Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ne kadar yoğun olunursa olunsun o hasta olan
kişide oraya zevkine gelmiyor. Çok mesakkatli bir iş herkes bunu kabul ediyor ama kimse umursamaz şekildeki davranışlara maruz kalmak zorunda değil. Sağlık Bakanlığına şikayet edin.Memuriyet dereceleri düşüyor.

hormonlarla alakalı bir durum vardır ama ciddi boyutta değilse(ilaçlık yani)
ondan öyle demiştir

Devlet hastanelerinde bir doktor en az 120 hasta bakıyor..bu da ortalama bir hastaya 1,5 dk ya tekabül eder..1,5 dk da şikayet mi dinleyecek muayene mi edecek tahlil mi isteyecek teşhis mi koyacak..hastalar kendisini tek hasta gibi görüyor ama o hekim hergün sizin gibi 120 insan daha görüyor...tabiki geçişyirme baştan savma gibi bir durum sağlık söz konusuysa olamamalı kabul edilemez bir durum ama hekimde bir insan sonuçta..kapasitesinin çok üzerinde çalıştırılırsa ortaya böyle saçma bir durum çıkar işte..mevcut sağlık sistemi baştan aşağı yanlış insanların sağlıklarıyla oynuyor ama çoğu kişi bunun farkında değil..

Kimsenin hakkına girmek istemem, kimseyi kırmak istemem, genelleme yapmaktan da hoşlanmam.

Ama acıyan ayağıma doktorun -doğru yeri bile gösterdiğim halde bulamadı- şöyle bir dokunması, bir şey yok diyerek terslemesiyle devlet hastaneleri bitti benim için.

Ameliyat için yarıyıl tatilini bekliyorum şimdi.

Ne kadar ayıp yaa. Doktorlara DAYAK???
Bakın hanimefendiler oturup burada yorum yapmak cok kolay tabi cunku siz 6 yil okuyup üstüne 5 yil uzmanlik arti 3yil doğu gorevi yapmiyorsunuz. Hepiniz her aksam evinize giriyorsunuz ama sizin oturup elestirdiginiz doktorlar 36 SAAT ARALIKSIZ calisiyorlar.

Doktorlar sizin maliniz degildir. Anlayisli olmak zorundasiniz siz de. Dunya daki en stresli mesleklerden birisi. Mesajini siddet iceriyor resmen utanin kendinizden.

Size devlet memuru bagirir susarsiniz, avukat bagirir susarsiniz, doktor DAHA ACIL hastaya öncelikle bakti diye oturur doktorlara dayak sart dersiniz.

Siz önce bi siddetin ne kadar kotu bise oldugunu öğrenin sonra doktorlara laf edin. Sizi ve sizin gibileri kiniyorum

Doktora siddet gosteren ve bunu hakli bulan herkesi de ALLAH DOKTORSUZ BIRAKIR sizi INSALLAH!!!

ben de bir doktorum ve siz bizim ne kadar agir sartlarda calistigimizi bilmiyorsunuz bazen cocuguma vakit ayiramiyorum ben ama siz sirf 5 dk 10 dk fazla bekliyorsunuz diye veya hicbir tıbbi dayanaginiz olmadan oturup doktorun verdiği ilaclara yorum yapiyorsunuz???

6yil tip+5yil uzmanlik+3yil dogu hizmeti yapin sonra oturup konusun.

Kesinlikle onaylamiyorum ilgisiz doktorlari ama gerçekten bu isin icinde olmak lazim anlamak için.

agzina saglik canim benimmmm

Cok çok fena doktorlar var 20 sene de okusa isini mükemmel yapıyor anlamina gelmiyor maalesef...

Gittiğim cildiyecinin yaninda 20 dk kaldim bunun 18 dksi laptopunun kurulumuyla alakaliydi..sağolsun..

Çok iyileri de var o gün çok agladi diye arkadasimdan 300 lira muayene parasi almadi adam bugün çok uzdum sizi diye yolladı.. Muayene sirasinda telkini konuşması ilgisi de cabasi yani..

O yüzden her tip okuyan doktor olamıyor ne yazik ki

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun
nörolojik olduğunu düşündüm ben ama inşallah geçici bir şeydir.
kasların zayıflamasından değil sanırım. çünkü annemde yutak kaslarının zayıflaması var o katıları yiyip sıvıları içemiyor.
sizde tam tersi. inşallah teşhis koyup tedavisini uygularlar en kısa zamanda.

Bir de genellikle masalarında hangi ilacın reklam broşürleri varsa ne tesadüf her hastanın o ilaca ihtiyacı oluyor ya, hepsine o ilacı yazıyor.

Ilgilenmiyorsun diye icerdeki hasta yavassin 2 saattir siram gelmedi diye disaridaki hasta bas bas bagirir.hergun 120 hastaya bakiyim diye kendi ozel istegi ya bir de dayak yesin hakediyor cunku. O bir insan degil cunku.maasinida vergilerinizle oduyorsunuz sizin maliniz dovun tabi!

Bazı doktorlar gerçekten sorunlu . Hastayı küçük görüyorlar .
Her matematiği , biyolojisi iyi olan adamı tıp fakültesine alırlarsa böyle şeyler yaşamak
pek anormal değil bence.

6 yıl tıp, 5 yıl uzmanlık ve 3 yıl doğu görevi yapmış olmak kimsenin canına kast etmeyi gerektirmiyor, herkesin mesleği zor kendine göre.. Bu işte idealist olmayan bu görevi seçmemeli, sizler belki 36 saat nöbet tutup çocuğunuzu göremiyorsunuz ama ben sizin mesleğinizi en umarsızca yapanlar nedeniyle çocuklarımı kaybediyorum, belki hiç çocuğum olamayacak, bunun vebali de sorumluluğu da 6 yıl tıp, 5 yıl uzmanlık ve 3 yıl doğu görevi yaparak bir hastanenin kadın doğum servisine doktor olan, ambulansla acil gelen hastaya 16 saat sonra bakmaya gelen, ultrason filminden bir canlının ölü mü diri mi olduğunun teşhisini kayabilecek bir doktorda!! Hayır yüzlerce hastaya bakmıyordu, ağzında cikleti sabah duşunu almış asabiyetini etrafa saçmaya hazır bir şekilde geldi görev yerine ki ben ondan 16 saat önce acil hasta olarak gelmiştim.. Hadi o istisna, kesesi yırtılmış, sıvısı azalmış diğer bebeğime çok sağlıklıdır, kese normal ve kanama yoktur raporu veren diğer sağlık çalışanı.. Her mesleğin iyileri ve kötüleri var, bu kadar taraflı bakmayın, bu meslek gönül işidir, tercihdir, canla uğraşıyorsunuz, gönlünüz, vicdanınız, emeğiniz, çabanız, hoşgörünüz bu kadar geniş değilse lütfen bu meslekleri yapmayın, bırakın iyi yapanlar yapsın ki hiç kimsenin canına yazık olmasın..

Bazı doktorların iyi bir diksiyon ve psikoloji dersi alması gerekiyor bence.
Tamam anlıyorum çok zor bir meslek ileride Allah izin verirse ben de olmak istiyorum ama karşındaki de insan yani.O oraya can havliyle geliyor tamam abartanlar da var ama insan cidden hasta olmadan ben çok hastayım demez yani çoğu insan demez.En azından bir iki dakika ayırıp karşıdaki insanı hasta olmadığına ikna etmek gerekiyor.Bazı istisnalar oluyor tabi onları ayrı tutuyorum.
Bazı doktorlar da var mesela şeker gibi.İnsanın oturup sohbet edesi geliyor cidden soruyor,soruşturuyor,dinliyor hastasını.
Her meslek çok zor yerine göre bunu hep derim başka bir konuda da demiştim mesela bir öğretmen de günde rahat 30 çocukla ilgileniyor tıpkı aileleri gibi.Onlara bir şeyler öğretebilmek için çabalıyor her gün.Onlar öğrenmediğinde o da yoruluyor,üzülüyor tabi.Diş hekimleri aynı keza günde kaç kişinin dişleriyle ilgilenmek zorundalar.Kolay mı hiç görmediğin tanımadığın insanların ağzının içine bakmak ? Kaba oldu belki ama çok zor hem de kaç kişinin...
Ama karşıdaki insanı kırmamak esas.İnsan olalım önce doktor,öğretmen,avukat değil.

Acilde çalışan bir doktorum ve günde yaklaşık 900 civarı hasta bakıyoruz.. bir gün 1440 dk olduğuna göre çalışma hızımızı hayal edebiliyorsunuzdur umarım..
acil servisler kalp krizi, trafik kazaları, beyin kanamarı, durdurulamayan bulanı-kusma gibi vakalar için açılmış bir servistir. Soğuk algınlığı için kulak burun boğaz poliklinikleri, öksürük için goğus hastalıkları poliklinikleri yahut aile hekimlikleri, bir haftadan uzun süren kol-bacak-sırt-bel ağrıları için ortopedi, beyin cerrrahisi gbi bölümlere gidilmeli. Geç zamana randevu veriliyor olabilir. Bu bir sorun da olabilir ama bu sorunun çozumu acile başvurmak değil. Böyle olduğunda biz hastanın acil şikayetini çözüp polikliniğe yollarız. Yapılacak şey de budur zaten..

Son düzenleme:
Çok haklısın da acilde zaten ayakta hafif hastalar için müdahale kısmından önce bir doktor odası oluyor. Yani soğuk algınlığa gelen sadece yine bir soğuk algınlığa gelen hastayı bekliyor. Burada bulunan bir doktor gerçekten acil gelen hastalara Zaten bakmıyor. İkisini kıyaslamak saçma olmuş.

Motilite testi diye birşey yapılıyor basıncı ölçüyor yanlış bilmiyorsam ama konuya hakim değilim maalesef,genel cerrahiye de gitmekte fayda var.Onlar ilgileniyor daha çok.

Hani çocuk yapmayı önermekle vicdan ne alaka?
Popülist alakasız bir cevap?

Çocuk yapmayı önerdiğiniz insanın çocuğu olmuyorsa diyorum. Yani çocuğu olmayan herkese çocuk yap önerisi de bana çok alakasız geldi. Espri yaptıysanız bilemem de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…