- 25 Ekim 2018
- 3.916
- 7.084
- 158
Hangisi alınmıyo ? Diş için ne kullanacaktınız ben yıllardır reçeteli bir şey aldığımı hatırlamıyorumAntibiyotik alınmıyo recetesiz
Biz nasıl alabiliyoruz ya bu eczacının hatası falan mı ? Ben en son iki üç sene önce falan diş için almıştım hatta antibiyotik işe yaramamış saçma sapan dümdüz bi suda eritilen ilaç bütün derdimi çözmüştüReçetesiz alınamıyor maalesef
Keşke alınsa da doktorlar da rahat eder
Konu sahibi diş çok farklı bir alan
Halk doktor her şeye baksın istiyor da
Diş hiç bizim alanımız değil, diş hastanesine ya da özele gitmen daha uygun olurdu.
Dişçiniz yazmıştır.Biz nasıl alabiliyoruz ya bu eczacının hatası falan mı ? Ben en son iki üç sene önce falan diş için almıştım hatta antibiyotik işe yaramamış saçma sapan dümdüz bi suda eritilen ilaç bütün derdimi çözmüştü
Aile hekimleri gerçekten artık kafalarına göre antibiyotik yazamıyor, direkt antibiyotik yazmasını istemen doğru olmamış ama doktor da anlamsızca bir tavırda bulunmuş. Size gelme deme hakkina sahip değilSabah kalktım dişim apse yapmış yüzüm şiş. Aıle hekimliğine gıttım Dr a kolay gelsin dişim apse yaptı rıca etsem antibiyotik yazar mısınız dedım. Ben öyle yazamam diş Doktor'una gıt dedı ama dedım en az 15 gün sonraya sıra verıyoe bu halde duramam dedım. Oda bız eskısı gıbı anbıtıbıyotık yazamıyoruz dedı. Ama bu şekilde duramam acile gıtsem ordakı Dr da yazıyor çunku önce antibiyotik kullanıyor ya hani dedım. O zaman oraya gıt dedı tersledı. Banada gelme dedı Doktora sız ıyı mısınız ben sıze kötü bşy demedım bu halde zor durumdayım dedım. Sınırlı bı sekılde tamam yazıyorum dedı verdi reçeteyi tam çıkıyordum bana bıdaha gelme sen dedı bıdaha. Bende sızı sıkayet ederım dedım. Bende recetenı iptal ettim senın dedı. Allah a havale edıyorum sizı dedım bende senı Allah'a havale edıyorum dedı.... Konu bu. Yemın ederim ederım ne hakaret ettım ne kötü bşy dedım sızce bu üslup olur mu bana bıdaha gelme dedı kaç kere. Bakması gerekir ergen çocuklar gıbı bana demesin mı olduuuu ben senın ısını göreyim sende benı sıkayet et iptal ettım recetını dedı. Ama kovuyorsunuz sürekli dedım. Tamam yazmıyorum ben sana ilaç dedı. Şikayet nereye edecegım ben
Eskiden derken? Konu sahibi 60 yaşında falan mı acaba? Doktorun genel üslubunu savunmuyorum ama konu sahibinin anlayacağı dilden konuşmuş.Neden kafasına göre antibiyotik yazamayacağını, yetkinliklerinin sınırlarını düzgünce anlatmak yerine "bir daha gelme" falan diyemez. Aile hekimi zaten, ona o karar veremez özel muayenehane değil orası.
Herkes her durumu bilmek zorunda değil. Eskiden şakır şakır antibiyotik yazıyorlardı insanların aklında öyle kalmış olabilir. Şikayet edin.
Apse zaten ağrılı sancılı bir şey üstüne trip yemişsiniz.
Doktorun üstüne gidip kışkırtıyorsunuz sonrada bana sert davrandı diyorsunuz. Sağlık ocağındaki doktora gidip kafanıza göre bana antibiyotik yaz diyemezsiniz yani kaç yaşında insansınız öğrenmiş olmalısınız bunu. Durumunuz çok kötüyse acile gidersiniz zaten. Doktorlarda haklı kim bilir günde kaç tane sizin gibi insanla uğraşıyor.Tamam ama üslubu nedir ben hakaret etmedım kıbar konuştum bana gelme bıda deme hakkı var mı
Doktor zaten “biz eskisi gibi antibiyotik yazamıyoruz” demiş. Konu sahibinin bu lafı duyunca “aa öyle mi bilmiyordum kusura bakmayın” diyip çekilmesi lazımdı ama başka doktorlar yazıyor diye karşılık verip ısrar etmiş. Bazı insanlar açıklama yapılınca anlamıyorlar görüldüğü üzere.Neden kafasına göre antibiyotik yazamayacağını, yetkinliklerinin sınırlarını düzgünce anlatmak yerine "bir daha gelme" falan diyemez. Aile hekimi zaten, ona o karar veremez özel muayenehane değil orası.
Herkes her durumu bilmek zorunda değil. Eskiden şakır şakır antibiyotik yazıyorlardı insanların aklında öyle kalmış olabilir. Şikayet edin.
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz acaba antibiyotiği recetesiz hiç bir yerden alamazsınız. Bazen tanıdık eczaneler borç seklinde veriyor sizde onu daha sonra yazdırıyorsunuz. Diğer türlü reçetesiz pra ile alamazsınız. Antibiyotik diye başka ilaç almış olmaşısınız.Hangisi alınmıyo ? Diş için ne kullanacaktınız ben yıllardır reçeteli bir şey aldığımı hatırlamıyorum
Gecen yıl getirilen duzenlemeyle aile hekimlerine antibiyotik ve bir kac ilac icin kota getirildi.Ama bu şekilde duramam acile gıtsem ordakı Dr da yazıyor çunku önce antibiyotik kullanıyor ya hani dedım.
Bazı üyelerle aynı konuyu mu okuduk diye kendimden şüphe ediyorum bazen. Doktor şunu deseydi dediğiniz her şeyi zaten söylemiş. Ben antibiyotik yazamam diye de söylemiş. Dişçi hekimine git de demiş. Daha konunun ilk cümlelerinde yazıyor bunlar. Konu sahibi ısrar etmiş. Nereyi okudunuz valla hayret ediyorum.Karşısında hasta biri var
Ne olmuş antibiyotik yaz dediyse
İşte ben yazamam kafama göre deyip geçebilirdi ki yazabilirde
İlaçlar zaten alaha emanet oda ayrı konu
Dünya kadar vergi ödüyoruz neden parayla ilaç alsın yada özel polikliniğe gitsin
Yüzü gözü şişmiş ağrıdan duramayan birine bu üslupla konuşulmaz ki bu bir doktor herkesten daha iyi anlaması lazım
Yazmasa bile gidin diş acile diyebilir
Bidaha bana gelme nedir
Vala bence doktor çok hadsiz
Ben öyle yazamam diş Doktor'una gıt dedı ama dedım en az 15 gün sonraya sıra verıyoe bu halde duramam dedım. Oda bız eskısı gıbı anbıtıbıyotık yazamıyoruz dedı.
Antibiyotik şakır şakır yazılacak bişey değil, kaldı ki dis hekimin görmesi gereken bir konu. Aile hekimi neden antibiyotik yazsın?Neden kafasına göre antibiyotik yazamayacağını, yetkinliklerinin sınırlarını düzgünce anlatmak yerine "bir daha gelme" falan diyemez. Aile hekimi zaten, ona o karar veremez özel muayenehane değil orası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?