Doktorun söyledikleri...

Bütün doktorlar aynı yorumu yaptığına göre kilo gibi sorununuz da var mi? Belki önce sağlık sorunlarinizi çözmeye calişsaniz daha sonra anne olsaniz daha mutlu olurdunuz? Dogurmaya karar verirseniz inşallah saglikli bir bebeğiniz olur. Doğurmamaya karar verirseniz vicdan azabi cekmeyin bunu siz istemediniz.

Değerleriniz çok abartılı değil bence.
Arkadaşımın sizinkindem çok dah yüksekti gayet sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Birazcık tombişti sadece.

Arkadasimin 3 senedir cocugu olmuyor 15 dr degistirdi . Hepsi bisey yok demis. En sonunda birisi demis ki "bisey yok da niye olmuyor o zaman "diyerek cozumu bulmus. Care Allah dan . Hic uzulme , bak hem burda diyabet hastasi olup cocugu olanlar varmis. Uzulme . Internette gordum

Buraya senin icin kucuk bir metin birakiyorum
Umarim sana yardimci olur. Acibadem hastanesi cok pahali ancak sigorta yaptirarak bunu karsilayabilirsiniz.

Dr. Yaser Süleymanoğlu: Diyabetle yaşamayı bilen ve kontrollerini düzenli yaptıran diyabet hastalarının sağlıklı bir bebek sahibi olmaması için neden yok. Ancak gebe kalmadan önce ve gebelik döneminde bilinmesi, dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Gebelik döneminde diyabet hastalığının görülme sıklığının %5- %9 arasındadır. Diyabet ve gebelik ilişkisi, önemli bir konudur. Tanı ve tedavideki gelişmeler sayesinde, binlerce diyabetik kadın problemsiz bir gebelik dönemi geçirerek sağlıklı bebek sahibi olabilirler. İnsülinin keşfinden önce, hem anne hem de çocuk için varolan büyük problemler artık yok olabiliyor. Bugün uygulanan bilinçli erken tedavi yöntemleri hastalığın yan etkilerini ve anne-çocuğun ölüm riskini en düşük düzeylere indirebiliyor.

www.bebek.com/diyabetli-kadinlar-hamile-kalabiir-mi/

Kendine dikkat et,bebişine iyi bak,moralini yüksek tut.Önunde duramayacagin şey yoktur.Banada beş sene evvel doktor (kanında çok yüksek miktarda enfeksiyon var.Otuzuna gelmeden kalp kapakçığı ameliyatı olursun yüzde yüz)dedi.Valla otuz yaşındayım çok şükür bir problem yok.Ha hala kanımda enfeksiyon mevcut ama ne bileyim bir şekilde yükselmiyor.Ha bu arada bunu bana dört doktor soyledi.Hatta biri çok iyi bir profesör dü.Allahtan ümit kesilmez,sen önlemini al o kâfi.

İs yerinde sizin gibi olan bir bayan Doğum yaptı. 9 ay ise gelmedi. Bebeği ise sağlıklı. Yanı Allah bilir. Siz bu yola girmişsiniz bir kere. Gerisini Allah'a bırakın

Her hastaligin tedavisi vardir. Fakat modern tipta degil. Bir insana omrunun sonuna kadar ilac kullandirmak tedavi degildir. Olsa olsa endustridir.
Gercek tip-Aidin Salih kitabini okumanizi hic degilse internetten aclik oruclarini arastirmanizi tavsiye ederim.

merhaba, öncelikle hayatımda böyle korkunç doktorla çok şükür hiç karşılaşmadım.bir tanesi teyzeme (göğüsünde hiç doğum yapmamasına bağlı minik zararsız kist vardı) son aşamada kansersin ölüceksin demişti röntgene bakıp tam suratına da kadıncağız o gün ölüyordu kahrından az kalsın.hangi şehirdesin?özellikle istanbul ya da ankaraya gelme şansın varsa (eğer zaten buralarda değilsen) gel burda alanında uzmanlaşmış doktorlara görün.benim de ailemde diyabet var genetik, bende henüz çıkmadı ancak yüksek risk grubundayım ve doğuştan kalp rahatsızlığım var.benim için de bir "profesör" kalp rahatsızlığım yüzünden ölücek boşuna umutlanmayın başka bez kıyafet falan almayın demiş şaka değil.5 aylıkken ameliyat oldum şu an çok şükür normal bir bireyden farkım yok , ölmeseydi de o doktorla karşılaşabilseydim şu an.kısacası ben çok şahit oldum diyabetli anne.kusura bakmasın ama halt etmiş o doktor.

Diabet hastalari kendine iyi baktigi surece diger insanlardan daha uzun bile yasar cok sasirdim o dr lara nasil boyle konusabiliyorlar diye gebelikle beraber biraz sorun olmus olabilir ama boyle dr lari dinleyerek caninizi sikmayin benim esim de tip 1 diyabet sizin bebeginiz sikintili dogacaksa bizim de dogacak o zaman ama cok sukur gayet saglikli hatta bende kalp hastasi olamama ragmen.

Acil şifalar diliyorum.
İnş. Bebeginizi sağlikla kucağiniza alin.

Hangi grupsunuz.tip1 mi 2 mi.
Tum anne tarafim tip 2.
45 yasindayim.43 yasinda 2. Supriz gebeligimi yasadim.44 de dogurdum.
(Tabi ki gebeligim 9 aydi 12 ay gibi görundu yazdigimi okuyunca ben bile guldum.yaşlar bucukluydu yazmadim kisa olsun diye.)
Hemde ikinci seviyede obezdim.ins.direncim vardi.
Gebeligin ilerleyen sonlarina dogru 350 ve daha ustu cikiyordu.açlik bile yuksekti.
Hem endokrinci hem k.dogumcu bu neee diyorlardi.ama inanin yemeden cok stresten cikiyordu.

En buyuk sorun ve risk saydiklari, iri bebek olmasiydi.
37+3 de aldilar.cok şukur bir sorunu olmadi.18-19 aylik simdi.
Gunde uc kez ins. Yapiyordum. Her 15 de bir dozunu artiriyorfu dr.
3730gr-53 cm dogmustu.hep haftasinin ilerisindeydi olcumleri.

Simdi,metfor..1000mg,ve dapaglif....10mg.kullaniyorum.
Yazin sonlarina dogru dr. Degisikligiyle ilaçlarim biraktirilmisti ama tekrar sorun yasadim ve dahiliye dr. Bu ilaclari kullanmaya devam etmemi soyledi.simdi sekerim normal sinirlarfa.ilaci birakinca yukseliyor tabi.
Ama tip1 i bilmiyorum.
Aslinda gercek diabet tip1.digeri yeme,aliskanliklarve yasam tarxiylada alakali.ilaclardan daha cok kollari sallayarak yapilan yuruyus vehareketlilik en buyuk ilaci.

rabbim sifa verain gebelikte sekwr malesef cok. kotu ama dogum yapanlari inan cok duydum .illa vardir bir cozumu perinatoliji bolumune git suan organlar zaten olusmusrt. gidip neden detayli usgye. girmiyon. suan hepsi cikar buyuk bir olasilikla riskli gebelik katagorisinde perinatoli bolumune. goruneceksinz. bence. caninizi. skmayim evet doktorla. en kotu ihtimali dusunerwk maleaef bizim moral ve motivasyonumuzu kiriyorlar sadece yedigine ictigine dikkat et. rabbim biyuktr. hic bozma moralini

Haa birde benim bildigim,dikkat edip sağlikli beslendiği icin diyabetli insanlar daha uzun omurlu olurmuş.
Dr. yaklaşimi önemli.

benim dr.her gebeliğin riski vardir.en risksiz olani gebe kalmamaktir demişti.

Ne diyosun Aysenaz93 ?

Konu sahibi sizin gibi bir arkadaşım vardı doktorlar diken üstündeydi surekli cok sükür saglıkli dogurdu. Uygulamaniz gereken herseyi pozitif enerjinizle uygulayın cabucak atlatın inşallah

Öncelikle sağlıklı bir hamilelik ve doğum dilerim sizin için. Şeker hastalığınız sebebiyle riskli gebelikler konusunda uzman birine muayene/takip olmanız gerekiyor. Bir arkadaşım yeterli yönlendirme olmadığı için (kan pıhtılaşması için ilaç kullanması gerekiyormuş) düşük yaptı maalesef. Belki de zaten olacaktı bilemiyorum ancak, ilgili ve bilgili bir doktor şart. Bence umudunuzu kaybetmeyin şeker hastası olmasa da hamileliğinde şekeri çıkıp insülin kullanan ve sağlıklı bebekleri olan tanıdıklarım var. Ve doğumdan sonra insüline devam ettiler yani şeker kalıcı hale geldi. Bu şekilde 3 sağlıklı çocuğu olan tanıdığım var. Acaba üniversite araştırma hastanelerine gidip, endokrin bölümü ile birlikte mi yürütülse kontrolleriniz??

Yanlış anlıyor olabilir misin çünkü bizde diyabetli gebenin takibini cok yaptık gayette normal bir sekilde gebelikleri devam ediyor cok şükür bebeklerde saglıklıydı sadece risk grubuna girdikleri için yakın takip devam ettik.

Bu arada yukaridaki mesajima ek olarak beni normal bir jinekolog endokrinologla birlikte takip etti. İlk hamileligimde daha cok dikkat etmistim, normal dogurdum. 2. De biraz daha saldim, azcik tombik oldu ama 2 si de saglikli cok sukur. Cok agir diyet ve belli bi haftaya kadar hap, sonrasinda insulinle gecirdim hamileliklerimin ikisini de

Hanımlar,
özellikle sağlık konularında biraz özenli yazalım, yasal sorunlar yaşamanıza sebep olacak yorumlardan, yanlış yönlendirmelerden kaçının ve reklama girebilecek öneriler de bulunmayın.

Moralini bozma canım..Bahsettiğin hastalıklar illaki her diyabetli hastanin bebeginde olacak diye bir sey yok ki..Sadece gebelik suresince diyabeti konrollu olmayan kisilerde normal insanlara gore riskin daha fazla arttığı durumlar..Akraba evliliği gibi mesela..Her akraba evliliginde cocuklar hastalıklı olmuyor ancak normale gore risk daha fazla oluyor..Bu da onun gibi..Cevremde diyabetli olup sağlıklı cocuk doguranlar da var..Sadece moralini bozmadan daha iyi anlayışlı bir doktorla gebelik surecinde sekerini kontrol altında tutmaya çalış..Allah şifa versin insallah sağlıkla kucağına alırsın bebegini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…