Doktorun söyledikleri...

bucebuse

Mutluluk yakın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
1.028
704
323
Hepinize merhaba. Sizleri sıkmadan derdimi anlatmaya çalışayım. Buradan çözüm sunulacak bir derdim yok sadece anlatmak içimi dökmek istiyorum.
Yıllardır diyabetle yaşıyorum. Bu hastalık ne yazıkki aile mirası. Küçük yaştan beri benimle. Bu arada 18 haftalık gebeyim. Gebelikten önce kontrol edebilmem daha kolaydı ama artık öyle değil. Günde 10 kez parmaklarımı delmek, dengede tutmaya çalışmak ama başaramamak beni psikolojik olarak yıprattı. Ben zaten bu kadar yıpranırken, korkarken doktorun söyledikleri beni geleceğe dair karanlık bir kuyuya soktu sanki.

Belirteyim açlık şekerim 120 140 oluyor eğer çok aç yatarsam yada insülini yüksek doz vurursam sabahları 100 ve altını görebiliyorum ama bu seferde şekerin ne kadar düşeceğini bilemediğimden çoğu zaman hipoglisemiye giriyorum. Doktor bu değerlerin bebekte çok büyük sonuçlara yol açacağını, çok beklentiye girmememi söyledi bebek adına. Benim içinde yazık daha çok gençsin cık cık gibi acıma sözleri kullandı. Burada çok detaya da girmek istemiyorum genel hatlarıyla böyle yani çok yaşamayacağımı düşünüyormuş. Yaşarsamda eksik yaşarım erken yaşta ölürüm yani. Kendimi geçtim bebek için hiç umutlu konuşmaması beni çaresizliğe itmesi çok yaraladı. 28 yaşındayım ve yıllarca istenen beklenen bir bebekti.

Doktor değiştir diyenler olacaktır, değiştirdim. Diyabetim olduğunu öğrenen her doktor (abartmıyorum belki 5 doktor değiştirdim) bana acıyor ve ilgilenmek istemiyorlar. Özelide denedim devletide. Bu hastalığı olupta sağlıklı bebek doğuran yüzde çok azmış. Kalbi delik olurmuş, damarları ters olurmuş, erkenden alınmazsa karnımda ölürmüş gibi gibi. Çok yorulduğumu hissediyorum normal insanların bir oturuşta yediği yaş pastadan ben ömrümce bir dilim yesem sonrasında sıkıntı yaşıyorum. İlk defa sanki ilerim yokmuş gibi hissediyorum ve hiç kurtulamayacağım bu hastalıktan. Bebeğim için duadan başka şansım yok sabahtan beri ağlıyorum ve çözümünüz olmaması çok acı.

Çok üzüldüm canım yaa
Doktor değiştir diyecektim ama zaten yapmışsın.. Birde doktor araştırsan mı acaba ? belkide bi yolunu bilen bi doktor vardır biyerlerde...
Allah yardımcın olsun. İnşallah sağsağlım kavuşursun yavruna.. Tüm doktorlarda yanılabilir sonuçta.

Bu doktoruda araştırarak gitmiştim zaten bir üniversitede doçent bilir belki bana yardım eder dedim. Hasta öykümü alırken başka rahatsızlığın var mı dedi yok dedim. Sonra kendi kendine bunca şeyden sonra daha nolsunki dedi. İçinizde bir yer vardır cız eder ya kendimi çok kötü hissettim. Genel tavırları bu şekilde olabilecek en kötü şey zaten var daha nolsun gibi. İnsan doktora güvenmek, yalan bile olsa güzel teselliler duymak ister değil mi yola devam edebilme gücü bulmak için.

Çok geçmiş olsun canım bu kadar üzülüp stres yapma bebeğin için Allah büyüktür ve evet başka şehirlere git gerekirse iyi bir doktor için..

Bunu diyen doktorların, dedikleri kişilerin neredeyse hepsi yaşıyor.
Birçok anne de tehlikeli doğumlar yaptı, duymuşluğum var.
Doktorları çok severim ve mesleğine saygı duyarım ama böyle mahalle dedikoducuları gibi konuşulmaz hastayla.
Görevi tedavi etmek olan bir doktorun, böyle saçma yorumlar yapması tam bir fiyasko.

Üzülmeyin, canınızı sıkmayın, zaten pozitif birine benziyorsunuz.
Doktor değiştirmeye devam edin, ben başaracağınıza eminim.
Elbet sonunda doğru doktoru bulacaksınız, sadece vazgeçmeyin.

Allah’ım size şifa versin, bebeğinizi korusun, sağlıkla dünyaya gelmeyi nasip etsin.

Yengem şeker hastası ,
Ama gayet sağlıklı 2 evladı var.
Bi kız bi erkek :)
Hiç de sorun yaşamadı , kimse de acımadı :)
İlginç bi yerde yaşıyorsunuz sanırım :)
Allah ol der , olur :)
Sıkmayın canınızı:)

Şeker hastalığı vb.kronik ve metobolik hastalıklarda gebelikte eklenince,hastalığın seyri daha zorlaşabiliyor.Yakın ve sıkı takiple işi götüreceksiniz.Siz yapmanız gerekenleri uygulayıp takdiri Allaha bırakacaksınız.Arkadaşım sizinle aynı durumları yaşadı ve 3 çocuğu var şimdi.Onun içinde zorlu geçen gebelik ve doğum zamanları oldu.Çok şükür çocukları sağlıklı.Kendide halen rutin tedavisine devam ediyor.Hatta beni biri durdursun bu gidişle daha çok doğururum ben deyip tüplerini bağlattı.Size de hem korkun, hem korkmayın diyebilirim ancak.Korkun ki tedavinize ve takiplerinize dikkat edin.Korkmayın herşeyin iyi olacağına inanın.Sağlıkla ve hayırla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.

Merhabalar. Ben de tip 1 diyabetim. Öncelikle sülalem de yok. Ne kadar kötü doktorlara denk gelmişsin ve ne kadar moralini bozmuşlar. Bu hastalıkta biliyorsun ki kendine dikkat ettiğin sürece sorun yaşamazsın. Benim 10 yıl oldu ve değerlerim çok iyi, hatta en son ilaç raporu yeniletmek için gittiğim doktor diyabet olduğuma inanmadı , nasıl bir tedavi uyguluyorsan aynen devam et dedi. Kontrollü diyabetli'nin kendisi de sağlıklı olur, bebeği de. Benim çocuğum yok, bir ara tüp bebek denemem oldu, diyabetle ya da benimle bir ilgisi yok bu arada. O sıra kadın doğum doktoru hba1c değerim 6 olmasına ve benim değerim zaten yıllardır 6,5 geçmemesine rağmen , aşağı çek diyordu!! diyabet doktorum Allahtan bu konuda çok tecrübeli olduğu için beni rahatlatıyordu. Sana türk diyabet vakfını tavsiye ederim .İstersen özelden doktor adı da verebilirim. Bu arada hem benim tanıdığım hem de o hastaneye gelen birsürüü sağlıklı doğum yapmış arkadaşlar var. Öncelikle moralini bozma , sakin ol ve strese girme boş yere

Geçmiş olsun.
Aslında diyabet hastaları
Gıdalarına dikkat ettikleri için daha saglıklı olabiliyorlar diye okumuştum.
Sizin canınızı sıkan hastalıgınız degil doktorların tavrı olmuş.
Siz yine yeniden doktor arayışına girin

Canım benim teyzem de şeker hastası ve gayet sağlıklı iki tane çocuğu var.Ve teyzem bildim bileli şeker hastası.Bence kendini de bebeğini de üzme Allahım ol dedikten sonra her şey olur.

Kadın doğum + endokrin yakın takip ile üstesinden geleceğinize inaniyorum. Bir arkadaşım 8 yaşından beri diyabet, maşallah evlatları saglikli. Kadın doğum için gittiğinizde bu hissettiklerinizi anlatın, olumsuz etkilendiginizi, daha pozitif bir yaklaşıma ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Açlık sekeriniz bence gayet iyi, tokluğu da dengede tutabiliyorsaniz iyi durumdasiniz bence.

Nerdeyse hepimiz şeker yüklemesine giriyoruz. Gizli şeker çıksa da mı öldürecekmişiz çocuğu, bizede mi cık cıklayacaklar? 6. Ayda kim nasıl vazgeçecek çocuğundan, kendinden zaten.

Pes etmeyin siz. Siz doğdunuz, sizden doğanlarda doğuracak. Uzun yıllarınız olacak inşallah. Siz kendinize çok iyi bakın, bebek sizde iyi ne var ne yok alacak zaten. Tedaviyi yürütmüş doktorları tercih edin. Allah yardımcınız olsun. Sağlıklı mutlu doğumlar diliyorum.

Kilon ne kadar benim bir yanıdığım ama o kiloluyduda mide paybas ameliyatı olmuştu şekeri için ve artık şekeri yok çok şükür o ameliyatı bu tür hastalıkları olanlarada yapıyorlar bir araştır istersen alakası da var ama tıbı terimler yazamıycam burada şimdi hamilesin gelecek için bir araştır derim

Sizin de bebeğinizin de ilerideki sağlık durumunun ne olacağını ya da ömrünüzün ne kadar olacağını ancak Allah bilir. Size bunları söyleyen Dr un ömrünün ne kadar olduğu da meçhul. Siz duaya devam edin, içinizi ferah tutun. Herşey Allah ın elinde. Bunu bir an bile aklınızdan çıkarmayın.

Çok gecmis olsun . maalesef ben de bu tarz tavırlara maruz kalmıştım

Perinatolojiye giderken ben çok diyabet hastası vardı.ikinci üçüncü doğumu olan da vardı.Dr lar sanırım her ihtimali söylemek zorunda.

Benim bebeğimin de başka bir nedenden dolayı zeka geriliği de dahil olmak üzere pek çok hastalıkla dünyaya gelebileceğini söylemişlerdi. Ama çok şükür ki Hiçbiri olmadı Ben üzüldüğümle kaldım.

Bu çocuğu dünyaya getirmeye vesile olacağınıza göre Allah izin verirse, sakin olun. Ve hep olumlu düşünün ki sağlıkla dünyaya gelsin yavrunuz.

Bende surekli parmak delerek ev insulin kullanarak gecirdim gebeligimi.duzenli egzersiz ve gida aldim cok yorucu ve stresli evet ama gecici bir sure sabretmek gerek.

Allah şifa versin yavrunuzu size,sizi de ona bağışlasın inşallah.Arkadaşım şekee hastası yaklaşık 42 yasında çocuklugundan beri varmış.Oglu var 20 yaşlarında maşallah cok iyi.Sürekli diyet yapar doktora gider şu an gayet iyi görünüyor hersey.Yani bu hastalıga ragmen doguran hayatını kontrollü de olsa sağlıkla uzunca yıllar sürdüren var.Endişe etmemen için yazdım bunları.Gittigim tüm doktorlar mı karamsar diyeceksin ama bence evet hepsi de hem karamsar hem çok düşüncesizmiş.Sağlıkla kucağına al bebegini inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…