Aynen dediğin gibi ; normalde günde 2,5 litre su tüketiyorum, son bir aydır yudum yudum içiyorum suyu o bile dokunuyor
Ne yesem ne içsem şaşırdım, mide içeriği resmen boğazıma dayanıp kalıyor, yatamıyorum, öyle yüksek yastık falan fayda etmiyor. İlaç aldığım için mide asidi yakmıyor ama sanki boğazımda bir sopa öyle kalıyorum, ne illet bir şeymiş anlamadım ki=(
Bir de genellikle masalarında hangi ilacın reklam broşürleri varsa ne tesadüf her hastanın o ilaca ihtiyacı oluyor ya, hepsine o ilacı yazıyor.
Çocuk yapmayı önerdiğiniz insanın çocuğu olmuyorsa diyorum. Yani çocuğu olmayan herkese çocuk yap önerisi de bana çok alakasız geldi. Espri yaptıysanız bilemem de...
Hayır tabii ki : ) mesela gittiğimiz bir psikiyatride buna tanık oldum. Iyi bildiğimiz ilaçlardan olmayan bir depresyon ilacını şakır şakır yazıyordu.Yani diyorsunuz ki hekimin masasında bir ilac broşürü var ve her gelene onu yazıyor. Bogaz enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu, bel fıtığı??? Doktorlar her soguk alginligi hastasina ayni ilaci yaziyordur ki zaten bu da çok normal çunku tedavi ayni :)
Bilmediğimi düşünmüş olmanız enteresan çünkü o soruyu sorarken ironi yapmıştım ama yapamamışım demek ki:) sizin iyi olarak bilinmeyen dediğiniz ilacı devlet iyi olarak biliyor olmalı ki o kadar çok yazmasına rağmen sorun olmamış. Yazılan her ilaç sisteme kaydolur. Dikkat çekecek bir durum olsaydı emin plun hakkında işlem başlatılırdı. Antibiyotik mevzuuna gelince tanıyla örtüştüğü müddetçe istediği antibiyotiği yazabilir bir doktor. Firmaların ilaç üretebilmesi için o hastalığa iyi geldiğine dair etkinliklerini kanıtlamış olmaları gerekiyor. O yuzden yazılan antibiyotiğin piyasaya çıkmasına müsaade edildiyse işe yarıyordur. Sorun yok yani :) yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa öyle hekimlere gitmemenizi öneririm. Her bogaz enfeksiyonuna farklı ilaç vereni tercih ediniz. Sevgiler :)Hayır tabii ki : ) mesela gittiğimiz bir psikiyatride buna tanık oldum. Iyi bildiğimiz ilaçlardan olmayan bir depresyon ilacını şakır şakır yazıyordu.
Antibiyotiklerde de bunu yapıyorlar.
Ama bir doktorun bunu bilmemesi ya da bilmiyormuş gibi yapması trajikomik olan. : D
Neyse bilmiyorsanız öğrenmiş oldunuz. Tabii genelleme yaparken birkaç örnekle genelleme yapıyorum. Bu yüzdeye vurduğumuzda çok çok azdır muhtemelen.
Evet bütün doktorlar çok etik çalışıyor.Bilmediğimi düşünmüş olmanız enteresan çünkü o soruyu sorarken ironi yapmıştım ama yapamamışım demek ki:) sizin iyi olarak bilinmeyen dediğiniz ilacı devlet iyi olarak biliyor olmalı ki o kadar çok yazmasına rağmen sorun olmamış. Yazılan her ilaç sisteme kaydolur. Dikkat çekecek bir durum olsaydı emin plun hakkında işlem başlatılırdı. Antibiyotik mevzuuna gelince tanıyla örtüştüğü müddetçe istediği antibiyotiği yazabilir bir doktor. Firmaların ilaç üretebilmesi için o hastalığa iyi geldiğine dair etkinliklerini kanıtlamış olmaları gerekiyor. O yuzden yazılan antibiyotiğin piyasaya çıkmasına müsaade edildiyse işe yarıyordur. Sorun yok yani :) yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa öyle hekimlere gitmemenizi öneririm. Her bogaz enfeksiyonuna farklı ilaç vereni tercih ediniz. Sevgiler :)
Bu arada siz beni iyi anlamamışsınız. Ben iyi bilinen ilaç ifadesini anladığınız şekilde kullanmadım. Depresyon için gidenlere verilen tipik ilaçlar değil demek istedim. Ya ne yazsın durumu olmasın diye.Bilmediğimi düşünmüş olmanız enteresan çünkü o soruyu sorarken ironi yapmıştım ama yapamamışım demek ki:) sizin iyi olarak bilinmeyen dediğiniz ilacı devlet iyi olarak biliyor olmalı ki o kadar çok yazmasına rağmen sorun olmamış. Yazılan her ilaç sisteme kaydolur. Dikkat çekecek bir durum olsaydı emin plun hakkında işlem başlatılırdı. Antibiyotik mevzuuna gelince tanıyla örtüştüğü müddetçe istediği antibiyotiği yazabilir bir doktor. Firmaların ilaç üretebilmesi için o hastalığa iyi geldiğine dair etkinliklerini kanıtlamış olmaları gerekiyor. O yuzden yazılan antibiyotiğin piyasaya çıkmasına müsaade edildiyse işe yarıyordur. Sorun yok yani :) yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa öyle hekimlere gitmemenizi öneririm. Her bogaz enfeksiyonuna farklı ilaç vereni tercih ediniz. Sevgiler :)
Bana da bir doktor siğillerim için OKUT dedi.Yıllardır cildimde kızarıklıklar var.Geçmiyor.
Devlete gittim.
Sebebi ne dedim.Yok dedi.
Çözümü ne dedim.Yok dedi,geçer dedi.
Ben de içimden sövüp çıktım.
Bana da bir doktor siğillerim için OKUT dedi.
Sonradan okuttular o doktoru. : D
Yıllardır cildimde kızarıklıklar var.Geçmiyor.
Devlete gittim.
Sebebi ne dedim.Yok dedi.
Çözümü ne dedim.Yok dedi,geçer dedi.
Ben de içimden sövüp çıktım.
Evet bütün doktorlar çok etik çalışıyor.
Hiç performansa dayalı hizmetle ilgili kaygıları yok.
Hiçbir ilaç firmasıyla ilişkileri yok.
Vs vs.
Rahatlamışsınızdır şimdi. : )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?