Doktorum ve hiçbir şey bilmiyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim de hekim, yeni gelen asistanlarinda bu durumu çok gözlemliyor ve bazen çalışmakta zorlanıyor. İsterseniz özelden konuşalım önerilerini sorarım ona.
ah ahhhh
disiplinlerarası bir bölümde çalışıyorum tıptan da öğrencimiz çok

ben bizim okulun tıp fakültesinde tansiyonumu ölçtürmem.
diyeceklerim bu kadar.
 
Turkiyede doktor olmak cok kolay. Universite yi bitiren doktor oluyor. Biraz korkunc gercekten. Dershane gibi tip fakulyeleri turedi. Adam hayatinda kadavra gormeden tip doktoru unvani aliyor.

Turkiye de doktor olup amerikaya gelen arkadaslarim, burada neredeyse tekrar tip okumak zorunda kaldilar. Adamlardaki sistem cok saglam. Intern olarak 3 sene, uzmanlik istiyorsaniz da alanina gore 1-3 sene daha egitim ekleniyor. 30+ yaslarinda anca doktorluk unvanini elde ediyorsunuz. Yurt disi deneyebilirsiniz elbette ama bastan baslayacaginizi bilin eger amerikaya gelirseniz. Ha isinizi ogrenirsiniz orasi ayri.
 
Tip konulu izlediğim dizilere dayarak söylüyorum, acil servis doktora herşeyi öğretiyor..acil serviste çalışın
 
Onlarda tıp eğitimi bizimkinden çok farklı o yüzden bizimkilerden daha uzun staj süreleri. Türkiyedeki tıp lisans eğitimi asla abdden kötü değil kıyas bile kabul etmez tr on basar
 
Yurtdışını rüyasında görür. Benim görümce 2008 senesinde mezun oldu uzman doktor, Almanya doğumlu ana dil seviyesinde Almanca İngilizce biliyor yine de denk sayılmadı doktorluğu. 1 sene asistan olarak çalışabilirsin sonra denklik için sınava gireceksin dendi.

Ben tıp fakültesi için ilk defa duyuyorum "ya daha önce çıkmış soruları çözdüm geçtim sınavları" diye. Benim nişanlılık dönemine gelmişti görümcenin öğrenciliği ve evin her tarafı kitap defter notlar doluydu. Kayınvalidem kimseyi misafir etmiyordu çok ağır sınavları var diye ve görümcenin kafada kuş yuvası oluşmuştu günlerce saçını bile taramadığı için. Son senesinde sadece yemek yiyor ders çalışıyor ve gece 3-4 saat uyuyordu.

Eğitime bak nereden nereye gelmiş 14-15 senede. Çalışma hayatına başlarken öğrenirsin diyenler teşhis-tedavi için gönüllü olur mu bu doktora?
 
Tıpkazanmış birisinin gerçekten boş beyinli olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu sadece tıpta değil hukukta da böyledir mesela okulda öğretilenle uygulamadaki aynı değildir
Boş beyinli demeyelim de nasıl kazanmış ki burayı denilebilecek kişiler var bu biir. İkincisi de tıbbın en az 3 senesi klinik zaten. Öğrenilenle görülen ne kadar farklı olabilir?

Konu sahibi de inşallah abartıyordur da hiçbir şey bilmediği düşüncededir sadece. Bilmiyormuş hissettiği temel bilimler dersleriyse normal diyebilirim. Geçen kurulun konularından bir şey sorsan bilmeyen çok olur. Çıkmış sorularla geçen az değil. Anı kurtarmak için ezberleyip unutanlar da cabası. Özümseme pek yok. TUS'a hazırlanırsanız öğrenirsiniz temel bilimleri. Kliniği bilmiyorum diyorsanız da bir şey diyemeyeceğim.
 
Acil dediğiniz, anlık karar verilen saniyelerle yarışılan bir yer. Herkes toplanacak bu yeni gelen ve hiçbirşey bilmeyen doktorumsuya ders mi anlatacak? Kritik durumda veya acılar içinde kanamalı bir hasta gelecek ve bu kişi ben pek doktor sayılmam size bir doktor çağırayım mı diyecek? 1-2 aya hakim olacağı bir çok konu insan hayatı farkında mısınız? Bu hasta öldü, bu hastanın apandisti patladı, bu hasta kangren oldu neyse ya ben daha öğreniyorum mu diyecek? İşyeri dediği yer can pazarının yaşandığı yer AVM değil.

Şaka gibi ya, 36 saat acil veya poliklinik nöbeti tutmaktan perişan olmuş doktorlar asistanlar bir de bu hiç birşey bilmeyen doktor için çalışacak tecrübe aktaracak öyle mi.
 
Yaptıkça öğrenir demişte arkadaşlar, insan hayatı bu deneme tahtası değil. Bu işe uygun olmayan insanların da yapmaması gerektiğini söylemekte yarar var. İki yıl önce ayağımı çarptım ve acılar içinde acile kaldırıldım. Daha yeni mezun muhtemelen doktor bey, bir şeyim olmadığını ki röntgen çekilmişti, eve gidip dinlenmemi söyledi. Bir de kas gevşetici yazmış. İki üç gün kırık ayakla gezdikten sonra baktım geçmiyor tekrar bir doktora gittim. Parmağım kırıkmış, üstelik yazdığı kas gevşetici asla kırık durumlarında kullanılmaması gereken bir ilaçmış. Neyse hayırlısı olsun bakalım, benim gibi kaç tanesinde röntgen okumayı öğrenirse artık.
 
Her meslekte pratige tam girmeden yuzde yuz guven olmaz insanda gibi geliyor bana.. ama 6 yil icinde hic staj yapmadin mi mesela? Ayrica hic birsey bilmiyormussun gibi olmak cok normal degil.. yani son senede tam tersi kendine guvenin tam, meslegine hakimiyetin olmasi gerekliydi. Insan hayati bu sonucta…
 
Rontgeni cekenler bile, anlamasi gerekir.. cok istisnai durumlar olabiliyor, okuyamiyolar anlamiyolar kirik olup olmadigini..ama nasil bir dr anlamaz bunu hayret edilesi
 
Rontgeni cekenler bile, anlamasi gerekir.. cok istisnai durumlar olabiliyor, okuyamiyolar anlamiyolar kirik olup olmadigini..ama nasil bir dr anlamaz bunu hayret edilesi
Benim bahsettiğim hastanede ilk değil maalesef. Geçen gün eşimin arkadaşını yollamışlar sorun yok diye, kaburgalarında kırıklar çıkmış. Benim korkum birilenin soruları falan çalmış olup şeker gibi dağıtması.Geçmiş yıllarda olmayan şey değildi çünkü.Eğer öyle bir şey varsa toplum olarak yandık demektir, özellikle doktorluk gibi insan hayatının ortada olduğu durumlarda.
 
Birde kirik ya kirik olsa duramaZsin diyolar ama herifler bildigin kirik kirik dolastirmislar sizi…

Peki sikayet ettiniz mi? Ayni doktor mu yoksa 2 farkli
Doktor mu bu bahsettigin kisiler? Bence bu dr lara bi yaptirim olmasi gerek. Hatta hasteneyede..Hem bisey yok de birde kas gevsetici ver.. gercekten insan hayati sudan ucuz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…