- 8 Ocak 2015
- 6.103
- 19.138
- 448
doktorum cunku antibiyotik yazmamak gorevi ihmal demis tabi ki boyle bir sey yok cok bol keseden atip tutmusNeden inanmadiniz ki? Gerci bizde capanin gururu cok goruldu siz de haklisiniz ama![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
doktorum cunku antibiyotik yazmamak gorevi ihmal demis tabi ki boyle bir sey yok cok bol keseden atip tutmusNeden inanmadiniz ki? Gerci bizde capanin gururu cok goruldu siz de haklisiniz ama![]()
Sayın doktor hanım öncelikle yorumunuz için size teşekkür ederım. Ben muayene sırasında da zaten öncelikle doktor olduğu ıcın hıc kıbarlıgımı bozmadım ki. Daha öncede çevremde bıle diş için aıle hekımıne gıdıp antibiyotik yazdıran çok. Bu bılenen birşey ama burada yuhlandım. Hatta ıkı sene kadar oluyor özel muayene ıcın dıs cekımım vardı ıltıhaplanırsa antibiyotik yazdırırsın aıle hekımıne dedı. ... Antibiyotik bitince gelırsın dedı dıger dişim ıcın... Neyse emınım tanıdıklarına falan en ufak sıkayetınde ıstedıgı ilacı yazıyolardır... Tersinden mi kalkmıs dedım nedır kendı kendıme.Ben doktorum ve aile hekimi tamamen haksız, konu sahibinin tedavisi her doktorun bileceği gibi antibiyotik. Hastayı tedaviyi reddetmiş. Ayrıca hastanın mesajına bakınca siparişle antibiyotik isteyen biri değil, diş hekiminden önce antibiyotik kullanılıyor ya demesinden anlaşılacağı gibi sağlığı hakkında bilinçli bir vatandaş olduğu görülüyor . Aile hekimi tamamen görevini kötüye kullanmış. Onun görevi zaten birinci basamakta bu sorunları çözebilip acile git o zaman demek gibi başka bölümlerin görev tanımına girmeyen anlamsız yüklerini arttırmamak. Yani hem sizi hem acildeki doktorları görevini kötüye kullanıp zor durumda bırakmış. Birinci basamaktaki doktorlar sorun çözmek için var. Tüm gün oturup reddedip işini yapmadan eve dönüp ertesi gün aynılarını tekrarlamak için değil.
Yani doktor üslup bozmaz bozarsa vatandaş bozmuştur demek ıstıyorlar bana... ☺Neden bu kadar coştunuz anlamadım satırlar döşemişsiniz. Konu sahibinin dediğine göre şunu yaz bunu yaz dememiş yazabilir misiniz acaba diyip rica etmiş üslup sorunu göremedim anlattığı gibiyse. Ayrıca benim işimin yoğunluğuna kadar yorumlarda bulunmuşsunuz ve kafanızda daha az önemli bulmuşsunuz sanki gerçekte gelip beni gözlemlemiş gibi gerçekten ilginç. Özel sektörde de gayet insanlar çalışanlara maaşını kendileri vermiş gibi davranıyor aksini iddia etmeniz gerçekten tuhaf. Size bir tek doktorların işinin zor gelmesi ve olaydaki doktorun tavrının normal gelmesine ne diyeyim bilemedim. Sağlıkçısınız galiba. Başka yorumlarda doktorlar avrupaya gidiyor falan denmiş sanki avrupada bir vatandaşı böyle azarlayabilir veya kovabilirmiş gibi. Kolaysa yapsınlar bakalım. Sırf doktorun hastaya bir daha gelme diyebilmesi ve yorumlarda bunun haklı görülmesi bile ülkece neden gelişmediğimizin cevabı niteliğinde aslında.
Yani doktor üslup bozmaz bozarsa vatandaş bozmuştur demek ıstıyorlar bana... ☺Neden bu kadar coştunuz anlamadım satırlar döşemişsiniz. Konu sahibinin dediğine göre şunu yaz bunu yaz dememiş yazabilir misiniz acaba diyip rica etmiş üslup sorunu göremedim anlattığı gibiyse. Ayrıca benim işimin yoğunluğuna kadar yorumlarda bulunmuşsunuz ve kafanızda daha az önemli bulmuşsunuz sanki gerçekte gelip beni gözlemlemiş gibi gerçekten ilginç. Özel sektörde de gayet insanlar çalışanlara maaşını kendileri vermiş gibi davranıyor aksini iddia etmeniz gerçekten tuhaf. Size bir tek doktorların işinin zor gelmesi ve olaydaki doktorun tavrının normal gelmesine ne diyeyim bilemedim. Sağlıkçısınız galiba. Başka yorumlarda doktorlar avrupaya gidiyor falan denmiş sanki avrupada bir vatandaşı böyle azarlayabilir veya kovabilirmiş gibi. Kolaysa yapsınlar bakalım. Sırf doktorun hastaya bir daha gelme diyebilmesi ve yorumlarda bunun haklı görülmesi bile ülkece neden gelişmediğimizin cevabı niteliğinde aslında.
çoşmak? :))) uzun uzun anlattım ki ne demek istediğimi anayın diye ama belli ki nafileymiş. yine de tekrar anlatmaya çalışayım; sizin işiniz önemsiz yoğun değilsiniz demedim öyle bir imada da bulunmadım sektörünüzü bilmiyorum ancak sağlık sektöründe insanlar ekstra tepki veriyor şikayet etmeye yer arıyor dedim. bunu da sağlık sektöründe olsaydınız anlardınız dedim. kimsenin işini bilmeden küçümsemek haddim değil, öyle anlaşıldıysa kusura bakmayın.Neden bu kadar coştunuz anlamadım satırlar döşemişsiniz. Konu sahibinin dediğine göre şunu yaz bunu yaz dememiş yazabilir misiniz acaba diyip rica etmiş üslup sorunu göremedim anlattığı gibiyse. Ayrıca benim işimin yoğunluğuna kadar yorumlarda bulunmuşsunuz ve kafanızda daha az önemli bulmuşsunuz sanki gerçekte gelip beni gözlemlemiş gibi gerçekten ilginç. Özel sektörde de gayet insanlar çalışanlara maaşını kendileri vermiş gibi davranıyor aksini iddia etmeniz gerçekten tuhaf. Size bir tek doktorların işinin zor gelmesi ve olaydaki doktorun tavrının normal gelmesine ne diyeyim bilemedim. Sağlıkçısınız galiba. Başka yorumlarda doktorlar avrupaya gidiyor falan denmiş sanki avrupada bir vatandaşı böyle azarlayabilir veya kovabilirmiş gibi. Kolaysa yapsınlar bakalım. Sırf doktorun hastaya bir daha gelme diyebilmesi ve yorumlarda bunun haklı görülmesi bile ülkece neden gelişmediğimizin cevabı niteliğinde aslında.
doktor uslüp bozmaz nerde demişim??!? iyi misiniz siz, yoksa okuduğunuzu anlayamıyor musunuz? sadece işinize gelen şekilde anlıyorsunuz ya da,ille sizi haklı görmeliyiz zaten bi tek öyle mesajlara cevap veriyorsunuz. en başta sizi diş hekimine göndermiş doğru olan budur, he siz beğenmezsiniz gitmek istemezsiniz o sizin bileceğiniz iş,diş hekimi olmayan bi dr gayet de yazmak istemeyebilir. neden ben devlette diş hekimine hemen randevu bulamıyorum, aile hekimlerine neden kota getirdiniz diye bir sürü konu var şikayet etmeniz gereken en başta, hangisine şikaytte bulundunuz? bana da biri işimi öğretmeye kalksa ben de sadece görevimi yapar ekstra insiyatif almam ama insanlarla tartışmam gerek yok.Yani doktor üslup bozmaz bozarsa vatandaş bozmuştur demek ıstıyorlar bana... ☺o benı kovarken bıle siz demeyı bırakmadım doktora konuşurken. Rıca edıyorum benı bu halde gondermeyın sabaha kadar uyuyamadım dedım. Tamam yazıyorum dedı tersledı bıda gelme bak dedı en son bende artık sıkayet ederım sürekli kovdunuz benı dedım ne diyeyim. Allah'a havale ediyorum sizi dedım
Hocam siz mutlaka daha iyi bilirsiniz ancak akilci ilac kullanim orani dogrultusunda fazla antibiyotik reçete eden hekimlerin odemelerinde kesinti yapilmasi dolayisiyla aile hekimleri her gelen ve "bana antibiyotik yazin" diyen hastaya antibiyotik recete etmek istemiyor olabilir mi?Ben doktorum ve aile hekimi tamamen haksız, konu sahibinin tedavisi her doktorun bileceği gibi antibiyotik. Hastayı tedaviyi reddetmiş. Ayrıca hastanın mesajına bakınca siparişle antibiyotik isteyen biri değil, diş hekiminden önce antibiyotik kullanılıyor ya demesinden anlaşılacağı gibi sağlığı hakkında bilinçli bir vatandaş olduğu görülüyor . Aile hekimi tamamen görevini kötüye kullanmış. Onun görevi zaten birinci basamakta bu sorunları çözebilip acile git o zaman demek gibi başka bölümlerin görev tanımına girmeyen anlamsız yüklerini arttırmamak. Yani hem sizi hem acildeki doktorları görevini kötüye kullanıp zor durumda bırakmış. Birinci basamaktaki doktorlar sorun çözmek için var. Tüm gün oturup reddedip işini yapmadan eve dönüp ertesi gün aynılarını tekrarlamak için değil.
Kusura bakma ama çokta polemiğe girmemek için olumsuz yorumlara cevap vermek istemedim. Doktor üslup bozmaz tabı derken genel anlamda konuştum yani onu demek istiyo herkes demek ıstedım sıze direk bunu demıssınız bana demedım ki. Hastasına bidaha bana gelme demiş bir doktoru bu derece savunmanıza anlam veremedim. aile hekımlerı hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak için görev alıyolar ve hastasına diş için geçici rahatlama sağlamak adına antibiyotikte yazarlar.... bu kadar nıye çostunuz anlamadım bende bunu....Doktoru gıdıp dovelım ozaman diyerek abartan sizsiniz bak ben öyle bir şey demedım☺ haklı olduğumu düşündüğüm için ve Doktor'un hastasına yaklaşımı iyi olmadığı ıcın şikayet etmek ıstedıgımı yazdım.yakışyakı uzun uzun anlattım ki ne demek istediğimi anayın diye ama belli ki nafileymiş. yine de tekrar anlatmaya çalışayım; sizin işiniz önemsiz yoğun değilsiniz demedim öyle bir imada da bulunmadım sektörünüzü bilmiyorum ancak sağlık sektöründe insanlar ekstra tepki veriyor şikayet etmeye yer arıyor dedim. bunu da sağlık sektöründe olsaydınız anlardınız dedim. kimsenin işini bilmeden küçümsemek haddim değil, öyle anlaşıldıysa kusura bakmayın.
'Size bir tek doktorların işinin zor gelmesi ve olaydaki doktorun tavrının normal gelmesine ne diyeyim bilemedim.' bence de buna bişey demeyin,diyecek bişeyiniz olmamalı çünkü ben zaten dr tavrının normal olmadığını da belirtmiştim tekrar tekrar okuyun isterseniz cevabımı anlamamışsınız. olayda dr tavrı zaten benim vereceğim bi tavır değil, bence doğru da değil ben olsam rahatsız olduysam hekimini değiştirmesini söylerdim insanları terslemezdim bu sebeplerle. dr zaten tersmiş konu sahibi bunu anladığı halde kışkırtmış keşke direk tmm deyip başka dr a gitseymiş ne gerek var şikayete ortada şikayetlik bi durum yok,memnun değilse değiştirse daha iyiymiş hakaret yok gelme bana bidaha demiş bence konu sahibi içinde hayırlısı oymuş zaten gitmez ki yani o doktora ben olsam gitmezdim sırf şu kaba konuşması yüzünden.
'Başka yorumlarda doktorlar avrupaya gidiyor falan denmiş sanki avrupada bir vatandaşı böyle azarlayabilir veya kovabilirmiş gibi. Kolaysa yapsınlar bakalım' başka ülkelerde insanlar bu şekilde dr a ulaşabiliyor mu, istediği gibi ilaç yazdırabiliyor mu önce bunu sogulayın, sağlık çalışanların haklarını, refah düzeyini, gördükleri değeri bi sorgulayın önce sadece bunu söylüyorum size.
'Sırf doktorun hastaya bir daha gelme diyebilmesi ve yorumlarda bunun haklı görülmesi bile ülkece neden gelişmediğimizin cevabı niteliğinde aslında.' neyi nereye bağlamışsınız :) aynen ülkece geriliğimizin sebebi tam olarak bu bakış açısı :)))
size iyi günler dilerim,sevgiler
doktor uslüp bozmaz nerde demişim??!? iyi misiniz siz, yoksa okuduğunuzu anlayamıyor musunuz? sadece işinize gelen şekilde anlıyorsunuz ya da,ille sizi haklı görmeliyiz zaten bi tek öyle mesajlara cevap veriyorsunuz. en başta sizi diş hekimine göndermiş doğru olan budur, he siz beğenmezsiniz gitmek istemezsiniz o sizin bileceğiniz iş,diş hekimi olmayan bi dr gayet de yazmak istemeyebilir. neden ben devlette diş hekimine hemen randevu bulamıyorum, aile hekimlerine neden kota getirdiniz diye bir sürü konu var şikayet etmeniz gereken en başta, hangisine şikaytte bulundunuz? bana da biri işimi öğretmeye kalksa ben de sadece görevimi yapar ekstra insiyatif almam ama insanlarla tartışmam gerek yok.
size cimer yetmez bakanlığa çıkın hatta toplanıp dövelim olur mu?!? nasıl istediğiniz ilacı yazmaz nasıl gelme bidaha der çok haklısınız iş çıkışı yolunu kesin yüzüne tükürün :)))
Her gelen değil yüzüm şiş dişim iltihaplı. Dıştan da belli gördü yüzümü. Yani her gelen olmamışlardan oluyorum. Bana antibiyotik yazabilirdi .Hocam siz mutlaka daha iyi bilirsiniz ancak akilci ilac kullanim orani dogrultusunda fazla antibiyotik reçete eden hekimlerin odemelerinde kesinti yapilmasi dolayisiyla aile hekimleri her gelen ve "bana antibiyotik yazin" diyen hastaya antibiyotik recete etmek istemiyor olabilir mi?
Birinci basamak saglik hizmeti sorun cozmek icin var ancak hasta talebini karsilayan doktorlar tabiri caizse maddi olarak cezalandirilmiyor mu yonetmelik dogrultusunda? Daha gecen sene kendi meslektaslariniz gunlerce grev yapmadi mi bu sebeple?
Bakın ben dr bile değilim kimseyi yoktan yere savunmam bana bişey kazandırmaz üstelik bir drun ne kadar ters olabileceğini de çok iyi bilen biriyim. Tamamen objektif olarak diyorum ki şikayette haksızsınız olayı trajediye çevirmişsiniz, benim dr um olsa size antibiyotik de yazardı diş hekimine de yönlendirirdi yazdığı antibiyotiğin yetmeyebileceğini vs gereken uyarıları da yapardı eğer çok ağrı içinde kıvranıyor olsaydınız ağrı kesici iğne yapalım derdi. Benim bakış açım da budur bu arada. Sizin abarttığınız seviyede abarttım ben de konuyu dövelim diye. Siz ona istediğiniz kadar siz diyerek kibar olun bazıları hiç hoşlanmaz şunu yaz bunu yaz diyenlerden ki yazmış reçetenizi siz gelme demesine o kadar takılmışsınız ki şikayet ederim diye tehdit etmişsiniz olay burda kopuyor dr o zaman siliyor reçetinizi beni şikayet edecek adamın işini görmem diye, bu noktada haklı silmekte ben olsam ben de silerdim.neyse şikayetinizi etmişsiniz zaten ne desek de boş toplum olarak bu haldeyiz ben zaten kabullendim ve soğudum mesleğimden. Size iyi günler dilerimKusura bakma ama çokta polemiğe girmemek için olumsuz yorumlara cevap vermek istemedim. Doktor üslup bozmaz tabı derken genel anlamda konuştum yani onu demek istiyo herkes demek ıstedım sıze direk bunu demıssınız bana demedım ki. Hastasına bidaha bana gelme demiş bir doktoru bu derece savunmanıza anlam veremedim. aile hekımlerı hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak için görev alıyolar ve hastasına diş için geçici rahatlama sağlamak adına antibiyotikte yazarlar.... bu kadar nıye çostunuz anlamadım bende bunu....Doktoru gıdıp dovelım ozaman diyerek abartan sizsiniz bak ben öyle bir şey demedım☺ haklı olduğumu düşündüğüm için ve Doktor'un hastasına yaklaşımı iyi olmadığı ıcın şikayet etmek ıstedıgımı yazdım.
Burnum akıyor hapşırıyorum diye giden hastaya antibiyotik yazmak tıbben ne kadar yanlışsa dişinde abse olan hastaya yazmamak o kadar yanlış. Bazı durumların tedavisi gerçekten antibiyotik. Herhangi bir doktorun bunu ayırabillmesi gerekli. Onlar da doktorsa bu ayrımı yapabilirler. Gereksiz antibiyotik yazıp ilaç direnci oluşturmazlarsa fazla ab reçete etmemiş olup paralarından olmamış olurlar. Yani direnç uygulamaktansa sadece işlerini doğru yapmaları gerek.Aile hekimlerinin grev olaylarına girmeyeceğim çünkü birinci basamağın çalışmamasından ötürü en çok yığılma yaşanan alanlardan birinde çalışıyorum ve bu konuda aile hekimlerinden farklı düşünüyorum muhtemelen. Her bana antibiyotik yaz diyen hastaya antibiyotik yazılmaz tabii ki ben de yazmıyorum ama ihtiyacı olana yazmayıp acile git demek evet görevini kötüye kullanmak.Hocam siz mutlaka daha iyi bilirsiniz ancak akilci ilac kullanim orani dogrultusunda fazla antibiyotik reçete eden hekimlerin odemelerinde kesinti yapilmasi dolayisiyla aile hekimleri her gelen ve "bana antibiyotik yazin" diyen hastaya antibiyotik recete etmek istemiyor olabilir mi?
Birinci basamak saglik hizmeti sorun cozmek icin var ancak hasta talebini karsilayan doktorlar tabiri caizse maddi olarak cezalandirilmiyor mu yonetmelik dogrultusunda? Daha gecen sene kendi meslektaslariniz gunlerce grev yapmadi mi bu sebeple?
Mesajınızı yeni gördüm doktor hanım. Diş muayenesi yapmaya gerek bir durumdan bahsedilmiyor ki. Bu insan randevu alıp diş hekimine gitse antibiyotik yazıp geri yollanacak ve boşuna randevu kapatmış olacak. Basit bir birinci basamak sorununu çözmek için gereken eğitimi tabii ki aldım. Sorumluluk almam derken kimseyi tedavi etmesin o zaman aile hekimi. Tansiyonu olanı kardiyolojiye yollasın şekeri olanı dahiliyeye yollasın e ne anlamı var o zaman aile hekimliğinin. Valla ben meslektaşım diye kimsenin doktorluğunu körlemesine savunamam çünkü yükünü ben çekiyorum ve boşuna aile hekimlerinden yönlendirilen diğer bölümlerdeki meslektaşlarım çekiyor ve en önemlisi gerçekten ihtiyacı olup randevu bulamayan hastalar çekiyor.Ben de bir hekim olarak size katılmıyorum. Her doktorun bileceği antibiyotik evet ama o antibiyotik kararını almak için yapılması gereken diş muayenesi eğitimi size tıp fakültesinde verildi mi ? Bana verilmedi. Yetkim olmayan bir alanda ben de sorumluluk almak istemem. Diş hekiminden önce antibiyotik kullanılıyor demesi de bizim gibi antibiyotik aşığı bir memlekette benim için birsey ifade etmiyor. Zaten doktor arkadas acile git diye birsey dememis diş hekimine git demiş. Meslektaşlarımızı önce kendimiz karalamayalım durduk yere sonra hastalardan aynısını bekleriz. (Aile hekimi değilim.)
Sabah kalktım dişim apse yapmış yüzüm şiş. Aıle hekimliğine gıttım Dr a kolay gelsin dişim apse yaptı rıca etsem antibiyotik yazar mısınız dedım. “”””””””””Ben öyle yazamam diş Doktor'una gıt dedı “””””””””ama dedım en az 15 gün sonraya sıra verıyoe bu halde duramam dedım. Oda bız eskısı gıbı anbıtıbıyotık yazamıyoruz dedı. Ama bu şekilde duramam acile gıtsem ordakı Dr da yazıyor çunku önce antibiyotik kullanıyor ya hani dedım. O zaman oraya gıt dedı tersledı. Banada gelme dedı Doktora sız ıyı mısınız ben sıze kötü bşy demedım bu halde zor durumdayım dedım. Sınırlı bı sekılde tamam yazıyorum dedı verdi reçeteyi tam çıkıyordum bana bıdaha gelme sen dedı bıdaha. Bende sızı sıkayet ederım dedım. Bende recetenı iptal ettim senın dedı. Allah a havale edıyorum sizı dedım bende senı Allah'a havale edıyorum dedı.... Konu bu. Yemın ederim ederım ne hakaret ettım ne kötü bşy dedım sızce bu üslup olur mu bana bıdaha gelme dedı kaç kere. Bakması gerekir ergen çocuklar gıbı bana demesin mı olduuuu ben senın ısını göreyim sende benı sıkayet et iptal ettım recetını dedı. Ama kovuyorsunuz sürekli dedım. Tamam yazmıyorum ben sana ilaç dedı. Şikayet nereye edecegım ben
Yazamıyorum demiş ya hanımefendi. Onun üzerine ısrar etmiş. Biri söyleneni biri okuduğunu anlamıyor.Burda çoğusu babasının oğlu gibi doktoru savunmuş da yazmıyorum demenin bin türlü yolu varken hastaya atar gider yapılmaz. Ayriyeten bu işin içinde biri olarak tanıdıklarına canları istediğinde haftalarca rapor yazmayı biliyorlar. Zor durumdaki hastalara da bir zahmet yardım etsinler. İşleri bu.
Valla branşınız ne bilmiyorum ama bana her gün diyabet, ht, anemi vs. icin onlarca hasta gelir aile hekimliklerinden inanın tuhaf karşılamıyorum çünkü benim branşım. Diş hekimliği bambaska bir alan. Aynı çatı altında bile eğitim almıyoruz. Bilmiyorum düşüncenize saygı duyuyorum ama ben öyle düşünmüyorum.Mesajınızı yeni gördüm doktor hanım. Diş muayenesi yapmaya gerek bir durumdan bahsedilmiyor ki. Bu insan randevu alıp diş hekimine gitse antibiyotik yazıp geri yollanacak ve boşuna randevu kapatmış olacak. Basit bir birinci basamak sorununu çözmek için gereken eğitimi tabii ki aldım. Sorumluluk almam derken kimseyi tedavi etmesin o zaman aile hekimi. Tansiyonu olanı kardiyolojiye yollasın şekeri olanı dahiliyeye yollasın e ne anlamı var o zaman aile hekimliğinin. Valla ben meslektaşım diye kimsenin doktorluğunu körlemesine savunamam çünkü yükünü ben çekiyorum ve boşuna aile hekimlerinden yönlendirilen diğer bölümlerdeki meslektaşlarım çekiyor ve en önemlisi gerçekten ihtiyacı olup randevu bulamayan hastalar çekiyor.
O zaman her ısrar edeni it azar edin. Bu ülkede herkes işine geldiği gibi.Yazamıyorum demiş ya hanımefendi. Onun üzerine ısrar etmiş. Biri söyleneni biri okuduğunu anlamıyor.![]()
Aynen sizin de işinize geldiğini anladığınız gibiO zaman her ısrar edeni it azar edin. Bu ülkede herkes işine geldiği gibi.