- 4 Şubat 2019
- 4.167
- 8.969
- 158
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
-
Derse gitmedim değil orası yanlış anlaşılmış. Tabi ki gittim zaten devam zorunlulugu var. Okulu da uzatmadım bu arada zamanında bitecek. Sadece eskisi gibi çook çalışkan bir öğrenci olmadığım için kendime eksik geliyor da olabilirim. Ama genel bir eksiklik ve depresyon hissim var o yüzden konu açtım.Kusura bakma konu sahibesi hiç kibar olamicam. Bu ne demek:
Sen böyle bir şeyi halkla ilişkiler, reklamcilik vb okuyorsan yapabilirsin tıp okuyup fakülteye, derse nasıl gitmezsin? Pandemi son 2 yıldır var, ondan önceki 4 yıl aklın nerdeydi? derslere nasıl gitmezsin, bu nasıl bir sorumsuzluk??? Sen şimdi hangi yüzle hastaların karşısına çıkacaksın?
Bu ne biçim bir fakültedir yahu çemişkezek ünvsi falan mı, tıpta devam zorunluluğu nasıl olmaz? Sana bu diplomayı nasıl teslim ederler, sen kendine doktor mu diyorsun şimdi?
Bir de yurtdışında şansımı denesem mi yazmışsın seni kim doktor diye alacak sence, ordaki hastaların canı yok mu?
Adam gibi yapacaksan yap, yapmayacaksan da çık git kimsenin hayatını tehlikeye atmaya hakkın yok.
İyi de tıp fakültelerinde pratik dersler var. Müfredatın önemli bir kısmı pratik dersler ve sınavlar. Uygulamalı sınavlar falan oluyor. Öyle kitaptan oku, sınıfta dinle bitsin gibi değil. En azından ben okurken öyleydi. 1.sınıfta bile uygulamalı sınavlarımız olmuştu.Tıpkazanmış birisinin gerçekten boş beyinli olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu sadece tıpta değil hukukta da böyledir mesela okulda öğretilenle uygulamadaki aynı değildir
Haklısınız ama çevrenin dediklerini çok takan bir insanım25yaşında tıp öğrencisinin kafasını evlilik nasıl karıştırabilir vizyonunuzu genişletin
Tıpkazanmış birisinin gerçekten boş beyinli olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu sadece tıpta değil hukukta da böyledir mesela okulda öğretilenle uygulamadaki aynı değildir
Ya lütfen saçmalamayın o kadar çok yapacağınız şey varki hayaliniz evlilik olamaz gülün geçin çevrenizeHaklısınız ama çevrenin dediklerini çok takan bir insanım
Haklısınız ama çevrenin dediklerini çok takan bir insanım
Düzenleme:Okulda öğretilenle uygulama nasıl aynı olmuyor açıklar mısınız? Okulda insan anatomisi öğreniyorsunuz mesela üstüne gayet uygulamalı kadavra kesmeli biçmeli dersler de var, pratikte uzaylılara mı ameliyat yapıyorsunuz?
Gayet uygulamalı dersler de var tıpta o konuda çok yanlışsınız.
Tıp eğitimi koskocaman bir eğitim, koca 6 yıl, insan anatomisi var, hastalık çeşitleri var, ilaç anagrupları var, bunları bilmeden doktor olunuyorsa ben de hastanede çalışıp doktor olayım nasılsa eğitimin hiçbir değeri yok?!
Mesela ilaç ana grupları dediniz tıpta ilaç ismi öğretilmez, ilaç içeriği öğretilir bu hastalıkta şu içerik kullanılır diye bunu uygulamaya başladıktan sonra pratik kazanır hangi ilaç içeriği hangisine ait gibi, hemen aa hastalığı bu ilacı bu diyemez mesela hastalığı bu bu içerikte ilaçlar verilmeli bunlar hangi ilaçlardı gibi. Gönül istiyor ki 6. Sınıf intörnken tamamen tam donanımlı bi doktor olsun ama şartlar böyle değil bu şartları durumu da ben yapmadımOkulda öğretilenle uygulama nasıl aynı olmuyor açıklar mısınız? Okulda insan anatomisi öğreniyorsunuz mesela üstüne gayet uygulamalı kadavra kesmeli biçmeli dersler de var, pratikte uzaylılara mı ameliyat yapıyorsunuz?
Gayet uygulamalı dersler de var tıpta o konuda çok yanlışsınız.
Tıp eğitimi koskocaman bir eğitim, koca 6 yıl, insan anatomisi var, hastalık çeşitleri var, ilaç anagrupları var, bunları bilmeden doktor olunuyorsa ben de hastanede çalışıp doktor olayım nasılsa eğitimin hiçbir değeri yok?!
Kalın yaptığım yere %100 katılıyorum sanırım tam olarak öyleyim. Çünkü eskiden tüm derslere hakimdim hep full çekerdim. Şu an böyle o kadar yetersiz ve depresifim kiYa lütfen saçmalamayın o kadar çok yapacağınız şey varki hayaliniz evlilik olamaz gülün geçin çevrenize
Doktor bir tanıdığım var 32 yaşında yeni nişanlandı ve öyle dolu dolu yaşadı ki eğitim hayatını yurt dışında da devam etti gezmediği ülke kalmadı ben onu instagramdan takip edip hep imrenirim ve konuştukça yaşam biçimine hayranlığımı söylerim
Sizin başka hayalleriniZ vardır belki ama bu çevrem soruyor diye evlilik olamaz olmamalı
Belkide mezun olunca yetersiz kalırım diye kaçış görüyorsunuz evliliği ama yapmayın bu yaşınızı bir daha bulamayacaksınız elinizden geldiğince geliştirin kendinizi
Bi kaç tecrübe edinmeden geçmez bu korkular aman diyeyim bu korkulara yenilip kendinizi heba etmeyin bunca yıllık emek kaynana dırdırına eltimgil bana yan baktıysa bağlanmasınKalın yaptığım yere %100 katılıyorum sanırım tam olarak öyleyim. Çünkü eskiden tüm derslere hakimdim hep full çekerdim. Şu an böyle o kadar yetersiz ve depresifim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?