Doktoru şikayet etmek istiyorum

Ismarlama antibiyotik ,hele diş gibi farklı konularda yazdıramazsınız. Dr size bunu söylemiş ama siz çok ısrar edince istemsiz yazıp, laf söylemiş.Yarın bir gün ,verdiği antibiyotik farklı bi şekilde size zarar verirse, diş onun konusu olmadığından kendi de farklı sebeplerden mağdur olabilir.Aile hekimliği kafaya göre ilaç yazdırma yeri değil ,bir sınırları var onların, her şeyin sorumluluğunu alamazlar.Doktor tartışmanın sonunda uslüpsuzlaşmış evet ama siz de çok ısrar etmişsiniz.Ben olsam şikayet etmez,dr değiştirirdim ki o da zaten bana gelme demekle bunu demek istemiş.Diş acil e gidebilirsiniz bu gibi durumlarda.

Biz nasıl alabiliyoruz ya bu eczacının hatası falan mı ? Ben en son iki üç sene önce falan diş için almıştım hatta antibiyotik işe yaramamış saçma sapan dümdüz bi suda eritilen ilaç bütün derdimi çözmüştü

Dişçiniz yazmıştır.
yoksa alınmıyor kesinlikle

Dişiniz apse yaptıysa bir özel diş hastanesine gidip durumu anlatabilirdiniz. Hemen işlem yapmıyorlar zaten. Diş polikliniğine gidip apse yaptı deseniz zaten hemen antibiyotik verip bir hafta sonra antibiyotik bitince işleme başlayacaktı. Siz emir kipiyle konuşmuşsunuz.

Hastanede randevulu muayene olduktan sonraki 10 gün boyunca doktora ilaç veya gerekli tahlil vs için randevusuz gidilebiliyor 10 günlük süresi var ama bunu çok fazla uygulamıyorlar yoğunluktan ötürü.

Neden kafasına göre antibiyotik yazamayacağını, yetkinliklerinin sınırlarını düzgünce anlatmak yerine "bir daha gelme" falan diyemez. Aile hekimi zaten, ona o karar veremez özel muayenehane değil orası.
Herkes her durumu bilmek zorunda değil. Eskiden şakır şakır antibiyotik yazıyorlardı insanların aklında öyle kalmış olabilir. Şikayet edin.
Apse zaten ağrılı sancılı bir şey üstüne trip yemişsiniz.

Aile hekimleri gerçekten artık kafalarına göre antibiyotik yazamıyor, direkt antibiyotik yazmasını istemen doğru olmamış ama doktor da anlamsızca bir tavırda bulunmuş. Size gelme deme hakkina sahip değil

Eskiden derken? Konu sahibi 60 yaşında falan mı acaba? Doktorun genel üslubunu savunmuyorum ama konu sahibinin anlayacağı dilden konuşmuş.
Aile hekimliği öyle acilde, diş apsesine gidilecek bir yer değil. Her şeyi cimere şikayet etmeyi düşünene kadar ne için nereye gitmesi gerektiğini öğrenip doktorun üslubu için de Sağlık Bakanlığının şikayet platformuna şikayet etmeyi öğrenebilecek bir yaşta bence.

Tamam ama üslubu nedir ben hakaret etmedım kıbar konuştum bana gelme bıda deme hakkı var mı
Doktorun üstüne gidip kışkırtıyorsunuz sonrada bana sert davrandı diyorsunuz. Sağlık ocağındaki doktora gidip kafanıza göre bana antibiyotik yaz diyemezsiniz yani kaç yaşında insansınız öğrenmiş olmalısınız bunu. Durumunuz çok kötüyse acile gidersiniz zaten. Doktorlarda haklı kim bilir günde kaç tane sizin gibi insanla uğraşıyor.

Doktor zaten “biz eskisi gibi antibiyotik yazamıyoruz” demiş. Konu sahibinin bu lafı duyunca “aa öyle mi bilmiyordum kusura bakmayın” diyip çekilmesi lazımdı ama başka doktorlar yazıyor diye karşılık verip ısrar etmiş. Bazı insanlar açıklama yapılınca anlamıyorlar görüldüğü üzere.

Hangisi alınmıyo ? Diş için ne kullanacaktınız ben yıllardır reçeteli bir şey aldığımı hatırlamıyorum
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz acaba antibiyotiği recetesiz hiç bir yerden alamazsınız. Bazen tanıdık eczaneler borç seklinde veriyor sizde onu daha sonra yazdırıyorsunuz. Diğer türlü reçetesiz pra ile alamazsınız. Antibiyotik diye başka ilaç almış olmaşısınız.

Karşısında hasta biri var
Ne olmuş antibiyotik yaz dediyse
İşte ben yazamam kafama göre deyip geçebilirdi ki yazabilirde
İlaçlar zaten alaha emanet oda ayrı konu
Dünya kadar vergi ödüyoruz neden parayla ilaç alsın yada özel polikliniğe gitsin
Yüzü gözü şişmiş ağrıdan duramayan birine bu üslupla konuşulmaz ki bu bir doktor herkesten daha iyi anlaması lazım
Yazmasa bile gidin diş acile diyebilir
Bidaha bana gelme nedir
Vala bence doktor çok hadsiz

Bazı üyelerle aynı konuyu mu okuduk diye kendimden şüphe ediyorum bazen. Doktor şunu deseydi dediğiniz her şeyi zaten söylemiş. Ben antibiyotik yazamam diye de söylemiş. Dişçi hekimine git de demiş. Daha konunun ilk cümlelerinde yazıyor bunlar. Konu sahibi ısrar etmiş. Nereyi okudunuz valla hayret ediyorum.

Ben öyle yazamam diş Doktor'una gıt dedı ama dedım en az 15 gün sonraya sıra verıyoe bu halde duramam dedım. Oda bız eskısı gıbı anbıtıbıyotık yazamıyoruz dedı.

Antibiyotik şakır şakır yazılacak bişey değil, kaldı ki dis hekimin görmesi gereken bir konu. Aile hekimi neden antibiyotik yazsın?
İsterseniz devlet yetki versin siz yazin

Aile hekimlerinin de antibiyotik yazamadiklari durumlar var.
Kızımın boğazı ağrıdığında yazabilldigi antibiyotiği kulaği ağrıyor dediğimde yazmamıştı mesela.
Çünku kulak muayenesi yapabilecek yeterli techizata sahip degiller haklı olarak da neye göre yazdın dediklerinde verecek cevabı olmayacak.
Diş de aynı şekilde, aile hekimine dişim ağriyor kulagim agriyor diye gidilmez zaten.
Uslübu biraz değişikmiş bu tarz bir şekilde anlatsa sizde belki konuyu anlayip hak verecektiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…