- 28 Mart 2013
- 10.472
- 13.651
- 498
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
-
İyi ki varsınızBen de 36 saat nöbet tutan asistan hekimlerden biriyim. 4 yıllık hekimim. Tus mu pratisyenlik mi yurtdışı mi hangisini secersen seç mutlu ol. Nöbetler de geçiyor herşey öğreniliyor da bizim mesleğimizin yıpranma payı büyük; hak ettiğimizi maddi olarak asla almıyoruz. Ama umutsuz olma. Pozitif bak pozitif yasa
Bu gözler daha crp değerini yorumlayamayan asistan doktor gördü. Ben bile tıp mezunu değilken deneyimlerimden çocuğumun kanında enfeksiyon olduğunu anladım o asistan anlamadı uyarmamıza rağmen taburcu etti. Sonuç çocuğum 2 gün hastanede yattı o asistanda savunma yazısı yazmak zorunda kaldı. Yeni nesil doktorlardan çok ümitli değilim maalesef.Oha! Eskiden tıp fakültelerinin belli şartları vardı, böyle bomboş mezun etmezlerdi. Onlar da mı yozlaştı? Pes!
Ben tıp okurken mesleği sevmediğime karar verip bırakmıştım. Sizde keşke öyle yapsaydınız. Çok ciddi bir iş bu, insanlar canını emanet ediyor.
Belki de gerçekten depresyondasınızdır, psikolojik destek almanızı öneririm. Hiçbir şey yapmak istemeyip sürekli uyumak istemeniz depresyon belirtisi olabilir. Ama tıbbı sevemedim demeniz kafa karıştırıcı. Sevmediğiniz bi meslekte gelişmeniz de hakkıyla yapmanız da çok zor. Önce bi psikologla görüşüp durumunuzun ne olduğunu netleştirmelisiniz bence.Derse gitmedim değil orası yanlış anlaşılmış. Tabi ki gittim zaten devam zorunlulugu var. Okulu da uzatmadım bu arada zamanında bitecek. Sadece eskisi gibi çook çalışkan bir öğrenci olmadığım için kendime eksik geliyor da olabilirim. Ama genel bir eksiklik ve depresyon hissim var o yüzden konu açtım.
Çok teşekkür ederim peki mutlu musunuz siz? Çünkü intörnlükte asistanları da gözlemledim ve kimse mutlu değil ben insanlardan çok etkilenen biri olduğum için bu da beni etkilediBen de 36 saat nöbet tutan asistan hekimlerden biriyim. 4 yıllık hekimim. Tus mu pratisyenlik mi yurtdışı mi hangisini secersen seç mutlu ol. Nöbetler de geçiyor herşey öğreniliyor da bizim mesleğimizin yıpranma payı büyük; hak ettiğimizi maddi olarak asla almıyoruz. Ama umutsuz olma. Pozitif bak pozitif yasa
Valla bunu ben anladım da beni kimse anlamadıDüzenleme:
Arkadaşlar biraz kendimi yanlış ifade ettim sanıyorum. Tabi ki okula gittim derslere girdim zaten devamlilik zorululugu var. Ama eskiden çooook çalışkan ve tüm derslere hakim olan bir öğrenci olduğum için şu an kendimi eksik hissettiğim için fazlaca abartmış olabilirim. Bu alanda çalışan kişilerin beni anladığını görmek biraz içimi rahatlatsa da diğer kişilerin korku dolu yorumlarindan dolayi suçluluk hissettim.
Mühendislik için geçerli olabilir söylediğiniz ama Tıp için asla söyleyemeyiz.Ortada insan hayatı gibi ciddi bir konu var.Siradan biri herşey olabilir ama doktor olamaz.Tıpkazanmış birisinin gerçekten boş beyinli olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu sadece tıpta değil hukukta da böyledir mesela okulda öğretilenle uygulamadaki aynı değildir
Evet aynen öyle düşünüyorum. Nice tıp okumuş boş beyinler gördüm ben …Tıpkazanmış birisinin gerçekten boş beyinli olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu sadece tıpta değil hukukta da böyledir mesela okulda öğretilenle uygulamadaki aynı değildir
Yani insanların dertlerine nasıl pek diyebiliyorsunuz anlayamıyorum. Pandemi herkesin psikolojisini berbat etkiledi. Enflasyon ortada, alım gücü elbette azaldı ve orta sınıf dye bir kavram kalmadı. Fakirleştik. Ve bnu dert etmesi kadar daha doğal bir durum var mı ?Siz tıp okuduğunuz halde bilmiyorsunuz biz nasıl yardım edelim
Alım gücü azaldı depresyondayım falan cidden abartmıyor musunuz. Herkeste de bi bu laflar peh
Yaşı gelen herkese evlilik soruyorlar zaten neyini dert ediyorsunuz
Bu kadar her şeyi kafaya takmayı nasıl beceriyorsunuz
Bizde işin içine girip öğrenelim ozaman. Böyle saçmalık mı olur Allah askına …isin icine girince istemesen de ogreniyorsun, dert etme.
Beni nobette 1 saat izlesen yeter benceBizde işin içine girip öğrenelim ozaman. Böyle saçmalık mı olur Allah askına …
Valla senelerdir izliyorum ama hala cesaret edemiyorumBeni nobette 1 saat izlesen yeter bence
Hangileri mesela?O kadar sürrealist düşünceleriniz var ki doktor emeklisi anneme okuttum gerçek olabileceginize bile inanmadı.
Bırakın da uyusun kadınO kadar sürrealist düşünceleriniz var ki doktor emeklisi anneme okuttum gerçek olabileceginize bile inanmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?