum iki dakika içersinde bir kadın doğumcu muayene edebilir diye düşünüyorum.....ordaki insanların çirkinleşmelerinin benim neyimle ilgisi var....sağlık çalışanlarına küfredip deşarj olmak daha kolay.....hoşuna gitmeyen birşey olduğunda şikayet etmek neden bu kadar zor anlamıyorum

bak canım bız farkında olmadan yapılan hatalardan degıl bıle ısteye yapılanlardan bahsedıyoruz. ben doktorum dıye hepsıne ıyı dıyemezsın. ben de kendı meslegımden olup umusamayan ınsanları elestırırım.
elestırı olmazsa duzenleme de olmaz.
burada ılgısızlıkten ölen kanser olanlardan bahsedıyoruz bılmeden yapıalan hatalardan degıl.
zaten her doktor da aynı degıl

Biz yapılan hataları demiyoruz...Örneğimde olduğu gibi kişiden bir parça alıyorsun ve bu parça acaba kötü huylu mu iyi huylu mu bir tahlil yapmak çok mu zordu?? Bu bence hata değil önemsememek...Haşa ben mükemmel olduğumu iddia etmiyorum ama eğer insanların sağlıkları ellerimde olsa daha dikkatli davranırdım..Ben bir hata yaptığımda bir başka gün bir başka derste telafi edebilirim ama doktorlar bunun telafisini nerede yapacak hanımefendi?

Dedim ya elbette zorlukları var bu işin binbir türlü insanla karşılaşıyorsun ama bir doktor bana sırf odasından çıkıp acile gelmemek için telefonda "ben rapora gerek duymuyorum" deyip başından atarken(ki bu doktor elinde kocaman bir kitapla dolaşıyor, herşeyi oradan bakıyor) diğer bir doktor "nasıl rapor vermez sizin ateşiniz çok yüksek bu durumda çalışamazsınız" diyorsa, ben bu iki doktoru nasıl aynı kefeye koyabilirim?

Malesef ki sen yüzlerce hasta iyileştireceksin ama örneğin yazacağın ilaç yan etki olarak mide bulantısının yanında ishal de yapabiliyor diye arkandan "kötü ilacı yazmış, insan sorar bi ishal olmanda sakınca var mı diye, cık cık" denecek.

Ha bi' de kazara biri falan ölürse sen öldürmüş olacaksın, kurtardıklarını Allah kurtarmış olacak. Aklında olsun bu da, hastan iyileşse hasta da yakını da seni tanımaz. Ölse tependen ayrılmaz.

Ben hasta psikolojisini de hasta yakını psikolojisini de yemin billah çözemedim. Tıp okumayan herkes doktor, tıp okuyan herkes kötü. Bu kötülenen doktorlar aynı zamanda hastaları pışpışlamak zorunda. Senelerce okuyup, senelerce asistanlık yapıp pışpış + moral desteği verecekler çünkü.

*Ayrıca not düşeyim, ilaç kullanmadan prospektüsü okuyup yan etkilerine vs bakarsanız psikolojikman o etkilerin görülme olasılığı kat kat artar. Baş dönmesi yapabilir'i gördüğünüz anda o baş illa ki döner.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…