• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktoru şikayet etmek istiyorum

O da bız eskısı gıbı anbıtıbıyotık yazamıyoruz dedı.
keske yazamasalar. basit bir soguk alginligi icin gittim daha yeni antibiyotik yazdilar - almadim. kalani ictim iki gune iyilestim.
malesef hep yazıyorlar. ama belki chamallows chamallows 'un dedigi gibi kulakta dişte yetki disi kaliyorlardir.
Bana da gelme dedı Doktora sız ıyı mısınız ben sıze kötü bşy demedım bu halde zor durumdayım dedım. Sınırlı bı sekılde tamam yazıyorum dedı verdi reçeteyi tam çıkıyordum bana bıdaha gelme sen dedı bıdaha. Bende sızı sıkayet ederım dedım. Bende recetenı iptal ettim senın dedı. Allah a havale edıyorum sizı dedım bende senı Allah'a havale edıyorum dedı....
ne gereksiz bir muhabbet olmus. sacma davranmis. aile hekiminin de gicigi cok gicik. benim ailemin uc adim mesafesindeki aile hekimi tam bir manyak. psikolojik problemleri olduguna inanıyorum. bir kere atesten yürüyemiyorum ailem koluma girip götürdü bana bin tane ilac yazdi. rapor istedim "buraya kadar geldiysen ise de gidebilirsin" dedi, yazmadi yillik iznimden yedi😅 iyilesince gittim baska ilceden degistirdim aile hekimimi. kimsenin naziyla ugrasamam, hastayken rapor almak icin de yalvaramam. ayni kadin arkadasim guneste cok kötü yanmis vucudu su toplamis. onu da "otuz yasina gelmissin nasil guneslenecegini ogrenemedin mi" diye terslemisti. ananem 88 yasinda ilac yazmiyor hasta gelsin diyor (doktorun 6 paket diye yazdigi ilaclardan 2 taneden fazla alamiyorsun. bitince yine yazdir diyorlar bu tarz ilaclardan bahsediyorum. ananem hasta diye verilen ilaclardan degil). boyle ilginc birisi. bu yuzden herkes ondan cikti ayni binadaki diger tatli hekime gecti. bu sefer adaletsiz bir dagilim oldu digeri calisiyor bu keyifle oturuyor😅 guleryuzlu olan guleryuzlu olduguna bin pismandir eminim ki.

Son düzenleme:
Her gelene antıbıyotık verılır mı? Belkı ıyıce yan etkı yapacak. Kafanıza gore tanı koyup bana buju yaz demıssınız. Adama ışını ogretmeye kalkarsanız o da uslubunu sızınkının sevıyesıne ındırır. Gecmıs olsun ozele gıdebılırsınız artık ıptal edılen randevulardan bulunabılıyor.

184 e sıkayet ettım gerı dönüş yapıldı o sekılde bır ilaç yazmama antibiyotik yazmama durumları yok drların söz konusu bıle degıl yetkılerı dahılınde yazarlar dedı. Neyse dedıgım gıbı kım haklı Allah bılır artık

Adam diş hekimi olmadığına göre sizin diş probleminiz nasıl onun yetkisi dahilinde olabilir?
İlaçla ilgili bir sorun yaşasanız adama sen hangi yetkiye dayanarak, diş hekimi olmadığın halde hangi muayeneyi yaparak bu ilacı verdin demeyecekler mi?

Adamın üslubunu sert bulanlar olmuş ama ben normal buldum. 54356 cümle ve ısrar sonrası terslemiş sizi. Herkesin sabrının bir sınırı var.

Bahsettiğiniz ilaçta antibiyotik bi ağrı kesici. Ameliyat sonrası, çok keskin ağrılar, migren, regl atakları için kullanılıyor. Dozu çok yüksek, sık kullanımda bağımlılık yapan bir ilaç
Bahsedilen ilac ağrı kesici değil dümdüz antibiyotik. Cok geniş bir kullanım alanı oldugu için adını çok biliyoruz. Ama sık kullanımda her antibiyotikte oldugu gibi etkisi azalır doğru.

Biz nasıl alabiliyoruz ya bu eczacının hatası falan mı ? Ben en son iki üç sene önce falan diş için almıştım hatta antibiyotik işe yaramamış saçma sapan dümdüz bi suda eritilen ilaç bütün derdimi çözmüştü
Aynen çocuk yetiskin farketmiyor burda da istediğin antibiyotiği veriyor eczaneler..

Bilmiyorum kafam karıştı ilaç yazıyor diyen var yazmıyor diyen de var yorumda. Bir de antibiyotik reçete olmadan alınamaz değil mi
Yazmıyor değil eskisi gibi yazamıyorlar artık.

Siz hastalığınız için gittiniz için diyelim muayene eder yazılması gerekiyorsa yazar aile hekimlerine kısıtlama geldi antibiyotikte,hatta bazı ilaclar içinde gelecek diyorlardı Ağrı kesici türlerinde.

Antibiyotik recete olmadan alınamaz hiçbir eczane vermez.

Konu sahibi şikayet etsede sonuç alamaz.Doktor basta söylemiş zaten yazamacagını kısıtlama geldiğini baska doktorlar yazıyor deyince o zaman onlara gidin demiş.

Ayrıca diş yüzünden yüzün şiştiği ne malum 1.5 sene önce sol yüzüm komple şişti benim öyle böyle bir şişme değil evimin karşısında aile hekimliği gittim diş ağrım yok hemen hastaneye gidin dedi vakit kaybetmeden sonuç tükürük bezi taşından ameliyat oldum.

Doktorun tavrını doğru bulmuyorum ama anlayabiliyorum. Biri gelip bana boyle isimi öğretse bende gerilirdim. Allah bilir günde kaç kişi ilaç sipariş etmeye çalışıyordur. Ayrıca hasta olunca gideceğimiz yerleri öğrensek artik harika olur. Bilmiyorsanız bile mhrs de belirtileri girince hangi bölüme gidilmesi gerektiğini ogrenebiliyorsunuz

Kimi nereye şikayet ediyorsunuz? Artık aile hekimlerinin ilaç yazma kotası var. Cimer falan komik olunuyor.

Reçetesiz antibiyotik satılmaz ya şekermi bu cok ilginç
Sonradan yazdırmanızı bekliyorlardır. Bu kadar büyük bir genelleme yapamazsınız. Yasak var ortada.

Yasak nasıl veriyorlar parayla alınmıyor.
Çok ciddi diyorum ya bana verdiler. Reçete falan da sorulmadı..ben öyle sonradan yazdırma işlerine hiç girmedim zaten ..

Reçeteyi doğrudan götürürüm .bir dönem kulak ağrım olduğundan tekrarlayan iltihap var .

Almıştım yani eğer son dönemde ciddi bir yasak gelmediyse veriyorlar yani

Hatta okul yolu üzerinde iki tane eczane var sırf merakımdan yarın bir antibiyotik soracağım bakalım reçete soracaklar mi o.O

Çok ciddi diyorum ya bana verdiler. Reçete falan da sorulmadı..ben öyle sonradan yazdırma işlerine hiç girmedim zaten ..

Reçeteyi doğrudan götürürüm .bir dönem kulak ağrım olduğundan tekrarlayan iltihap var .

Almıştım yani eğer son dönemde ciddi bir yasak gelmediyse veriyorlar yani

Hatta okul yolu üzerinde iki tane eczane var sırf merakımdan yarın bir antibiyotik soracağım bakalım reçete soracaklar mi o.O
Haber ver bize😂

Sabah kalktım dişim apse yapmış yüzüm şiş. Aıle hekimliğine gıttım Dr a kolay gelsin dişim apse yaptı rıca etsem antibiyotik yazar mısınız dedım. Ben öyle yazamam diş Doktor'una gıt dedı ama dedım en az 15 gün sonraya sıra verıyoe bu halde duramam dedım. Oda bız eskısı gıbı anbıtıbıyotık yazamıyoruz dedı. Ama bu şekilde duramam acile gıtsem ordakı Dr da yazıyor çunku önce antibiyotik kullanıyor ya hani dedım. O zaman oraya gıt dedı tersledı. Banada gelme dedı Doktora sız ıyı mısınız ben sıze kötü bşy demedım bu halde zor durumdayım dedım. Sınırlı bı sekılde tamam yazıyorum dedı verdi reçeteyi tam çıkıyordum bana bıdaha gelme sen dedı bıdaha. Bende sızı sıkayet ederım dedım. Bende recetenı iptal ettim senın dedı. Allah a havale edıyorum sizı dedım bende senı Allah'a havale edıyorum dedı.... Konu bu. Yemın ederim ederım ne hakaret ettım ne kötü bşy dedım sızce bu üslup olur mu bana bıdaha gelme dedı kaç kere. Bakması gerekir ergen çocuklar gıbı bana demesin mı olduuuu ben senın ısını göreyim sende benı sıkayet et iptal ettım recetını dedı. Ama kovuyorsunuz sürekli dedım. Tamam yazmıyorum ben sana ilaç dedı. Şikayet nereye edecegım ben
Ukalalik yapmissiniz, cevabinizi almissiniz. Bir daha kimseye isini ogretmeye kalkmazsiniz

tamam :)

Müge anlı daki bir olayda .aile hekimine herhangi bir kişinin kimligini götürüp ilaç yazdıran kişiler vardı .kullandıkları ilaç a orda adlı tip uzmanın söylediğine göre hemen öyle kolay reçete edilebilecek ilaçlar değildi.

Ve programa katılan kişiler bunu uyuşturucu gibi kullaniyorlarmis .

Yani yasaktır evet ama biri sikayet etmediği sürece yasaklar bir şekilde deliniyor.
.keşke hersey kuralına, yasağa uygun ilerlese.

Antibiyotik şakır şakır yazılacak bişey değil, kaldı ki dis hekimin görmesi gereken bir konu. Aile hekimi neden antibiyotik yazsın?
İsterseniz devlet yetki versin siz yazin
bundan 10 sene öncesi falan çok rahat yazılıyordu antibiyotik. bu kadar kısıtlı değildi. sonradan kısıtlandı.
düzgünce neden yazılmadığını açıklayabilir. her meslekte bazı şeyleri anlamayan ya da saçmalayan insanlarla karşılaşıyoruz. herkesi kovalım mı?

Eskiden derken? Konu sahibi 60 yaşında falan mı acaba? Doktorun genel üslubunu savunmuyorum ama konu sahibinin anlayacağı dilden konuşmuş.
Aile hekimliği öyle acilde, diş apsesine gidilecek bir yer değil. Her şeyi cimere şikayet etmeyi düşünene kadar ne için nereye gitmesi gerektiğini öğrenip doktorun üslubu için de Sağlık Bakanlığının şikayet platformuna şikayet etmeyi öğrenebilecek bir yaşta bence.
Ben konu sahibini savunmuyorum ki.
Her meslekte abuk sabuk insanlarla karşılaşıyoruz. Özel çalışan değilsek sen gelme o gelmesin deme hakkı olmuyor. 10 sene önce falan rahat yazılıyordu antibiyotikler. Sonradan kısıtlama geldi.

Back
X